14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#5835 évek óta azért nem, kb 5 éve állt át a malév az orosz technikáról az amerikaira
amúgy sok malév szerelő van akinek van airbus szakszója is, amint lehet én is meg fogom csinálni
mondjuk az airbus még csak pletyka szinten megy, de pl a crj-200-asokat valószínüleg eladják és fokker-t vesznek belőle -
Nyiri #5834 Nem allnak at Airbusra... Miert? Az egesz Malev "rendszer" Boeingre van raallva. Szerelok, pilotak stb... Kurvara nem erne meg atallni, mivel ezt a geptipust mar tobb eve ismerik. Minek uj? Amugy is szinfolt EUban :) Mindenutt az a nemtommi ersux -
#5833 Hmmm... eddig a malév elkötelezett Boeing-vásárló (lizineglő) volt, erre átállna Airbusra? -
#5832 mert gazdaságosabb mint a 767-es -
#5831 mér kéne airbus? -
#5830 2 lehetőség van per pillanat: vagy eladják mindkét 767-est majd visszalízingelik és megtoldják még 2 767-300-zal vagy átállnak teljesen airbus-ra -
#5829 ok, arra a hangárra gondoltam -
#5828 Nos sztem a képen egyáltalán nem látszik, hogy mi van ott ahonnan a gép jött. De megnyugtatásként a kifutó vége van ott. :-) Amit meg látsz szürke épületet a gép farka mögött, az pedig egy hangár.
Na de itt meg lehet sasni hogy is néz ki a vidék. :-)pontosabban itt -
#5827 na pedig kéne -
#5826 ez van, csak nem értem mit keresnek ott -
#5825 Nos a leromlott fékhatás miatti túlfutás még nem feltétlenül az elromlott blokkolásgátlónak köszönhető.Ahogy pl a montreláli Airbus esete a zivattaral meg a hátszéllel sem a blokkolásgátló hibája. :-) -
#5824 Igen tudom, de én nem a cikket linkeltem. :-P -
#5823 én azon csodálkoztam hogy honnan jött, mert ahogy látom arra egy ház van amerről jöhetett -
#5822 Már 1x belinkeltem. :) -
#5821 Bármilyen hihetetlenül hangzik, az is elromolhat. -
#5820 Bármilyen hihetelenül is hangzik, de a repülőkön is feltalálták a blokkolásgátlót. ;-) -
#5819 Na Kit-kat... erre mit lépsz? :D -
#5818 Egyfelől azokon a Tornádokon a Királyi Légierő (RAF) felségjelzése látható, másfelől Franciaországnak sose volt Tornado vadászgépe. :) -
#5817 JEges volt a kifutó, és blokkoltak a kerekek. -
#5816 Gondolom csak zománc festékük volt készleten :P -
#5815 Mivel azok a legdrágábbak, azokat a legnehezebb korszerűsíteni. -
#5814 Hmm és pont a legnagyobb gépeink a legrégebbiek?:(
Rem veszünk újjakat. -
#5813 franci tornádókkal gyakorlatoznak?
mer ennyi eszük van:D -
#5812 Pár romániai MiG-21-es. Egyszer majd rájövök, miért jó ilyen fényesre festeni egy harci gépet... :)))
-
Cat #5811 Ismét gyártják az Antonov-124-100-ast
Oroszországban jövőre ismét megkezdik az egykor a világ legnagyobb repülőgépeként számon tartott Antonov-124-100-as szériagyártását. A 150 tonna kapacitású, a jelenlegi igényeknek megfelelően korszerűsített szállítógépeket az oroszországi Uljanovszkban gyártják majd.
Mint az ukrán Antonov repülőgépgyártó és a Volga-Dnepr Airline ukrán-orosz légitársaság keddi közös sajtótájékoztatóján elhangzott: először az Antonovok korszerűsített változatának 15 gépre szóló megrendelését teljesítik a jövő évtől. A szériagyártás első fázisát, amely a tervek szerint 2010-ben kezdődne, 407 millió dollárnyi beruházással indítják.
-
#5810 ez besz@rás. Túlfutott vagy mi történt? nem vagyok képben. ha túlfotott, akkor honnan jött? -
#5809 A múltkori chicagoi 737 vs. autó:
www.airliners.net/open.file/975371/L/ -
#5808 a LOU eredetileg LOT lett volna az abc betürendje miatt de hülyén nézett volna ki hogy HA-LOT ezért HA-LOU lett :D
10 év még nem öreg de már eléggé koros, akkor jönnek rajta ki az első komolyabb hibák -
#5807 HA-LOU 738 :-) -
#5806 Hűhh ezt így ne, mert ezekkel az idióta kódolásokkal mindíg is bajba voltam, legyen gépről vagy autóról vagy akármiről szó:)
1 ilyen gépnél 10év számít öregnek, nem? -
#5805 a 737-es flotta mert van ugyebár 2 767-es is de azok már tényleg öregek -
#5804 Az egész Boeing flotta?? -
#5803 hát most innen meg nem mondom neked hogy melyiké, biztos nem 800-as mert van benne class-divider
amúgy mindegyik új, a legrégebbi is alig másfél éves -
#5802 Gondolom az 1ik újé. -
#5801 na igen de ez egy malév gép belseje volt :D -
#5800 Nagyon rá jár a rúd a családra lopás szempontjából. Engem amszterdamban, őket Hawaii-on :P -
#5799 Még sincsenek képek Pearl Harbourról, mert tesómék kocsiját feltörték, azták vitték a laptopját is, amin a képek voltak :( -
#5798 Azért nem említettem a Ju-87G-t, mert annak mindössze 37mm-es ágyúi voltak. Az én felsorolásom, amint látod 45mm-től kezdődik. ;) -
#5797 Hát volt keményen, de az ilyen nagyobb űrméretű fegyvereknél már volt általában valamilyen hátrarúgás-csillapító eszköz. -
#5796 Meg sok Stukát is átalakítottak és később külön gyártoottak tankvadásznak nagy űrméretű ágyukkal.