Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

<#wow1><#wow2><#ijedt>

Seaweed
LEDUC <#eljen> (2000-ben mikor kintvoltam Parizsban majdnem megvettem makettben..azota is banom <#rinya>)
[NST]Cifu

[NST]Cifu

Connection accepted.

ivjoe
Jó a tápig! Connected!
😊igen nagyon ütt😄DD

Ob\'s stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, www.wwiionline.hu

Szép hangja van!😊

Zero Zero :Zero

1024*768-ba kellene szerezni.

Grat nekem sajna nincs😞

Oké.

Én is.<#smile>
Van logóm is belõle.

nem, ez tény imádom😄DD

Irónia?

Dönörû😄DDDDDDDDDDDDNagyon dünürûDDDD

nezek felett, alatt , víz alatt!!!
Tora Tora Tora

!S na remélem ez uj lesz:de klehet hogy nem😄DDDDD
LufftAngriff

Az, pont ezért tetszik.😊

narazzino
jó nagy darab álat

narazzino
azt tudjuk

A világ legnagyobb gépe:

Seaweed
Hat hat volt ott par szvsz, de sebaj..nekem 8. Amugyis csak celgepnek jok <#vigyor1>
Sehol, te azt állítotad, hogy azért nem messerek mert a háború után építettk õket...

"...de ami miatt nem soroljak egy kalap ala..., ...az az hogy a haboru utan keszult mind!"

Erre írtam én azt, hogy ezek a gépek nem azért nem messerek mert a háború után gyártották õket, hanem azért, mert más gyárban, más tervek, stb...

Erre te írtad, hogy ezek neked nem messerek, stb... mitha én nem ezt írtam volna.

(kedves olvasók, folytatásos kalandregényünk mittoménhányadik részét olvashatták, ha kicsit drukkolnak (és írnak pár(száz) levelet) talán nem haggyuk abba😄DDDD)

A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerős. Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse.

Falconer
Ez nemsemmi, egész háború alatt épült 15darab, és abból most már csak 3eredeti van, kettõ amerikában egy meg ausztráliában. Atomak ezek a replikák nagyon

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Seaweed
"Seaweed, nekem sem messerek, valamit félreolvastál. Én azt írtam, hogy nem azért nevezik õket HA-nak meg AVIA-nak, mert a háború után épültek, hanem azért, mert más gyár, más tervei alapján épültek."

Ejj de nehez felfogasu vagy!

Hol allitottam en olyat, hogy azert nevezik HA-nak meg AVIA-nak mert a haboru utan gyarottak oket?????

Ugyan mutasd mar meg!
narazzino
nagyon állat

[NST]Cifu
Repülõképes replika J-85-ös hajtómûvekkel. Akarsz egyet? A weboldalukon többet is megtudhatsz a gépekrõl, azt is, hogy eladásra vár egy-egy együléses, kétüléses ill. 'conversion' (egy- és kétüléssesé is alakítható) változat még. 😊

Mit magyarázok félre? Oda van írva, hogy új típusok, más tervek alapján, ebbõl számomra egyértelmû, hogy nem lehet messernek hívni õket.

A mennyország biztos szebb, de a pokolban több az ismerős. Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse.

narazzino
legalább igazi repülõ?

Seaweed
Mar nagyon felremagyarazod. Olvasd at meg1x.
Seaweed, nekem sem messerek, valamit félreolvastál. Én azt írtam, hogy nem azért nevezik õket HA-nak meg AVIA-nak, mert a háború után épültek, hanem azért, mert más gyár, más tervei alapján épültek.

Ha a Messerschmitt AG a háború után gyártott volna 109-eseket azok azért 109-esek lennének, nemdebár???

[NST]Cifu
Ez valami hatalmas kép:

[NST]Cifu

[NST]Cifu

Clidey
Oké, akkor 1:1 <#crazya>
Az L-410 sajnos sehogy, és a többi gép sem, mert épp ma jelentette be a cseh gau-programozó gyerek, hogy nincs affinitása tovább ilyen dolgokkal foglalkozni, úgyhogy úgy néz ki kútba esett az update. <#szomoru1>
Most kereshetünk új gauge-készítõt...ehhh...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Mikor irtam a hozzaszolast mar tudtam ki vagy. A Clidey nagyon ismeros volt. Biztos jobban ertesz hozza ezt tuti, a modelles reszt csak azert fuztem hozza, mert ezt egy ismerosom mondta akinek ugyanugy van sajat gepe. Ha O rosszul tudja akkor en is 😊 A szelnyiras dolgot pedig leginkabb a regi motoros gepekre ertettem. (ebbol indult a tema (Mark Hana baleset)). Ezeken a gepeken pedig nincs ilyen jelzo.

Egyebkent az L410 hogy all? 😊

Clidey
Na látom ezt te tényleg komolyan gondolod. Ami elég szomorú. Figyu:
Amit irsz az tényleg igaz lehet - egy igazi repülõ esetében! Megjegyzem, ottis igencsak ritkán fordul elõ (windshear mûszer, meteorológiai elõrejelzések felszállás elõtti ismerete, stb, stb...)...szal' eléggé kicsi rá az esély...
Ám egy modell esetében ez bõdületes f****sság, és aki ezt így ebben a formában mondta neked, az sem lehet valami vastag modell-pilóta! <#fejvakaras>
Én már több mint 15 éve foglalkozom motoros modellekkel, de ilyen eset még sosem fordult elõ velem! Azt is megmondom miért: egy modell súly-lóerõ aránya olyan nagy, hogy - még egy kezdõ, tréner gép esetében is - a felszállás nem tart tovább 4-5 másodpercnél, ami igencsak rövid idõ, ez idõ alatt olyan gyorsulás megy végbe hogy ezt egy "hagyományos" szélirány változás nem tudja "megtörni". Egy igazán kajak szélnyírásra pedig - valljuk be õszintén - igencsak elhanyagolható az esény egy modell esetén. Legalábbis velem még egyszersem fordult elõ a fent említett idõszak alatt.

S még egy adalék: kérdezz meg bármely igazi pilótát (Malévost, vagy "csak" sportrepülõt), mindenki azt fogja mondani hogy a LEszállás a legnehezebb manõver.
A felszállás a legkönnyebbek közé tartozik, tán még egy csúszásmentes fordulót is nehezebb végrehajtani...nade ez már az én magánvéleményem.
Ha véleményed még ezek után is fenntartod, akkor - engedelmeddel - én tovább röhögök.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Mivel felszallaskor gyorsit a gep es azon ugykodik hogy elerje a levegobe emelkedeshez szukseges sebesseget, ezert ha elert es mar a levegoben van nehany meterre es mondjuk fordul a szel (siman elofordulhat es modelleknel nem is kell nagy kulonbseg) elveszitheti a segesseget (IAS) es siman visszaeshet a foldre. Ami torest eredmenyezhet.

Amikor mar joval a minimalis sebesseg folott van mar nem szamit a dolog vagy ha magasan van akkor is ha atesne a zuhanas kozben tud sebesseget nyovelni.

De rohogj csak nyugodtan.

Clidey
Ezt:
"Motoros modelleknel is a felszallas a legnehezebb. Akkor lehet a legkonyebben osszetorni a gepet."

Ez így ebben a formában röhögésre késztet, de nagyon!!! <#nyes><#nyes>

Mit nem?

Clidey
Ugye ezt most nem komolyan mondod???? <#wilting> Húúúúapááááám... <#nyes>

AHA OKÉ!!
NEMÉRTETTEM...

Jaj de okos vagy. Persze, hogy akkor tortenik a legtobb baleset, mert ez a ket legnehezebb pontja a repulesnek. Felszallas / leszallas kozben ha van egy szelnyiras, akkor ugy leesik a gep, mint a huzat. Nagyon sok ember halt mar meg igy.

Motoros modelleknel is a felszallas a legnehezebb. Akkor lehet a legkonyebben osszetorni a gepet.

pfff.még felszálni se tudnak..
<õ se>

Seaweed
Legtobb baleset le es felszallas kozben tortent:
Seaweed
Nekem nem messer...mert nekem a Messerschmitt az egy gyarto ceget jelent... mint ma a MIG vagy a Lockheed...ha csak 109-est gyartottak volna akkor talan...de igy ezek NEM Messer-ek! (nekem...te ugy hivod ahogy akarod)