Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Hat akkor ime par tenyleg jo kep:
De ha joindulatuan allok az ujsagirashoz (ami sajna nem tudok mar egy par eve)..akkor azt mondom hogy ahh csak elfelejtette a cimbe irni hogy "utasszallito"...
Amugy meg a keplet egyszeru! Erre a cimre jobban odafigyel az atlag ember, meg ha NEM is IGAZ!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Mellesleg töröltem a veszekedéseket, és az off dolgokat, még Punker hozzászólását is, csak utána kezdtem visszanézni a fórumot, és szelektálni, ami nem ide való. Nehogy most még neked álljon feljebb, és másokban keresd a hibát...
[/cserf][/fülünyúl]
Nem sertettem meg semmivel forumszabalyzatot nem szemelyeskedtem (nem ugy mint a moderator Ur) csak elmondtam a velenyem. Ugy latom ez a forum is kezdi atvenni a "csak azt szabad ami nekem tetszik" stilust.
Nem mondhatod hogy flem mester vagyok, mert mindig csak akkor irok ha latom ertelmet ezertis van csak 2600 hozzaszolasom kozel 4 ev alatt.
De amugy vettem a dolgot es legkozelebb nem pofazok bele a joba.
Amennyiben nem tudja elõvenni intelligensebbik felét, minden hozzászólását törlöm a jövõben a topikból.
[/cserf][/fülünyúl]
Nagyon szep vonalak.
A Boeing fuzi a Malev-t hogy rendeljen egyet. 😊 Szep is lenne csak nem hiszem hogy van ra zse.

Az biztos hogy en nem ulnek airbusra.
Sokak várakozásával ellentétben mégiscsak tud repülni. :-))
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Az érdeklõdés tényét Hans Mayer, a Flughafen Wien szóvivõje is megerõsítette az APA hírügynökségnek. Bár Ferihegy privatizálásának feltételei még nem ismertek, a tanácsadó befektetési bank, a CSFB várhatóan május elsõ felében közöl részleteket. "A labda a magyar állam térfelén pattog" - tette hozzá Mayer. A kormány legalább 100 milliárd forint bevételre számít a részleges privatizálásból, adja hírül az MTI.
Mint ismert a Ferihegyet üzemeltetõ Budapest Airport (BA Rt.) privatizációs pályázatán legalább tíz befektetõ érdeklõdik, köztük a világ legnagyobb repülõtér-üzemeltetõje, a British Airports Authority (BAA), a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Euroinvest Rt., a külföldi szakmai cégek közül a német Fraport, a dán KSL és két spanyol társaság, a pénzügyiek közül pedig az amerikai AIG, számolt be korábban a Világgazdaságra hivatkozva a Menedzsment Fórum.
A BAA hosszú évtizedekre szeretne berendezkedni Ferihegyen, és siker esetén komoly fejlesztéseket ígért a magyar félnek"
Hosszú késlekedés után, ha minden rendben megy holnapután esik át a tûzkeresztségen az Airbus óriásgépe. A megrendelõk száma egyre nõ, de a profitra még várni kell.
Az Airbus A380, a világ legnagyobb utasszállító repülõgépe – ha kedvezõek lesznek az idõjárási viszonyok - szerdán száll fel elsõ kísérleti repülésére, közölték hétfõn a franciaországi Toulouse-ban. A múlt héten a földön végzett az óriásgép sikeres gurulási kísérleteket. A 600 tonna súlyú óriásgép a tervek szerint a dél-franciaországi Toulouse-Blagnac repülõterérõl száll fel elõször. A premierhez azonban maximálisan kedvezõ idõjárási viszonyok szükségesek. Amennyiben délnyugati szél fújna, úgy a gépnek Toulouse irányába kellene elindulnia, ami szakértõk szerint teljességgel kizárt. Az elsõ kísérleti repülésnél ugyanis kerülni kell a sûrûn lakott területeket és ezért a gép elsõ útja feltehetõen az Atlanti-óceán fölött vezet.
Az elsõ A380-as óriásgépeket a tervek szerint jövõ nyáron szállítják majd a megrendelõknek. A legújabb típusú óriás utasszállító repülõgép forgalomba állításával az Airbus megdönti az amerikai Boeing gépek egyeduralmát a legnagyobb utasszállító gépek osztályában azzal, hogy túlszárnyalja a Boeing Jumbo Jet teljesítményét. A 73 méter hosszú és 24,1 méter magas A380-as monstrum 555 - 800 utas szállítására is alkalmas.
Az elsõ kísérleti repülésnek eredetileg márciusban kellett volna megtörténnie, de az elmúlt hetekben taxizási és fékezési kísérleteket folytattak az A380 szériamodelljének elsõ darabjával, ezért késett a légi tûzkeresztség.
A gép legfontosabb piacának Kelet-Ázsiát jelölték meg. Ennek a várakozásnak némileg ellentmond, hogy a legnagyobb megrendelõnek jelenleg az egyik vezetõ arab légitársaság, az Emirates számít: a cég összesen 43 darabot vett az A380-asból. Összehasonlításul: a Lufthansa és az Air France eddig 10-10 darabot rendelt a modellbõl. Elõzetes számítások szerint az A380-as 2012-tõl termel majd profitot, élettartamát mintegy 50 évre tervezték.
De mivel nem mesevilágban élek, yol tudom én is, hogy minimális esélye is alig van, hogy efféle közösség valaha létrejöjjön.
A
A Pilatus Porter mintha picit kakukktojas lenne.
Mert adott esetben az ország légterén nehéz megvédeni vadászgépek és légvédelem nélkül. Sose szabad elfelejteni, hogy egy ország szuverenitása elsõsorban a hadseregének köszönhetõ (erre számtalan példát lehetne felsorolni). Azzal felesleges is takaródzni, hogy nincs kitõl félni, és hogy a NATO úgy is megvéd minket. Bármikor megeshet, hogy hatalomra kerül valamely szomszédunknál egy szélsõséges vezetés. A NATO tagság esetén érdekes kérdés, hogy mi lenne, ha mondjuk (figyelem, ez most csak egy csapongó elméleti lehetõség!) Románia megtámadna minket - tudnillik a NATO nem avatkozik bele a Török-Görög viszályba se, pedig mindkét ország NATO-tagország, és nem rajonganak túlzottan egymásért...
Szerintem az lenne a hosszútávú megoldás a térség "védelmére", ha a közép-európai államok közösen vállalnák, és egymás között megosztva a különféle feladatokat, látnák el a szárazföldi, lég-, vizi stb stb védelmet.
Csodálatos elmélet, engem nem kell meggyõznöd, csak éppen az ilyen dolgokat alapból megtorpedózza az a tény, hogy a politikusok döntenek, õk meg olyanok amilyenek. A visegrádi államok megegyeztek, hogy közös erõvel felújítják a Mi-24-eseiket (a "fõválalkozó" Lengyelország, de a feladatokat szétosztották volna, nekünk valószinüleg fedélzeti elektronika jutott volna), mivel azt mindegyik ország szeretné rendszerben tartani. Sajnos a politikai töketlenkedés miatt ('nekünk most nincs pénzünk erre', 'most nem aktuális', stb.) az egész zátonyra futott...
Ha egy (mindössze egy!) közös katonai projectett nem képesek összehozni a Visegrádi államok, akkor te rájuk bíznád az ország védelmét? Mert én nem....
Gondolkozz!!!
Szerintem az lenne a hosszútávú megoldás a térség "védelmére", ha a közép-európai államok közösen vállalnák, és egymás között megosztva a különféle feladatokat, látnák el a szárazföldi, lég-, vizi stb stb védelmet.
Imho...
Az meg a Saab ostobasága, hogy belement ezekbe a határidõkbe.
Egyébként nem tudom, mi bajod a Gripen teljesítményadataival, tökéletesen megfelel a magyar igényeknek, sõt, még annál többre is, ha esetleg a HM-ben 'ne adj isten komolyan gondolkodnának, és megvennék hozzá az Iris-T rakétát, a sisakcélzót, stb...
[/cserf][/fülünyúl]
Két kínai légitársaság is bejelentette 5-5 Airbus típusú nyugat-európai repülõgép vásárlását. Más társaságok is jelezték vásárlási szándékukat további mintegy húsz Airbus repülõgépre.
Ha mindezekbõl is végleges vásárlás lesz, akkor az Airbus 3,2 milliárd dollár érték körüli ügyletet csinál máris 2005-re a kínaiakkal. Öt repülõgéprendelést az európai gyártó óriásgépére, az A380-ra adtak, ez az ügylet legalább 1,2 milliárd dollárt ér.
Kínai légitársaságai tavaly is kegyeikbe részesítették az Airbus-t, a gyártónak összesen 47 gépére adtak rendelést.
Az biztos hogy ausztraliaban van egy de talan mar elkeszult es repul a masodik erdeti(motor is!!) Yak-3-as!
Tehat igen elkepzelheto hogy mind 2 gep a kepen eredeti Yak-3-as!
Hé Seaweed, ezek vajon eredetiek? (mondjuk kétlem, de a légcsavaros technika sose volt erõsségem. 😊))
Én voltam a láma, nem volt engedélyezve az active x
Itt a helyes link.
Itt egy másik kéthajtómûves gép repülés közben lekapva (jó kis szemdüllesztû kérdés, hogy pontosan milyen típus lehet 😉)
Ez ne 747 😊