Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seaweed
A vigyorgo DC-3 se rossz 😊)
[NST]Cifu
Nem tudom, mennyiben van még neked jogod itt hõbörögni, amikor meglehetõsen visszafogottan fogadja már mindenki itt az agyatlan kirohanásaidat az Airbus ellen, és az enyhén sem PR szagú Boeing imádatodat.....

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Kata
Nekem a B-25 tetszik legjobban a képrõl. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Seaweed
..ez a kep dejo! [!!warning 1024 pixel!!]
Tikal
gratula az airbus-nak és remélem sok ilyen gép fog repkedni és még több airbus! 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Seaweed
Hehe rohejes hogy a sok szar netes ujsag tele van rosszabbnal-rosszabb kepekkel az elso repulesrol..lattam mobilal keszult kepet, de TV-bol masolt kep is van sok helyutt...szanalmasak! Sajna ez a mai magyar "sajto"...copy-paste...de meg csak azt sem tudjak honnan kellene az ilyen kepeket "ellopni"!

Hat akkor ime par tenyleg jo kep:

Seaweed
Hulye ujsagironak mind1...tudod a kurmpli-burgonya esete...neki repulo-repulo...
De ha joindulatuan allok az ujsagirashoz (ami sajna nem tudok mar egy par eve)..akkor azt mondom hogy ahh csak elfelejtette a cimbe irni hogy "utasszallito"...

Amugy meg a keplet egyszeru! Erre a cimre jobban odafigyel az atlag ember, meg ha NEM is IGAZ!
narazzino
nem ez a világ legnagyobb repülõgépe<#idiota>

Punkerwork
nem a pofádból hanem az agyatlan fikázásodból van elegem

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Punkerwork

Kata
Elég rosszul látod a szitut. Nekem speciel minden tetszik ami repülõ, ergo nekem az is 8, hogy bõing, vagy R-busz. Én csak a hozzászólásokat olvastam, és úgy láttam szándékos flémet akarsz mindig kelteni, holott már többen szóltak, hogy fejezd be, elismerik, hogy neked a Boeing a kedvenced, és utálod az Airbust, légy tekintettel arra, akinek esetleg a másik is tetszik. De mihelyst szóba kerül az ominózus európai cég, te nem állod meg, hogy rögtön benyomj valami olyan megjegyzést, ami egyértelmûen leugató stílusú, és flémet szító.
Mellesleg töröltem a veszekedéseket, és az off dolgokat, még Punker hozzászólását is, csak utána kezdtem visszanézni a fórumot, és szelektálni, ami nem ide való. Nehogy most még neked álljon feljebb, és másokban keresd a hibát...

[/cserf][/fülünyúl]

Seaweed
Az eszedbe se jutott hogy pont azzal banthattad meg hogy egy kedvencet(?!) kivantad a "halalba"?
Igen ertem kedvesem. Az persze nem szamit hogy kedves Punker moderator mester aki maskor oly nagy orommel es odaadassal osztogatja a buntetopontokat masoknak sertegetes miatt siman leparasztoz es lef@sz-z engem minden elozetes ok nelkul. Tudtommal soha nem bantottam meg semmivel.

Nem sertettem meg semmivel forumszabalyzatot nem szemelyeskedtem (nem ugy mint a moderator Ur) csak elmondtam a velenyem. Ugy latom ez a forum is kezdi atvenni a "csak azt szabad ami nekem tetszik" stilust.

Nem mondhatod hogy flem mester vagyok, mert mindig csak akkor irok ha latom ertelmet ezertis van csak 2600 hozzaszolasom kozel 4 ev alatt.

De amugy vettem a dolgot es legkozelebb nem pofazok bele a joba.

Kata
Nyiri kollegát megkérném tisztelettel, hogy fejezze be ezt az akut Airbus fikázást, amivel állandó veszekedéseket szít. Tanusítson kicsit több toleranciát másokkal, és más típusokkal szemben, elvégre az is repül, és sok ország alkalmazza. A felesleges flémelések elkerülése érdekében vegyen vissza ebbõl az akaratlagosan cinikus viselkedésbõl, amely láthatóan nem véleményezés miatt születik sokszor, hanem szándékos vitakeltés érdekében.
Amennyiben nem tudja elõvenni intelligensebbik felét, minden hozzászólását törlöm a jövõben a topikból.

[/cserf][/fülünyúl]

Most total objektiven (tudok az is lenni) a dreamliner szebb.

Nagyon szep vonalak.
A Boeing fuzi a Malev-t hogy rendeljen egyet. 😊 Szep is lenne csak nem hiszem hogy van ra zse.

narazzino
Gõzerõvel folyik az A350 fejlesztése amivel az Airbus a Boeing 787 gépével kíván versenybe szállni

Jah es a taliga meg mindig repul ahhoz kepest hogy a bemutaton lezuhant. Mas ceg csodbe ment volna ekkora beeges utan. Csak mivel az Airbus europai orszagok kolyke igy elsimitottak a dolgot.

Az biztos hogy en nem ulnek airbusra.

narazzino
Ezért jó airbus pilótának lenni. nem kell csinálni semmit mégis sokat lehet keresni😊

Papirzacsi
Most szállt fel. A CNN élõben adta.
Sokak várakozásával ellentétben mégiscsak tud repülni. :-))

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Punkerwork
" A bécsi repülõteret üzemeltetõ Flughafen Wien AG érdeklõdik a Ferihegyi repülõtér iránt, miközben részesedés vásárlását tervezi a pozsonyi és a zágrábi légikikötõben is.
Az érdeklõdés tényét Hans Mayer, a Flughafen Wien szóvivõje is megerõsítette az APA hírügynökségnek. Bár Ferihegy privatizálásának feltételei még nem ismertek, a tanácsadó befektetési bank, a CSFB várhatóan május elsõ felében közöl részleteket. "A labda a magyar állam térfelén pattog" - tette hozzá Mayer. A kormány legalább 100 milliárd forint bevételre számít a részleges privatizálásból, adja hírül az MTI.
Mint ismert a Ferihegyet üzemeltetõ Budapest Airport (BA Rt.) privatizációs pályázatán legalább tíz befektetõ érdeklõdik, köztük a világ legnagyobb repülõtér-üzemeltetõje, a British Airports Authority (BAA), a Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Euroinvest Rt., a külföldi szakmai cégek közül a német Fraport, a dán KSL és két spanyol társaság, a pénzügyiek közül pedig az amerikai AIG, számolt be korábban a Világgazdaságra hivatkozva a Menedzsment Fórum.
A BAA hosszú évtizedekre szeretne berendezkedni Ferihegyen, és siker esetén komoly fejlesztéseket ígért a magyar félnek"

Szerdára tervezik az Airbus A380 elsõ felszállását

Hosszú késlekedés után, ha minden rendben megy holnapután esik át a tûzkeresztségen az Airbus óriásgépe. A megrendelõk száma egyre nõ, de a profitra még várni kell.

Az Airbus A380, a világ legnagyobb utasszállító repülõgépe – ha kedvezõek lesznek az idõjárási viszonyok - szerdán száll fel elsõ kísérleti repülésére, közölték hétfõn a franciaországi Toulouse-ban. A múlt héten a földön végzett az óriásgép sikeres gurulási kísérleteket. A 600 tonna súlyú óriásgép a tervek szerint a dél-franciaországi Toulouse-Blagnac repülõterérõl száll fel elõször. A premierhez azonban maximálisan kedvezõ idõjárási viszonyok szükségesek. Amennyiben délnyugati szél fújna, úgy a gépnek Toulouse irányába kellene elindulnia, ami szakértõk szerint teljességgel kizárt. Az elsõ kísérleti repülésnél ugyanis kerülni kell a sûrûn lakott területeket és ezért a gép elsõ útja feltehetõen az Atlanti-óceán fölött vezet.

Az elsõ A380-as óriásgépeket a tervek szerint jövõ nyáron szállítják majd a megrendelõknek. A legújabb típusú óriás utasszállító repülõgép forgalomba állításával az Airbus megdönti az amerikai Boeing gépek egyeduralmát a legnagyobb utasszállító gépek osztályában azzal, hogy túlszárnyalja a Boeing Jumbo Jet teljesítményét. A 73 méter hosszú és 24,1 méter magas A380-as monstrum 555 - 800 utas szállítására is alkalmas.

Az elsõ kísérleti repülésnek eredetileg márciusban kellett volna megtörténnie, de az elmúlt hetekben taxizási és fékezési kísérleteket folytattak az A380 szériamodelljének elsõ darabjával, ezért késett a légi tûzkeresztség.

A gép legfontosabb piacának Kelet-Ázsiát jelölték meg. Ennek a várakozásnak némileg ellentmond, hogy a legnagyobb megrendelõnek jelenleg az egyik vezetõ arab légitársaság, az Emirates számít: a cég összesen 43 darabot vett az A380-asból. Összehasonlításul: a Lufthansa és az Air France eddig 10-10 darabot rendelt a modellbõl. Elõzetes számítások szerint az A380-as 2012-tõl termel majd profitot, élettartamát mintegy 50 évre tervezték.

Seaweed
Jah a kepeket szepseguk szerint valogattam..es az szep 😉 (plane nagyban neztek ki jol)
Mondjuk csak fiktív megoldásként vetettem fel; idealista ötletként.
De mivel nem mesevilágban élek, yol tudom én is, hogy minimális esélye is alig van, hogy efféle közösség valaha létrejöjjön.

Jok 😉
A
A Pilatus Porter mintha picit kakukktojas lenne.

Seaweed
Hat szerintem ha meg is valosul, korabban nem.
Ehhez feltétlen 20-30 év kell?

Seaweed
Par "lelkesito kep"... (elore jelzem 12db!)

narazzino
Ráadásul a cseh pilóták tapasztalata se túl sok ezen a típuson. Többnyire Mig-21 esrõl ültek át a Gripenbe, mondjuk a fiatalabbak L-159-bõl. Satenasban bõ 3 hónapot töltöttek. Épp hogy csak kirepültek a A/B-n már mentek is át Linköpingbe, ahol Pár felszállást csináltak a C/D változaton és már vitték is haza a gépeket.

[NST]Cifu
Tulajdonképpen miért van szüksége a magyar hadügynek légvédelemre?

Mert adott esetben az ország légterén nehéz megvédeni vadászgépek és légvédelem nélkül. Sose szabad elfelejteni, hogy egy ország szuverenitása elsõsorban a hadseregének köszönhetõ (erre számtalan példát lehetne felsorolni). Azzal felesleges is takaródzni, hogy nincs kitõl félni, és hogy a NATO úgy is megvéd minket. Bármikor megeshet, hogy hatalomra kerül valamely szomszédunknál egy szélsõséges vezetés. A NATO tagság esetén érdekes kérdés, hogy mi lenne, ha mondjuk (figyelem, ez most csak egy csapongó elméleti lehetõség!) Románia megtámadna minket - tudnillik a NATO nem avatkozik bele a Török-Görög viszályba se, pedig mindkét ország NATO-tagország, és nem rajonganak túlzottan egymásért...

Szerintem az lenne a hosszútávú megoldás a térség "védelmére", ha a közép-európai államok közösen vállalnák, és egymás között megosztva a különféle feladatokat, látnák el a szárazföldi, lég-, vizi stb stb védelmet.

Csodálatos elmélet, engem nem kell meggyõznöd, csak éppen az ilyen dolgokat alapból megtorpedózza az a tény, hogy a politikusok döntenek, õk meg olyanok amilyenek. A visegrádi államok megegyeztek, hogy közös erõvel felújítják a Mi-24-eseiket (a "fõválalkozó" Lengyelország, de a feladatokat szétosztották volna, nekünk valószinüleg fedélzeti elektronika jutott volna), mivel azt mindegyik ország szeretné rendszerben tartani. Sajnos a politikai töketlenkedés miatt ('nekünk most nincs pénzünk erre', 'most nem aktuális', stb.) az egész zátonyra futott...
Ha egy (mindössze egy!) közös katonai projectett nem képesek összehozni a Visegrádi államok, akkor te rájuk bíznád az ország védelmét? Mert én nem....

Seaweed
...es addig mig ez az altalad felvazolt csodalataos "juropien driim" megvalosul mi lesz?...Mi lesz az addig elmulo 20-30 evben? ...
Gondolkozz!!!
Tulajdonképpen miért van szüksége a magyar hadügynek légvédelemre?
Szerintem az lenne a hosszútávú megoldás a térség "védelmére", ha a közép-európai államok közösen vállalnák, és egymás között megosztva a különféle feladatokat, látnák el a szárazföldi, lég-, vizi stb stb védelmet.
Imho...

Kata
Nem számítok semmi jóra, és szvsz nem jó gép a Gripen.

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
A Haditechnika topicban már leírtam mi a helyzet a Cseh gépekkel. Ha a politika beleszól, akkor ilyen anomáliákra számítani lehet, az F/A-22-eseket már lassan 20 éve fejlesztik, több, mint 35 milliárd $-t költöttek rá, és még mindig vannak szoftvergondjaik, itt pedig a Csehek az aláírástól számított két éven belül akarták megkapni a gépeket, amelyeket így nem tudtak tiszteségesen letesztelni és kipróbálni, pedig ugye azért jópár dologban különböznek a svéd légierõ JAS-39C/D gépeitõl...
Az meg a Saab ostobasága, hogy belement ezekbe a határidõkbe.

Egyébként nem tudom, mi bajod a Gripen teljesítményadataival, tökéletesen megfelel a magyar igényeknek, sõt, még annál többre is, ha esetleg a HM-ben 'ne adj isten komolyan gondolkodnának, és megvennék hozzá az Iris-T rakétát, a sisakcélzót, stb...

Kata
És még majd mennyi hiba lesz. Elég kiforratlan, kipróbálatlan a gép, sokan ígérik, hogy még komoly problémák is elõfordulhatnak velük. De persze nekünk kellett... Személy szerint nekem nem tetszik a gép, sem a tulajdonságai. Az anno tendereztetett gépek közül talán a Mirage-t múlta felül.

[/cserf][/fülünyúl]

narazzino
ez gyors volt <#eljen>

Punkerwork

Airbus gépeket rendeltek kínai légitársaságok - közöttük A380-as óriásgépet is

Két kínai légitársaság is bejelentette 5-5 Airbus típusú nyugat-európai repülõgép vásárlását. Más társaságok is jelezték vásárlási szándékukat további mintegy húsz Airbus repülõgépre.

Ha mindezekbõl is végleges vásárlás lesz, akkor az Airbus 3,2 milliárd dollár érték körüli ügyletet csinál máris 2005-re a kínaiakkal. Öt repülõgéprendelést az európai gyártó óriásgépére, az A380-ra adtak, ez az ügylet legalább 1,2 milliárd dollárt ér.

Kínai légitársaságai tavaly is kegyeikbe részesítették az Airbus-t, a gyártónak összesen 47 gépére adtak rendelést.

grotesk
semelyikõtök nem tud egy linket?

narazzino
egy ilyen link engem is erdekelne

grotesk
valamelyikõtöknek van olyan videója amelyiken a magyar mig 29 lezuhan? (esetleg egy link is jó lesz ha csak azt tudtok)

Seaweed
Angoloknal is epul ujja egy a Fighter Collection-nal! (..es mintha emlekeim szerint az usaban is volna 1-2 eredeti..mindenesetre Reno Air Race-en szokott indulni ....)
Seaweed
Jokerdes! Be kellene azonositani hogy "hova valosiak".
Az biztos hogy ausztraliaban van egy de talan mar elkeszult es repul a masodik erdeti(motor is!!) Yak-3-as!
Tehat igen elkepzelheto hogy mind 2 gep a kepen eredeti Yak-3-as!
[NST]Cifu

Hé Seaweed, ezek vajon eredetiek? (mondjuk kétlem, de a légcsavaros technika sose volt erõsségem. 😊))

Yeppp...
Én voltam a láma, nem volt engedélyezve az active x

[NST]Cifu
Especiel nálam mindkét link mûködik, Mozillával és IE6-al is...

Hátõööö... ez valahogy nem jött össze. Megint...

[NST]Cifu
Kislányos zavaromban a Haditechnika topicba szánt képet linkeltem be véletlenül... 😊

Itt a helyes link.

Itt egy másik kéthajtómûves gép repülés közben lekapva (jó kis szemdüllesztû kérdés, hogy pontosan milyen típus lehet 😉)

Ezt nem ertem 😊
Ez ne 747 😊

narazzino
<#eljen>

[NST]Cifu
A mûholdas fényképezés csodája: egy 747-es repülés közben lekapva. 😉