Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Ja látok, csak normális böngészõvel kell nézni. <#vigyor5>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu

narazzino
szebbre gondoltam

tommmi
EZ ha jól tudom a 407-es pilótafükéje. Higgyétek el ,hogy négy óra repülés nem egy álom ezzel a géppel!!<#email>

[www.hunavia.hu] [www.horac.fw.hu] [www.gripen.hu] [www.harcirepulok.hu] [www.harcirepulo.hu] [www.airliners.net] Jó sok REPÜLŐ....Hogy miért hívják így őket máig nem tudom?????Mér nem GÉPMADÁR?

tommmi
Antonov An-26(Curl)Zajos 1 jószág.

[www.hunavia.hu] [www.horac.fw.hu] [www.gripen.hu] [www.harcirepulok.hu] [www.harcirepulo.hu] [www.airliners.net] Jó sok REPÜLŐ....Hogy miért hívják így őket máig nem tudom?????Mér nem GÉPMADÁR?

42nd Intruder
valami szép...... 😄

narazzino
mondjon már valaki valalmi szépet

Siluro
Köszi! 😊

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

[NST]Cifu
Hát teljes tolóerõnél, felszállásnák a bizony ennyire.

[NST]Cifu
Ha mindenképpen Szu-27SzK-ról akarsz képet, akkor zûrös sajnos az ügy. Ezeket tudom ajánlani:

Airliners.net
Airliners.net - 2. keresés
Aeronautics.ru

Esetleg még próbálkozhatsz a "J-11" keresõszóval, az ugyanis kínai licenc Szu-27SzK...

Kata
Ekkorát kormolnak a B-52-esek? <#wow2>

[/cserf][/fülünyúl]

Siluro
Cifu! A Su-27SK ról tudsz adni nekem valami nagyfelbontású képet? Guglin már kerestem, de nem találtam olyan szépet 1024x768as vagy nagyobb méretben. Tudsz segíteni?

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Papirzacsi
No itt egy kép a V-22 paneljáról. Ez eloszlat mindenféle bugyuta ötletet a standby mûszerekrõl.
www.airliners.net/667247/L/

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

[NST]Cifu
Tessék, errõl beszéltem, megint méla csönd és hullaszag... 😄

[NST]Cifu
Az anno volt. Azóta a dollár kicsivel kevesett ér. 😄
De amúgy még így is iszonyatosan drága jószág, ezért is kaptak vérszemet vele kapcsolatban a kongresszusi képviselõk.

narazzino
100 millió?? Úgy tudom egy F-117 is annyiba került anno a USAF-nak (de az is lehet hogy tévedek csak valahonnan régrõl így rémlik)

Papirzacsi

[NST]Cifu
Õõõõõ...olyan altimétert, amely két mutatóval rendelkezik?

Egy vitorlázógép mûszerfala, az altiméter a bal alsó mûszer

Papirzacsi
Há én nem tom te ott hol látsz 2 pálcikát. Standby mûszernek sose tesznek be hmû ellenörzõ mûszert. Minek ellenõrizni ugyanis a hmûvet, ha még a levegõbe netudod tartani a gépet a megfelelõ információk hiányában? Értelmetlen lenne ha olyan mûszert tettek volna be.
Szal mint minden gépen itt is 1 mûhorizont, egy magasságmérõ, és egy sebességmérõ alkotja a standby mûszereket.

Bucser
zerintem a jobb felsõ az a hajtómûfordulatszámmérõ (abból gondolom hogy 2 pálcika van benne) az alsó a magasságmérõ a bal szélsõ pedig ugye értelemszerûen a mûhorizont.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Télleg. Nem is vettem észre. Lehet hogy a harmadik valamilyen emelkedésisebesség mérõ.

Kit--Kat
C O R S A I R I I . <#smile>

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Siluro
Na látom sokan vagytok repülés imádók, ide is jövök belepofázni a dolgokba 😊 Na azért nem feltétlenül, de már régóta olvasom a topciot. Kata, örülünk, hogy visszagyüttééé' 😊)

[NST]Cifu
A mûszerfal középsõ részének jobb oldalán azért felfedezhetõ egy mûhorizont, egy magasságmérõ és még egy mûszer, amit nem tudok azonosítani, talán sebességmérõ (sajna nincs nagyobb méretben meg a kép).

Nagyon szép a gép kabinja. Bár a backup mûszereket nem látom sehol.

Kata
Én sem. A fix keresztet használtam, ott legalább jobban ki lehetett számolni a golyóostor vonalát manõverezés közben.

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Magával az alapelvel nekem sincs bajom, sõt! De a V-22 egy hihetettlenül zûrõs fejlesztés végén jár elvileg, és az egyik hiba a másik után derül ki vele kapcsolatban. Egy csaknem 100 millió $-os gép esetén érthetõen ez frusztráló jelenség...

Az USAF CV-22 gépe:

Érdekes munkának hangzik. Úgy általában nagyon érdekesnek találom a mérnöki munkát, legyen szó akár egy épület vagy repülõgép létrehozásáról. Olyen terület, ahol aztán tényleg maradandót tud az ember alkotni. Persze nyilvánvalóan a te szakmán nem pontosan ez, de elég hasonló. Én is ilyesmit tanulnék legszívesebben, ha nem utáltam volna világéletemben a matematikát. Így marad nekem a joghallagás. :-)
A májdagasztához annyit,(és ezzel be is fejezem) hogy ahogy mások is mondták,tényleg jó látni, hogy azért léteznek még értelmes nõk kicsi országunkban.
Na, májdagasztás off.

Amúgy jól emléxem, hogy te nyomultál rózsaszín P-51D-vel a Sturmovik topicban?
:-) Egy "szakmai" jellegû (és picit offtopic)kérdés: a Mustangon a girostabilizált célkeresztet szoktad használni, vagy a fixet? (ugyebár Q gomb-al lehet kapcsolgatni) Szerinted melyik a jobb? (azért kérdezem mert sehogyem tudtam megszokni a gyrost)

Kösz a kimerítõ elemzést. Nyilvánvalóan sok a probléma vele, de azért talán ez a gép a katonai helikopterek jövõje. Én magam annyira eredeti konstrukciónak tartom, hogy még a tegernyi hibáját is hajlandó vagyok elnézni neki. És ahogy a hozzászólásodból kiderül, ezzel nem vagyok egyedül, a Marines is hasonló véleményen van. :-)

[NST]Cifu
Lent finoman és erõsen burkoltan arra céloztam, hogy az elöbb a topic "csak" azért támadt fel, hogy Katát cikizhessétek...

bgabor:
A V-22 Osprey a valaha volt legzötyögõsebb, legelhúzodóbb és az F/A-22 után a legdrágább katonai repülõgép program. Hogy sok a kritikusa az érthetõ. A billenõrotor valóban nagyon jó elképzelés, csak a megvalósítással vannak problémák, és nem is kicsik. A hidraulika rendszere problémás, mert a szokásosnál nagyobb nyomásút használnak, de a Block 1 gépek csõvezetékei ezt nem nagyon bírják. Most legutóbb azért pattant ki a botrány, mert kiderült, hogy a rotorlapátok jégtelenítõi nem felelnek meg az elvárásoknak, és a lapátokról a jég a hajtómûbe is kerülhet, így a felhõrepülést jelenleg megtiltották a gépeknek. A program kritikusai pedig azt kérik számon, hogy lehetséges, hogy mégis átengedték a gépet a teszteken, ha ilyen alapvetõ hiányosságokkal küzdenek még mindig. A tengerészgyalogság tesztelést felügyelõ központját már korábban is sok vád érte, hogy egész egyszerûen azokat az elvárásokat, amelyeket a géppel szemben támasztottak, utólag szépen hozzáigazították a V-22-höz, így "nem probléma", hogy a V-22 raktere kisebb, mint a CH-46-é, hogy a gép nem tudja tartani az elõre elvárt sebesség, hatótávolság és teherbírási normákat, stb. Sokan (végülis jogosan) fel vannak háborodva amiatt, hogy az eddig cirka 20 milliárd dollárt felemésztõ program gyakorlatilag egy olyan gépet tudott csak produkálni, amely a mellett, hogy alig másfélszer gyorsabb, mint a helikopterek, kevesebb terhet és katonát vihet alig valamivel nagyobb távolságra, bonyolultabb és egyben drágább az üzemben tartása, ráadásul egyetlen V-22 áráért 6-7 hagyományos helikoptert lehet vásárolni...

Noha még a V-22 sem bizonyított, a négyrotoros változat máris keresi a helyét...

narazzino
én szívesen repülõznék, de nincs ötletem mit írjak. csak úgy sodródunk ide-oda, senki nem ír semmi jót...(azért senki ne vegye sértésnek)

Falconer
Jaja, fel lehetne tünteni a modelliskola tanfolyam vagy mifene végzettség mellé, hogy SOTE hallgato, kicsit dobna a színvonalon.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Kata
Hahó férfiak! Köszönöm a kedvességet, de repülõzzünk inkább. 😊 Az efféle beszélgetésnek is megvan a helye, és bár májhízlaló és napokig bírnám olvasni, azért mégiscsak muszáj rendre utasítanom ha már én vagyok a topikanyu. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Ki mondta hogy szep no -> buta? 😊
Csak a misskata.hu sem a diplomarol szol. 😊

Bucser
Látod az általánosítás hogy (szép nõ ---> buta) mekkora hülyeség mi?😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

En azt hittem modell vagy es slussz <#idiota>

Kata
De ehhez természetesen megkapjuk szinte a teljes orvosi képzést, járnunk kell mûtétekre, boncolásokra is, csak mi késõbb nem fogjuk már azt csinálni, de tudnunk kell, hogy mûködik az ember. Természetesen egy kórházakat vagy mentõautókat tervezõ embernek erre nem sok szüksége lesz, de ennek ellenére kötelezõ, mivel az én szakirányomban pl. kötelezõ.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Az orvosmérnök orvosi egyetemre jár és embereket szerel. Az orvosmérnök mûszaki egyetemre jár, és orvosi eljárásokat, mûszereket, készülékeket fejleszt ki, ne adj isten orvosi épületeket, jármûveket tervez. Ez függ az elõképzettségtõl. Ha pl. építész diplomája van, akkor egészségügyi épületeket fog tervezni, ha meg mondjuk biomérnöki mint nekem, akkor orvosi eljárásokat, anyagokat, mûszereket fejleszt ill. kutat. Ezért posztgraduális képzés.

[/cserf][/fülünyúl]

Bocs a hülye kérdésért, de az orvosmérnök miben különbözik az orvostól? Úgy általában, mivel foglalkozik egy orvosmérnök?

Nagyon szép ez a gép. Jól tudom hogy, néhány V-22 már szolgálatba is állt tesztüzem céljából? Amúgy az MV-22 a tengerészgyalogság verziója?
Egyébként örülök, hogy a számos baleset ellenére a kongresszus nem szanálta a gépet, (Mint ahogy az sok gyönyörû géppel történt) és kitartottak amellett, hogy szolgálatba állítsák. Remélem a Navy is szolgálatbaállítja a hordozókon, mert ideje lenne már a régi konvencionális helikoptereiket felváltani.

[NST]Cifu
Ha senki sem szól hozzá, akkor az lesz....

MV-22 Cutaway

narazzino
má kezdtem aszinni hogy kipusztul a topic 😄D

Kata
ok, ezzel kellett volna kezdened. 😊 De látom, Cifu-lexikon már rámozdult úgyis a témára. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Kit--Kat
õõõõõ óhhh külön nekem ismertetõ róla??😊
Köszi, de én 1 sima átcopyzott ismertetõvel is beértem volna.
Akkor ez esetben természetesen türelemmel várom😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

[NST]Cifu
Elkezdtem, de idõbe tellik egy ismertetõ megírása, az meg szûkös. Pár nap, és kész lesz. 😊

Kit--Kat
Jó a kinézetre ismerem, meg a szerepkörét is, de magyar leírást nem találok sehol és angollal annyira nem agyok jóban, hogy a szakszavas leírásokat is megértsem.

Kata
google, A-7 Corsair, és lõn csoda 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Kit--Kat
!!!

Falconer
Nem, de qrva jól néz a kipufogobol kicsapo láng 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Sziasztok!

Nem ismerõs nektek ez a gép?
Ferihegy,
2005. July 28.

(Egy hét múlva, a kecskeméti repnapon ez állta el a netes közvetítõ lángos kocsit. :-))