14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#7116 hú, ezt jól megmondtam, de azért gondolom érted :D -
#7115 hát ezért ott a kettesből is a második ájulása után eltartott egy ideig rájönni még rájött hogy holvan :D -
#7114 ilyen a centrifugatréningek közben is előfordulhat... -
#7113 Prózaibban ha akarnám sem tudnám megfogalmazni :D
De jópofa az is, hogy a csávónak amikor visszatér az eszmélete, mintha misem történt volna nézeget meg cseveg tovább, meg sem lepödik :) -
#7112 a kettesbe csöppet beájult -
#7111 A csávó kaméleont megszégyenítő sebességgel képes bőrszínt változtatni. -
Nyiri #7110 Nagyon jo. -
#7109 Full throttle with the Blue Angels -
#7108 RIP :( -
Cat #7107 Hivatalossá tette Airbus-eladási opciójának érvényesítési szándékát a BAE
Szinte bizonyossá vált kedden, hogy kiszáll az európai Airbus repülőgépgyártóból a brit részvényes, a 20 százalékot birtokló BAE Systems, miután a cég hivatalosan értesítette eladási (put) opciójának érvényesítési szándékáról az Airbus 80 százalékát birtokló francia-német-spanyol EADS konzorciumot. A BAE az Airbus-részért várt pénzből amerikai terjeszkedését akarja finanszírozni. A kétsoros bejelentést a BAE kedd délelőtt tette közzé a Londoni Értéktőzsdén (LSE).
A felek a tárgyalásokat eddig "konzultációs" szakaszban lévőnek mondták, de az LSE-n bejelentett döntés után a brit részvényes bármikor élhet a pakettre érvényes eladási opciós joggal. A piac a BAE szempontjából kedvezően reagált: a cég papírja a kedd délelőtti kereskedésben 0,54 százalékos, 2,25 pennys nyereséggel 4,1975 font volt az LSE-n.
A BAE Systems, a legnagyobb európai hadiipari vállalat április 7-én, a Londoni Értéktőzsdén (LSE) közzétett rövidke nyilatkozatban jelentette be hivatalosan, hogy tárgyal az EADS-szal a nála lévő 20 százaléknyi Airbus-részesedés eladásáról. A BAE múlt havi közleménye után azonnal találgatások indultak meg annak a csaknem 150 ezer brit munkahelynek a jövőjéről, amelyek közvetlenül vagy közvetve az Airbustól függnek. Az Airbus két üzemet működtet Nagy-Britanniában; ezekben 13 ezren dolgoznak, de a hazai beszállító háttér még további 135 ezer alkalmazottat foglalkoztat.
Walesben gyártják például a hamarosan kereskedelmi forgalomba álló Airbus A380-asnak, a világ legnagyobb utasszállító repülőgépének egyenként 87 méter hosszú, 34 tonna súlyú szárnyait, és Angliában a futóműveket, a Rolls-Royce pedig - jóllehet független az Airbustól - a hajtóművek egyik fő szállítója. Londoni elemzések szerint nem valószínű, hogy az Airbus már a legközelebbi jövőben elvinné a szárny- és a futóműgyártást Franciaországba vagy Németországba, annak a lehetősége azonban megvan, hogy a cég valamikor később szorosabbra akarja vonni az összeszerelési tevékenység helyszíneit. A szárnyakat ugyanis jelenleg kombinált légi és vízi szállítással lehet csak eljuttatni Nagy-Britanniából a toulouse-i összeszerelő központba.
A Financial Times az áprilisi BAE-bejelentés után mindazonáltal azt írta: a nagy-britanniai Airbus-állások sorsa már az elmúlt években sem annyira a BAE részesedésétől, mint inkább a brit kormány által visszatérítendő segély formájában az Airbusnak nyújtott több százmillió fonttól függött. Az üzleti napilap szerint London 380 millió fonttal (140 milliárd forint) is támogathatja az Airbus által tervezett, A350 típusjelű, nagy hatótávolságú, középkategóriás utasszállító kifejlesztését; a gépet az európai repülőgépgyártó a fő amerikai rivális, a Boeing ugyancsak fejlesztés alatt álló 787-es Dreamlinerével akarja versenybe állítani.
Az Airbusban meglévő BAE-részesedést - amelynek eladásával megszűnne a közvetlen brit részvétel az Airbusban - az EADS 2,4 milliárd fontos könyv szerinti értékkel tartja nyilván, de londoni elemzői körökben úgy tartják, hogy a BAE legalább 4,5 milliárd fontot szeretne kapni a pakettért. A brit cég elsősorban az amerikai hadiipari piacra akar összpontosítani; ennek eddig leglátványosabb jeleként 4 milliárd dollárért felvásárolta a Bradley harcjárműveket gyártó amerikai United Defense Industries vállalatcsoportot. Jelenleg ajánlatot készít elő a főleg hagyományos erőművi és atomerőművi berendezéseket gyártó, amerikai-kanadai Babcock & Wilcox Co. esetleges megvételére. -
#7106 Yoo, egyezzünk ki egy döntetlenben :D -
#7105 Azt nem mondtam, hogy gond nélkül, de nem akkora katasztrófa :P -
#7104 Igen én is gondoltam arra, hogy viharban természetesen kerül be víz, csak azt nem tudtam, hogy ilyen mennyiséget is elvisel gond nélkül. -
#7103 Gondolom különben elég gáz lenne szakadó esőben/jégesőben, stb. -
#7102 Jah, értem... ezt nemtudtam, hogy ilyeneket is kibír :) -
#7101 Utolso off, de ezt látni kell :DDDD -
#7100 Nekem az ilyenek jobban teccenek :D Lál -
#7099 Közkívántra Easywet #2:
-
#7098 Komoly -
#7097 Ez teljesen rendben is van, mi is szoktuk mosni a hajtóművet hidegátforgatásnál. Slaggal nyomatjuk bele a vizet. -
#7096 Ez biztossssss yoot tesz a hajtóműveknek... :) -
#7095 Vörös vagy fehér nem mindegy?? a lényeg hogy le kőő lőni -
#7094 Easywet
-
#7093 Na, hogy a Tomcat rajongók álmai még talpon legyenek egy kicsit:
[center] -
#7092 Lol :D -
#7091 meg a vörös csillag alapján -
#7090 Bélának egy kis műrepülés Svájcból... :) (41 MB) -
#7089 pontosan:) A vízszintes vezérsík helyzete és a törzs hossza alapján könnyen megkülönböztethetőek:) -
marcio mela #7088
-
marcio mela #7087 Meg ez is ég és föld
-
marcio mela #7086 Akkor új foglamazást nyert az ég és föld.
Ez neg az ég és az univerzum? -
#7085 Jobban meg sem tudtad fogalmazni:D ha olyan valami repül feletted amit legszívesebben megennél akkor húzz el onnan gyorsan:D -
#7084 P-47 olyan mint egy hurka szárnyakkal, a fóka meg nemolyan -
#7083 Nem véletlenül hívták az amik a P-47et repülő baseball ütőnek :)) -
#7082 bármi képet linkelsz sajnos a kettő ég és föld akkor is:) Telesen más szárnyprofil teljesen más vezérsík formák teljesen más arányok ráadásul csak annyi közös van bennük, hogy mindkettőben csillagmotor dübörög:)
A Fókának süllyeszetett kabinja volt míg a P-47-esnek jól megkülönböztethető buborékkabinja:) te magad is láthatod a linkelt képeken:) -
marcio mela #7081
-
marcio mela #7080
-
#7079 A 3. lehetőség, hogy felszállás után Szicíliában.
Romániába szerintem semmiképp. -
#7078 Pedig a 2 ég és föld. -
marcio mela #7077 Mi nem tetszik a magyar gépen?
Nem mondtam,nem tetszik de rájöttem mi ütött szöget a fejemben.
Beugrott,hogy ez egy Focke Wulf 190 és engem nagyon emlékeztetett a Republic P-47-re.