14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Speedbreaker
    Még jó hogy csak egy hozzászólás :S
  • Papirzacsi
    Na ha máshol nem, akkor a Kossuthban a bázison kellett volna látnod.
    Amúgy a kérdéses videón nem fent felejtették a kormányrögzítőket, hanem ott a kabinból egy karral lehetett rögzíteni a kormányokat. Ez a kar volt behúzva. De nem tűnt fel a pájlotoknak, mert csak a kormányok semleges helyzetében rögzít. HA ki van térítve mikor meghúzák a kart, akkor még ne mrögzít, csak mikor semleges helyzetbe teszik.
    Felszállást valószínűleg nyomott helyzetben végezték (nem emlékszem már az írásra pontosan), és Vr-nél meghúzták. Ettől elemelkedett a gép, de rögzült is a kormány, így irányíthatatlanná vált. Ami látszik is, hogy az ágaskodást semmilyen kormánymozdulattal nem próbálták megszüntetni. És csatt. Érdekes eset.
  • Fenrir
    Még soha nem láttam ilyet, olyat láttam, hogy a spoilerek munkahengereinek a tengelyeit szokták kirögzíteni, hogy a spoiler külsö (nyitott) helyzetben maradjon, de a kormányon még nem láttam
  • Clidey
    Nahát épp ezért is csodálkoztam kérdéseden... :) Tudomásom szerint ugyanis épp a műszakiak szokták eme rögzítőelemeket felrakni illetve rep előtt eltávolítani. Bár meglehet nagyvasaknál mások a szokások, ott nem vagyok annyira képben. De szerintem ott is így üzemel, a pájlotok max körbejárják a madarat szemrevételezés céljából... :)
  • Fenrir
    Nem pilóta vagyok hanem műszaki és ezt a fogalmat nem hallottam még azért kérdeztem meg...
  • Kata
    Olvas fejléc.
  • rohadt alma
    Miért lett törölve a #6943?
  • Papirzacsi
    Ha már tandem helik ,akkor egy kis videjó róluk.
    Hátulról
    Oldalról
  • rohadt alma
  • rohadt alma

• rohadt alma
  • rohadt alma

• rohadt alma
  • Kata
    Megesziii! Menekülj!
  • rohadt alma
  • Kata
    Hozzászólásonként max. 3-5 kép
  • rohadt alma
    [IMG][/IMG]
  • rohadt alma
    Mint a verebek.
  • Seaweed
    "Kep kell ide nem rizsa!"...

• Clidey
    Ha azt mondod, hogy ferihegyi dolgozó létedre, még sohasem hallottál róla, akkor keress valami üres placcot ásóval a kezedben... :D
  • rohadt alma
  • Fenrir
    A reaktív microburtsben semmit sem tehetsz, betekered a vatikán hullámhosszát és imádkozol.

Mi az, hogy rögzített kormány? Kipeckelték faékkel a pedálokat és kikötötték a szarvkormányokat?
  • rohadt alma
    Hogyan rögzítették?És a pilota/ák tudta nélkül?
  • Papirzacsi
    RÖgzített kormányokkal szálltak fel, minek a következménye az lett, hogy a gép irányíthatatlan volt.
  • Papirzacsi
    Köze nincs a microburstnek. Azért vannak ott pilóták akik tennének vmit ilyen esetben, itt meg láthatóan semmi se történt.
  • Fenrir
    Egy microburst-nek néz ki, alulról egy erős légáram feldobta a gépet és átfordította...
  • Falconer
    Persze, bocs, csak elütöttem. 109akart lenni.
  • rohadt alma
    Nem értek a repüléshez.Mi történ ebben az esetben?
  • Punker
    a messer az 109-es, a 190-es a fóka, szal vagy BF-109 vagy FW-190 :)
  • Falconer
    Bf190 esek lőnek szét amerikai bombázókat. (Archív)
  • Seaweed
  • sure
    Nem. Béke a Caribou legénységének hamvaira (I cannot believe it. It's all over.)
  • Papirzacsi
    látom nehezen fogod fel a dolgokat. De sebaj! Ennél már csak rosszabb lesz.
  • sure
    Aham...ezek között a képek között sincs fék, szintén azon a szájton.

És ennyi repmániás között nincs bizonyára egy sem, aki makettezne vagy esetleg RC modelleket építene.
  • quack
    ok, elhiszem...nem kötekedni akartam
  • Papirzacsi
    Nos mielött itt megjelennének a notorius fék bekiabálók közlöm, hogy az eset nagyon is valódi. Olvastam a jegyzőkönyvét. A konklúzió, hogy nem érdemes rögzített kormányokkal repülni.
  • quack
    hát elég érdekes hogy amikor becsapodik akkor elrantja a kamerat es amikor viszzarakja egy mp mulva akkor meg mar a fel kepernyot beterito fekete fust van
    de meg (szerencsere) nem lattam repulot igy lezuhanni szoval nembiztos hogy fake
  • Papirzacsi
    Egy nem éppen vidám video a Caribouról.
  • Siluro
    Nem azért, de én még nem láttam helikoptert tartósan háton repülni :) Orsót, meg loopingot már láttam, de ezeket sem lehet minddel megcsinálni...
  • Fenrir
    Chinook-kal?