14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#6955 Még jó hogy csak egy hozzászólás :S -
#6954 Na ha máshol nem, akkor a Kossuthban a bázison kellett volna látnod.
Amúgy a kérdéses videón nem fent felejtették a kormányrögzítőket, hanem ott a kabinból egy karral lehetett rögzíteni a kormányokat. Ez a kar volt behúzva. De nem tűnt fel a pájlotoknak, mert csak a kormányok semleges helyzetében rögzít. HA ki van térítve mikor meghúzák a kart, akkor még ne mrögzít, csak mikor semleges helyzetbe teszik.
Felszállást valószínűleg nyomott helyzetben végezték (nem emlékszem már az írásra pontosan), és Vr-nél meghúzták. Ettől elemelkedett a gép, de rögzült is a kormány, így irányíthatatlanná vált. Ami látszik is, hogy az ágaskodást semmilyen kormánymozdulattal nem próbálták megszüntetni. És csatt. Érdekes eset. -
#6953 Még soha nem láttam ilyet, olyat láttam, hogy a spoilerek munkahengereinek a tengelyeit szokták kirögzíteni, hogy a spoiler külsö (nyitott) helyzetben maradjon, de a kormányon még nem láttam -
#6952 Nahát épp ezért is csodálkoztam kérdéseden... :) Tudomásom szerint ugyanis épp a műszakiak szokták eme rögzítőelemeket felrakni illetve rep előtt eltávolítani. Bár meglehet nagyvasaknál mások a szokások, ott nem vagyok annyira képben. De szerintem ott is így üzemel, a pájlotok max körbejárják a madarat szemrevételezés céljából... :) -
#6951 Nem pilóta vagyok hanem műszaki és ezt a fogalmat nem hallottam még azért kérdeztem meg... -
#6950 Olvas fejléc. -
rohadt alma #6949 Miért lett törölve a #6943? -
#6948 Ha már tandem helik ,akkor egy kis videjó róluk.
Hátulról
Oldalról -
rohadt alma #6947 -
rohadt alma #6946
-
rohadt alma #6945 -
rohadt alma #6944
-
rohadt alma #6942 -
#6941 Megesziii! Menekülj! -
rohadt alma #6940 -
#6939 Hozzászólásonként max. 3-5 kép -
rohadt alma #6938 [IMG][/IMG] -
rohadt alma #6937 Mint a verebek.
-
#6935 "Kep kell ide nem rizsa!"...
-
#6934 Ha azt mondod, hogy ferihegyi dolgozó létedre, még sohasem hallottál róla, akkor keress valami üres placcot ásóval a kezedben... :D -
rohadt alma #6933 -
#6932 A reaktív microburtsben semmit sem tehetsz, betekered a vatikán hullámhosszát és imádkozol.
Mi az, hogy rögzített kormány? Kipeckelték faékkel a pedálokat és kikötötték a szarvkormányokat? -
rohadt alma #6931 Hogyan rögzítették?És a pilota/ák tudta nélkül? -
#6930 RÖgzített kormányokkal szálltak fel, minek a következménye az lett, hogy a gép irányíthatatlan volt. -
#6929 Köze nincs a microburstnek. Azért vannak ott pilóták akik tennének vmit ilyen esetben, itt meg láthatóan semmi se történt. -
#6928 Egy microburst-nek néz ki, alulról egy erős légáram feldobta a gépet és átfordította... -
#6927 Persze, bocs, csak elütöttem. 109akart lenni. -
rohadt alma #6926 Nem értek a repüléshez.Mi történ ebben az esetben? -
#6918 a messer az 109-es, a 190-es a fóka, szal vagy BF-109 vagy FW-190 :) -
#6917 Bf190 esek lőnek szét amerikai bombázókat. (Archív) -
#6916 -
#6915 Nem. Béke a Caribou legénységének hamvaira (I cannot believe it. It's all over.) -
#6914 látom nehezen fogod fel a dolgokat. De sebaj! Ennél már csak rosszabb lesz. -
#6913 Aham...ezek között a képek között sincs fék, szintén azon a szájton.
És ennyi repmániás között nincs bizonyára egy sem, aki makettezne vagy esetleg RC modelleket építene. -
#6912 ok, elhiszem...nem kötekedni akartam -
#6911 Nos mielött itt megjelennének a notorius fék bekiabálók közlöm, hogy az eset nagyon is valódi. Olvastam a jegyzőkönyvét. A konklúzió, hogy nem érdemes rögzített kormányokkal repülni. -
#6910 hát elég érdekes hogy amikor becsapodik akkor elrantja a kamerat es amikor viszzarakja egy mp mulva akkor meg mar a fel kepernyot beterito fekete fust van
de meg (szerencsere) nem lattam repulot igy lezuhanni szoval nembiztos hogy fake -
#6909 Egy nem éppen vidám video a Caribouról. -
#6908 Nem azért, de én még nem láttam helikoptert tartósan háton repülni :) Orsót, meg loopingot már láttam, de ezeket sem lehet minddel megcsinálni... -
#6907 Chinook-kal?