Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kemeny csavo nyitott ablakkal 😄

[NST]Cifu
Elnézést, úgytünik a képfeltöltésnél valami gikszer adódott, az elsõ kép újra:

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

grotesk
ja, és az Aranysas oldalán is jártam, láttam írtak valami cikket a bázisról Orosz sasfészek címmel, de nem tudtam meg mi van ott, csak még jobban felkeltette az érdeklõdésemet.

grotesk
Ahogy nézegettem az interneten orosz légierõrõl képeket, feltûnt, hogy a Lipeck-i bázison található talán a legtöbb fajta gép. Mi van ott? ez valami különleges ezred?

Bucser
thnx😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Kata
Köszönöm, el vagyok kényeztetve képügyileg. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Csak egyet találtam a neten, de szvsz ez is utólag szinezett:

[NST]Cifu

[NST]Cifu

Bucser
Ta-152-rõl valami szép képed nincs színes?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Kata
jóak!<#eljen> Corsairt is lécci! 😊

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu

narazzino
mondjuk lehet, hogy van olyan tagja a személyzetnek amely nem kell minden repüléshez, bár ezt nem tudom, én eddig minden alkalommal láttam legalább 5 személyt, néha hatot is. de az is lehet hogy a becsapódás elõtti pillanatban kiugrott az ablakon 😄

grotesk
na, senki nem tudja? Segond. majd egyszer lehet hogy megálmodom

tommmi
ja hát az régen volt és nem is tudtam róla.

[www.hunavia.hu] [www.horac.fw.hu] [www.gripen.hu] [www.harcirepulok.hu] [www.harcirepulo.hu] [www.airliners.net] Jó sok REPÜLŐ....Hogy miért hívják így őket máig nem tudom?????Mér nem GÉPMADÁR?

grotesk
1982 dec.6, ha érdekel még

grotesk
hát régen. most nem tudom, majd megnézem

tommmi
és mikor zuhant le?

[www.hunavia.hu] [www.horac.fw.hu] [www.gripen.hu] [www.harcirepulok.hu] [www.harcirepulo.hu] [www.airliners.net] Jó sok REPÜLŐ....Hogy miért hívják így őket máig nem tudom?????Mér nem GÉPMADÁR?

grotesk
an-26-ra gondoltam, de most hogy így utóbb át néztem, lehet hogy nem voltam egyértelmû. na akkor a kérdésem: hogy lehet hogy az egyetlen lezuhant magyar katonai an-26 fedélzetén 4 ember volt amikor lezuhant.

grotesk
na szerinted milyen???<#idiota>

tommmi
milyen gép zuhant le?<#email><#conf>

grotesk
találtam egy érdekes dolgot!!
narazzino kolléga lentebb írta hogy az an-26 személyzete öt fõ. de az egyetlen katonai gépnek ami magyarföldön lezuhat, csak négy ember volt a fedélzetén. ez hogy lehet?

[NST]Cifu
Az aerodinamikája is romlot egy keveset, meg a nagyobb tömeg miatt a teljesítményadatai is. Emiatt egy erõsebb hajtómûvet, az RD-43-at tervezték beleszerelni, amely egyenként 98kN tolóerõt adott le utánégetõvel (az RD-33 81kN-t).

grotesk
vagy a repülési teljesítménye?

grotesk
az aerodinamikája nem romlott ezzel?

[NST]Cifu
Azt hiszem a 9.12-es MiG-29M esetén is már többfeladatú volt a kijelzõ, de az még egyszínû (monochrome) volt.

A "rondaság" oka a púp. Szerencsétlen MiG iroda azon találta magát, hogy a rövid hatótávolságú MiG-29-ese nem igazán versenyképes a fegyverpiacon, mert a hatótávolsága erõsen korlátozott volt. Ez eredetileg nem lett volna gond, lévén arra tervezték, hogy a saját csapatok felett õrködjön, a frontvonalhoz közel lévõ repterekrõl felszállva. Csak az 1990-es évekbe lépve a kulcsszó a többfeladatú vadászgép lett, lehetõleg nagy hatótávolsággal. A MiG iroda meg fel tudta mutatni a MiG-29-est, ami egy rövid hatótávolságú elfogó-vadászgép, meg a Mig-31-est, ami egy drága, nagy hatótávolságú, dedikált elfogó vadászgép volt. Arra nem volt pénzük, hogy kifejlesszenek egy teljesen új típust, ezért a MiG-29-est kezdték el kalapálni, az meg alakult, mint a mesebeli púpos gyerek, csak éppen fordítva. A gépbe plusz üzemanyagot kellett valahogy belepaszírozni. Jobb ötletük nem volt, hát adtak egy púpot a gép gerincére, abba meg némi plusz (mintegy 1.2 tonnányi) üzemanyagot. Csak szegény ettõl kicsit quasimodos lett... 😊

grotesk
tényleg ronda ez a SzMT

grotesk
az "m"-é nem ilyen mi?

[NST]Cifu
A többfeladatú kijelzõk (Multi-Functional Display - MFD) érdekes tulajdonsága, hogy mindenféle dolgokat meg tudnak jeleníteni, mindig éppen azt, amit a pilóta akar. 😄

Egyébként az SzMT nem került rendszeresítésre.

grotesk
?

grotesk
ez az SzMT amúgy rendszerbe van állítva

grotesk
ehh... itt valami csalás van. a 4815-ös hozzászólásodban van SzMT kabinkép. ott a jobb displayen más van mint az enyémen. tökre más

narazzino
odaérünk...😄

[NST]Cifu
Alul van egy topickeresõ, beírod, hogy MiG-29SzMT, és találsz egy hozzászólást (#4817), ahol felsoroltam a MiG-29 fõbb altípusait. 😊

tommmi
Hát igen elég sokat kell vele evezni mire svédbõl ideérünk magyarba. 😊

grotesk
kösz. ezeknek milyen a rendfokozatuk? gondolom a pilóták tisztek

narazzino
ja. azok voltunk mi. 😄

Kata
plusz 20 ember, akik az ablakokon kinyúlva eveznek

[/cserf][/fülünyúl]

narazzino
kis Kvazimódó

narazzino
5 fõs. Kapitány és másodpilóta, fedélzeti technikus, navigátor és rádiós. (bár eddig 8-szor repültem vele, ebbõl legalább 3 szor voltak hatan a gépen, csak azt nem tudom, miért)

narazzino
hát így a kabin alapján az SzMT jobban tetszik, viszont a púpja randa. hogy a második "m"-e aztat nem tudom.

grotesk
amúgy az an-26-nak hány fõs személyzete van?

grotesk
szép egy kabin

grotesk
aha. ez a második az "m"? melyik a jobb altípus?

[NST]Cifu
Hát hasonlísd össze a kettõt - még a középen lévõ hagyományos mûszerek sem azonos módon vannak beszerelve, a mûszerfal tetején lévõ visszajelzõ fények is másképpen vannak megoldva, az SzMT-be nagyobb kijelzõk lettek beépítve, és a jobb "karfájának" az elején egy digitális számítógép található.

grotesk
ez?

grotesk
a Mig-29M-nek is ugyanilyen kabinja van nem?

Placebó
Jujj de csini ez meg...<#eljen>

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

[NST]Cifu
MiG-29SzMT:

grotesk

EZ MELYIK MIG-29 KABINJA?