14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#7076 az ugy tudom romániába volt ("a pokol 8 napja" alatt) -
#7075 Duuurvás, az 1ik baleset az itthon történt, a B-24es Liberátor ami áll az elején. -
#7074 az az anyahajóról kilőtt kocsi az nagyon kész... -
#7073 Az Airdisaster.com-on lehet letölteni egy két lezuhant gép hangrögzítőjéből kioperált utolsó másodpercek felvételét, van 1-2 elég kemény is. -
marcio mela #7072 Valaki tud olyan oldalt amin kritikus helyzetekben folytatott beszélgetéseket lehet letölteni? -
tomcat1 #7071 Nekem teccik.. az én pénzem is benne van... -
marcio mela #7070 Mi nem tetszik a magyar gépen?
Nem tűnik olyan áramvonalasnak.(bármelyik gép típusának és paramétereinek ismerete nélkül csak benyomásra) -
#7069 ALAP:) -
#7068 nekem nem ismeretlen a D520 a mocskok WWIIOnline-ban tegnap is kinyírtak :( -
#7067 -
TBalazs #7066 Azt jelenti, hogy van fehér kereszt :))
A géptípusok elég egyértelműek, talán a francia gép ismeretlen kissé (Dewoitine D520).
Mi nem tetszik a magyar gépen? A festése valóban nem feltétlenül pontos, de a jelzések jó helyen vannak és itt ezt szerették volna bemutatni.
"A French Vichy Air Force gépe meg mint egy parodia." - Hát jah, kb. annyira mint a hadseregük :DD -
#7065 fas.org :-) -
#7064 mi a FAS pontos címe? -
marcio mela #7063 Itt van fehér kereszt is.
Az mit jelent?
Kár,hogy nem írták oda a gépek típusát.
A Royal Hungarian Air Force gépe érdekesen néz ki.
A French Vichy Air Force gépe meg mint egy parodia.
-
TBalazs #7062 A Harmadik Birodalom szövetségeseinek felségjelei.
Itt van fehér kereszt is. -
#7061 A FAS.org eredetileg jó forrás volt, de 2000-ben John Pike és csapata úgy döntött, hogy csinál egy saját oldalt, mert összekülönböztek a FAS-al. Miután a FAS oldalának döntő többségét ők csinálták, egyszerűen fogták a saját szellemi munkájukat, és egy új oldalon, a Globalsecurity.org-on ismét felhasználták, de folyamatosan frissitve. Az elején a Globalsecurity oldala a FAS kiköpött másolata volt, de ez gyorsan változott, hiszen a Globalsecurity-t folyamatosan frissitették, ellenben a FAS szinte szellemjárta hely lett. Aztán úgy két éve a FAS-t elkezdték átpofozni, már frissitgetik is, de sehol sincs a Globalsecurity-hez képest.
Azt azért hozzá kell tenni, hogy a Globalsecurity oldala sem tökéletes, sok téren hiányos, sok oldala nem frissült évek óta. De jelenleg ez a legjobb általános, összefoglaló haditechnikai forrásoldal. -
marcio mela #7060 A FAS jó forrás?
-
#7059 Ne belőlünk indulj ki. :)
Az 1980-as években a MiG-21 már elavult, túlhaladott géptípus volt. -
#7058 benne vannak a régiek is, viszont a régi magyar fehér keresztet nem találtam :( -
#7057 gúglin keresgéltem, és találtam egy nagyon hasznos kis oldalt! Tessék beseggelni mind! :D
Világ össze légierejének a felségjelzései -
#7056 de azt az 50-et akkor is keveslem. 1985-ben nekünk több volt...! -
#7055 Írtam, hogy hozzávetőleges számok.
Igen, egyébként a MiG-23-as volt a legtöbb vadászgépe az orosz légierőnek (a MiG-29 és a Szu-27 eléggé nyögvenyelősen lett rendszerbe állítva, elvileg azok váltották volna ki, de a rendszerváltás után ez a folyamat megszakadt, ettől függetlenül szvsz jelenleg a MiG-29 és a Szu-27 a két leginkább használatban lévő orosz vadászgéptípus). A MiG-25-öst már kiváltotta a MiG-31 (ezt az 5db MiG-25-öst nem igazán tudom hova rakni, valószinüleg csak kiképzési célal repülnek már (ha egyáltalán repül), az R-40-es rakétáik már régen elavultak). A MiG-21-eseket az 1980-as évekre az oroszoknál kiváltotta már a MiG-23, a beírt 10 gépet szintén nem igazán értem. Felújításukról nem tudok, tehát valószinüleg még későbbi változatból származhatnak. -
#7054 ja és ráadásul 1985-ben 50 db MiG-21-ük lett volna?? -
#7053 kösz
de ez azt írja hogy Mig-23-ból van a legtöbb a vadászgépek közül. (400 db van belle míg mig-25-ből csak 5.) nem furcsa ez egy kicsit? -
#7052 Valszeg a Permbant utánna kapta ... -
#7051 te ember.... hogy az istenbe írsz permbannal? O_O -
#7050 hol lehet ilyet megnézni hogy oroszországnak milyen típusból mennyi van hadrendben?
Globalsecurity.org Persze ez csak hozzávetőleges, de irányadónak megteszi.
egyébként, rohadt alma, neked miért van halálfej a neved mellett?
Ki lett tiltva valamiért. A miértre a választ nem tudom. -
#7049 Hát vége szakadt 1ilyen gyönyörű gép életének is. Nagy kár érte, a legszebb volt.
-
#7048 egyébként, rohadt alma, neked miért van halálfej a neved mellett? -
#7047 hol lehet ilyet megnézni hogy oroszországnak milyen típusból mennyi van hadrendben? -
rohadt alma #7046 Akkor még néhány video:
F-18
C-5
NASA 747 crash test
crash
reserve paragliding accident crash
UFO crash?
F-117 Airshow Crash1
F-117 Airshow Crash2
Awsome Thunderbird aircraft crash and Eject
heli-in-water-crash
Hindenburg Crash
Harrier Crash
Crash Mig 29 at Fairford (Airt Tattoo)
Saab Gripen Crash
AVIATION: Meeting crash (ezt csak erős idegzetűeknek)
Autorotational Crash
Hercules airline crash
Aviation- Military Mi-8 (Hip) Helicopter CRASH
Helicopter Crash
SU30 Fighter crash
Cougar crash
B52 crash
MiG 29 Paris Airshow Crash
F4 Phantom Crash
plane crash into carrier
F-15 Midair Crash
Goose crash
funny crash
Aircraft Crash Landing
Sky Diving Crash
Jet Crash
Helicopter crash
Heli crash self taught
Mig-29 Crash
Automated Aircraft Crash
F4 crash test
V22
Heliflopter
U.S. Bombers Blast Jap Bases 1942
Az utolsonak csak az eleje érdekes. -
#7045 Nekem Aérospatiale / Eurocopter Puma, Super Puma v. Cougar heliknek tűnnek.
-
#7044 Milyen helikopterek lehettek ezek?
Nem mindig sikerül a hong kong-i leszállás sem... -
#7043 Nem semmi vezetői tudás kell sztem egy ilyenhez...
Mellesleg nagyon komoylan néz ki :D -
frekkon #7042 nem semmi -
#7041 Nagyon komoly videó. Hihetetlen, hogy milyen extrém keresztszélben le merik tenni az ilyen méretű gépeket.
Utolsó nagyon komoly, touchdown-nál lép bele az oldalkormányba...Garantált főfutó kerékcsere.
Crosswind -
#7040 Igen. Végülis a számítógépre vártak, ami segítségével csomó problémát ki tudnak küszöbölni. De a gépnek íg yse lesznek túl jó tulajdonságai. Ez a zegyik szárny előre, a másik hátranyilatott megoldás nem éppen a jóindulatot kölcsöni a gép tulajdonságainak. :-) De majd meglátjuk mit hoznak ki belőle. Szép mérnöki feladat. -
#7039 Van rá egy-két lehetséges magyarázat, mint a már általad említett Kandúr, vagy a Bucser által említett Tom macskája. Nekem a Tamás Macska szimpatikus, úgyis mint a Hanna-Barbera rajzfilm minden hájjal megkent egerésze. :) -
#7038 Létezett - tervezőasztalon. Ahogy nagyon sok hasonló elképzelés. De csak mostanság jutottak el oda, hogy megvalósításra kerül, mint például a hasonló utat bejárt Canard RotorSzárny. -
#7037 A kittent ismertem, de ugy tudtam ez is. Megnéztem az Országh szótárban, van egy olyan benne, hogy "Tom-cat: kandúr".