14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • DJ Skyline
    a Tűzrókában volt asszem egy ilyen jelenet!:)
  • Speedbreaker
    kafa, csak ami feltünt, hogy a gépek után nincs olyan víz kiemelkedés. Én vok ilyen hülye, vagy csak a filmekben van ilyen?
  • Siluro
    Ennek a videónak van kb 4 mutációja.
  • marcio mela

Izgalmas repülés kis magasságban
  • Speedbreaker
    MIVAN?:DDD
  • marcio mela
  • Clidey
    Ti is renszeres látogatói vagytok a száninak? Ott ment ez a videó meg ilyen kommentek rá...
  • tomcat1
    Ya igen :)
  • Speedbreaker
  • DJ Skyline
    Besenyei kicsiben!
  • grotesk
    inkább a pilóta mit művel vele! nem?
  • tomcat1
    Azér nem semmi amit ez a gép művel, és ilyen kis sebesség mellett zárt térben...
  • Nyiri
    RC
  • [NST]Cifu
    A 3. generációs éjjelátó szemüvegek (NVG - Night Vision Goggles) az infravörös tartomány egy részét is látják, és ez megjelenik a felhasználó szeme elött is.
  • marcio mela
    Azt a felvételt szerintem csillagfény-erősítős (ha így nevezik) éjjellátó készülékkel készítették,az nem a kibocsájtott hőt látta.Aki a szöveget írta a képhez az tévedett.
  • Fenrir
    Amúgy látszik is a videón amikor újból felszáll, hogy mennyire világít a két kipufogója.
  • Fenrir
    A hajtómű kiáramló gázhője gondolom...
  • Clidey
    Helikopter hője rotorlapátokon megjelent?
  • Fenrir
    Éjjellátós leszállást rögzítettek videón amikor az új éjjellátó optika megmutatta a helikopter hőjét amint az a rotorlapátokon megjelent miközben az pörgött.
  • [NST]Cifu
    Használd a Sztaki online szótárat.

Vortex itt ebben az értelemben légörvény.
  • marcio mela
    Mi a vortex?
  • marcio mela
    Én nem értek angolul.
  • Clidey
    A rotorvégről leváló vortexekben levő párát érzékeli így az éjjellátó kamera.
  • Fenrir
    Nightvision landing Caught on Video as this new night lens captures this landing and shows the heat on the helicopter and on the blades and they spin.

Tessék, a videó alatt le is írták...
  • marcio mela
    Ez érdekes.Hogyan jön létre a jelenség?
  • Papirzacsi
    A tévében a statikus töltéssel hozták kapcsolatba.
  • marcio mela
    Nem,másról van szó csak nem tudom pontosan.Elmondták a tv-ben de már nem emlékszem rá.
  • Nyiri
    Szvsz visszaveri a fold a leszallofenyt es az megcsillan a rotoron.
  • marcio mela
    De találtam egy linket
  • marcio mela
    Ezt tv-ben láttam.
  • Fenrir
    Nekem lövésem sincs, hogy mi lehet az amiről beszélsz :)

Esetleg bedobnál egy képet is?
  • marcio mela
    Valaki adna kimerítő választ arra,hogyan jön létre az a fényes jelenség amit éjjellátó készüléken át lehet látni a helikopterek rotorlapátjainak vége mentén ha a földön vannak vagy ahhoz közel lebegnek?
  • Speedbreaker
    Köszi, én még nem láttam
  • ddomi87
    ezer bocsi ha már láttátok...

zuhanások
  • Speedbreaker
    Nem semmi
  • Gundark
    Off :)

Nézd csak meg a költségvetését az Apollo-programnak. Kicsit számolj hozzá ezt azt és megkapod hogy mennyi az "új" holdprogram. Ma mivel adod be az embereknek? Hogy a gonosz holdbéli terrorosták le akarják rohanni manhattant? :) Most mindent szavaztatnak mindenhol és mindenki húzza a száját mindenen. Akkor elég volt annyi hogy le kell győzni az oroszokat. Szó szerint bármilyen áron :) Szal az első ok amiért ennyi töcskölődés van a holddal a pénz.
    On
  • [NST]Cifu
    Szvsz ezzel nem itt kellene offolni.

A holdraszállás ügyében fordulj bátran a Holdra szállás- mi az igazság? topichoz. ;)
  • I.C.ram
    Nem muszáj hazudniuk a családtagoknak, bőven elég, ha más körülmények közt haltak meg, csak ebbe a repülőbe "rakta" őket a kormány. Tehát tudtommal volt egy gép, amit lelőttek. Mi van, ha az volt a 77es járat? ha esetleg tényleg összeesküvés lenne a dolog mögött, nem hinném, hogy hú de nagy dolog lenne pár embert eltüntetni.

Egy ekkore dög mint a 757 nem dezintegrálódhat csak úgy, legalább a farka ne maradjon meg. Meg azok a lyukak a falban. Azok sem tűnnek nekem úgy, mintha egy viszonylag könnyű szerkezet ütötte volna őket. Tudtommal a Pentagont elég masszívra építették, mert akkor még tartottak egy esetleges ballisztikus rakétatámadástól, esetleg bombázástól. Szóval aza a direkt lyuk kicsit fura, de nem tudom. Én nem tudom eldönteni, hogy kinek higyjek.

A holdraszállós dolognál, én csak azt furcsállom, hogy annó, 40 éves gond nélkül lezajlott a dolog, most meg már jópár éve tervezgetik a dolgot, és még mindig elég kétes a dolog, úgy hogy közben fejlődött az űrkutatás 40 évet, ami rengeteg idő. Bár itt inkább hajlok arra, hogy kamu az összeesküvés elmélet, de nem is vagyok benne biztos. Én úgy vagyok az ilyen dolgokka, hogy nem vágom rá, hogy igaz vagy nem, amíg nem bizonyosodtam meg a dologról. Mindenestre érdekes dolgok ezek :D
  • [NST]Cifu
    Szerinted van itt olyan ember, aki 100%-os választ tud erre adni?

Egyfelől vannak olyan dolgok, amik azért tényleg elgondolkoztatóak (pl. látható roncsok, a "hard evidence" hiánya).

Másfelől viszont ott vannak a 77-es járat személyzetének és utasainak családtagjai. Erről a részről pl. ez a kis propagandaanyag (mert az) megfeledkezik. Kimondatlanul, de azt állítják az anyag összeállítói, hogy ezen személyek hazudnak, és valójában semmiféle családtagjuk nem halt meg, de talán még nem is létezett.

A harmadik dolog a félremagyarázás. Idézik a laikusokat, hogy "rakétát" hallott. Namost kis pista a sarokról meg fogja neked mondani, hogy amit hallott, az rakétahajtómű volt, vagy egy turbofan hajtómű? Hasonló megjegyzések tömegével vannak e anyagban (pl. hogy lőporszagot érzett... namost egész pontosan milyen hajtóanyagra gondolt, mert van egy pár fajta, és ha csak a személy tapasztalataimat veszem alapul (sport és vadászlőszerek), azok szaga is igen eltérő lehet). Még csúnyább dolog, amikor a légiirányítóktól idéznek, akik szerint a gép úgy manőverezett, mintha egy vadászgép lenne. A szöveg azonban szerintem inkább arra utal, hogy a pilóta nagyon vad manővereket hajtott végre, amik meglehetősen szokatlanok egy utasszálító géptől, és a légiirányító ezt szerette volna érzékeltetni.

Személy szerint mégha egy-két dologra nem is tudok elfogadható magyarázatot adni, mégis inkább azt valószinűsítem, hogy valójában becsapódott egy 757-es a Pentagonba...

Hozzátenném, hogy az elmúlt években tucatnyi összeesküvés-elmélet mániással vitatkoztam már erről a témáról, és néha embertelen szintű ostobaságokat tudnak összehozni, például hogy a WTC-be valójában nem is utasszállítók csapódtak, hanem holografikus álcázású Tomahawk robotrepülőgépek... Szóval ez már olyan lesz, mint a Holdraszállás-összeesküvés - mindig lesznek olyanok, akik kételkedni fognak benne...
  • DJ Skyline
    pl ez az XNI-02 is egy érdekes külsejü szülemény!:))