Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
Így a te logikádat követve tényleg kellene cserélni a hidakat is... 😊))))))
Egy szó mint 5112478, egy 60 éves szárnnyal is simán lehet üzemelni hosszú-hosszú évekig, ha az idõszakos ápolásokon rendben találnak rajta mindent, hidd el!
Amit Cifu mond, az is teljesen igaz, ilyen is van - bár azt azért hozzáfûzném, hogy ez eléggé gyártó-függõ dolog. Van amelyik gyár engedélyezi bizonyos típusaira, van amelyik hallani sem akar róla. És itt elsõsorban a volt "Keleti blokk" gyáraira gondolok, nyugaton az állapot szerinti üzemeltetés bevett szokás, mondhatni hagyomány hosszú évtizedek óta.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
[/cserf][/fülünyúl]
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
De maga a sárkány ideje repidõben mért, és nem naptári dátumban.
Vagy szerinted le kéne gyártani a komplett részegységeket (szárny, törzs, stb.)? Na ne má! 😊
Legjobb tudomásom szerint - mint azt már említettem pár kommentel lejjebb - max. a vásznazásra van naptári idõ kiszabva.
Figyelemreméltó animáció a légiforgalomról - az európai horda a lényeg 😄
Megdöntötte csütörtökön minden idõk leszállás nélküli távrepülési rekordját az amerikai Boeing repülõgépgyár egy 777-200LR típusú gépe, amely Hongkongból a lehetséges leghosszabb utat választva jutott el a londoni Heathrow repülõtérre.
A gyár kék-fehér színeire festett, kétmotoros óriásgépe 23órás, csaknem 20 ezer kilométeres repülés után szállt le csütörtök délután a Heathrow-n. Az úttal a vállalatnak kifejezetten a rekorddöntés volt célja, a rekorddal pedig az, hogy vevõket szerezzen a jövõre piacra kerülõ új típusnak. A Boeing 777-200LR a világ leghosszabb hatótávolságú utasszállító repülõgépe lesz. Az amerikai gyártó szerint a típus messzebbre tud repülni tankolás nélkül, mint a jelenlegi rekorder, az európai Airbus A340-500-as típusa, amely már menetrendszerû forgalomban közlekedik.
Az A340-500-ast a Singapore Airlines használja a világ jelenlegi leghosszabb menetrendszerû útvonalán, a Szingapúr-New York közvetlen járaton; a több mint 16 ezer kilométeres út 18 órát vesz igénybe. A Hongkong-London utat a menetrendszerinti járatok nyugati irányban teszik meg, a szerdán indult, csütörtökön Londonba érkezett Boeing 777-es azonban kelet felé indult, átszelve a Csendes- és az Atlanti-óceánt. Az út során a gép mintegy 200 ezer liter üzemanyagot fogyasztott.
Az ilyen extra hosszú repülõutakat elsõsorban a környezetvédõk bírálják, mondván: ekkora távolságon éppen a hatalmas súlyú üzemanyagteher szállítása okoz tetemes túlfogyasztást, és ezzel jelentõs környezetszennyezést. Veszélyekre hívják fel a figyelmet az orvosok is, akik szerint az ilyen idõtartalmú repülések során fokozott kockázata van a mélyvénás trombózis (DVT) kialakulásának, amely egyébként is a hosszú repülõutak egyik fõ egészségügyi veszélye.
A 300 személyes Boeing 777-200LR hivatalos üzemi hatótávolsága 17350 kilométer; ez lehetõvé teszi a London-Sydney távolság leszállás nélküli megtételét. Ezen az útvonalon, amely világ leghosszabb menetrendszerû repülõútja, az utasszállító repülõgépek jelenleg egy ázsiai - rendszerint bangkoki, szingapúri vagy hongkongi - leszállást iktatnak be. Az új Boeing-típusra eddig összesen öt megrendelés futott be a Pakistan International Airlines, illetve a tajvani Eva Air részérõl.
A fõdarabokról meg csak annyit ,hogy a HA-LIX 49-es gyártmány...Így akár hogy is nézem, 56 éves.

[/cserf][/fülünyúl]
[/cserf][/fülünyúl]
60éves elfáradt anyag????? Ezt nem gondolod komolyan? A dc-3asok akkor hogy repülnek még ma is? Vagy a 2.vh-s bombázók, mint pl pont a B-25 vagy a B17 és hasonlók? Mert kizárt dolgonak tartom, hogy új szárnyat, törzset csinálnak a régi "elfáradt" helyett. Már csak abba is elég belegondolni, hogy mibe kerülne egy szárny legyártása. Mert pl a bordákat nem fogják szabad kézzel sajtolni az tuti. Akkor meg kell hozzá vmi szerszám, amit szintén meg kéne építeni.Szal beláthatod, nem egy járható út. Eltekintve attól a pár projectttõl, mint pl a Me-262 ill. a Fw-190 újragyártása.
Elég csak példának felhozni a HA-LIX-et. Ott is ment a csere-bere, hogy egy olyan törzshöz jussanak, ami még alkalmas a repülésre.
Attól meg még nem lesz replika egy gép, mert kicserélik rajta a régi vásznat egy újabbra, vagy kicserélik az elektromos rendszer kábeleit, vagy modernizálják az elektornikát.
2 : 2
<#vigyor>#vigyor>
[/cserf][/fülünyúl]
A modern dolgokról meg csak annyit, hogy a sebességet akkor is és most is mérni kell. És ha ezt annó a szárnyon elhelyezett pitotcsõvel tették akkor ma is. És fordítva is igaz persze. :-) Amúgy sztem a rádión és pár navigációs mûszeren kívül, ami ügye kötelezõ, nem hiszem ,hogy sok modern cuccot pakoltak be ezekbe a masinákba.Végülis vhol ezért is nevezik ezeket oldtimereknek. :-)
[/cserf][/fülünyúl]
http://www.airliners.net/open.file/776819/L/
Utánna megnézni a linklet A-20-as képet, és szembetûnik a különbség.
Itt pedig ugyan az a kötelék:
http://www.airliners.net/open.file/623149/L/
En csak mondtam valamit... Te jottel A-20, Papi B-25, en folytattam a novekedest C+30-l.