14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Bucser
    tévedsz a kiscica az a kitten becézve pedig a kitty

A Tom cat pedig a Tom's Cat kifejezésből jött asszem a tervezőjének a keresztneve volt tom.. ha minden igaz:)
  • Falconer
    A Tomcat az tudtommal kiscicát jelent. (Sry, ha tévednék)
  • Papirzacsi
    Ez a fajta megoldás, már nagyon régóta létezik, és sanszos, hogy több kompromisszumot kell kötni, mint ami előnye van a szerkezetnek.
    Nagyon sok probléma merül fel ennél a megoldásnál. Persze ma a számítógépekkel agyontűzdelt repülőgépek korában sok probléma eltűnik, de én így is elég hülye, és nem túl nyerő ötletnek találom.
  • [NST]Cifu
    Korábban az F-14 viták kapcsán említettem, hogy a változtatható szárnyállásnak már nincs igazán létjogosultsága a mai technikai szinten. Jelentem tévedtem. A NASA már dolgozik az eljövendő idők variaszárnyán:

Ezek még csak CGI képek, de már épül a prototípus. A test gyakorlatilag a két hajtómű, a szárny pedig egyben fordul el, a forgás középpontja pedig a hajtóművek felett van. A cél az, hogy a tesztgép a hangsebességnél gyorsabban repüljön, de ugyanakkor a leszállási sebessége igen alacsony legyen.

Van persze arra egy tippem, hogy ez a gép valahogy kevesebbeknek fog bejönni, mint a Tamás Macska... :)
  • Nyiri
    Olvastam az Aeroban. Vegulis mindennek vege van egyszer.
  • [NST]Cifu
    Már egy éve ki voltak vonva a valódi szolgálatból, gyakorlatilag csak azért repülték már, mert a leváltásra szánt F/A-18E/F gépeket nem tudták gyorsabban leszállítani.
  • DJ Skyline
    itt a vége,fuss el véle
  • Siluro
    Úr isten.... piros festeni egy repülőgépet??? KOSZOS SZUTYKOS OLAJFOLTOS TEREPFESTÉS RULEZ!!! :))
  • Speedbreaker
    szépek
  • rohadt alma

• rohadt alma
  • rohadt alma
  • rohadt alma
  • rohadt alma
    Ez biztos volt már de jól néz ki.
  • Fenrir
    Én műszerész vagyok, Szabó Gábor próbált tanítani az orosz technikára :)
  • Clidey
    A Nyúzó Józsiéknál okultál kifele? Hehe...kicsi a világ! ;)
  • rohadt alma
  • rohadt alma

• Siluro
    Ott a pont :D
  • rohadt alma

• rohadt alma
  • rohadt alma

• rohadt alma

Valami van a gép hasán.
  • rohadt alma
    Találtam egy másik képet amit valaki belinkelt. Ez talán igazi:
  • rohadt alma
    Bosszúálló
  • rohadt alma
    Azt hiszem a spektrumon volt erről szó.A folyókon hoztak létre olyan úszó pontokat ahol fetöltötték a helikoptereket (üzemanyag;lőszer).De ott AH-1-esekről volt szó.
  • rohadt alma
  • I.C.ram
    Ilyenból volt csomó a Vietnami háború idején nem? Ilyen mobil helikopterlszálló volt, hogy ne kelljen a dzsungel közepére lerakni, ahol minden irányból lőhetnek.
  • rohadt alma
  • rohadt alma
  • Bucser
    Mert nem volt más használható amcsi gép abban a korodban :D (legalább is csendesóceáni fronton:D)
  • rohadt alma

• rohadt alma

• rohadt alma

• rohadt alma

link és más érdekességek
  • rohadt alma

link annak akit az egész történet érdekel
  • rohadt alma
    Galdiátor
  • rohadt alma
    Akkor egy másik nagyon régi tipus.
  • rohadt alma