14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#7036 tévedsz a kiscica az a kitten becézve pedig a kitty
A Tom cat pedig a Tom's Cat kifejezésből jött asszem a tervezőjének a keresztneve volt tom.. ha minden igaz:) -
#7035 A Tomcat az tudtommal kiscicát jelent. (Sry, ha tévednék) -
#7034 Ez a fajta megoldás, már nagyon régóta létezik, és sanszos, hogy több kompromisszumot kell kötni, mint ami előnye van a szerkezetnek.
Nagyon sok probléma merül fel ennél a megoldásnál. Persze ma a számítógépekkel agyontűzdelt repülőgépek korában sok probléma eltűnik, de én így is elég hülye, és nem túl nyerő ötletnek találom. -
#7033 Korábban az F-14 viták kapcsán említettem, hogy a változtatható szárnyállásnak már nincs igazán létjogosultsága a mai technikai szinten. Jelentem tévedtem. A NASA már dolgozik az eljövendő idők variaszárnyán:
Ezek még csak CGI képek, de már épül a prototípus. A test gyakorlatilag a két hajtómű, a szárny pedig egyben fordul el, a forgás középpontja pedig a hajtóművek felett van. A cél az, hogy a tesztgép a hangsebességnél gyorsabban repüljön, de ugyanakkor a leszállási sebessége igen alacsony legyen.
Van persze arra egy tippem, hogy ez a gép valahogy kevesebbeknek fog bejönni, mint a Tamás Macska... :) -
Nyiri #7032 Olvastam az Aeroban. Vegulis mindennek vege van egyszer. -
#7031 Már egy éve ki voltak vonva a valódi szolgálatból, gyakorlatilag csak azért repülték már, mert a leváltásra szánt F/A-18E/F gépeket nem tudták gyorsabban leszállítani. -
#7030 itt a vége,fuss el véle -
#7029 Úr isten.... piros festeni egy repülőgépet??? KOSZOS SZUTYKOS OLAJFOLTOS TEREPFESTÉS RULEZ!!! :)) -
#7028 szépek -
rohadt alma #7027
-
rohadt alma #7026 -
rohadt alma #7025 -
rohadt alma #7024 -
rohadt alma #7023 Ez biztos volt már de jól néz ki.
-
#7022 Én műszerész vagyok, Szabó Gábor próbált tanítani az orosz technikára :) -
#7021 A Nyúzó Józsiéknál okultál kifele? Hehe...kicsi a világ! ;) -
rohadt alma #7020 -
rohadt alma #7019
-
#7018 Ott a pont :D -
rohadt alma #7017
-
rohadt alma #7016 -
rohadt alma #7015
-
rohadt alma #7014
Valami van a gép hasán. -
rohadt alma #7013 -
#7012 Találtam egy másik képet amit valaki belinkelt. Ez talán igazi:
-
rohadt alma #7011 Bosszúálló
-
rohadt alma #7010 Azt hiszem a spektrumon volt erről szó.A folyókon hoztak létre olyan úszó pontokat ahol fetöltötték a helikoptereket (üzemanyag;lőszer).De ott AH-1-esekről volt szó. -
rohadt alma #7009 -
#7008 Ilyenból volt csomó a Vietnami háború idején nem? Ilyen mobil helikopterlszálló volt, hogy ne kelljen a dzsungel közepére lerakni, ahol minden irányból lőhetnek. -
rohadt alma #7007 -
rohadt alma #7006 -
#7005 Mert nem volt más használható amcsi gép abban a korodban :D (legalább is csendesóceáni fronton:D) -
rohadt alma #7004
-
rohadt alma #7003
-
rohadt alma #7002
-
rohadt alma #7001
link és más érdekességek
-
rohadt alma #7000
link annak akit az egész történet érdekel
-
rohadt alma #6999 Galdiátor
-
rohadt alma #6998 Akkor egy másik nagyon régi tipus.
-
rohadt alma #6997