14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
rohadt alma #6906
-
rohadt alma #6905 -
rohadt alma #6904 C-7 Caribou
-
#6903 A helikopter vagy ő tudott olyat?
(Észak helyett dél fele repülés vs. lovagló pozíció felvétele a pilótaülésben...) -
rohadt alma #6902 Ez egy érdekes vita kezdete. -
#6901 Nem 360 at? -
#6900 egyik ismerősöm helikopter pilota, ő tudott olyat, hogy megfordul a levegőben 180-at :P. -
rohadt alma #6899 -
#6898 -
#6897 Jaja igazatok van. Kicsit elhamarkodott kijelentést tettem :) -
#6896 Nos a leg alapabb, hogy a sebességmérő 0-n áll. Ez bőven elég ahhoz, hogy egy merevszárnyű repülő se repüljön. De ezt figyelmen kívül hagyva, a műhorik se ugyan azt mutatják. A többiről nem is beszélve.
A magmérő sztem relatív magasságot mér, mert azt méri amire a nyomást állítom.
Amúgy 1013,25 millibár illete 29.92 Hg inch -
#6895 Egyébként, ha jól látom 3500 lábon áll (hú de hülyén hangzik ez), az nem magas kicsit egy reptérnek? 1100 méter kb. Mármint nem lehet túl sok reptér, ami ilyen magasan van. Nem sok ilyen fensík van, főleg amire építenek is repteret. Mondjuk a műszerek tényleg ki vannak kapcsolva, Rádió stb. Na mindegy, csak mentem az irhám, hátha... -
#6894 Jólvan.... alázzatok! Tiporjatok a sárba! Próbáltam okosnak tűnni, erre ezt kapom! :D -
#6893 Mennyi is a standard barometrikus magasság? :) -
#6892 Mert az altitude abszolut magasságot mér, ergo tengerszint felettit is hozzá kell adni, a műhorizont meg biztos azért "ferde" mert leeresztették éjjel suhancok a jobb főfutó gumiját. :) De 0 fordulatszámmal nem hiszem hogy éppen repülne. Nem beszélve a kormányok alaphelyzetéről meg hogy nincs rajtuk emberi kéz, nem említve a többi műszer alapállását. :) -
#6891 Műhorizont lehet attól is ferde, hogy nem volt aretálva még... -
#6890 Most is te táplálod a szőke buta nő mítoszt:D
Egyébként speciel nekem jól jött a fejtágítás:) Tudom mi a szélnyírás én is de a szakszavakkal nem mindig vagyok tisztban (az angolokkal általában) -
#6889 Lehet rosszul látom, de a horizont ferde, és az altitude sem nullán van. -
#6888 Tankolták a gépet csak éppen valami okból kifolyólag az üzemanyagtartály szellőzőit eldugaszolták, a túlnyomástól pedig egy idő után szétpukkant és leszakadt a szárny.
-
#6887 :D
Ez a kép már talán hihetőbb mint az előző ilyen volt:
-
#6886 Persze, semmi probléma. Címezheted nyugodtan nekem, szőke vagyok meg nő. ;) -
#6885 Nem tudom, hogy mennyit tudsz, de szerintem itt vannak olyanok akik nálunk sokkal kevesebbet, ezért magyaráztam kicsit bővebben. -
#6884 Úgy mondod, mintha nem tudnám vagy nem érteném. :) De azért köszi. :) -
#6883 Ott egy hiba elég és beleszállsz a városba, a prediktív szélnyírást meg mérföldekkel hamarabb jelzi már a radar. Ilyenkor kap a személyzet egy Windshear, Go Around utasítást. Köröz addig amíg a szélnyírás meg nem szűnik és akkor megint rá megy a final-re. -
#6882 Pedig sokkal izgalmasabb zuhanórepülésben megközelíteni a repteret. :D -
#6881 Ezért van rajta a radar, hogy a szélnyírást és a microburst-öt előre jelezze :)
Szerintem ha választania kéne akkor inkább a néha előforduló windsheart választanák mint az állandó envelope modulation leszállást. -
#6880 Akkor -->1 én értettelek félre. megesik. bocsi. ;-) -
#6879 Már ne haragudj, de ebben nem írtam semmi ilyesmit. :D -
#6878 NEm tudom, te ebből hol látod, hogy levegő, ráadásul forduló közben, mert erre abszolút semmi jel nem mutat. sőt egyértelműen földön. -
#6877 sztem itt
"Így meg szinte mindig oldalszélben (nyírásban) kell leszállniuk." -
#6876 Érdkes, hogy a levegőben fényképezték, ráadásul, ha jól látom, forduló közben. -
#6875 "Az oldalszél nem egyenlő a szélnyírással."
Hol írtam én ilyet? Muti! :DDD -
#6874 NOs Kai Tak arról volt híres, hogy szinte mindig oldalszél volt ott. De a földrajzi adottságok miatt egy a jellemző széliránynak megfelelő pálya elképzelhetetlen lett volna. Külön nehézség, hogy oldalszél esetén a gépeknek hátszélből kell közelíteni a pályára, ami miatt nehezebb eltalálni a megfelelő pontot a forduló megkezdésére.
Az oldalszél nem egyenlő a szélnyírással. -
#6873 Cockpit:
-
#6872 Kanadai Rendőrségi Caravan
DAK Légierő Caravan
Jól tudom egyébként, hogy ez a világ legnagyobb egymotoros turboprop gépe? -
#6871 Kedvenc "kisgépem" polgári kategóriában.
Cesna Caravan
-
#6870 Na, elég az offból. -
#6869 Egyébként én mindkát "márkát" szeretem, szóval nem azért írtam :) -
#6868 Áhhh... itt biztos nincs ilyen! :D -
#6867 Bocsi, de van pár ember, akik elvakult hívei egyes típusoknak, ezért az efféle poénok jobb ha meg sem születnek, mert később veszekedés lenne belőle.