Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bucser
Werner Mölders túlszárnyálta volna Gallandot (és õ lett volna végig a "General der Flieger" ha nincs korai tragikus halála (ugye egy heinkel fedélzetén utasként érte a halál mikor gépe erdõbe zuhant amikor Udet temetésére érkezett haza). Bubi Hartmann egyik legnagyobb szerencséje/szerencsétlensége az volt hogy a keleti fronton rengetegszer volt a luftwaffe abban az idõben légifölényben õ a nyugati fronton nem szerzett tapasztalatokat ahol azert a RAF nagyon megszorongatta a JagdFliegereket (ugye orosz fogságba esett a háború végén Hartmann) Galland pedig nem bírt Göring arroganciájával és Hitler hülyeségeivel. Az õ ötlete volt a vadász tartalékképzés mert tudta hogy eljön a bombázóhullámok ideje mikor folyamatos hullámokban rontanak végig a mobázók nyugat és középeurópa egén hatalmas számban. Éppen ezért nem voltak elaprózva a tartalékok és egyben be tudta vetni õket.. ezért fordulhatott elõ olyan anp hogy a szövetségeseknek 100 120 bombázót kellett veszteséglistára írniuk egy nap... (sõt kiderült az is hogy volt olyan helyzet mikor az amcsik abba akarták hagyni a nappali bombázást mert túl nagy kockázatot jelentett.... De hiitler erre mit csinált??? elszórta a tartalékolt gépeket a frontok között meg öngyilkos támadásra utasította õket az ardenekben....blahhh.... de ez már történelem😊 Azért "örülök" hogy így történt😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
NEm légi gyõzelemhez hanem kíváló példamutató teljesítményhez volt kötve... (rudell földi célpontok tern nagyon durván küldte.. a G stukával 12 lõszerbõl általában 5-6 tank volt neki...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Kit--Kat
Nem ehez volt kötve, mert megsúgom, csak Marseille volt a 27 közül aki pilótaként kapta. Ruddel aranytölgyfalombokkal, kardokkal és briliánsal ékesített lovagkeresztet kapott.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Falconer
Nem is 150, mennyiért járt a brilliáns, 250-300? Kavarom a dolgokat már nagyon igy estefelé.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Meg az, hogy egy stukás kapta eleve hülyeség volt, mert hogy érhetne már el valaki stukával 150+ légi gyõzelmet? <#idiota>

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Pontosan. <#eljen>

De nem ha én repülöm. Már ha IL-2FB+AEP+PF rõl beszélünk.

PrasCo
Jut eszembe: Szedtetek már le P-11-gyel Me-262-t? Felejthetetlen érzés. Öt másodpercig még nézni, ahogy égve spirálozik lefelé, aztán meg úgyis sötétség, mert mögötte a többi... <#idiota>
Kit--Kat
De Erich Hartmann a "Bubi", meg Galland voltak a legjobbak szerintem.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Kit--Kat
Jahh õ kapta.

Kit--Kat
Én is😄

Falconer
Nemnem, tuti, mindjárt megnézem

Falconer
Hát akkor valamit rosszul csinálsz nagyon. ajánlom én is #5089 😊

Kit--Kat
Azt aszem Ruddel a Stukás.

Falconer
Hát fent is sok balfasz volt az tény. Galland kapta meg végülis négyszer a brilliánsos lovagkeresztet? Párszor már qrvára elege volt az arcnak a fejesekbõl.

Bucser
Hát ha rosszul kezeled akkor gyorsan annyi.. ha jól kezeled észre sem veszik hogy vagy... Ami egy rövid félmásodperces sorozattól nem esik le az nem ér utól és a másodikról biztos halott😄 4-5 P47-est kellõen le lehet kaszálni.. csak nem szabad hogy észrevegyenek a gyorsulási fázisban😊 ha megvan az átlag 600 km/h-s sebességed onnantól nincs az az isten ami elappjon pláne mivel a 850-es zuhanást még bírja és irányítható a gép😊 ez a Boom and Zoom magasiskolája😊 3000 méteres magassági passokkal😊

PrasCo
Ilyen alapon P-11c 4ewah! 😛 😄D De most SZÉPségre mentünk...
Kit--Kat
De ennek a gépnek annyira összetéveszthetetlenül szép lett az orra, nincs még 1 ilyen légcsavaros gép.

Jatekban ez az a gep amit leghamarabb lehet leloni. 1-2 golyo a hajtomube es game over.

Bucser
A doránál és a K messernél szebbet nem csináltak akkor sem😄

Kit--Kat
Háát neked igen, nekem nem, mindenkinek más😊 Én ezt annyira nem veszem számítsában, mert már csak a háború legvégén került bevetésre.

A legszebb második világháborús gép? Egyértelmû...

Hülye Hitler meg az õ gyorsbombázó mániája.

Bucser
Olvasd el Adolf Galland könyvét elég sokmindenre rávilágít. Nem szabad udetre rákenni mindent magasabb beosztásban több hülyeésget csináltak (túlképp a vadászfegyvernemet egy idõ után a német felsõvezetés egy szükséges rossznak tartotta és mindenért mindig õk voltak a hibásak...)

Kit--Kat
még jó hogy😊

Kit--Kat
szerintem meg ez a WWII. legszebb gépe, legalábbis nekem ez tecc. a legjobban

PrasCo
Nekem speciel esztétikailag jobb' tetszik mérföldekkel, mint az F-22. 😊
Falconer
Akkor néhány szép F14 KitKatnak:

MEg F22 akkor már

[NST]Cifu
Egyébként meg nem szídni az YF-23-at, az egyik kedvencem. Eredeti, egyedi, szép. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Egyetértek, erõsen szubjektív dolog, ráadásul egy fegyvernél nem a kinézet a fontos, hanem hogy mennyire válik be. 😉

PrasCo
Szubjektív.
Egyébként felhomályosítom a T. Egybegyûlteket, hog a Me-262a-1a-nál emberkéz még nem alkotott szebb valamit. Köszönöm. <#gonosz1>
Falconer
Jaja, ennek ellenére szerintem F22nagyon el lett találva, a 23as nekem sem nagyon tetszik, elég nyomi kinézete van. De hát nem ez a lényeg egy vadászgépnél.

Kit--Kat
Nekem nagyon nem tecc, de valszeg azért mert mát ezeket is olyan radar visszaverõsökre tervezik, ha jól tudom.

Falconer
Ki mondta, hogy kecses? De szép darab.

Kit--Kat
szerinted kecses az F22?:S

Falconer
Hogyan tartalékolhattak volna, ha nem volt elég gép? Szépen lassan elfogytak, és tulerö lépett fel velük szemben. És ezt az egészet az Udet baszta el, egy dilettáns régimódi balfasz, aki Göring elsõ VHs haverja volt. Ha szakember irányította volna a termelést és az ellátást, akkor lett volna elég gép, meg tartalék is.

Gabesz amd64
soroljam?😊

Yf-23/22
A-10 Warthog
Mig 29

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Kit--Kat
És pedig?

Gabesz amd64
hogyne lenne<#whatever>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Bazz... pedig mar azt hittem eloben <#idiota>

én is ász vagyokám!
én kerültem legtöbbször dugóhúzóba a su-27 essel 😊
(szimulátorban, a félreértések elkerülése érdekében) 😊

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Kit--Kat
Hát ez igaz, hogy ezért lehetett annyira sok gyõzelmük az ászoknak, de azért idõvel megpróbálták a hátországba szorítani õket, csak ált. õk nem akartak, de 1ik legjobb példája ennek Adolf Galland.

Bucser
a földközi tenger nem azon múlott hogy nem termeltek eleget.. amiatt hogy soha semmilyen tartalékot nem vezettek be (mint azt a háború végén tették és a kiképzés mint olyan szinte nem is létezett az ász pilótákat a fronton tartották és nem hívták õket haza hogy az utánpótlást képezzék. (mint ahogy azt az amcsik vagy az oroszok tették. és soha semmilyen tartalékot nem tettek. ÉS nem volt a Reichnek megfelelõ védelme.. hitler nem hitte el hogy bombázni fogják Németországot...

Ismerõs a mondás: Hitler: Az európa erõdöt nem veszi be senki
Churchill: Milyen erõd az olyan aminek nincs teteje...

Falconer
Jaja, ez is igaz, de ha a termelés olyan ütemeben folyik már kezdetek ota, mint miután Udet halála után, akkor sokkal nagyobb szarban lettek volna az oroszok, és valoszinüleg a Földközi tengert sem vesztették volna el.

Bucser
nem hanem mert nem haladt a luftwaffe a korral a 109-es sárkányából kihoztak mindent amit lehetett a 190-est nem állították welég korán hadrendbe ahogy a 262-essel is nagyot késtek Hitler Bombázómániája miatt...

Falconer
Luftwaffe nem csak ezért omlott össze, hanem mert a Luftwaffe termelési vezetöje Udet volt, akit Milch rakott be, mert elsö világháborus bajtársa volt, de nem jött be, mert nem értett hozzá, és késöbb mindent megtett, hogy eltávolítsa. Aztán sikerült is öngyilkosságba hajszolnia, és akkor a Luftwaffe termelése egekbe szökött, de akkor már késö volt. A Luftwaffe alapvetöen nem volt kész a keleti front megnyitására.

Falconer
Azért mondtam, hogy is. Voltak nagyon ász gépeik is, de azért szükség volt azokra is, amiket az amiktol kaptak, és jopár gyözelmet is arattak vele.

PrasCo
A Zero a háború elején még valóban remek gép volt, ám azt nem tudom, hogy hol is alázta porrá az amerikai légierõt...?
Kit--Kat
Hát szerintem meg nem, mert se a P-40, se az F4F nem volt nagy hátrányban tõle, csak mivel ezeket a típusokat leváltották háború közben, csak a Zero maradt meg végig és a késõbbi F6F-ek meg könnyedén legyûrtékm de ettõl ez a 2 modell sem volt nagy hátrányban, ha olt 1általán.

[NST]Cifu
A II.VH emlékeim szerint 1939 szept. 1-én robbant ki, a BF-109E csak 1939 végére vált standardá, ha jól rémlik, ráadásul az elsõ Emileken sok esetben a szárnyakba is MG17 került, mivel nem volt elég MG FF.

Igen,porig.