Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Corsair és Goldan Gate híd
MiG-29SzMT
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
A torontói egyetem csapkodószárnyú kisérleti gépe (1999)
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
íme a neve XP40K
A kabin szintén korai P-40es.
Van is 1képem 1 hasonkó P40 prototípusról minnyá felnyomom.
Az irodának volt még néhány figyelemre méltó gépe, mint pl. az M-50 szuperszonikus bombázó prototípusa (ennek lett volna egy nukleáris hajtómûvel szerelt változata, az M-60), de aztán a peremre szorultak, ám még élnek és virulnak, a Szuhoj (RRJ) és a Tupoljev (Tu-414) mellett õk is benyujtották a saját tervezetüket a regionális jet tenderre.
Az iroda logója
M-4 "Bison" bombázók
Az M-50 prototípusa
Az M-55 nagy magasságú kutató/kisérleti/(kém) gép
A GP-60 tervezet makettje
De tuti Curtiss, mert ugye a sárkány szerkezete megegyezik a P-40es sorozattal, csak szerintem még más motorral tesztelték itt.
Tuti, hogy ilyen Curtisst nem rendszeresítettek a légierõnél.
Szal tuti csak prototípus típus van belõle.
Amúgy az An-226 elött a Mjaszicsev VM-T vitte az orosz ûrrepülõgépeket és makettjeiket.

Üdv: Lt.Balu (HA-FUN)
(Még mindig nemtom mér gondolok sokat magamról<#nemtudom>#nemtudom>)
-- AMD FX-8350 -- ASUS GTX760 -- Samsung SyncMaster P2450 24 --
[/cserf][/fülünyúl]
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

[/cserf][/fülünyúl]
2.Amúgy meg csak ütöttem egy google-t és kb ezt kaptam:
"Etihad Airways' A380 Aircraft takes to the Skies for Test Flight" -> innen gondoltam...
3.Ha ugyis tudod,hogy fake, akkor miért nem a vicces képek topicba rakod,vagy legalább miért nem raksz egy szmájlit oda,hogy aki laikus betéved ide,ne vegye komolyan?...Mind1
Ráadásul ezen jobban néz ki. 😄
Legalábbis ez alapján erre következtetek...
[/cserf][/fülünyúl]

[/cserf][/fülünyúl]
A szovjet/orosz légierõ (Военно-воздушные силы - BBC -> VVS angol fonetikus írásban) 1918-tól kezdve él, és végig gyakorlatilag a szovjet, majd az orosz légierõt jelentette. 1948-ban viszont létrehozták a honi légierõt (Войска ПВО -> PVO), amely dedikáltan a légvédelemért felelt. A feladata a Szovjetúnió védelme a NATO bombázóktól. A szovjet légierõ három részle oszlott: volt a frontlégierõ, amely 1948-tól alapvetõen az országhatáron túl (vagy azon belül) harcoló csapatok támogatását és védelmét látta el, illetve az ellenséges légierõ elleni küzdelemért felelt, és vadászgépek ill. vadászbombázók tartoztak alá. Volt a stratégiai légierõ, amely alá a bombázók tartoztak, és volt a szállító légierõ, amely a légi szállításért volt felelõs.
1981-tõl kezdve a PVO-t elkezdték leépíteni, elször csak pár részétõl fosztották meg (pl. a kiképzés és egyes parancsnoki láncelemek átkerültek a frontlégierõhöz), majd 1998 után elvileg teljesen összeolvadt a kettõ, és maradt a légierõ.
A PVO teljesen eltért a frontlégierõtõl, mivel alapvetõen nagy hatótávolságú bombázók támadására készültek, illetve alájuk tartoztak a légvédelmi rakéták is. Az eltérésnek részben politikai okai is voltak, és igen brutális szinten ment, olyannyira, hogy a két légierõ eltérõ géptípusokat használt, eltérõ radarberendezéseket, eltérõ fegyvereket. A PVO keményen védte a saját nézeteit, és nem akart közösködni a VVS-el.
A PVO például a Tu-128 vagy a Szu-15 gépeket exclusive használta. A Szu-27 és a MiG-29 volt az "egyesítés" elsõ jele, ugyanis azoknak mindkét légierõnek meg kellett, hogy feleljenek (pl. ugyanolyan radarberendezés került a PVO és a VVS MiG-29-be is).
Ezen kívûl külön légiereje volt még a haditengerészetnek is, ahova a tengerészeti felderítõgépek, partvédelmi repülõgépek, helikopterek illetve vadászgépek tartoznak.
Hogy most mi van vele, azt nem tudom, elvileg nemrég összeolvadt a honi légierõ és a frontlégierõ.