Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Látási Távolság (LT): a leszállópályán mekkora látási távolság szükséges a biztonságos leszálláshoz
ILS: DM / LT, megjegyzés
Cat I.: 200 láb / 2400 láb, (LT 1800 láb megfelelõ leszállási fények mellett)
Cat II.: 100 láb / 1200 láb
Cat III.a.: >100 láb / 700 láb
Cat III.b.: >50 láb / 150 és 700 láb között
Cat III.c.: nincs limit / nincs limit
Látható, hogy Cat III.c. esetén vakon is le lehet szállni, a pilóta tehát vizuális kapcsolat nélkül, csak a leszállást segítõ technikára támaszkodik.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Jah es full autoland, termeszetesen. A pilota csak monitorozik.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
tehát ha pozitív akkor v alakúak a szárnyak, ha negatív akkor egy fordított v
A halál csupán a kezdet...
Szerk.: Megelõztek! 😄DDD
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
pl a 737-eseknek hidraulika hiba esetén ki lehet bocsájtani a fékszárnyakat elektromosan is...ahhoz hogy kimenjen a maximális 40-es egységig kb 5x annyi idõ telik el mintha normál állapotban, hidraulikusan menne ki
a hidraulika bírja igazán ezt a hatalmas erõátvitelt, azt hogy a szivattyúk elektromos jelet kapnak a mûködéshez nem jelenti azt hogy elektromos a rendszer 😊
a classic 737 családon pl a gázkar helyzetét bowden kötél vitte át a hajtómûig, akkor kézi meghajtású? 😊
ng-n már fly-by-wire, teljesen számítógépes
Vagy pontosan hogy értetted, hogy elektromosan nem lehet mozgatni nagy sebességnél?! Há' elektromos kábeleken jut el a parancs a motorhoz, hogy mozdítsa alrébb és az akkor elektronikus nálam<#idiota>#idiota>
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
A Tomcat az menet közben lazán számítógépes vezérléssel változtatja a szárnyállását.
ilyen csak hidraulikusan menne, ahhoz külön be kell vezetni még1 hidraulika rendszert a gépbe külön táplálással, hûtéssel, tárolással és mellé kell tenni egy standby hidraulikát is vész esetére...ezt külön be kell csövezni, helyenként nyomás és hõadókat betenni, különbözõ szelepeket beépíteni, ezeket mind be kell vezetékezni is és elõrevinni a pilótához hogy lássa és kontrollálhassa
jah és akkor még ennek a többlettömegérõl nem is beszéltem, ugyanis repülésben a legfontosabb a gép tömege, ez határozza meg hogy mit és meddig vihetsz
tényleg nem bonyolult 😊
a különbség az volt asszem hogy az orosz rendkívül jól kormányozható volt de rossz volt az egyensúlya (ezért esett meg 1x hogy seggre ült a gép amikor a hangárban volt nagyjavításon ferihegyen), az amcsi kicsit nehezebben mozgott (mondjuk ez csak a régiekre volt igaz) de sokkal jobb volt a súlyeloszlása
102 emberre van székezve nálunk, van business és economic osztály rajta
Errõl jut eszembe. Annó kísérleteztek "teleszkóp" szárnyú gépekkel is. Képe esetleg vkinek van ilyenrõl? :-)
[/cserf][/fülünyúl]
nincs igazén köztes megoldás