Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kit--Kat
De hát ha ilyen körülmények vannak ott, mit akar a Malév a többi utaszállító céggel szemben? Ez röhej...

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Fenrir
ennyire 😊

az esetek 90%-ában dir vagy fû mert nincs anyag

általában az LRU anyagok vannak raktáron csak

A halál csupán a kezdet...

[NST]Cifu
Ennyire nincs raktárkészlete a Malévnak? <#wow2>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Fenrir
azért adják el a crj-ket mert a malév gépparkjához képest sok féle van, 767, 737, Fokker, CRJ

ez mind a raktári anyagokban, mind kiképzésben megterhelõ, ha eladják a crj-t és vesznek belõle Fokker-t akkor ugye már csak 3 géptípus lesz amit jóval könnyebb fenntartani

tegnap pl a Toronto a 17:40-es indulás helyett hajnali 2-kor ment el mert egy 1600 dolláros reléje nem volt a malévnak, ki kellett venni a 7A karbantartáson lévõ másik 767-esbõl és rendelni kellett egy ilyen relét seattle-bõl

lol

Kit--Kat
Ja ezt én is néztem, hogy csehek meg szomszédok ilyenekkel jönnek ide ált, csak ha több utas van akkor jönnek sugárhajtómûvesek. És milyen Fokkereket akarnak venni, van már róla valami hír?

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Ha a CRJ megfekszik akkor napokig all mert nincs alkatresz es mire megjon addigra tetemes deficitet termelt. A masik pedig hogy kicsi. A meretehez kepest viszonylag nagy a hatotavolsaga de a szallithato szemelyek szama keves. Altalaban. EDDS, LIPZ, EDDM stb... ahova utaznak. Tudna messzebb is menni joval de oda mar csak tobb utast erdemes igy megy helyette a 737. Szeretem a CRJ-t de tenyleg gazdasagtalan ide.

En azt nem ertem a malevnal hogy miert nincs turboprop gepe. Sok desztinaciot siman lenyomhatna par saab vagy egyeb. Van olyan utvonal ami 120 nm korul van. Mire a 737 feler utazora mar sullyed is.

Kit--Kat
De mér Adják el a CRJ 200asokat, azok viszonylag frissek és gazdaságosabb velük vinni utasokat a szomszédos országokba mint félig teli Boeingekkel, nem de???De így, hogy éjjel nappal dolgoztatnak titkete, nagyobb az esélye, hogy 1idõ után hanyagabbul dolgoztok, nem?

Igenis nacsasasszony...

Kata
Kérlek a nyílt fikázást mellõzd ha szeretnél a jövõben is a topikba írni. Köszi.

[/cserf][/fülünyúl]

Fenrir
az üzemeltetés így is biztonságos és megfelelõ, az más kérdés hogy egész nap 1 gép helyett 3-mal foglalkozol és mondjuk csak 1x eszel 12 óra alatt mert egész nap rohangálsz

ha a szerelõk nem úgy állnának az üzemeltetéshez mint ahogy állnak a malév már lehúzta volna a rolót, nagyon sokat köszönhetnek nekünk

soxor inkább nem aludtunk egész éjjel csak a gép reggelre kész legyen a karbantartáskor hogy tudjon menni repülni ugyanis amelyik gép a földön áll az veszteséget termel

[NST]Cifu
Mi az, hogy az Apeh nem enged több embert felvenni? A biztonságos, megfelelõ és szabályos üzemeltetéshez kell egy bizonyos létszám, nemde?

Fenrir
az ace is már nagyon öreg, van vagy 8-10 éves

amikor bejöttek a nyugati gépek akkor még a teljes szerelõállomány ace-ban volt

megjöttek a 737-200-asok és átvitték x részét a malévba az üzemeltetõ osztályra mert akkor abban a pillanatban úgy volt nyereséges

aztán jött a lufthansa technik, megvette az ace 2 hangárját a 4-bõl és elkezdett toborozni, sok maléves és ace-s ment át oda

aztán jöttünk mi, akkoriban közel 40-es jöttünk a malévhoz az ABC KFT (Airport Budapest Club) közvetítésével ami természetesen a malév 100%-os tulajdona volt csak így nem kell egy csomó juttatást adniuk mint egy rendes malévesnek

aztán bejöttek az elsõ fapadosok és megint egy adag ember lelépett az ace-tól, ami a vezetésnek rendkívül fáj hogy csupa fiatal akik amint megkapták a b-s szakszót lepattantak a sky-hoz

a fiatalok után ment pár "öreg" is az ace-tól, a végén olyan kevesen maradtak hogy nem tudtak már annyi karbantartást vállalni mint eddig mert nem volt elegendõ emberük, néhány fiatal maléves átment a sky-ba és az ace-ba tõlünk majd a Kossuth pár végzõsét is alkalmazták ott de az sem elég

jelenleg úgy áll a helyzet hogy mind a rüo-n, mind a ko-n létszámhiány van, viszont több embert nem enged felvenni az apeh a malév adósságára hivatkozva

nah ezért most kiszerveznek minket, mi hálaistennek elhagyjuk az abc-t (bár elõször a malévot ígérték) és az ace-ba megyünk ahová a többiek is január elsején

így a malévnak elvben semmilye nem lesz mert a malév raktárat is beviszik az ace-ba

érdekes lesz a jövõ év

[NST]Cifu
Hát mondjuk jogos. Nem túl jó ómen, ha egy cég az egyik részlegét fogja, és átalakítja egy külön vállalattá...

Fenrir
Aeroplex of Central Europe

kishazánk egyetlen nagyjavító bázisa, amcsi gépekre berendezkedve

mivel most folyik a malév privatizációja és leépítése ezért a teljes malév szerelõállományt kiszervezik az ACE-ba ami a malév 100%-os tulajdona

most a ko(karbantartási osztály) és a rüo(repgép üzemeltetõ osztály) egy helyen lesz, bár a feladatköreink a malév vezetõk ígérete szerint marad ugyanaz mint eddig

[NST]Cifu
Akartamvolt kérdezni, hogy kell-e gratulálni , de gondoltam ha megemlítetted, akkor biztos jó dolog. <#idiota>

Fenrir
hát nemtom hogy ez mennyire jó nekem 😄

[NST]Cifu
btw ma éjféltõl elvileg beléptem az ACE-ba

Akkor gratula!

Papirzacsi
Azt, hogy az erbusz tyúkbeles. :-D

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Fenrir
hát hogyne több, ha idõben nem jön a 777-es akkor nagyon lemaradnak 😄

amit úgy hallottam airbusról tõlük az az volt hogy még jobban automatizált és számítógépes mint a boeing, nem annyira mechanikus

nagyjavítást amúgy nem vállalunk, arra már nincs elég ember/anyag/hely 😊

btw ma éjféltõl elvileg beléptem az ACE-ba

[NST]Cifu
Akiknek megvan a szakszója mit mondanak? Jobb szerelni az Airbus-t mint a Boeinget?

BTW nemrég a Boeing nagy mellénnyel kihírezte mindenhol, hogy több megrendelése van jelenleg, mint az Airbusnak. 😊

Fenrir
a boeingnek be kell lassan ismernie hogy lemaradt az airbus versenyben, ha nem hoz ki valami nagyon jó családot akkor alul fog maradni európában

egyre több eu ország áll át airbusra amúgy

Fenrir
évek óta azért nem, kb 5 éve állt át a malév az orosz technikáról az amerikaira

amúgy sok malév szerelõ van akinek van airbus szakszója is, amint lehet én is meg fogom csinálni

mondjuk az airbus még csak pletyka szinten megy, de pl a crj-200-asokat valószínüleg eladják és fokker-t vesznek belõle

Nem allnak at Airbusra... Miert? Az egesz Malev "rendszer" Boeingre van raallva. Szerelok, pilotak stb... Kurvara nem erne meg atallni, mivel ezt a geptipust mar tobb eve ismerik. Minek uj? Amugy is szinfolt EUban 😊 Mindenutt az a nemtommi ersux

[NST]Cifu
Hmmm... eddig a malév elkötelezett Boeing-vásárló (lizineglõ) volt, erre átállna Airbusra?

Fenrir
mert gazdaságosabb mint a 767-es

grotesk
mér kéne airbus?

Fenrir
2 lehetõség van per pillanat: vagy eladják mindkét 767-est majd visszalízingelik és megtoldják még 2 767-300-zal vagy átállnak teljesen airbus-ra

narazzino
ok, arra a hangárra gondoltam

Papirzacsi
Nos sztem a képen egyáltalán nem látszik, hogy mi van ott ahonnan a gép jött. De megnyugtatásként a kifutó vége van ott. :-) Amit meg látsz szürke épületet a gép farka mögött, az pedig egy hangár.
Na de itt meg lehet sasni hogy is néz ki a vidék. :-)pontosabban itt

Kit--Kat
na pedig kéne

Kit--Kat
ez van, csak nem értem mit keresnek ott

Papirzacsi
Nos a leromlott fékhatás miatti túlfutás még nem feltétlenül az elromlott blokkolásgátlónak köszönhetõ.Ahogy pl a montreláli Airbus esete a zivattaral meg a hátszéllel sem a blokkolásgátló hibája. :-)

Papirzacsi
Igen tudom, de én nem a cikket linkeltem. :-P

narazzino
én azon csodálkoztam hogy honnan jött, mert ahogy látom arra egy ház van amerrõl jöhetett

[NST]Cifu

I.C.ram
Bármilyen hihetetlenül hangzik, az is elromolhat.
Papirzacsi
Bármilyen hihetelenül is hangzik, de a repülõkön is feltalálták a blokkolásgátlót. ;-)

I.C.ram
Na Kit-kat... erre mit lépsz? 😄
[NST]Cifu
Egyfelõl azokon a Tornádokon a Királyi Légierõ (RAF) felségjelzése látható, másfelõl Franciaországnak sose volt Tornado vadászgépe. 😊

I.C.ram
JEges volt a kifutó, és blokkoltak a kerekek.
I.C.ram
Gondolom csak zománc festékük volt készleten 😛
I.C.ram
Mivel azok a legdrágábbak, azokat a legnehezebb korszerûsíteni.
Kit--Kat
Hmm és pont a legnagyobb gépeink a legrégebbiek?😞
Rem veszünk újjakat.

Kit--Kat
franci tornádókkal gyakorlatoznak?
mer ennyi eszük van😄

[NST]Cifu
Pár romániai MiG-21-es. Egyszer majd rájövök, miért jó ilyen fényesre festeni egy harci gépet... 😊))

Ismét gyártják az Antonov-124-100-ast

Oroszországban jövõre ismét megkezdik az egykor a világ legnagyobb repülõgépeként számon tartott Antonov-124-100-as szériagyártását. A 150 tonna kapacitású, a jelenlegi igényeknek megfelelõen korszerûsített szállítógépeket az oroszországi Uljanovszkban gyártják majd.

Mint az ukrán Antonov repülõgépgyártó és a Volga-Dnepr Airline ukrán-orosz légitársaság keddi közös sajtótájékoztatóján elhangzott: elõször az Antonovok korszerûsített változatának 15 gépre szóló megrendelését teljesítik a jövõ évtõl. A szériagyártás elsõ fázisát, amely a tervek szerint 2010-ben kezdõdne, 407 millió dollárnyi beruházással indítják.

narazzino
ez besz@rás. Túlfutott vagy mi történt? nem vagyok képben. ha túlfotott, akkor honnan jött?

Papirzacsi
A múltkori chicagoi 737 vs. autó:
www.airliners.net/open.file/975371/L/

Fenrir
a LOU eredetileg LOT lett volna az abc betürendje miatt de hülyén nézett volna ki hogy HA-LOT ezért HA-LOU lett 😄

10 év még nem öreg de már eléggé koros, akkor jönnek rajta ki az elsõ komolyabb hibák

Papirzacsi
HA-LOU 738 :-)