Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
az esetek 90%-ában dir vagy fû mert nincs anyag
általában az LRU anyagok vannak raktáron csak
A halál csupán a kezdet...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
ez mind a raktári anyagokban, mind kiképzésben megterhelõ, ha eladják a crj-t és vesznek belõle Fokker-t akkor ugye már csak 3 géptípus lesz amit jóval könnyebb fenntartani
tegnap pl a Toronto a 17:40-es indulás helyett hajnali 2-kor ment el mert egy 1600 dolláros reléje nem volt a malévnak, ki kellett venni a 7A karbantartáson lévõ másik 767-esbõl és rendelni kellett egy ilyen relét seattle-bõl
lol
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
En azt nem ertem a malevnal hogy miert nincs turboprop gepe. Sok desztinaciot siman lenyomhatna par saab vagy egyeb. Van olyan utvonal ami 120 nm korul van. Mire a 737 feler utazora mar sullyed is.
[/cserf][/fülünyúl]
ha a szerelõk nem úgy állnának az üzemeltetéshez mint ahogy állnak a malév már lehúzta volna a rolót, nagyon sokat köszönhetnek nekünk
soxor inkább nem aludtunk egész éjjel csak a gép reggelre kész legyen a karbantartáskor hogy tudjon menni repülni ugyanis amelyik gép a földön áll az veszteséget termel
amikor bejöttek a nyugati gépek akkor még a teljes szerelõállomány ace-ban volt
megjöttek a 737-200-asok és átvitték x részét a malévba az üzemeltetõ osztályra mert akkor abban a pillanatban úgy volt nyereséges
aztán jött a lufthansa technik, megvette az ace 2 hangárját a 4-bõl és elkezdett toborozni, sok maléves és ace-s ment át oda
aztán jöttünk mi, akkoriban közel 40-es jöttünk a malévhoz az ABC KFT (Airport Budapest Club) közvetítésével ami természetesen a malév 100%-os tulajdona volt csak így nem kell egy csomó juttatást adniuk mint egy rendes malévesnek
aztán bejöttek az elsõ fapadosok és megint egy adag ember lelépett az ace-tól, ami a vezetésnek rendkívül fáj hogy csupa fiatal akik amint megkapták a b-s szakszót lepattantak a sky-hoz
a fiatalok után ment pár "öreg" is az ace-tól, a végén olyan kevesen maradtak hogy nem tudtak már annyi karbantartást vállalni mint eddig mert nem volt elegendõ emberük, néhány fiatal maléves átment a sky-ba és az ace-ba tõlünk majd a Kossuth pár végzõsét is alkalmazták ott de az sem elég
jelenleg úgy áll a helyzet hogy mind a rüo-n, mind a ko-n létszámhiány van, viszont több embert nem enged felvenni az apeh a malév adósságára hivatkozva
nah ezért most kiszerveznek minket, mi hálaistennek elhagyjuk az abc-t (bár elõször a malévot ígérték) és az ace-ba megyünk ahová a többiek is január elsején
így a malévnak elvben semmilye nem lesz mert a malév raktárat is beviszik az ace-ba
érdekes lesz a jövõ év
kishazánk egyetlen nagyjavító bázisa, amcsi gépekre berendezkedve
mivel most folyik a malév privatizációja és leépítése ezért a teljes malév szerelõállományt kiszervezik az ACE-ba ami a malév 100%-os tulajdona
most a ko(karbantartási osztály) és a rüo(repgép üzemeltetõ osztály) egy helyen lesz, bár a feladatköreink a malév vezetõk ígérete szerint marad ugyanaz mint eddig
Akkor gratula!
amit úgy hallottam airbusról tõlük az az volt hogy még jobban automatizált és számítógépes mint a boeing, nem annyira mechanikus
nagyjavítást amúgy nem vállalunk, arra már nincs elég ember/anyag/hely 😊
btw ma éjféltõl elvileg beléptem az ACE-ba
BTW nemrég a Boeing nagy mellénnyel kihírezte mindenhol, hogy több megrendelése van jelenleg, mint az Airbusnak. 😊
egyre több eu ország áll át airbusra amúgy
amúgy sok malév szerelõ van akinek van airbus szakszója is, amint lehet én is meg fogom csinálni
mondjuk az airbus még csak pletyka szinten megy, de pl a crj-200-asokat valószínüleg eladják és fokker-t vesznek belõle
Na de itt meg lehet sasni hogy is néz ki a vidék. :-)pontosabban itt
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Rem veszünk újjakat.
mer ennyi eszük van😄
Oroszországban jövõre ismét megkezdik az egykor a világ legnagyobb repülõgépeként számon tartott Antonov-124-100-as szériagyártását. A 150 tonna kapacitású, a jelenlegi igényeknek megfelelõen korszerûsített szállítógépeket az oroszországi Uljanovszkban gyártják majd.
Mint az ukrán Antonov repülõgépgyártó és a Volga-Dnepr Airline ukrán-orosz légitársaság keddi közös sajtótájékoztatóján elhangzott: elõször az Antonovok korszerûsített változatának 15 gépre szóló megrendelését teljesítik a jövõ évtõl. A szériagyártás elsõ fázisát, amely a tervek szerint 2010-ben kezdõdne, 407 millió dollárnyi beruházással indítják.

www.airliners.net/open.file/975371/L/
10 év még nem öreg de már eléggé koros, akkor jönnek rajta ki az elsõ komolyabb hibák