14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#7484 Szinte éreztem. -
#7483 Tu-204-es nyugati felszereltséggelFelszállt egy újabb Szu-80-as
-
#7482 Na, ebből takarítás lesz, előre látom... :\ -
#7481 Európaiaké. Persze tudom millió helyről jön még alkatrész de akkor is Európa gyártja. -
Nyiri #7480 Mienk? Miert is? -
#7479 Hát igen leginkáb én is azért szeretem mert a "miénk".
De az A380 szerintem kimondottan szép. -
#7478 Amúgy nem a TU-154-es volt a kategóriájának leggyorsabb utasszállítója? -
#7477 Ezért nem ilyen fekete-fehér a helyzet szerintem. Airbus még fiatal cég, és gyűjti a tapasztalatokat.
Boeing gépeket én is jobban szeretem, de az Airbus legalább európai, és ez nekem sokat számít :) -
#7476 Én is azthittem, hogy már rég abbahagyták. Kb mikor a Malév kivonta őket a forgalomból.
tényleg az egyik legszebb gép volt. Ruszkik képtelen egy szép autót tervezni, de a repülőkhöz nagyon értettek. :) -
#7475 Az An-2-eseket Y-5B jelzéssel a mai napig gyártják kínában... -
#7474 Én azt hittem már régen leáltak a gyártással. -
#7473 Az lehet, de a Boeing éppen annyira "szerelőbarátságtalan" mint az Airbus :\
Szokott csuklani Bill Boeing anyja egy-egy jól sikerült fázis vagy a-c check után... -
Nyiri #7472 Befejezik a TU-154 gyartasat.
Legszebb utasszallito ami letezik. -
Nyiri #7471 A francia egoista mentalitassal nem lehet. Mindenkire ra akarjak eroltetni a sajat elkepzelesuket (Autogyartas detto). Rohadtul nem erdekli oket, hogy kinek mi tetszik. A boeing ezzel szemben minden fejlesztese a pilotak beszamoloi alapjan keszul. -
#7470 De én nagyon drukkolok nekik hogy kijöjjenek a bajból. És jól a Boeing orra alá dörgöljenek. -
#7469 ÉN IS aIRBUS PÁRTI VAGYOK
Csak kedvesen közöltétek hogy ezt itt nem lehet hangoztani. -
#7468 igen valami hasonló lehet:) Az elvakultság örömforrást jelenthet:D -
#7467 Ilyenkor elárasztja a tested a boldogság hormon? -
marcio mela #7466 A németeknek kell kézbe venni a cég irányítását. -
Nyiri #7465 Messze megelőzi a Boeing az Airbust -
#7464 "Állami támogatásra vár az Airbus
Az Airbus várhatóan állami segítséget fog kérni a közepes méretű, nagy hatótávolságú A350-es kifejlesztéséhez. Az európai konzorcium a jelek szerint komoly bajban van, ám a lépés ismét felizzíthatja a vitát az EU és az Egyesült Államok között.
Az állami támogatás „nélkülözhetetlen”, hogy egyenlő feltételeket garantáljon az amerikai versenytárssal, a Boeinggal szemben – idézte a New York Times az Airbus szóvivőjét, Rainer Ohlert. Az EU tavaly októberben már elhalasztotta egyszer az európai konzorciumnak adandó segélycsomagot.
Az állami támogatás már csak azért is fontos az Airbusnak, mert mostanában alaposan rájár a rúd a toulouse-i székhelyű cégre. A minap derült ki, hogy technikai problémák miatt akár 6-7 hónapot is csúszhat a vállalat zászlóshajójának tekintett A380-as óriásgépek átadása. A késlekedés akár 2 milliárd eurójába is kerülhet az anyacégnek, az EADS-nek, arról nem is beszélve, hogy a hír hatására a párizsi tőzsdén a múlt héten 26 százalékot estek a vállalat részvényei.
Tovább nehezíti a helyzetet, hogy bennfentes kereskedéssel vádolták meg az EADS vezetőit: Noel Forgeard francia társelnök és más vezetők ugyanis még azelőtt értékesítették részvényeiket, mielőtt kitudódott volna a késlekedés, és a részvények ára zuhanni kezdett volna. Thomas Enders, az EADS német társelnöke élesen bírálta kollégáit, rámutatva, hogy az Airbus válsága válságot jelent az EADS számára is. „De minden válság lehetőségeket is hoz magával” – tette hozzá ugyanakkor Enders."
Új vezetés az EADS élén, az elemzők elégedetlenek -
#7463 -
#7462 Szerintem kimásznak a bajból. -
#7461 Válságban van az Airbus -
Cat #7460 Egyre nagyobb a gáz az airbusnál.
Tovább dagadhat az EADS–Aribus-botrány
Bajuszt akaszthatnak az EADS német és francia tulajdonosai az Airbus rendbetétele miatt. Német-francia konfliktus alakulhat ki az Airbus irányítása körül, miután a repülőgépgyártó közös tulajdonukban lévő fő befektetője, az EADS légiipari konglomerátum szorosabbra vonja ellenőrzését a cég felett - írja a Google News.
Az utóbbi vállalkozást a két nemzet delegálta társelnökök és társ-vezérigazgatók irányítják. Mivel az Airbus tegnap óta hivatalban lévő, következésképpen munkájával még csak ismerkedő első embere, a francia Christian Streiff közvetlenül az EADS német társ-vezérének, Thomas Endersnek jelent, utóbbi befolyása rendkívüli módon megnövekedhet a cégcsoport felett, ami magában rejti a "nemzetközi" konfliktusok lehetőségét.
Az EADS egyelőre csak annyit közölt, hogy kidolgozás alatt van az Airbus kontrolljának új rendszere, ám eközben a DaimlerChrysler, az EADS 22,5 százalékos német tulajdonosa arra biztatja Enderst, hogy gyakoroljon hatékony ellenőrzést az A380 szuperjumbó óriás-utasszállító gép költségtúllépése és szállítási késlekedése miatt bajba került repülőgépgyártó felett. A 7,5 százalékos EADS-tulajdonos Lagardere médiacsoport viszont azt szeretné, hogy a tegnap kinevezett francia EADS-társvezér, Louis Gallois tartson egyensúlyt a vezetésben német partnerével. -
Nyiri #7459 Kimosnak otthon kiteritik jon bill redneck es hazavagja az egesz napi melot, mert USA power.... ehehehe -
#7458 Azta -
marcio mela #7457 link a www.ch47.org/dust_landings.htm-ra
CH-47 a sivatagban video
Azt írja There is a Chinook in there somewhere.
Leszállás után a hátsó kerék elsűlyedt. -
#7456 Köszönöm szépen mester -
#7455 Blue Angles - USA / US NAVY (F/A-18C/D)
Thunderbirds - USA / USAF (F-16C/D)
Русские Витязи (Russian Knights / Orosz Lovagok) - Oroszország (Szu-27Sz és UB)
Стрижи (Strizhi / Fecskék) - Oroszország (MiG-29C)
Patrouille de France - Franciaország (Dassault-Breguet/Dornier Alpha Jet)
Red Arrows - Anglia (BAe Hawk)
Patrouille Suisse - Svájc (Northrop F-5E)
Frecce Tricolori - Olaszország (Aermacchi MB-339)
Patrulla Aguila - Spanyolország (CASA C-101)
Turk Yildizlari - Törökország (Northrop F-5E)
Українські Соколи - Ukrajna (MiG-29 és Szu-27)
Snowbirds - Kanada (CT-114)
ブルーインパルス (Blue Impulse) - Japán (Kawasaki T-4)
八一飞行 (Augusztus 1.) - Kína (J-7) -
#7454 Valaki tud nekem mondani Akrobatikus századokat? ( swifts, Blue Angels, ilyenekre gondolok ) -
Nyiri #7453 Rainditoz mikor mar jar :D -
marcio mela #7452 Ez meg miért kattog?
Hawker Hunter
-
#7451 ennek kicsit van hangja -
#7450 Rengeteg videó van itt. -
marcio mela #7449 B-52 video
-
#7448 Szépen blokkolhatott a kerék :D -
#7447 Ez igen :D
-
marcio mela #7446 És még sok érdekes kép és video