Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kit--Kat
Hûhh ezt így ne, mert ezekkel az idióta kódolásokkal mindíg is bajba voltam, legyen géprõl vagy autóról vagy akármirõl szó😊
1 ilyen gépnél 10év számít öregnek, nem?

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Fenrir
a 737-es flotta mert van ugyebár 2 767-es is de azok már tényleg öregek

A halál csupán a kezdet...

Kit--Kat
Az egész Boeing flotta??

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Fenrir
hát most innen meg nem mondom neked hogy melyiké, biztos nem 800-as mert van benne class-divider

amúgy mindegyik új, a legrégebbi is alig másfél éves

Kit--Kat
Gondolom az 1ik újé.

Fenrir
na igen de ez egy malév gép belseje volt 😄

I.C.ram
Nagyon rá jár a rúd a családra lopás szempontjából. Engem amszterdamban, õket Hawaii-on 😛
I.C.ram
Még sincsenek képek Pearl Harbourról, mert tesómék kocsiját feltörték, azták vitték a laptopját is, amin a képek voltak 😞
[NST]Cifu
Azért nem említettem a Ju-87G-t, mert annak mindössze 37mm-es ágyúi voltak. Az én felsorolásom, amint látod 45mm-tõl kezdõdik. 😉

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Hát volt keményen, de az ilyen nagyobb ûrméretû fegyvereknél már volt általában valamilyen hátrarúgás-csillapító eszköz.

Kit--Kat
Meg sok Stukát is átalakítottak és késõbb külön gyártoottak tankvadásznak nagy ûrméretû ágyukkal.

I.C.ram
Ja és megitn leírom elõre, hogy nem úgy értem, hogy elkezd tõle tolatni 😊 De azért rendese nvisszaugri ka sebességmérõ gondolom.
I.C.ram
Azért gondolom elég nagy hátralökés votl a gépnek egy ilyen elsütése 😊

Jajj ne megint kezdõdi ka vita a harckocsi visszalökõdésrõl 😄
[NST]Cifu
Az ilyen nagy ûrméretû ágyúkkal általában erõdítéseket, hajókat, harckocsikat, páncélvonatokat, egyszóval "kemény" földi célokat lõttek. Vadászgépeknek is volt különféle páncélvadász változata:

Jak-9K, 45mm-es gépágyúval

Ez especiel nem páncéltörésre készült: ez a Me-262-es BK5 50mm-es gépágyújával a bombázókra vadászott

Hs-129B-3 75mm-es BK7.5 ágyúval, a harckocsik (és a gép pilótáinak) réme volt

I.C.ram
Én csak eun belül repkedtem, és azokon a Boeingeken tvse volt 😊
Kit--Kat
Amikor én repültem kanárira akkor is mind1ik mûködött.

[NST]Cifu
Amikor tunéziába repültünk egy TunisAir 737-essel, annak is mûködött minden monitorja. 😊)

I.C.ram
Naja 😊
Kata
Szerintem ha csak kicsit mellé ment is vitt mindent... 😊

[/cserf][/fülünyúl]

I.C.ram
kezelõknek meg tuti annyi.
I.C.ram
egy találat a csapágyakhoz, vagy egéyb irányzó szerkezetekbe, és kész.
Fenrir
német 88-as flak

I.C.ram
Pantherben volt 75 mm-s ágyú, bár az kicsit más, de egy 75ös ágyúnak nem jelenthet gondot egy ágyú semlegesítése. Fõleg a japóknál, ahol soha nem páncéloztak semmit se túl. Ezzel az agyúval az els vh-ban és a 2 vh elején tankokt lõttek ki.
Kit--Kat
Hát nem is védte semmi komoly, 1 ilyen ûrméretû fegyvwenek nem jelenthetett gondot.

Fenrir
nade egy légvédelmi üteg sem hungarocellbõl van

I.C.ram
B-25H-n is votl egy 75 mm-s ágyú, de az már nem M4-es volt, hanem egy könyebb változat.
I.C.ram
Szvsz ez nem puhított, hanem kompletten szétlõtte az ágyút. Azért 75 mm nem kis ágyú.
Fenrir
elõpuhította a terepet, lehet hogy rárepült a légvédelmi ütegekre, kiszedte a kezelõszemélyzetet majd a következõ hullám megszórta bombával

I.C.ram
Jaja az lesz. Azt írja, hogy a japán légvédelmi ágyúk ellen használták. Gondoltam egyfajta Ju-88-as amcsi változata volt.
I.C.ram
Most ovlasom, hogy ez a gép Ground Attack szerepkörbe is beletartozott, magyarul földi célpontokat is lött, lehet ahhoz volt jo az ágyú.
I.C.ram
Ja, csak a B-25G-n volt ilyen a többin nem.
Fenrir
hát ez megeshetett, nem véletlenül nem alkalmazták többet 😊

I.C.ram
Cifu majd úgyis megmondja a tutit.
I.C.ram
Hát gondolom nem 20 méterre állították az idõzítõt.

Olvasgattam errõl az M4 75 mm-es ágyúról, és valami 1. vh-s francia ágyúnak a "remakeje".
Kata
Ah! És abba nem repült bele maga a B-25-ös akár véletlenül is?

[/cserf][/fülünyúl]

Fenrir
még mindig üt mindent ez a gép

Fenrir
repeszt képez

Kata
Mi az hogy pamacsoló?

[/cserf][/fülünyúl]

I.C.ram
Most olvasom, hogy 21 lövedék tudott magával vinni a 75 mm-eshez. gondolom akkor, hogy valami pamacsoló
Kata
Szerinted egy olyan lassú 75 mm-es lövedékkel milyen valószínûséggel lehet eltalálni egy mozgékony vadászgépet?

[/cserf][/fülünyúl]

I.C.ram
Ez a 75 mm-es egész véletlenül nem "pamacsoló" lövedéket lött? Ami azért érthetõ, mert elég hatékony volt a lasabb gépek ellen.
I.C.ram
Ez volt a legnagyobb gépágyú, amit amcsi bombázóra szereltek. Gondolom mikor alacsonyabban szállt, akkor elkellett a tûzerõ, hogy minél gyorsabban kilõjjék az elfogóvadászokat.
Fenrir
biztos a vacsorát lõtte

Kata
B-25 tüzelés teszt:

Itt meg 75 mm-es ágyúval az orrában. Ez mire volt jó? Mire lõtt vele?

[/cserf][/fülünyúl]

Fenrir
ritka alkalmak egyike: minden monitor mûködik 😄

Kata
A pirospólósbácsisat meg a kigyulladósat nem láttam még. 😄

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Akkor tessék, hogy enyhüljenek az elvonási tünetek. 😉
(egyáltalán van olyan Corsair kép, amit eddig nem láttál? 😄DD)

Nem, nem kigyulladt - így indul! 😊

I.C.ram
Nem tehetek róla, hogy rosszul tördel az sg!
Fenrir
az a baja hogy 1 sorba írtad 2x, ha mindkettõbe egyet-egyet írtál volna akkor lenne már csak "fasza" 😄

I.C.ram
De most a 2 db miért sok? Megint pikkel rám :/