14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#7687 Nagyon állatul néz ki. Ha másra nem, azért pszichologiai hadviselésre jo lett volna :) -
#7686 6x 133kN tolóerőt utánégetővel. ^^
[center]
-
#7685 6 hajtómű hátul? Az mit nyomhat te... -
#7684 A Szuhoj T-4 egy szuperszonikus felderítő-, ill. bombázógépnek készült. Aféle válasz lett volna az amerikai XB-70 Valkyre bombázóra és az SR-71 felderítőgépre. A cél az volt, hogy a gép elérje a hangsebesség háromszorosát. A konkurensei házon belül a Tupoljev Tu-135, a Mjasziscsev M-56 és a Jakovlev Jak-33 típusok lettek volna, de ezek közül egyik sem valósult meg. A Szuhoj a T-4 köré egy egész családot épített, rakétahordozó-bombázó, nagy hatótávolságú bombázó, sőt, civil utasszállító változaton is gondolkodtak. A T-4 prototípusa 1972-ben emelkedett el a földről, de nem volt ideje bebizonyítani, hogy képes a Mach 3-ra, 1974-ben a programot törölték, mivel sokkal reálisabbnak tünt a Tu-22M bombázógép. A Szuhoj küzdött még a program fenntartásáért, így készült egy nagy hatótávolságú bombázógép változat, a T-4MSz, ám ez a Tu-160-al szemben maradt alul.
[center]
North American XB-70, a "kihívó"
A Szuhoj T-4 egyik protopéldána építés alatt
A prototípus repülés közben...
...és leszálláskor
Vázlat arról, hogy nézet volna ki a T-4 utasszállító változata
Fantáziarajz a T-4MSz változatról -
#7683 ez szószerint torszülött -
#7682 Ez csak egy szuperszónikus kísérleti gép volt, de ennél többre nem vitte. :-) -
#7681 A pilóta fülke ablaka, mintha kb. egy vele 1idős ruszki dízelmozdonyról vették volna át 1:1ben:D
Amúgy a Bombardier eléggé érdekelt még mozdonyok és vagonok gyártásban is. -
#7680 Mondjuk ez inkább valami bombázónak néz ki. -
#7679 Valahogy sugárzik róla, hogy szovjet termés :D -
#7678 Hmm ezt most találtam. Elvileg egy Sukhoi T-4. Azt nem tudom eldönteni mi ez, egy Tu-144 előgép vagy miféle torzszülött:)
-
#7677 Mondjuk az lehet hogy még a régebbi fajta Robin volt... -
#7676 Ismerjük. Nemrepültünk. Mert Magyarországon nincs belőle. Illetve egy volt, de az még a hatósági berep előtt elégett... -
#7675 *Robin Dauphin -
#7674 Apex Dauphin -
#7673 Mi is a neve ennek? -
#7672 A gyártó -
#7671 Borzasztóan tetszik ez a repülő.
Ti ismeritek? Repültetek már vele? -
#7670 Nekem tetszik azt sluszz. -
#7669 -
#7668 igen a Dörmögő dömötörbe sem véletlenül volt:) -
#7667 Egy laikus "kezdőnek" jó. Aztán rájön, hogy a típusfüzetek meg walk aroundok jobbak. :D -
#7666 Szerintem nem véletlenül van benne aszem kb 2700 kép -
#7665 Ajándék lónak ne nézd a fogát mivel jó szándékkal kapja az ember:) -
#7664 mert van benne jó pár hülyeség:) és eléggé képeskönyv jellege van. -
#7663 Mert? -
#7662 Laikusnak sztem tökéletes. De ezt persze lehet csak én gondolom így. -
#7661 Cak kérdeztem mer nekem karácson óta megvan és érdekelt hogy az itt repülőket szeretők között hánynak van meg. -
#7660 Nekem sincs, de nem is bánom, mert volt hozzá szerencsém és annyi elég is volt :) -
#7659 Nincs. Zöldséges könyvet nem veszek, de úgy látom ezzel egyedül vagyok. :-) -
#7658 Meg, de sajnos elég felületes szvsz... -
#7657 Az ott swifts-es mig az utasszálító előtt? :) -
#7656 ja:) megvan:) -
#7655 Igen. Miért? -
#7654 Sőt, ha jól tudom régen nem is repülőket gyártott, hanem hófutókat, vagy hogy a rákba hívják ezeket :D Sőt megkockáztatom, hogy a cég alapítója találta fel, vagy leglábbis valami nagyon korszakalkotót csinált :D -
#7653 A Bombárdjé mindig is kanadai francia volt, azaz Quebec tartománybeli. -
#7652 Közületek megvan valakinek ez a könyv? -
#7651 Ott kezdődik hogy én azt bittem Bombardier is francia.
Szal ezt az infót is kösz. -
#7650 Ezt a műanyagos ismertetést köszi.
Érdekeseket tudtam meg. -
#7649 Amúgy az üvegszál-kompozit néha erősebb, mint az alumínium, szóval nem biztos, hogy rosszul járunk vele. -
#7648 Szerintem ez a legkevesebb nekik, hogy cserélni kell a szárnyat :D