Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
[/cserf][/fülünyúl]
A halál csupán a kezdet...
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Az európai Airbus konszern tavaly, a repülõgépipar nagy fellendülését mutató évében maga mögött hagyta riválisát, az amerikai Boeing konszernt mind az új megrendelések, mind pedig a leszállított repülõgépek számát illetõen. Meglepetésként érte ez a megfigyelõket, akik az európai gyártó idei térvesztésére számítottak.
Gustav Humbert, az Airbus vezetõje közölte, hogy az Airbus 1055 biztos megrendeléssel rendelkezik, háromszor annyival, mint 2004-ben és 53-al többel a Boeing konszern megrendeléseinél. A megrendelõknek leszállított gépek száma tavaly 378-ra növekedett a megelõzõ évi 320-ról, ami annyit jelent, hogy az Airbus világméretekben a 100 férõhelyes gépeknél nagyobb repülõgépek piacából 57 százalékkal részesedett. A Boeing ugyanakkor 290 gépet adott át vevõinek tavaly.
Az európai társaság az árbevételre jutó hozamot a tavalyi 9 százalékról 10 százalékra növelte annak ellenére, hogy az árakra erõs nyomást gyakorolt a Boeing versenye. Az EADS repülõgépipari csoport 80 százalékos tulajdonában lévõ Airbus a forgalmát 22,3 milliárd euróra növelte a megelõzõ évi 20,5 milliárdról. Az Airbus fõként a kisebb gépek esetében számolhatott be riválisánál kedvezõbb adatokról, a legnagyobb repülõgép, az A350-es esetében ugyanis az Airbus csak 87 biztos megrendeléssel és további 85 vásárlási szándéknyilatkozattal rendelkezik, míg a Boeing - e hónap elején tett bejelentése szerint- 235 darab 787-es gépet adott el tavaly. Igaz az Airbus késõbb jelent meg az A350-essel a piacon.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
[/cserf][/fülünyúl]

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
a repülõknél arra tökéletes példa a felszállás. Mert inkább megtett úttal, mint felszálló úthossz, és nem pedig mint idõvel a felszálláshoz szükséges idõvel foglalkozunk. Ráadásul még a kérdésedet értelmetlenné teszi az is, hogy van amelyik gép enné la sebességnél már bõve na levegõben van, van amelyik meg éppen csak elemelkedik. :-)
Amúgy magad is kiszámíthatod, mert az adatokat megtalálod a netem a gépekhez.
utánna már csak a következõ két egyenletet kell összeházasítanod és kihozni vmi szép diff. egyenletet
a=dv/dt ill. a=Fv-(Fx*mû(G-Fy))*g/G
Fv: tolóreõ
mû: a surlódási tényezõ
G: felszállósúly
Fy: felhajtóerõ
g: grav gyorsulás
jó matekozást. ;-D
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Szerintem teljesen értelmes a mondat. Rejtett alany van a mondatban, az zavarhatott meg. Egyébként pedig hogyha 0-ról 100-ra gyorsulásról beszélünk, akkor a jellemzõ az, hogy idõt kapcsolunk mellé, nem azt mondjuk hogy 100-ra gyorsulás alatt hány métert tesz meg az autó. Ez lett most átültetve 0-ról 300-ra, és autóról repülõgépre.
Remélem így már mindent értesz.
folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.
Szerintem ülj be a kapitány mellé, és mérd le stopperral.<#ravasz1>#ravasz1>
Én csak a yak-52-es gyorsulását tudom, hogy 10 másodperc alatt lehagy egy dacia-t.<#vigyor>#vigyor> (Tapasztalat.)
Mennyi lehet egy átlagos utasszállítónak hogy 0-ról 300-ra gyorsuljon? (földön, amikor felszállásra készül...)
hötöix😄
folyamatosan kussolva játszódjál basszájba.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
At the beginning of the seventies, the Messerschmitt AG decided to bring a Bf 109 back in the skies with Daimler-Benz engine. therefore, the Spanish HA-1112 M-1L serial number 195, built in 1959 and later displayed as "black 8" of the I./JG 27 in an US museum. When the restoration begun in 1976, the workers discovered, that the fuselage came from German production, being an "original" Bf 109 fuselage. The engine came from Sweden in 1978, being a licence built DB 605. It was checked in Germany and installed to the Bf 109. A huge number of problems threatend to destroy the project, but on 4th April 1982 the Bf109 took of for its maiden flight.
Until summer 1983 it flew 49 times and was a highlight at many air-shows.
On June the 3rd 1983, the plane broke out during the takeoff and ended as a wreck.
The MBB decided to repare the plane another time. Another Ha 1112 fuselage was bought in France (serial number 156) and in Spain suddenly original construction documents were discovered, that enabled the restorateurs to reconstruct nearly every part of the "Gustav".
The engine survived nearly undamaged and was used for the new plane, after it was carefully reviewed. More spare parts were organized and so the Bf 109 got a more realistic view, than before. Also the handling was better than that of the first restored Bf 109. The first takeoff was in June 1986, three years after the crash. Since that time, the "FM+BB" travelled from air-show to air-show, now belonging to the "Messerschmitt Foundation" and based in an EADS hangar at the Manching airbase.
On the ILA 2002 in Berlin, there it cames nearly to a desaster. During a show-flight, the "FM+BB" suddenly got a smoke trail and Walter Eichorn had to land the warbird with a standing propeller. Because it is even difficult to fly a functional Bf 109, the achievement of the pilot is very honorable. The landing was okay, but the engine wasn´t. What had happened? During the time coal dust deposited on the crankshaft. This caused a connecting rod to knock through the engine and leaving a hole, with the seize of a fist! The repair - the changeing of the engine - was planned to be completed in early 2003, but it was late 2004, until the FM+BB was able to fly again. It´s first presentation in flying display was at Hahnweide on September 2nd 2005.
Forrás: Adlertag.de
BTW rákerestem erre a messerre ami a videon van az egy átalakított Buchon ahogy az infok mutatják. (Azaz a gustav spanyol licencben gyártott verziója DB 605 nélkül)
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A modellezéssel sehogy. :-( Nem vettem modellt, és sajna nem is kezdtem el a kezdõ kitet. :-( Elment a kedvem.
Most a vitorlázás az én fõ problémám. Most Januárban vagy Februárban kezdõdik az elméleti. Ha minden jól megy, e hétvégén megkapom a tankönyveket. Eleddig az elõzõ évban 7 üzemnapon voltam kint, és nagyon tetszett. Azóta is a gondolataim a felhõk között járnak. 😄 Fõleg amikor egy icipici ideig én uralkodhattam a gép felett. 😄
Általában minden hétvégén vasárnaponként vagy szombatonként kint vagyok LHJK-n.
Üdv:
DJviolin
Apropó!
Légcsavart szoktad nézni?
Légcsavar mûsor rajongói oldala!
http://legcsavar.try.hu/
Én csinálom.<#wave>#wave>
Üdv:
DJviolin
(Alias: Lanti)
Miujs amúgy? Modellezéssel h állsz? Te akartál nekiállni pár hónapja,nem?😊
Majd ha úgy van, jobb idõbe lenézek 1x Jakabra,aztán repünk egyet!
Üdv: Lt.Balu (HA-FUN)
-- AMD FX-8350 -- ASUS GTX760 -- Samsung SyncMaster P2450 24 --
sok szeretettel ajánlom egy kedves klubtársam oldalát,ha valaki még nem ismerné.itt.
LHBP ATC-k,Webáruház,stb.
Jó szorakozást!
Üdv: Lt.BALU (HA-FUN)
-- AMD FX-8350 -- ASUS GTX760 -- Samsung SyncMaster P2450 24 --
Minden bizonnyal igazad van, de az oroszok álltal használt teknika nekem valahogy megbízhatóbbnak tûnik. Lehet, hogy csak elfogult vagyok az oroszokkal kapcsolatban. Egyezzünk ki abban, hogy meglátjuk, hogy milyen lesz a végsõ kiforrodt változat 😊
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
Ami a tolóerõvektoros kormányzást illeti, nem tudom melyik erõltetettebb, a Szu-30MKI még mindig elég alacsony élettartamú AL-31FP-je, vagy az X-31, illetve az F/A-18 HARV megoldása, ahol csak a gázsugár-terelõlapátok vannak extrém terhelésnek kitéve, amelyek könnyen és gyorsan cserélhetõek (szemben az AL-31FP vagy az RD-133-RD-33OVT esetét, ahol az egész kiömlõnyílás vagy szoknya mozog, és a hajtómû része). Tényleg jókat tudnak alkotni az orosz mérnökök, de az AL-31 család azért lassan kifut, nehéz már többet kihozni belõle (bár a Szaljut tervezõiroda megpróbálja a lehetettlen, a Szaturn már fél szemmel a jövõbe, és az AL-41F1-esre tekint).
A MiG-29SzMT-nek egyébként nincs tolóerõvektor-kormányzású hajtómûve, a MiG-29OVT-nek van, ha jól tudom a MAKS 2005 alatt két RD-133-RD-33OVT hajtómûvel repült. Ami az oroszok problémája, hogy kevés a tapasztalatuk, különösen a MiG irodának, hiszen a MiG-29OVT alig pár éve repül, a Szuhoj is csak 1990-ben kezdte meg az elsõ kisérleteket a T-10-26-al, majd a T-10U5-el, végül 2000-ig a T-10M-10-el (Szu-37), azóta pedig a Szu-30MKI és a 595-ös farokkódú Szu-27PD-ben repkednek TVC hajtómûvek. Eközben a NASA egymástól eltérõ megoldásokat tesztel már lassan 20 éve, és a 90-es években már ott volt négy kisérleti gépük (X-31, F-15 ACTIVE, NF-16D MATV / VISTA és az F/A-18 HARV), valamint a 90-es évek közepétõl az F-22A Raptor is.
Hozzá kell tenni, hogy mindkét rendszerben álló TVC hajtómûves típus (F-22A Raptor és Szu-30MKI) egyaránt csak 2D-ben (fel-le) térítheti ki a kiáramló gázsugarat.
Szuhoj T-10-26 - az elsõ kisérlete a Szuhojnak
T-10-26 egy másik szögbõl
A Szu-30MKI prototípusa az 1999-es MAKS-on
És az F-22A egyik elsõ pre-production példánya
Az amerikai tolóerõvectoros probálkozásoknál az orosz technológia sokkal meggyõzõbbnek hat. Az oroszoknál praktikusabb és ooval egyszerûbb felépítésüek ezek a hajtómûvek, így kisebb hibalehetõség aránya. A HARV nagyon eröltetettnek tûnik, érdemes megnézni ellenben egy Su-30MKI-t, vagy egy MiG-29SzMT-t. Ez sokkal letisztultabb, és kifinomultabb, mint az amerikai verzió.
Su-30MKI:
X-31:
http://www.airliners.net/open.file/558508/M/
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"