Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az a Malevert indult.

Fenrir
inkább az övéké legyen mint az orosz maffiáé (KrasAir)

A halál csupán a kezdet...

Fenrir
csak sikerült õket feltölteni:

katt

Át a tûzgolyón!

MiG-23-as harcászti gyakorlat

1982.

A magyar légierô MiG-23-asai Asztrahánban részt vettek egy garcászati gyakorlaton, ahol két éles légicél megsemmisítése volt a MiG-23-asok feladata. Egy célgép ellen a feladatot 3 géppár hajtotta végre. Az elsô géppár fotógéppuskával "lôtte" le a célt, majd a második géppár éles rakétákkal semmisítette meg azokat. A mennyiben a sérült célgépek irányíthatatlanná válnának, vagy eltérnek a megadott útiránytól, a harmadik ôrjáratozó géppár feladata volt megsemmisíteni azokat, mielôtt lakott területre zuhantak volna.

A fotógéppuskás lelövés után a Horváth Miklós vezette géppár lett rávezetve az éles célra. A cél megjelenése után a géppár szétvált és a földi irányítás egyenként vezette rá a gépeket az éles célra. Az elsô gép gondosan befogta a célt és elindította a rakétát. A földi irányítás azonban túl korán választotta le a gépet a célról, így az elforduló gép radarsugara eltérítette a célhoz küözeledô rakétát. A cégépet visszafordították és következett a páros második tagja. Ez a pilóta is gondosan célzott és lôtt, de a találat megint elmaradt a túl korai kiválasztás miatt. Miután a cél sértetlen maradt, de a navigációs irányjelekre nem reagálva repült tovább, riasztották a Seresztnyev György vezette ôrjáratozó géppárt. Rövid bizonytalanság után a géppár megkapta a tûzparancsot a földi irányítástól az immár veszélyesen közel lévô cél ellen. A géppárparancsnok rakétájával telibe találta a robbanás pillanatában már alig 1800-2000 m-re lévô célt. Mivel azonban a géppár zárt kötelékben utánégetôvel haladt, már nem volt lehetôség a robbanás körzetének a kikerülésére. A parancsnok ismerve az ilyenkor használatos elôírást, hangsebesség felett száguldva célba vette a robbanás középpontját és a géppár pillanatok alatt átszáguldott a robbanáson. Ugyanis ha egy rakéta robban fel a gép közelébe egyenesen a robbanás középpontjába kell irányítani a gépet, mert ott a legnagyobb a valószínûsége annak, hogy a gép megússza a sértetlenül. A robbanásból kiérve mind a parancsnok, mind a kísérô gépe sértetlenül üzemelt, így biztonságosan szálltak le Asztrahán repülôtérén. A földi vizsgálatok megállapították, hogy a parancsnok gépe teljesen sértetlen maradt, a kísérô gépében találtak néhány szilánkdarabot.

Kelet szárnyai

Fenrir
megpróbáltam ide feltölteni 2 videót amit én csináltam, a szemetek egyiket visszadobták mert nem volt jó a bitráta 😊

Kit--Kat
Folytatása a Bolton Paul Definiant korcsság ha nem tévedek😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

narazzino
mindig erre vágytam... <#vigyor3>

Fenrir
az #5690-as hozzászólásom elõtt keltem nemrég 😛

[NST]Cifu
Ha valaki nem ismerné: Flightlevel350, videók minden mennyiségben.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Lebuktál! 14 percel az ezen hsz.-ed elött ejtetted meg az elsõ hozzászólásod! <#vigyor3>

Vagy újabban alvajáró módban használod a gépet? <#idiota>

Akkor aludtal 8 percet? 😄

Fenrir
i mean légcsavaros hajtómûjével, bocs

most keltem 2 perce, pillanatnyi elmezavar 😄

[NST]Cifu
Hogy mijével? <#wilting>

Fenrir
érdekes a szárny kialakítása és nyilazása is, nemhinném hogy nagy sebességre volt képes a lökhajtásos hajtómûvével 😊

[NST]Cifu
Az pontosan az. Egy hátsó lövész. Ez ugyanis egy brit vadászgéptípus volt. Nem túl meglepõ módon nem épület belõle annyi (és sose lett olyan elismert, vagy népszerû), mint a Spitfire-ból. 😊))

Fenrir
ez a legelsõ odavág, a farkán az a gömb végülis mire való? hátsó lövésznek?

[NST]Cifu
Szépségek.... :Ð

Placebó

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Fenrir
azért mert minden mûszer rajta analóg még, digitális techinkánál ez mind ráférne 3-4 lcd monitorra

narazzino
tartalmas dolgokról beszélgetünk

narazzino
tudom

Kit--Kat
Mer nagyon régi.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

narazzino
jah...

Amúgy tök ronda kabinja. <#vigyor3>

[NST]Cifu
...mint a Concorde...

narazzino
kihaltunk

narazzino
a mi esetünkben nagyon is 😄

Falconer
Meg kérdés az is, hogy mennyire van megpakolva.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

[NST]Cifu
Elvileg az ancsa is el tud repülni egy hajtómûvel.

narazzino
az biztos, csak aztán hogy egy an-26-tal mit tudnak csinálni azt nem tudom.

Fenrir
ha pánikolsz csak rosszabb, ilyenkor higgadtan kell viselkedni

narazzino
azért megnéztelek volna a fedélzeten...😄 még szerencse hogy nem az ancsánknak gyulladt ki a hajtómûve a Balti-tenger felett, mert azzal megnéztem volna hogy mit tudnak csinálni...szvsz ezt már nem írtam volna ide...

Fenrir
nem olyan nagy dolog ez, csak mindig felfújják 😊

hajtómûvet leállítják, tûzoltást rákapcsolják és ennyi, visszajön 1 hajtómûvel

olyan fél éve az egyik malév fokkernak is kigyulladt a hajtómûve, le is állították repülés közben

sehol semmilyen szenzáció nem lett belõle mert nem annyira vészes ha a személyzet ura a helyzetnek

Papirzacsi

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Kit--Kat
<#eljen>

http://radio.tmp.hu:8000/;stream.nsv

Ezt winampba beírni. :-)) Újra él a kecskeméti repnap közvetítési sávja. Nézzétek meg, hogy mi megy most. :-))

Lockheed
Nagyon kemény... 😊)

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Ismét lesz repülõgép-gyártás Magyarországon

Jövõ év elejétõl indítja saját fejlesztésû kétszemélyes repülõgépének sorozatgyártását a Corvus-Aircraft Kft. - mondta a társaság egyik tulajdonosa. Gecse Tamás elmondta: a gyártás engedélyeztetése folyamatban van, a Polgári Légügyi Hatóság dokumentumát valószínûleg még az idén megkapják, az ultrakönnyû gép gyártását januárban kezdik el.

Hozzátette: a darabonként 15 millió forintba kerülõ, Corvus-Corone (Dolmányos Varjú) Mk. I. típusú kisrepülõ eladásaiból jövõre 300 millió forintos forgalmat várnak. A légi jármûre Magyarországon is van érdeklõdés, de az eladások nagy részét a német, olasz, amerikai és dél-afrikai megrendelések képezik majd. A repülõgépet építõdobozban és berepülve légialkalmassági vizsgával is meg lehet majd vásárolni.

A gyártást a 2004-ben, 100 millió forintos törzstõkével alapított vállalat, a Kecskeméthez közeli Ballószögön két csarnokban, összesen 1000 négyzetméteren kezdi meg. A jelenleg 15 fõt alkalmazó vállalat a sorozatgyártás megkezdésekor már 25-30 fõt kíván foglalkoztatni.

A speciális, az ûrkutatásban és a vadászrepülõkhöz használt anyagokból és különleges technológiával épülõ kisgép kifejlesztéséhez a cég összesen 6,6 millió forint uniós támogatást kapott pályázat útján. Gecse Tamás ismertetése szerint 1,6 millió forintot a minõségbiztosító rendszer kiépítésére, 5 millió forintot pedig operatív program útján eszközvásárlásra kaptak.

A vállalatnak a tulajdonos ismertetése szerint sem magyarországi, sem európai versenytársa nincs. A különleges anyagokat, amelyek csak a közelmúltban kerültek kereskedelmi forgalomba, kizárólag Amerikában használják kisrepülõ-gyártáshoz. A gyártás megkezdésére és a fejlesztésekre eddig több száz millió forintot beruházó cég a tervek szerint 2007-tõl behúzható futómûvek gyártását is megkezdi. A konstrukció kifejlesztéséhez 23 millió forintos uniós támogatást kaptak - ismertette a Gecse Tamás.

Clidey
<#worship><#worship><#worship>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Papirzacsi
New Yorkban a 13as pályára a vizuális, Vor, Gps megközelítést nem pályairányon végzik, hanem a pályára merõlegesen, és egy short finallel szállnak le, amit sötétben, és ne mtökéletes látási viszonok között is produkálniuk kell. Így
kell vmi vizuális segítség, aminek segítségével biztonságosan végre tudják hajtani a megközelítést. Ezért van ennyi fény.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Az bizony!
De nem tudod mér van olyan hosszú felvezetõfény?
bár lehet, hogy egyszerüen csak ennyi muszály.<#conf>

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

narazzino
Hands On Throttle And Stick. Azaz kezek a boton és a gázkaron. Elõnye: légiharc közben a pilóta mindent megtalál ezeken ami szükséges, tehát nem kell keresztbe-kasba nyúlkálnia. Az új vadászgépeket már ezzel gyártják.

grotesk
mi az a HOTAS?

narazzino
csoda hogy befér a kabinba 😄

[NST]Cifu
Javíts ki, ha tévednék, de az MLS esetén nem változtak a kategóriák (asszem csak a Cat.I.-et csökkentik vagy akarják csökkenteni), minden meghatározás maradt a régi ILS szabványok szerint, csak a technológia változott.

Fenrir
ezt el tudod mondani MLS-re is? 😊

mert arra én is kíváncsi lennék

Mármint én nem voltam csak az oktatóm... <#vigyor2>

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

<#pardon1>

Hangárbuli után szerintem ez számomra 1 kicsit módosult...