Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A halál csupán a kezdet...
MiG-23-as harcászti gyakorlat
1982.
A magyar légierô MiG-23-asai Asztrahánban részt vettek egy garcászati gyakorlaton, ahol két éles légicél megsemmisítése volt a MiG-23-asok feladata. Egy célgép ellen a feladatot 3 géppár hajtotta végre. Az elsô géppár fotógéppuskával "lôtte" le a célt, majd a második géppár éles rakétákkal semmisítette meg azokat. A mennyiben a sérült célgépek irányíthatatlanná válnának, vagy eltérnek a megadott útiránytól, a harmadik ôrjáratozó géppár feladata volt megsemmisíteni azokat, mielôtt lakott területre zuhantak volna.
A fotógéppuskás lelövés után a Horváth Miklós vezette géppár lett rávezetve az éles célra. A cél megjelenése után a géppár szétvált és a földi irányítás egyenként vezette rá a gépeket az éles célra. Az elsô gép gondosan befogta a célt és elindította a rakétát. A földi irányítás azonban túl korán választotta le a gépet a célról, így az elforduló gép radarsugara eltérítette a célhoz küözeledô rakétát. A cégépet visszafordították és következett a páros második tagja. Ez a pilóta is gondosan célzott és lôtt, de a találat megint elmaradt a túl korai kiválasztás miatt. Miután a cél sértetlen maradt, de a navigációs irányjelekre nem reagálva repült tovább, riasztották a Seresztnyev György vezette ôrjáratozó géppárt. Rövid bizonytalanság után a géppár megkapta a tûzparancsot a földi irányítástól az immár veszélyesen közel lévô cél ellen. A géppárparancsnok rakétájával telibe találta a robbanás pillanatában már alig 1800-2000 m-re lévô célt. Mivel azonban a géppár zárt kötelékben utánégetôvel haladt, már nem volt lehetôség a robbanás körzetének a kikerülésére. A parancsnok ismerve az ilyenkor használatos elôírást, hangsebesség felett száguldva célba vette a robbanás középpontját és a géppár pillanatok alatt átszáguldott a robbanáson. Ugyanis ha egy rakéta robban fel a gép közelébe egyenesen a robbanás középpontjába kell irányítani a gépet, mert ott a legnagyobb a valószínûsége annak, hogy a gép megússza a sértetlenül. A robbanásból kiérve mind a parancsnok, mind a kísérô gépe sértetlenül üzemelt, így biztonságosan szálltak le Asztrahán repülôtérén. A földi vizsgálatok megállapították, hogy a parancsnok gépe teljesen sértetlen maradt, a kísérô gépében találtak néhány szilánkdarabot.
Kelet szárnyai
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Vagy újabban alvajáró módban használod a gépet? <#idiota>#idiota>
most keltem 2 perce, pillanatnyi elmezavar 😄
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
hajtómûvet leállítják, tûzoltást rákapcsolják és ennyi, visszajön 1 hajtómûvel
olyan fél éve az egyik malév fokkernak is kigyulladt a hajtómûve, le is állították repülés közben
sehol semmilyen szenzáció nem lett belõle mert nem annyira vészes ha a személyzet ura a helyzetnek
www.airliners.net/open.file/963368/L/
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Ezt winampba beírni. :-)) Újra él a kecskeméti repnap közvetítési sávja. Nézzétek meg, hogy mi megy most. :-))
Jövõ év elejétõl indítja saját fejlesztésû kétszemélyes repülõgépének sorozatgyártását a Corvus-Aircraft Kft. - mondta a társaság egyik tulajdonosa. Gecse Tamás elmondta: a gyártás engedélyeztetése folyamatban van, a Polgári Légügyi Hatóság dokumentumát valószínûleg még az idén megkapják, az ultrakönnyû gép gyártását januárban kezdik el.
Hozzátette: a darabonként 15 millió forintba kerülõ, Corvus-Corone (Dolmányos Varjú) Mk. I. típusú kisrepülõ eladásaiból jövõre 300 millió forintos forgalmat várnak. A légi jármûre Magyarországon is van érdeklõdés, de az eladások nagy részét a német, olasz, amerikai és dél-afrikai megrendelések képezik majd. A repülõgépet építõdobozban és berepülve légialkalmassági vizsgával is meg lehet majd vásárolni.
A gyártást a 2004-ben, 100 millió forintos törzstõkével alapított vállalat, a Kecskeméthez közeli Ballószögön két csarnokban, összesen 1000 négyzetméteren kezdi meg. A jelenleg 15 fõt alkalmazó vállalat a sorozatgyártás megkezdésekor már 25-30 fõt kíván foglalkoztatni.
A speciális, az ûrkutatásban és a vadászrepülõkhöz használt anyagokból és különleges technológiával épülõ kisgép kifejlesztéséhez a cég összesen 6,6 millió forint uniós támogatást kapott pályázat útján. Gecse Tamás ismertetése szerint 1,6 millió forintot a minõségbiztosító rendszer kiépítésére, 5 millió forintot pedig operatív program útján eszközvásárlásra kaptak.
A vállalatnak a tulajdonos ismertetése szerint sem magyarországi, sem európai versenytársa nincs. A különleges anyagokat, amelyek csak a közelmúltban kerültek kereskedelmi forgalomba, kizárólag Amerikában használják kisrepülõ-gyártáshoz. A gyártás megkezdésére és a fejlesztésekre eddig több száz millió forintot beruházó cég a tervek szerint 2007-tõl behúzható futómûvek gyártását is megkezdi. A konstrukció kifejlesztéséhez 23 millió forintos uniós támogatást kaptak - ismertette a Gecse Tamás.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
kell vmi vizuális segítség, aminek segítségével biztonságosan végre tudják hajtani a megközelítést. Ezért van ennyi fény.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
De nem tudod mér van olyan hosszú felvezetõfény?
bár lehet, hogy egyszerüen csak ennyi muszály.<#conf>#conf>
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk