Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[/cserf][/fülünyúl]
Remélem nálunk a Vitorlázórepülésnél azért meghagyják a (nekünk) hagyományos mértékegységeket. :-( Elvégre egy 16-17 éves vihornya pilcsi könnyebben felfogja, hogy 85 km/h-val megy, mintha az lenne kiírva, hogy 59 mérfölddel megy, és ezt összetévesztheti mondjuk a km/h-val, és már megis van a baj. :-( Például. (A számokat csak példának szántam. A 85 km/h átváltva egyáltalán nem 59 mph.)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
[/cserf][/fülünyúl]
[/cserf][/fülünyúl]
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
10.000 láb = 3048 méter
1 csomó (knots) = 1.8532 km/h
250 csomó = 463 km/h
Bár nem tudom, mennyire lehet saccolni a sebességet, ha leszállásnál történt, akkor simán lehetett akár 5-600km/h is...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ezzel csak arra célzok, hogy a szekrényajtó is milyen könnyen leesik, mivel csak két ajtópánt tartja, és ráadásul ha valaki még húzza is. 😄
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
a hajtómûvön a csövek és egyéb dolgok eléggé jól le vannak rögzítve, ha nem is atombiztosan de nem hinném hogy letépné a menetszél õket
a belépõél az más tészta, én arra nem is gondoltam 😊
A halál csupán a kezdet...
Az Európa és az Egyesült Államok közti gazdasági verseny egyik fontos területén, az utasszállító óriásgépek piacán kontinensünk éveken át nyerésre állt, az Airbus gépcsalád népszerûsödésének köszönhetõen. A most lezárult esztendõ vége azonban fordulatot hozott. A döntõ csapást az okozta, hogy az ausztrál Qantas inkább amerikai Boeing-okkal frissíti gépparkját.
Nem az európai Airbus-okra, hanem az amerikai Boeing összesen 65, s opcióval még további félszáz, 777-es és 787-es típusú gépére ad tízmilliárd dolláros rendelést a legnagyobb ausztrál légivállalat, a Qantas. A december 14-i döntéssel alaposan módosult a két nagy repülõgép-gyártó cég közötti verseny eddig majdnem egyenlõnek mutatkozó állása. A rendelés aláírásig ugyanis 2005-ben a Boeing 847, az Airbus pedig 876 nagy utasszállítóra kapott rendelést, a Qantas friss megrendelésével azonban a Boeing jutott óriási elõnyhöz. Holott az elõzõ négy évben mindig az Airbus nyerte a rendelési versenyt.
A Qantas döntését csak részben indokolja, hogy évtizedek óta jó a kapcsolatuk a Boeing-gel. Az elemzõk szerint inkább az áll a háttérben, hogy az Airbus nem vette figyelembe: a vevõk a gazdaságosság, vagyis az ár, a sebesség, a szállítható utasok száma, a repülési távolság és az egy utasra jutó költség alapján választanak.
Amikor a Boeing a négy hajtómûves 747-ese helyett a hasonló kapacitású, de csak két - igaz, erõsebb - hajtómûves 777-esét kezdte gyártani, az Airbus a kevéssel gazdaságosabb, de négy hajtómûves A-340-esét ajánlotta. A vevõk azonban - a több karbantartást igénylõ négy hajtómû miatt - azt annyira nem kedvelték, hogy az idén már csak 14 darabot rendeltek belõle. A másik gond, hogy az 550 személyes, kétemeletes óriás, az A-380-as gyártása féléves késést szenvedett, ezért a Qantas a London-Szingapur-Sidney, úgynevezett "Kenguru-vonalát" (amit az A-380-asokkal tervez) sem indíthatja idõben, s máris jelezte kártérítési igényét. A harmadik hiba, hogy csak késve reagáltak a B-787 Streamliner sikeres fogadtatására, és a konkurensének szánt A-350-est csak 2010-tõl szállíthatják.
Az ugyancsak fontos kínai vevõk ugyan nagyjából azonos számú (60-70) gépet rendeltek mindkét gyártótól, ám a nagyon gazdag Emirátus Airlines 46, a Cathay Pacific 16 darab B-777-est rendelt 2005-ben. A világ legnagyobb repülõgép lizingelõje, az amerikai ILFC (tulajdonosa a magyar származású Udvar-Házy István, aki Washingtonban hatalmas repülõgép-múzeumot alapított, egyik exponátuma egy leállított Concorde) is csak azzal a feltétellel rendelt 12 darabot az A-350-esbõl, ha azokat az igényei szerint módosítják.
Az elemzõk szerint az Airbus problémái negatívan hathatnak az Európai Unió egész gazdaságára is.
<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship>
Ebbe rokonnál akadtam bele egy novemberi kiadású Arany Sasban egész véletlenül.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate