Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fenrir
lol 😄

A halál csupán a kezdet...

I.C.ram
Haggyá'
Kata
Próbáld minimalizálni az egy sorra jutó "fasza" szavak számát. Köszi.

[/cserf][/fülünyúl]

I.C.ram
gondolom nem volt már hely, és lehet, hogy pont a tapizástól akarták óvni, de legalább a kerekét becsukhatták volna 😊
Kata
Szerintem tõlem tartanak. Ha ugyanis lent lenne a Corsair, belekéreszkednék és onnan ki nem szednének többet. 😄

[/cserf][/fülünyúl]

I.C.ram
Éds'anya meg byátús voltak Pearl Harbournál az évforduló ünnepségen pont. Egy Willys Jeep-pel vitték õket oda a "dzsungelen" keresztül, és láttak sok fasza repcsit. Kár, hogy nem votlam ott, biztos fasza lehetett. Remélem csináltak fényképeket, ha igen, majd igyekszem publikálni.
[NST]Cifu
Yo kis hely lehet. Viszont a halálom, amikor így felfüggesztik a gépeket. Pont az lenne a lényege, hogy az ember 10 centirõl végignézhesse, körbejárhassa. Oké, tényleg szépen néz ki, és látványos meg minden, de....

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Kata
Smithsonian Múzeum:

[/cserf][/fülünyúl]

Fenrir
úgytom a 2B csápjait fel lehet addig emelni mert láttam már csápon a gépet

Kit--Kat
ÉS ez feltud csatlakozni a csápra, vagy a ferigegyiek nem alkalmasak erre?

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

I.C.ram
Ezek nagyon szép renderelt képek!
Fenrir
asszem francia, korzikai

Kit--Kat
A Corsair.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Fenrir
mármint melyik?

Kit--Kat
Hmm ez érdekes, megéri 1 teli Jumbot üzemeltetni Ferihegyre?! Mégis honnan jön ez a gép?

Fenrir
a Corsair utasokat hozott, de "menetrendszerûen" a Cargolux jár csak ami meg terhet szállít

Kit--Kat
Hmm no de utasokat hozott, vagy ez is csak technikai leszállást hajt végre?

Fenrir
Cargolux jár ide, luxemburgi légitársaság...tankol meg kipakol némi cuccot és megy tovább a távolkeletre

persze szigorúan teherszállító

a Corsair új társaság volt nyáron itt

Kit--Kat
Jumbo felszáll.
De ez nem is tejjer hanem ráadásul utasszállító. Ez is csak tankolni száll le?

Papirzacsi
Végülis heti 4 nap jön Jumbo ferihegyre. Tényleg nem mindennapi.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Azért az elõtérben lévõ Aeroflot tu154-ese is érdekes. :-))

Kit--Kat
Ez sem mindennapi látvány, Jumbo a ferihegyi kufutón.

Kit--Kat
Ez azért nem semmi😊

Lockheed
Tessék! <#smile><#wave>

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Kit--Kat
Izé Lockheed nem Douglas.

Kit--Kat
Én csak Douglasseket láttam.

Kit--Kat
<#eljen>

Papirzacsi
Há nem tom pontosan, de asszem bökte a polgármester szemét a dolog, inkább egy parkot létesítettek a helyén. Viszont azt igérik, hogy építenek egy másik Meigs Fieldet (mert hogy ez volt a neve a reptérnek) kicsit beljebb. Majd meglátjuk.

Fenrir
az ATA pl nálunk az amcsi katonákat viszi, általában 757-essel jön

Kit--Kat
Most meg olyat láttam, hogy 1 Jumbo landol:oooo Nem semmi, nekem eddig azt mondták a Ferihegy nem tud Jumbot fogadni.

Kit--Kat
Aha, akkor értem, meg most itt ezen a klassz honlapon láttam ilyet, hogy Lufthanas Service Budapest, na mondom ez ígen😊
1ként mért zárták be?? Halál jól nézett ki a város partján a reptér.

Papirzacsi
A google elég régi képeket tartalmaz Ma már nyoma sincs a reptérnek, csak az épületek.
Az ATA ha jól tudom csak technikai leszállást hajt itt végre. Amúgy meg asszem Dallas-Kuwait utat repül. Lehet találgatni miért, és kiket szállít... :-)

Kit--Kat
nem tudom😊 Most néztem meg a Google Earthen és ott sorakoztak, ha bezárták tényleg, kár érte.
Más: Az American Trans Air (ATA) honnan szállítja az utasokat ide(városra gondolok)?

Papirzacsi
Akkor pár képecske arról a reptérrõl is. Bár ha úgy vesszük, akkor offtopik, mert ezek mégis csak a felhõ alatt vannak. :-)
http://www.airliners.net/open.file/284465/L/
És itt van felszántva:
http://www.airliners.net/open.file/722428/L/

Papirzacsi
Nos mivel oda csak kisgépek jártak, így csak azok elöl zárhatták be nem? :-)

Papirzacsi
Há pont emiatt nem hosszú, mert elöbb nõtte körbe a város, mint ahogy a beton nõtt. :-)

Kit--Kat
Hát nem 1szerû, az 1x biztos😄

Kit--Kat
A kis gépek elõl is?

narazzino
a beton amúgy se valami hosszú

Papirzacsi

Papirzacsi
Nem, azt már bezárták. Ez a belvárostól Dél-Nyugarta van nem messze, a Chicago folyó vagy mi a szösz mellett. Régi reptér körbenõtte a város, és emiatt nem igazán van hely terjeszkedni, és a kifutó végén már az utcák vannak, és nem nagy füves fás terület, ahova túl lehet futni. :-)
http://www.airliners.net/open.file/914288/L/
http://www.airliners.net/open.file/523131/L/

Kit--Kat
Ez az a reptér ami a Michigan tavon van 1 ki szigeten?

[NST]Cifu

[NST]Cifu
Az elsõ helik ugye dugattyús motorok segedelmével repültek, ott nehéz lett volna. A gázturbina megjelenésekor még mindig a tengelyteljesítmény számított, és a hagyományos megoldás már kiforrott, ismert volt. Ha jól rémlik a gázkivezetéses megoldást már az 1960-as évektõl kezdve vizsgálják, de problémákba ütköztek, hiszen a vékony, hajlékony lapátokban kellett valahogy végigvezetni a csövet, egészen a rotor végéig. Megoldásként azt találták ki, hogy két rotorlapát volt, és a lapátvégekre egy-egy torlósugárhajtómû került. Egyszerû: egy motor megforgatja annyira a rotort, hogy a torlósugárhajtómûvek beinduljanak, és utána azok már forgatják a motort, mint gép. A probléma ezzel továbbra is az, hogy a rotorlapátok össze-vissza hajlonganak azért manõverezés körben, ami nem egészséges ez esetben, hiszen a végükön elég nagy súly van.

Ez a torlósugárhajtómûves megoldás sem újdonság, a Focke-Wulf a második világhábprú alatt egy érdekes tervet készített, ahol a géptörzs körül forgó hatalmas "légcsavar" három tollát az azok végén lévõ torlósugárhajtómûvek forgatták volna:

A képek a Luft46.com-ról vannak.

Az elképzeléseket további megoldások követték, de a hosszú, rugalmas rotorlapátokkal az a baj, hogy nehezen megoldható a gáz pontos irányítása, és eljutattása a lapátok végébe. A CRW ezt a problémát egyszerûen oldja meg: széles, rövid rotorlapátok vannak, amely nem gond, mert ugyan a nagy sebességû repüléshez helikoptermódban ezek nem igazán jók, dehát ahhoz ott a CRW repülõgépmódja.

Sanyix
A szárnyvégekeken kivezetett levegõ hajtja a rotort ha jólértem... Hát ez tök egyszerû megoldás, sztem egyszerûbb mint az forgatás áttételekkel. Eddig miért nem így csinálták a heliket?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

[NST]Cifu
Megtette elsõ lebegését a Boeing X-50A CRW (Canard Rotor/Wing) tesztjármû. Ezzel megkezdõdött a helikopterek hattyúdala, hiszen a CRW lényege pont az, hogy a forgószárny csak a fel- és leszálláshoz kell, menet közben rögzítik õket és hagyományos szárnyként funkcionálnak, ez esetben pedig egy sugárhajtómû adja a tolóerõt. A rotor forgatása sem hétköznapi, nem bonyolult áttételek és rotoragy segítségével oldják meg ugyanis, hanem a gázturbinából elvezetett levegõvel, így a szerkezete egyszerû és könnyû (a "6. napon" c. swarci filmben látott gépek is CRW elméletre épülnek). Maga a CRW nem új találmány, már az 1960-as években is felvetették, de csak tervezõasztalig jutott. A Boeing tervei szerint a következõ évtizedben már sorozatban készülhetnek a CRW civil és katonai jármûvek.

Kit--Kat
Szerintem ez is oylan veszteséges lesz mint a sportcsarnok, azt visszakapjuk ingyé ez ám az üzlet😄DD

Jaj de jó. Amire újra magyar kézben lesz (75 év múlva), én már öreg papa leszek. Most kellett ez?

Falconer
Én ehhez már inkább hozzá sem szólok...

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Fenrir
jah igaz, de szerintem árukapcsolás lesz: egyet fizet kettõt kap 😊