14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
marcio mela #7444 -
marcio mela #7443 [IMG][/IMG] -
#7441 gyönyörű -
#7440 Valiant Shield hadgyakorlat (klikk a képekre a nagy változatért):
[center]
-
marcio mela #7439 Remélem az. -
#7438 Lol :D. Amúgy úgy néz ki mint egy kiscsibe :S -
#7437 Nem, ez egy bébi erbusz. Most megy át a keltetőből a bölcsibe, ahol tovább nevelik, míg kifejlett erbusz nem lesz. -
#7436 :D:D:DD Ez fotoshop? :D -
#7435 "...Mi mindent szeretünk itt ami repül..."
Mi pedig Téged szeretünk!! -
marcio mela #7434 Sajnos nem tudom.Az oldalon csak kép volt.Nem írták hogyan történt. -
#7433 Kedves Dred bíró! Tisztelettel szeretnélek megkérni, hogy tartsd magad az általam elmondottakhoz, és a #7426 hozzászólásban elhangzottakhoz. Egyéb esetben hozzászólásaid nem lesznek sokáig láthatóak a fórumozók számára. Ezt ne fegyegetésnek vedd, egyszerűen mi nem csinálunk melyik a jobb veszekedéseket, hiába tetszett ez neked egy másik fórumon. Mi mindent szeretünk itt ami repül, és mindenkinek megvan a maga kedvenc repülési szakága, kedvenc repülőgéptípusa, de tiszteletben tartja a másik kedvenceit is. Köszi. -
#7432 Várj, kitalálom. Kitört a kereke és gyorsan aláraktak egy rendőrautót, mert azért nem kár. Nyert? :) -
marcio mela #7431 -
marcio mela #7430 -
marcio mela #7429 -
#7426 Három apróság:
1.: ha lehet, inkább vond össze a hozzászólásaidat, lent volt olyan, hogy 13 egymást követő hsz.-ből 3 nem volt csak a tied, és sok között csak egy-két perc differenciával született. ;)
2.: Vannak itt, akik kissé a Boeing fele hajlanak, és ebből volt már flémelés nem is egyszer. Szóval egy kis önmegtartóztatást te is tanusíthatnál. Nem hiányzik a flame senkinek (najó, a többségnek nem). Ezért szólt Béla, leánykori nevén Kata () rád, lévén valószínűleg neki sem hiányzik...
2.a.: A másik dolog pedig az, hogy "melyik a jobb" ilyen téren teljesen értelmetlen kérdés. Pláne, ha az indokok között ilyenek szerepelnek, hogy "közelebb áll a szívemhez"...
Persze ez szigorúan szvsz... -
#7425 Egyébkénz mint Európainak nekem az Airbus áll a szívemhez közelebb. -
#7424 Más fórumokon külön topik van az Airbus és Boeng jobságát vitatni... még mindig nem értem ez kinek az érzéseit bántja. Netán Airbus vagy Boeing dolgozók írnak ide.? -
marcio mela #7423 nemzeti sajátosság
-
#7422 Szép hoszú :) -
#7421 "ugyanis néhányan érzékenyen kezelik itt ezt a témát." WHY? -
#7420 Köszi.
A francba... pedig tisztességes kifutó van rajta, bár nem beton. -
#7419 A VOR az elvileg egy irányadó, olyan 150km körüli hatótávolsággal, az NDB valami régebbi változat hasonló céllal. Sztem hangolni kell ezekre a frekvenciáka, de lehet hogy van automatikus is :) -
#7418 Nyilván be kell tekerni a frekiket.:-)
Az a marker amiről te beszélsz.
A vor egy olyan adó, ami egyszerre két jelet sugároz. Nem vagyok amperfájter, de a működési elve a következő. Az egyik jelet körbe sugározza, míg a másikat folyamatosan, de a jel iránya folymatosan forog körbe 360 fokban. A körbesugárzott jel frekvenciája pontosan megegyezik a körbeforgó jel körfrekvenciájával. Tehát a körbeforgó jel mindig ugyan abba az irányba néz (észak), amikor a másik felvillan. A repülőgép fogja mindkét jelet, és a két jel eltéréséből számítható pontosan a repülőgép helyzete az adóhoz képest(csak irány).
Az NDB (nondirectional beacon - körsugárzó rádiónavigációs állomás.. hülye fordítás. :-D )egy sima adó, és ennek a jeleit fogják a repülőn. Ezzel csak azt lehet meghatározni, hogy adott pillanatban a repülőgéphez képest milyen irányban helyezkedik el az adó.(az ADF műszeren egy kis nyíl alakú mutató jelzi az irányát)
Konyhanyelven nagyjából ennyi. De a neten regiment tutorialt találsz amit az fs-hez írtak ,de részletesen elmondja ezek használatát. -
#7417 A VOR az a rádiójel, ami függőlegesen felfelé sugároz, és akkor vagy ügyes csávó, ha épp átrepülsz felette, és "bepittyent" neked a gépen? Itt: Akkor vagy 330 irányon 1,4 mérföldre a touchdowntól?
Az NDB az milyen adó, mit csinál? És ezekre a frekvenciákra hangolni kell a repülőn mindig a navigációs berendezéseket, vagy automatikusan fogja őket? -
#7416 NAvigációs adó SVR (ez a kódja - Ságvár) 348kHz (NDB) / 117.7MHz (VOR) 330-as radiálon 1,4 mérföld a 33-as pálya küszöbig.
Jobb, bal kör magassága 2000feet AMSL(above mean sea level - közepes tengerszint feletti magasság). Vitorlázóknak 15 pálya esetén balkör, 33 esetén jobb kör. -
#7415 Valaki elmagyarázná ezeket, mi mit jelent?
NAV AID: SVR 348/117.7 (1.4 nm R330 to THR RWY33)
Forgalmi kör / Traffic Pattern: LH, RH 2000ft AMSL, Glider 15 LH, 33 RH
Annyit értek csak belőle, hogy az nm tengeri mérföld, a 33 és 330 irányok (fokban, a 33-nál csak elhagyják a 0-t), a rwy kifutópálya. Köszi. -
#7414 Siófok-Kiliti
De állítólag be fogják zárni...vagy már be is zárták, nem tudom. :( -
#7413 Azt tudja valaki, hogy Siófokon van-e rendes reptér? Tehát, ami alkalmas többszemélyes gépek fogadására is. Pl egy Cessna Caravan-éra. -
#7412 Kedves Dred bíró. Remélem nem veszekedést akartál szítani kérdéseddel, ugyanis néhányan érzékenyen kezelik itt ezt a témát.
Annyit pedig még én is mondhatok, hogy egyik sem jobb a másiknál, csak más a stratégiájuk, mások a mérnöki megvalósításaik. Ettől függetlenül e két cég uralja a polgári repülés piacát, mindenhol ezekkel a gépekkel találkozol. (És emelett még repképesek is, ami nem elhanyagolható szempont ugye. :D ) Szóval valószínűleg mindkettő egyformán jó, különben nem alkalmaznák őket ekkora számban. -
#7411 Tánidenemlinkeltembemég, nekem tetszett. Ha én lettem volna a pacák helyében, akkor nem tudom. -
#7410 -
#7409 Kis szégyenlősök :) -
#7408 Eggyenlőre úgy tudom a szárnyain repedések vannak amit meg kell oldaniuk... -
#7407 majd meglátjuk de nem az első 2 évben fog ez kiderülni... majd 10 év távlatából lehet biztosat mondani. -
#7406 Szerintetek sikeres lesz az A380? -
#7405 Ez nézőpont kérdése: karbantartáskor talán könnyebb az Airbust szerelni mert ott szinte csak dobozokat kell cserélgetni, nincs annyi mechanikus elem mint a Boeingeken. Repülés közben viszont ha pl az fcc meghülyül akkor nehéz kézzel irányítani az Airbust míg a Boeinget vígan lehet úgy is. -
#7404 Én úgy értettem hogy az agyonkomputerizált Airbus a jobb vagy a kevésbé(??) számítógépesített Boeing. A dc-n az A380-ról szóló dokumentum filmbe a mérnök viccesen meg is jegyezte hogy ott már a wc-t is a számítógép irányítja. -
#7403 incs jobb vagy rosszabb:D a légitársaságok ma már majdnem mindkét cég típusai közt megtalálhatják a számításukat. Szerintem döntőrészt a szerződési feltételek szoláglnak... -