Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Letöltöttem, kicsomagoltam minden egy mappán belül, aztán a mappán belül kicsomagoltam a patch-et, felülírva a régi file-okat. Inditom, az inditopanelen viszont nem engedi a Launch Orbiter-t!!!
Dejó pár napon belül felvagyok vértezve a legújabb szenvedélyeimmel, egy vadászgép és egy ûrsiklós szimulátorral! Hát kell ennél több a boldogsághoz? 😊
Papirzacsi
Igen.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Bucser
tudtommal az.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

MikX
Nem, legalábbis ami nekem van, ott ki lehet menni az ürbe 😄
Meg a marson is lehet keverni...

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

De most nézem hogy az Orbiter ingyenes?
Bucser
LOL Freespace 2 szimulátor???????

HA ûrszim kell newtoni fizikával akkor Orbiter ha meg csak ilyen lövöldözõs ûrszim kell akkor Babylon 5 Ive Found her valamint ott a I-war edge of chaos😊 a többi amolyan ha lassítok leáll a hajó az ûrben típusú😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Oh, köszönöm a segítséget! Álmomban sem remélte volna, hogy létezik ûrhajós szim!
Papirzacsi
Beszétek össze vissza.
Ha "vérbeli" ûrhajós simulátort akartok, akkor Orbiter, a többi csak porhintés.
De tényleg csak azoknak ajánlott, akik mernek idõt szánni arra, hogy megtanulják mi miért van úgy az ûrben ahogy van, mert különben 2 perc alatt delete.
SG-s topikja

És mikori ez az X-3? Valós, vagy valami elbaszott jövõbeli?
Fenrir
X-Plane az nem szimplán egy repülõ szimulátor? Nem emlékszem hogy lett volna-e benne ûrrész.

A halál csupán a kezdet...

MikX
De van vmi X-plane is, bár kicsit fura egy játék...

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

Fenrir

X-3? szoval van? 😊))))
Az milyen jó lenne már csak csinált valaki 😄
Fenrir
X3:Reunion 😊

Ha vérbeli szimulátor kell akkor meg Freespace2, kicsit régi, kicsit csúnya viszont minden másban verhetetlen.

Értem. Nem tud valamelyikõtök ûrhajós szimulátort?
[NST]Cifu
Csúcssebességben a MiG-25 (a hangsebességnél mintegy 2.8x gyorsabb).
Hogy melyik a legnagyobbra értékelt típus? Nos mi alapján? A legflexibilisebb az F-16-os család, elfogó vadászgépeknél talán a legtöbbre tartott az F-22A Raptor.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Jelenleg melyik a leggyorsabb vadászrepülõ? Vagy az egyik legnagyobbra értékelt típus?
[NST]Cifu
Amikor nem hidraulikus rendszer, hanem elektromotorok mozgatják a vezérsíkokat.

Mit is takar a Power by Wire?

[NST]Cifu
Jól. Olyannyira, hogy az Lockheed F-35-ben már ezt fogják használni ha minden igaz. Ha jól tudom az Airbus A380 kormányrendszerének egyik tartalék köre szintén ezt a megoldást használja.

Gundark
Apropó flájbájvájör. Hol tartanak a Power by Wire kisérletek? Egy régebbi aranysásban volt róla szó (de lahat hogy még top gun vót😊

Lockheed
SU-30MKI Demo - MAKS 2005 Elég durva! 😊)

Zeltweg 2005

<#wow1><#vigyor0>

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

Clidey
Találtam egy gyöngyszemet, remélem még nem ismeritek...
Sukhoi Aerobatics featuring Svetlana Kapanina and Jurgis Kairys (többek közt 😊 )

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

[NST]Cifu
Hát gondolom minden létezõ trükköt kipróbált a pilóta, mielött végül mégis megkisérelték a kényszerleszállást.

Fenrir
Nem tudta volna kirázni? Annó a 154-esnél ez bevett szokás volt hogyha nem jött ki akkor megrázták a gépet, ilyenkor a tömegénél fogva kijött és még kinti helyzetzárban rögzült is.

[NST]Cifu
A korábban már beszúrtam a beragadt orrfutójû brit Eurofighter kényszerleszállás utáni képeit. Itt vannak a leszálláskor készültek is:

[NST]Cifu
Irónia? 😊

MikX
Szépek...

ChevyG work
azt a tipust nem ismerem<#wilting><#nevetes1><#smile>

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

[NST]Cifu
Deja Vu... 😊

ChevyG work
a corsair egy b25ösböl van fotozva sztem!

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

DJ Skyline

narazzino
jajjj

narazzino
kösz 😊. az sz-t én is viccesnek találtam

narazzino

narazzino

Papirzacsi
Nos a cikk idevágó részét elolvasva a cikkírónak se sok fogalma volt a statikus stabilitásról (õ ezt ráadásul sz-szel írja, már ez is megkérdõjelezi hogy tudta mit ír). Ettõl függetlenül mondjuk jó amit ír a súlypont helyzet manõverezõ képességre való hatását illetõen.
De ha bizonyíték kell, akkor Mûszaki Tankönyvkiadó 39825-ös raktári számú könyve 153-186. oldal. (Csak a te kedvedért elõkerestem. :-) )

narazzino
két külön világban élünk 😄
te az utasszállítókéban én a vadászgépekében...

narazzino
ja és az instabilitásról ott ír mikor a fly-by-wire-t taglalja

Fenrir
A kormányszervek továbbra is bowden mozgatásúak mivel így a legkönnyebb és leghatékonyabb. A gázkar helyzetének átvitele fly-by-wire-ös pl.

A pilóta amúgy meg nem repül, ez a robot dolga. Õ csak maximum taxizik, felszáll, leszáll, kávét iszik, beszélget az utasokkal...

narazzino
megjegyzem (csak nem hagyom annyiban 😄):itt egy "bizonyíték" az én állításomra (innen is vettem a nyomásközéppont szót, jobb nekem se jutott az eszembe)

na persze ez sem bizonyíték, csak egy alátámasztás, de még mielõtt ezt elolvasdtam volna, már akkor kapásból ez a verzió ugrott be nekem...

narazzino
rendben, de annyiban elõnye van egy "pilóta álatal irányított géppel" szemben, hogy sokkal kevesebb a reagálási ideje a gép helyzetváltoztatására nézve. én így gondoltam

narazzino
ok, én az én állításomat olvastam és hallottam, de hát ez ugye nem jelenti hogy úgy is van, én elfogadok más állításokat is...

Fenrir
De mondom hogy a fly-by-wire-nek semmi köze a stabilitáshoz, az csupán bizonyos mechanikai összeköttetést vált fel digitálissal.

narazzino
igen, persze ezt tudom én is, de mint te is írtad, az instabil gép írányításához szükséges a fly.by.wire, én is cak erre akartam kilyukadni

Papirzacsi
Bocstok, de látom a stabilitás környékén is gondok vannak.
A pozitív V-beállítás NÖVELI, míg a negatív csökkenti a stabilitást.
Úgyan így a nyilazási szögnél is. A pozitív nyilazási szög, tehát a hátranyilazott szárnyak növelik, míg a negatív azaz elõrenyilazott csökkenti.
Persze ezek közül egyik se felel magában a gép stabilitásáért. Ezenkívül még a törzsnek, vezérsíkoknak, hmûveknek is van hatása a stabilitásra, és ezek együttes hatása adja , hogy hogy viselkedik a gép.

Narazzino:
De.. sajnos.Általános érvényû megállapítás, hogy minnél elõrébb van a súlypont, annál stabilabb a gép. Tehát ebbõl kiindulva amit állítasz az rossz.
A súlypont elhelyezkedhet az AC pont (ez a felhajtóerõ támadáspontja) elött illetve mögött is, a gép mégis stabil marad. Nem az AC pont szabja meg, hogy adott körülmények között a gép stabilan, semlegesen ,vagy instabilan viselkedik, hanem két másik pont. Ebbõl a melsõ pont, az elsõ semleges pont. Ez az a pont ,ahol a magassági kormány teljesen felfelé kitérített állapotában maximális felhajtóerõ-tényezõ mellett(értsd: mondjuk átesési sebességgel repülve) még stabilan lehessen repülni. Illetve a hátsó semleges pont, az a pont, amikor a stabilizáló nyomaték (remélem érthetõ mit akar jelenteni, mert nem akarok oldalakat írni) már ne mfügg a gép állászögétõl. Tehát a gép nem reagál magától a megválozott körülményekre. HA nem vili ,akkor talán majd valaki más máshogy fogalmazva érthetõvé teszi.

MikX
De az is befojásolja nem, hogy a szárny hol van elhelyezve a törzsön, úgyértem, hogy a törzs feletti szárnyszerkezetû gépek nagyon stabilak, míg a törzs alatt lévõ szárnyelrendezésû gépek insabilabbak, persze egy bizonyos határon belûl, és nem annyira, mint pl egy még elõrefelé is nyilazott szárnyú gép!