14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#8027 STUNT
Lock On-osoknak a zene ismerős lehet... :D -
#8026 -
-
#8024 Sry, nem neztem. -
#8023 #7995, de azért jó :) -
#8022 Lol
Tomcat leszallt egy kompra -
#8021 az orosz pilótákat oktatóknak írja, azért gondolnék én arra hogy az amcsi elől ült, ugyanis az okatató hátul ül...De itt előtted már mondtak olyat is hogy akár elől is ülhetett, ez csak az orosztól függ... -
#8020 vagy inkább csak nőjön fel... -
#8019 Te pedig látogasd a továbbiakban akkor a Gumiszoba témakört. A normális fórumozást nem a nagyképű és veszekedést szító hozzászólások jelentik. -
Boeing737 #8018 thx -
Boeing737 #8017 Nem tudom hogy itt mér nem lehet normálisan fórumozni.
A multkor az volt a bajod hogx mi a jobb a boeing vagy az airbus... bazz akkor az időjárásról nyiss topikot :DDD -
#8014 Légy szíves hozzászólásaidat körültekintőbben megfogalmazni, hogy azzal ne kezdeményezz flémet, veszekedést. -
#8013 Beleolvasva a cikkbe, nekem az derül ki, hogy az amcsi pilóta kapott alapképzést és vezethette az orosz gépeket. De ez nem jelenti azt, hogy elöl is ült. Bocsi is hátül ült mind2 esetben, mivel a fel és leszállásnál a MiG periszkópja nem nyújt annyira valós képet (fentebb van). Továbbá az utasraptatésnél is alapból hátraültetnek mindenkit. Hiába, hogy kiképzőgép, nem biztos, hogy át tudja venni az irányítást, meg ha megmondják, hogy letöröm a kezed, ha hozzányúlsz, akkor biztos nem fog. -
#8012 Sose fogsz pontos számot tudni. Nem tudom a statisztika mennyire frissített, a legjobb megoldás talán az lenne hogyha az arhívumba végigbogarásznál minden esetet és összeszámolnád. Azonban így sem deríthetsz fényt minden esetre mert nem mindegy hogy miről beszélünk: balesetet szenvedett vagy teljesen megsemmisült. Sok kisebb balesetről főleg az olyan néhány személyes gyakorlatilag ismeretlen magánvállalkozásoktól, akik egy-egy elhagyatott helyen pl dél-amerika, afrika vagy akár oroszország egyes részein üzemeltetnek ilyen gépeket sosem jelentik be ha balesetet szenved lévén több ilyen feketén működik és helyieket szállít vagy drogot vagy illegális cuccokat. Persze általában nem 737-es típust használnak és nem nemzetközi vagy ismert reptereken fordulnak meg :D de hallani lehetett ilyen esetekről is. Szóval hogy valójában mennyi zuhant le vagy mennyi szenvedett valamilyen balesetet azt nehéz lenne kideríteni. -
#8011 Szerinted a fórum vagy a hivatalos statisztika... egyébként most ezen vered, hogy fejből tudod majd?? vagy mi értelme ennek?? Mert azért biztos lehetsz benne hogy ha egy utasszállító megsemmisült az katasztrófa besorolású mert leglább a fedélzeten tartózkodó legénység nagy eséllyel belehal. Kicsit olyan ez mint amikor az idős nénik bújják a gyászrovatot és nézik, hogy kit ismertek és ki halt meg és a köv traccspartyn ez a téma...
ergo: engem idegesít. Ha katasztrófa körülményei érdekelnek akkor megértem de hogy most mennyi halt meg... bahh.. nem tudok napirendre jutni felette bazzeg... -
Boeing737 #8010 Egy másik fórumba 120-on valahány esetet montak a te általad linkelt oldalon csak 74 van.... ki tévett? :) -
#8009 engem is nagyon érdekelnek a balesetek, ezzel kapcsolatos statisztikák, csak épp katonai változatban :D. tud még vki oldalt ajánlani nekem ezzel kapcsolatban? -
#8008 Mivan ezzel fogsz repülni hogy ennyire érdekel a téma? :DDD de szerintem máshol keresgélj. Külföldi oldalakon, hasonló témákkal foglalkozó portálokon stb. Mondjuk itt mindent megtalálsz: www.airdisaster.com nézd meg a statisztikai oldalt. -
Boeing737 #8007 Eddig mennyí B737 semmisült meg? És a balesetek hanyad részét okozta maga a gép konstrukciós hibája? -
#8006 Ez szvsz teljesen attól függ, aki felviszi a géppel az adott "utast". Tegyük hozzá, hogy itt némi zavar is van azért. Egyfelől a cikk nem említi, hogy a MiG-29UB esetében is elől ült-e a tábornok, vagy csak a Szu-27UB esetében. B. Gábor ugye csak MiG-29-esben ülhetett. A MiG-29 esetén a hátul ülő pilóta kilátása erősen korlátozott, mivel szinte egy szintben ül az első ülésen lévő pilótával, így le- és felszállásnál egy periszkóp segítségével lát csak előre. A Szu-27UB esetén a hátsó ülés meg van emelve, így a hátul ülő pilóta kilátása csaknem olyan jó, mint az elöl ülő társáé. Következésképpen tökmindegy, hogy az első vagy a hátsó ülésen ül az "utas". De mivel az oktatói kezelőszervek hátul vannak általában, nyílván előre ültetik a "vendéget", pláne ha vezeti is a gépet (szvsz az amerikai tábornok ugyanis nem csak utasreptetésen volt, a kezébe is vehette a botot).
A MiG-29 esetében is el tudom képzelni, hogy a tábornok az első ülésen ült, ez ugyanis az őt felvivő orosz pilótán múlik csak.
B. Gábor ugye csak holt súly, így az őt felvivő pilóta nyilván úgy döntött, hogy jobb helyen lesz hátul, már ez is éppen elég nagy élmény lesz neki, és neki meg könnyebb dolga lesz a le- és felszállásnál...
[center]
MiG-29UB
Szu-27UBK -
#8005 igen, és a Szuhoj meg a MiG vadászgép, vagyis mivel ott az első a fő hely, ezért gondoltam/gondolom hogy az utas a hátsóban repül -
#8004 Vadászgépek esetén az első ülés a "fő" hely: ebben ül a pilóta, kiképzőgép esetén a tanuló.
Motoros gépeknél, műrepülőgépeknél a hátsó ülés a "fő" hely: ebben ül a pilóta, kiképzőgép esetén a tanuló.
Általános esetben ez a helyzet, ha jól tudom... Természetesen előfordulhat kivétel. -
#8003 ezt nem tudtam az ő bohóckodását nem figyeltem. El voltam foglalva a Ricsi standal:D -
#8002 ok, akkor most felhozok egy példát. Bochkor Gábor is a hátsó kabinban ült a repülőnapokon, és ő utas volt... -
#8001 nem ülhet hátul az utas hisz ha az oktató helyén ül és váletlen átveszi az irányítást az első kabinból nem tudja felülbírálni a "sofőr" a hátsó kabinból viszont letilthatja az első fülkéből való irányítást vagy felülbírálhatja. Saját magad válaszoltad meg a saját kérdésedet:) -
#8000 Miért ülne hátul?
De sejtem mi a problémád, nem, nem igazi utas, hiszen kiképzett vadászpilóta az USAF tábornoka is, tehát nyugodtan átvehette a gép irányítását a levegőben. -
#7999 tudom, de ez nem utasrepültetés volt? ott az utas hátul ül, nem? -
#7998 A kiképzőgépek nagyobb részében elöl ül a tanonc, és hátul az oktatópilóta. -
#7997 valamit nem értek. ebben a cikkben az orosz pilótákat oktatóknak írják, vagyis ez azt jelenti hogy az amcsi tábornok ült az első ülésben?! tudtommal utasrepülésnél az utas hátul ül... -
Boeing737 #7996 Air race versenyeket nem lehet letölteni? -
#7995 ezt egy pillanatra elhittem... -
#7994 nekem nem jön be a link valamiért de itt van a cím: www.ejection-history.org.uk -
#7993 na szóval: ezt! -
#7992 én ezt ismerem -
#7991 ha már űrsikló:
-
#7990 vmelyik kiállításon ugy volt/van talán, hogy így álltak:
\ | /
a pálcikák gépek :D -
#7989 Szerintem azert, mert mashogy nem fert be az epuletbe :)
Meg van meg egy elonye, latod a tetejet, az oldalat, minden reszet. Ha siman fel lenne fuggesztve, akkor leshetned az aljat, aztan kesz. Kicsi az epulet, szoval igy a legjobb a ralatas az egeszre.
-
#7988 ilyen oldal van katonai gépekről is? -
#7987 ugye aki amerikában van... :D
és ez a gép mért áll így? vagy ez ilyen éppen becsapodás előtti szobor?:) -
marcio mela #7986 F-15 és az űrsikló.
És amikor fellövik az űrsiklót.