Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Seaweed
Jo hely lehet ez a caribtengeri sziget (St. Marteen)...egyik fele holland masik fele francia...el eldegelnek en itt 😛
Nah jo..nem logatom a kezem a bilibe...marad a magyar puszta..homok es por...Kecskemet...de legalabb repulok vannak...

ON:
Seaweed
Ehhe...lebuktam!!!.....nah jo azert te is kapnal belole ha mar mutogattad magad erte <#gonosz1><#vigyor3>
Kata
Hordatnátok velem a sört magatoknak mi? <#duhos2><#nyes>

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
😛

[/cserf][/fülünyúl]

Seaweed
Menetrend..hehe....Kata jossz?! A deszka tanulsaga szerint te meg ingyen is kaphatsz jokis hideg gyongyozo holland söröcsket <#hehe><#finom><#gonosz1>

Seaweed
De legjobban egy olyan eletnek orulnek ha az a kocsma ott az enyem lehetne!.....nah ott meg tudnek oregedni...es halni...ki lennek bekulve az eletemmel!
("Egy kocsma a Holland-Antillakon, karnyujtasnyira repulok..Kell ennel tobb?!")

<#smile>
Seaweed
Háhá!!

Ha mar jo ido van (gondolom azert a holland antillakon nyaron (marmint az ottan inyari honapokban), jo ido van!), es ott a turkiszkek tenger, a homokos part, egy kocsma...siman a vizben derekig, egy jo hideg (stilszeruen) Heineken-el a kezemben toltenem a nap fenyben uszo orait!...de lehet meg ejjel is ott ulnek amilyen hulye vagyok <#vigyor1><#ravasz1><#idiota>
En is ott ulnek minden nap.

Seaweed
Az eppleszallo American Airlines gep (Boeing 757) mogott latszik a palya vonalatol jobbre levo kocsma/vendeglatoi letesitmeny...lathato hogy meg lelatot is fabrikaltak a nezoknek....biznyisz az biznyisz <#vigyor>
Seaweed
Kulon "ipar" epult ki a turistak azon igenyere, hogy nezni szeretnek a leszallo gepeket ilyen kozelrol...jobboldalt a kocsmaban meg fel is van irva hogy mikor milyen nagyvas erkezik, es honnan <#nevetes1>
http://www.airliners.net/open.file/0956848/L/
Seaweed
np <#vigyor3>
Seaweed
ez az a repter:
DJ Skyline
jó nem tudtam,sry!<#gonosz1>

Seaweed
Seaweed
Tele van az airliners ilyen anyaggal. (Philipsburg-St. Maarten: Holland-Antillák)
(Video is van neten vagy felszaz...hotelerkelyrol,tengerpartol, felette elszallos, jobbrol a kavezobol...utszelerol... 😉))
DJ Skyline
emlékeztek még erre a képre? most itt egy videó róla igaz KLM-es géppel

Seaweed
Igen volt teendoje boven. Mint a hirekben is all igencsak megdolgoztatta a masinat az elso felszallas alatt! Gondolom a teendoket nezte a terdere erositett fuzeten vagy pda-n, es hajtotta epp vegre.
Punker
mikor jössz megint játszani? te vezetsz és én mozikok a faroklövésszel 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Kata
Veszekedést mellõzni please, mert törlök kíméletlenül! 😛

[/cserf][/fülünyúl]

I.C.ram
Végülis ja a magyar elõrenyilazott háromszög se rossz. De pl a francia meg angol "bullseye" festések nem tetszenek, se az amcsi csillag.
Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

sure
Mintha lefelé nézne a pilóta (meg a másik nagy képen is).

Magasság/sebességtartó automatika bekapcsolva, és közben a Háború és Békét olvassa...<#hawaii>
Aztán ha eksön van, úgyis csipog/villog/beszél a fedélzeti kompjúter.

Isten nem bottal, hanem VMware.

Kit--Kat
Na ne ez már tényleg pazarlás!!!!!! Egyetlen orosz helikopter ami tetszik is.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Fenrir
...és a Hind-ok a földön rohadnak :\

A halál csupán a kezdet...

Kit--Kat
Az nem kevés egy ekkora országnak úgy, hogy a migek mennek a kukába?:/

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

[NST]Cifu
12db együléses és 2db kétüléses JAS-39EBS HU változatot.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Banyek, a gép frissen festet, mit vártál? Hogy az eléggé feltûnõ színû felségjel nem fog élesen elütni a szûrke háttértõl???

[NST]Cifu
Egy vadászgép mondjuk 1 órán át képes légi járõrözésre egy külsõ póttartályal, utána le kell szállnia a földre és újra kell tankolnia, helyette pedig fel kell szálnia egy másiknak. Légi utántöltéssel ez az 1 óra kitolható addig, amíg a pilóta tûrõképessége ezt engedi (jellemzõen 3-4 óráig). Ez annyit tesz, hogy 3-4 "fordulót" spóroltunk meg. A le- és felszállás pedig ugye koptatja a gumit, a "hagyományos" repülés szempontjából a legveszélyesebb manõver és közben jelentõs mennyiségû üzemanyagot is el kell égetni. Tény, hogy a légi utántöltéshez viszont kell egy tankergép, de ezzel együtt is nõ az adott idõben bevethetõ gépek száma (hiszen a légi utántöltéssel akár az összes gép is a levegõben tartható az adott ideig).

Seaweed
#6441-#6442 is nezd meg talan
Kit--Kat
ÉS hány gépet kapunk? (Mi mindíg szarul járunk úgy is)

Falconer
Ez már jobb kép. Itt nem olyan irto éles.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

[NST]Cifu
Má' nem azért, de akkor az ügyes fotóeditálók ámokfutásba kezdtek, és minden, a 4040-es farokkódú géprõl készült képet szépen átmázoltak, hogy nektek legyen igazatok. 😊))

Falconer
Mondjuk légi utántöltés nekünk mi a *sznak a Gripenre? Egy tankkal körberepüli az országot kétszer.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Falconer
Lehet, hogy valodi a kép, csak qrvára olyan, mintha kamu lenne. Ennyi.

[NST]Cifu
Saab Gripen / Magyarország: A JAS-39C gép igazából megfelelt volna igényeinknek, de az elsõ szerzõdés szerint mi JAS-39A gépeket lizingeltünk volna. Ez a gép szinte csak alapdolgokra gépes, nincs integrálva az AIM-120, se az lézervezérlésû bombák, se légi utántöltés, se semmi. A gép inkább az 1980-as évek színvonalán volt, mint a 2000.-ik évin. Ahogy már akkor is elismerték, nem katonai, hanem gazdasági döntés született, vagyis hogy a svédek befektessenek kis hazánkba (cserébe mi meg megveszünk a kifutóban lévõ Gripen széria utolsó darabjait). A második szerzõdés javított ezen. A gépek a JAS-39C törzsét, de a JAS-39A szárnyait kapják meg, ez az öszvér a JAS-39EBS HU. Ez már képes lesz az AIM-120 indítására, képes a levegõben tankolni, a mûszerfalán három nagy, színes kijelzõ terpeszkedik, van rajta OBOGS (fedélzeti oxigéngenerátor), stb.
A probléma az, hogy a csodás gazdasági érdekek miatt vastagon fogott a ceruza a számla összegénél. Jelenleg gépenként olyan 55 millió dollárba kerül nekünk a tíz évre szóló lízing (persze függ az árfolyamtól, a különféle apróságoktól, stb., de az összeg nagyságrendje e körül van). Ezért az árért bõven vehettünk volna francia Mirage 2000-5, amerikai F-16 Block 60 vagy orosz Szu-35 gépeket a piacon, kissé jobb alkuszok még Eurofightert vagy Rafale gépeket is kihoztak volna belõle. Kedvelem a Gripent, de el kell ismerni, ennyi pénzért ez bizony drága (és ez csak tíz év lízing, a gépeket utána még elõre nem meghatározott maradványösszegért vehetjük csak meg). Tegyük még hozzá: a szerzõdés csak a gépekre terjed ki, a fegyverzet külön tétel.

Lengyelország: Õk azt állították, hogy megkötötték az évszázad üzletét. 3.5 milliárd dollárt fizetnek 48db F-16 Block 52 gépét (ebbõl a gépek egyenként ~36 millió $ tesznek ki). Cserébe 6 milliárd dollárnyi viszontbefektetésre számíthat az ország. A sikeres szerzõdéskötés után csúnya pletykák reppentek fel, miszerint az amerikai kormány minden létezõ követ (még zsarolást is) bevetett az üzlet érdekében. A dolog ott kezdõdik, hogy a Lengyelország 3.8 milliárdos hitelt kapott az amerikai kormányzattól, amit 2010-ig kell visszafizetnie. Az ellentételezés körül több botrány is kialakult, mivel a Lengyel kormány szerint a Lockheed a számításoknál trükközik.

Viszont az ügylet része volt a fegyverzet is:
-130 LAU-129 indítósín
-384 AIM-120C AMRAAM rakéta
-6 AIM-120C AMRAAM AVIM gyakorló modell
-384 AIM-9M2 Sidewinder rakéta
-24 AIM-9M2 gyakorló model
-Késõbb elvileg 178db AIM-9X Sidewinder és 24db AIM-9X gyakorló model
-816db AGM-65G Maverick rakéta
-65 TGM-65G Maverick gyakorló model
-232 JDAM készlet
-280 AGM-154A/C JSOW robotrepülõgép
-215 Mk82 légibomba (227kg)
-920 Mk83 légibomba (454kg)
-232 Mk84 légibomba (908kg)
-140 CBU-97 WCMD kazettás bomba
-232 GBU-16 lézervezérlésû légibomba
-232 GBU-10 lézervezérlésû légibomba
-214 GBU-22/24 készlet
-384 CBU-87 CEBB kazettás bomba
-340,000 HE 20mm-es gépágyúlõszer

Mit is mondhatnék. A Lengyelek akárhogy is nézem, jobb üzletett kötöttek...

A cinikus es lenezo hozzaallasoddal nem vagy nagyobb ember.

Seaweed
Nem fogok itt olyan vitaba szallni ami szemmel lathatoan "szakertokkel" van teletuzdelve! ...es nem is fogok se a fotozasrol se a kepmanipulaciorol kiseloadast tartani...csak anyit mondok hogy egy 3000 pixeles kep nem 1 megasnak szuletik...a karcsusitas minosegveszteseggel jar, a sokszoros meg meg tobbel....de a frankot megmondtatok..ezek kamu kepek...a vegen kiderul hogy a lengyelek nem is vesznek soha Viper-t! Lál....asszem megint elhuzok a picsaba ebbol a topicbol..megint bizonyitottatok!

(Bocs "Bela" mi mar makett topicban 'kibekultunk'...ez most nem neked szol..)
Siluro
Szerintem meg magyar 😊
Egyébként festés: KOSZOS-PISZKOS-POROS TEREPFESTÉS RULEZ!! 😄

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Falconer
Egyébként ha már F16, hogy áll Románia az ACE megrendeléssel?

Falconer
De azért vágod mit ír Nyiri. Nagyítsd fel. Pont olyan, mintha én rajzoltam volna be Painttel.

Seaweed
http://www.lockheedmartin.com/data/assets/12199.jpg
Seaweed
http://www.lockheedmartin.com/data/assets/12190.jpg
Falconer
Én is osztom ezt. Nagyon eltér a környezettöl a felségjel, a sorozat képein is jol látszik.

Szerintem meg mindig kamu a kep. Ezzel nem a Lockheedet baszogatom lehet hogy meg nem raktak ra a felsegjelzest.

Megneztem photoshopban. Felnagyitva a kepet 2000%-ra. Nah a felsegjelzes negyzet szelei tul eles vagasok vannak. Eredeti kepen ilyen nincs.

De ettol fuggetlenul nyugodtan szidhatsz meg amit akarsz leszarom, de nekem ez a velemenyem.

Fenrir
Tévedtem, nem photoshop hanem paintbrush 😄

Nyugtatot told be az arcba es nagy levego. Ne szivd mar fel magad. Csak kerdes volt nem allitas.

Seaweed
Basszus ha nektek az Lockheed nyomna a kezetekbe akkor is megkerdojeleznetek?! Tul sokat bamultatok mar a monitort, meg az SG-t....az optrikai csalodasrol nem is halottatok meg mi?!
Mellesleg olvasni kene a hireket is...es akkor nem lenne semmi alapja az ilyen *** (nah ezt kimoderaltam..mert ugyis megsertodtetek volna rajta)...szal az egesznek...
Hir1
Hir2
Hir3
http://www.sp.mil.pl

muti a nagyokat

Fenrir
Mondjuk elsõ látásra nekem is photoshopnak tûnt 😊

Eléggé elüt a "háttértõl", túl éles a színe.

Seaweed
En ilyet nem mondtam/mondanek...ez eleg osszetett kerdes! ..es nem is kivanok ele foglalkozni..vannak a neten paran akik megteszik ezt...pedig nem kene...