14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • modellmaker
    csúnya.. =/ kattintani tudtak?
  • narazzino
    ha nem jó a link szólj!
  • JAS 39
    Mi történt? (atr látom hogy égő gép van mindenhol)
  • narazzino
    egyeltalán nem kérdeztél hülyeséget
  • JAS 39
    Boccs ha hülyeséget kérdeztem de délelőtt benéztem az Airliners-re és ez a kép volt elől. Én nem halottam róla mi volt ez azért kérdeztem.
  • narazzino
    persze hogy hallottunk! Ramsteinben volt (nem koncerten) asszem talán 1989-ben. A 2002-es ukrán balesetig talán ez volt a legtöbb áldozatot követelő repnap. itt is olyan 80 ember halt meg
  • I.C.ram
    Amerikában egy átlagos kapitány olyan 70-90 ezer dollárt keres/év. Itthon olyan 6-7-8százezer bruttó biztos megvan.
  • JAS 39
    erről ti hallodtatok?
  • JAS 39
    De a felet ott is megkeresik? kb?
  • frekkon
    attól függ hol. a malévnál nem hiszem hogy megvan egy milkó
  • JAS 39
    Apropó kb mennyít keres egy pilóta? (havi) én azt olvastam egy helyen hogy a milkót simán megkapják.
  • Siluro
    Nyílván, ezt senki nem is vitatja.
  • JAS 39
    Azért sztem szerencsés aki naponta hasonló kilátásban részesül.
  • Cat #7891
    Repülőgép-gyártásba kezd a Honda

Repülőgépgyártásba kezd a japán Honda: a cég a magánrepülőgépek piacát nézte ki magának, mert felfutóban van a kereslet, elsősorban az Egyesült Államokban.

A gyárat az észak-karolinai Grensboróban építi fel a japán vállalat, az első gépek a tervek szerint 2010-ben készülnek el. A hét személyes gépre idén októbertől lehet megrendelést adni, a marketinget és az értékesítést a Honda az amerikai Piper Aircraftra bízza. Az árat ősszel teszik közzé.

A gép kifejlesztésén 20 évig dolgoztak, és gyártották le a hasonló kategóriájú gépekhez képest kevesebbet fogyasztó repülőgép prototípusát. Az első próbarepülés jó eredményeket hozott.
  • Clidey
    Hát olyan dolgokért, amit kábé 3 milliszekundum alatt megtudsz egyszerűbben máshonnan is, tényleg felesleges.
  • Speedbreaker
    Pontosan.
  • Fenrir
    Az volt a neve, hogy Enola Gay, te a típusát szeretted volna tudni :)
  • Speedbreaker
    bocs, akkor máskor nem írok ide
  • Clidey
    És akkor először mértnem itt keresgélsz, hmm?
  • Speedbreaker
    azt tom hogy 'enola gay' ma volt az m2-őn az atomtámadásról, csak a repülő nevére nem emlékeztem :P
  • Clidey
    Enola Gay
  • Speedbreaker
    Köszönöm mester
  • 42nd Intruder
    B-29
  • Speedbreaker
    Bazze, nem láttam :)

Nemtudnátok nekem megmondani, hogy milyen bombázóval bombázták Hirosimát és Nagasaki-t? Ti biztos nagyobb profik vagytok :P
  • Clidey
    giga
  • Falconer
    Benned egy nyomozó veszett el
  • I.C.ram
    Hát... Ott van 3 zászló, Ronald Mcdonald a függőleges vezérsíkon, piros-sárga festés, mcdonalds étterem a háttérben, de nem valószínű inkább egy Pizza Hut elött van :D
  • Speedbreaker
    Ez mekdonáldz nál van?
  • narazzino
  • JAS 39
    Nem néztem végig.
  • Speedbreaker
    Még jó hogy a másodiknál a két játék nem is ugyan az :))
  • JAS 39
    KLIKK

IDE IS
  • alert
    Angolból elég a középfok is. Ha egészségi állapotod jó, akkor csak a pszicho teszten kell átmenni. Reakcióidőid, problémamegoldás, stressz kezelés, stb. Ha csak kisgépen szeretnél repülni, akkor ez nem olyan vészes, ott nem szigorú.
  • alert
    Viszont ha pénzed van, akkor nem mennék a nyíregyházira :) Egy sima repülős iskolában (bármilyen repülős klub), megtanítanak repülőt vezetni, és ott csak a konkrét elméletet és gyakorlatot oktatják. Persze az is sok pénz.. Légitársasághoz bekerülni meg ugyanaz mint máshol.. ismerettség.
  • Bucser
    Angol felsőfokú nyelvvizsga van:D Autós jogsi van ergo orvosi sem lehet hűde nagy gond:D akkor már csak pénz kell:D meg valami pilótajogsi?
  • alert
    Akkor pénz, mivel a második diplomát már nem fizetik, ha jól tudom. Viszont a régi érettségi nem zár ki a mostani felsőoktatásból, de nem tudom hogy a második diplomáért teljes árat vagy csak részben kéne fizetni. Az orvosi alkalmassági és az angol nyelvvizsga viszont még pénz mellett is kötelező.
  • Bucser
    S ha józsi még a régi rendszerben érettségizett és főiskolán diplomázik? Akkor pénz és más semmi?
  • alert
    Na igen.. légitársasághoz bekerülni már más kérdés, oda ismerettség kell vagy mák, ha nagyon jól végezted el a fősulit. Aki nem kerül be az általában elmegy kisgépes pilótának légitaxizni, légifotózni, stb, és folyamatosan jelentkezik. Valakit ilyenkor felvesznek 1-2 év után, valakit nem.
  • alert
    Nem feltétlen kell sok pénz. Annyi a lényeg, hogy az érettségit majdnem maximálisra kell megírni, a fizikai kondíció már nem annyira számít, ha jogsit kapsz akkor nagy valószínűséggel pilótának is alkalmas vagy. Amin sokan buknak az a komolyabb pszichológiai teszt. Visszatérve minimum egy tárgyból emelt szinten kell érettségizni, angol nyelvviszga kötelező. Ha ez nincs akkor sok pénz kell :) Kb úgy 16.5 millió mostanság. Plusz évente 105 ezer tandíj a jövő évtől kezdve. Mellesleg a Nyíregyházi Fősuliról beszélünk. Nem árt továbbá valamilyen repülős előélet, repülős szakma. Én pl repműszerészeten végzek jövőre. Ezek plusz pontot jelentenek. De nem árt vitorlázó repcsire vagy egy cessna-ra szakszó. Utóbbi már húzósabb, 2 milla körül van :/ Elkezdeni minnél hamarabb érdems. A legtöbben 15-16 éves kortól már ezzel foglalkoznak, akik pilótának mennek. Persze ez nem követelmény.
  • [NST]Cifu
    Sacc per kábé ez a helyzet. Nekem is van ismerősöm, aki célirányú középiskolát végzett el, orvosilag alkalmas hajózószemélyzetnek, de nem sikerült olyan helyet kipécéznie, ahol fizették volna a pilótaképzését, saját zsebből pedig nem tudta állni...