Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Hát azért közel sem annyi, mint egy vadászgépben 😄 Polgári jogsinál sem gond, ha gerincferdülésed van asszem, és polgári jogsival lehet vezetni helikoptert is. Tudtommal magyarországnak nincs olyan harci helikoptere, aminél ne lenne gyorsabb civil helikopter 😊
Lockheed
Te állat... <#vigyor2><#nevetes1><#nyes>

Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide

sure
Akinek megfelelõ szögben dõl a gerinc3e, még jó is lehet terhelés szempontjából.<#idiota>

Aki viszont púpos, az nem fér bele rendesen a pilótaülésbe...<#nyes>

Isten nem bottal, hanem VMware.

Bucser
Mert a kiképzés során ugyanúgy repülõskiképzésen mész keresztül a gyakorló gépeken és csak a második fázisban dõl el hogy forgószárnyas vagy repülõpilóta leszel-e. Egyébként szerinted a helikopteren nem ér túlterhelés??? 😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sanyix
LOL azt hogy a gerincferdülés vadászgépnél kizáró tényezõ, azt megértem, mert ott nagy a fizikai igénybevétel 😊 de másnál mondjuk egy helinél? 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Papirzacsi
Nos a mûszakihoz nem kell a reporvosi vizsgálat. Forgószárnyas meg alapból nem lehetsz, mert szárnyad sincs, nem hogy forgószárny.<#idiota>

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

"Amúgy tomcat, érdekelne, hogy mi az a mûszaki forgószárnyas? Ilyenrõl még nem hallottunk!"

a vesszõ lemaradt.. bocsi,
a táborba mondták, mûszaki is innen indulhat

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Clidey
Attólfügg milyen mértékû az a gerincferdülés...mer' ha úgy nézel ki mint a kérdõjel... <#vigyor><#vigyor><#vigyor>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Bucser
A forgószárnyas képzéshez elõbb repülõvizsgát lkell tenni😄és ha a repülõképzéshez kizáró tényezõ a gerincferdülés akor gondolod, hogy a helikoptereshez nem lesz az??<#idiota>

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

I.C.ram
Hát gondolom valami helikopteres 😊
Papirzacsi
Egyértelmûen kizáró ok a gerincferdülés. Havernak kitalálták, hogy egyel több csigojája van. 3 szor visszahívták, hátha rosszul számoltak, de mind a 3-szor elszámolták magukat, így hazaküldték.

Amúgy tomcat, érdekelne, hogy mi az a mûszaki forgószárnyas? Ilyenrõl még nem hallottunk.<#idiota>

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

sure
Feltéve, ha a hejesírást nem nézik...<#vigyor1>

Clidey
Perszehogy jó lehetsz! Esetleg kíváló pék, szakács, kazánfûtõ vagy gombaszedõ kislány is lehet még belõled! Ne add fel! <#vigyor><#vigyor><#vigyor>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Ez jó! vakok 😊 <#vigyor3><#idiota>
tudom h kizáró tényezõ, de máshova még jó lehetek, müszaki forgószárnyoas, stb ?

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Siluro
Ha semmi bajom nem lenne, nem is gondolkodnék rajta, egybõl mennék...

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Clidey
Szerintem a gerincferdülésed kizáró tényezõ. De persze próbáld meg azért, hátha a dokik meg vakok! 😄

Csõ népek!
Szerintetek megéri elmenni jelentkezni vadászpilótának! (Most hivtak hogy mennyek má 😊 )-mivel nyáron voltam Szolnokon a légirõnél egy reptábora.
A bib csak az hogy van egy kis gerinferdülésem.<#szomoru1><#rinya><#rinya><#szomoru2><#wilting>
ya meg rókázni sincs kedvem a pörgetés után, persze nem is biztos hogy fujnék.. 😊

A levegõben levált egy repülõgép mentõcsúszdája

Levált a levegõben egy repülõgép egyik felfújható mûanyag vészmentõ csúszdája, feltételezhetõen Budakeszi és Budaörs közötti térségben - közölte a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivõje.

Bajkó Erika elmondta: a Boeing 767 típusú repülõgép magyarországi karbantartásról indult utasok nélkül Spanyolországba, amikor a felszállást követõen mintegy 3 ezer méter magasságban eddig ismeretlen okból kinyílt, majd levált az egyik felfújható mûanyag vészmentõ csúszdája, feltételezhetõen Budakeszi és Budaörs közötti térségben. A repülõgép ezt követõen visszafordult és a Ferihegyi repülõtéren rendben leszállt. A repülõesemény kivizsgálását a közlekedésbiztonsági szervezet megkezdte - tette hozzá.

Radarhiba: vita az üzemzavar súlyáról

A Magyar Légiforgalmi Szolgálatok Szakszervezetének elnöke szerint a február 17.-i ferihegyi radarmeghibásodás alatt veszélyben voltak a légi utasok, a HungaroControl azonban ezt határozottan cáfolja.

Metes Györgynek, a szakszervezet elnökének szerdai közleménye szerint légi utasok ezrei voltak veszélyben február 17-én, mert hajnali 5 óra után 50 percen keresztül nem mûködött a HungaroControl irányító központjában a radarberendezés. Hozzáteszi, hogy a légtérben tartózkodó 45 repülõgéprõl nem érkezett megfelelõ helyzetinformáció, "így az irányítók nem tudták szavatolni a légi jármûvek biztonságos elkülönítését".

A HungaroControl ezzel szemben még február 17.-én közleményben ismertette, hogy a Matias radarrendszer mûszaki hibája miatt kora reggel a magyarországi légiforgalmat irányítók tartalékrendszerre tértek át a légiforgalom irányításában, de ez nem okozott fennakadást, és nem befolyásolta a repülés biztonságát. A közlemény szerint a légiforgalom-irányítók mintegy fél órán keresztül a szolgáltatásban a fõ rendszerrel egyenértékû tartalék rendszert használták. A HungaroControl reggel 5.50 perctõl ismét a Matias (Magyar Automated and Integrated ATC System) rendszerre tért át.

Bakos József, a HungaroControl légiforgalmi fõosztályvezetõje akkor az MTI kérdésére elmondta: a tartalék rendszer használatának idején mintegy 30 repülõgép tartózkodott a magyar légtérben, de a repülésük biztonságát semmi nem fenyegette. Ezt erõsítette meg újra az MTI kérdésére Hackl Mónika, a HungaroControl szóvivõje szerdán is.

Lockheed
Lehet akkor akadtak fel oda... 😛

I.C.ram
Egy kicsit erõsebb szélvihar nem kapja le ezeket? 😄
I.C.ram
Tankalvázra rakott repcsi durva 😄
Kit--Kat
általánosítás mert ez az általánosság

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Siluro
Azért nem mind! Teccikérteni? 😊)

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Kit--Kat
mer a kamionos tuskó állatfaj

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Punker
Putyin egész ténykedése errõl szól......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Evolució Bucser, evolució!

Bucser
Vissza a régi szép idõkhöz.... Én egyet nem értek... MIért lesz jobb ha állami vállalat lesz ezekbõl?? miért nem lehet vissza nem térítendõ állami támogatásokkal feltámasztani azt a szerencsétlen repülõgép ipart??? Ezek hülyék... felszámolnak egy elavult gazdasági szerkezetett erre 15-20 év múlva visszanyúlnak érte... Grat a sok hülyének...

Repülõgépgyártó óriás alakul Oroszországban

Vlagyimir Putyin elnök tegnap rendeletet írt alá egy egységes repülõgépgyártó vállalat létrehozásáról, amely legalább 75 százalékban állami ellenõrzés alatt áll. Ennek értelmében egyesítik az összes orosz katonai és polgári repülõgépgyártó céget, kivéve a helikoptergyártókat.

A kezdeményezés a kormánytól származik: Mihail Fradkov miniszterelnök már február 6-án aláírta a vállalat létrehozásáról szóló dokumentumot. A Kreml már régóta kereste a módját annak, hogy felélessze az ágazatot, amely a Szovjetunió 1991-es szétesése után sorvadásnak indult, miután a hadsereg nem vásárolt gépeket. A várhatóan évi 7-8 milliárd dollár forgalmat bonyolító óriásvállalat a kormányzat reményei szerint képes lesz arra, hogy helytálljon a kemény nemzetközi versenyben.

A vállalat létrehozása érdekében egyesítik a MiG repülõgépgyártó vállalatot, a Gorbunov Kazan repülõgépgyártó vállalatot, a Szuhoj repülõgépgyártót, az 51 százalékos állami tulajdonban álló Iljusin repülõgépgyártót, a 25,5 százalékban állami komszomolszki Gagarin repülõgépgyártót, a 38 százalékban állami Nyizsnyij Novgorod-i Szokol repülõgépgyártót, a 25,5 százalékban állami novoszibirszki Cskalov repülõgépgyártót, valamint a 65,8 százalékban állami moszkvai Tupoljevet. A kormány még tavaly szeptemberben úgy nyilatkozott, hogy az ágazatnak 547 milliárd rubel (19,4 milliárd dollár) tõkeinjekcióra van szüksége ahhoz, hogy 5 százalékos részesedést szerezzen a polgári repülõgépek piacán és harci gépeket gyártson a hadsereg számára.

Az Airbus eközben közös vállalkozás létrehozásáról tárgyal az orosz illetékesekkel, amely új típusú, polgári célú repülõgépeket gyártana, az olasz Finmeccanica pedig ugyancsak tegnapi hír szerint megveszi a Szuhoj egyik egységének 25 százalékát és a két cég együtt gyárt polgári repülõgépeket.

Lockheed
Pfff... <#vigyor5><#vigyor5> Látom kipihented magad a hétvégén! <#smile>

I.C.ram
Szerintem meg ezerben legalább.
sure
Szomszéd Pista kocája is hasas, nem számítják bele a muszkák? Zórámat is evitték negyvenötben...

Bucser
bocs de szerintem tíz/száztonnában mérik.

sure
Vajon hány db/kiló csirke lehet egy ilyen vadászgép? Kihirdetném a faluban, hátha összejön annyi...Egy jó politikus kéne, aki meggyõzi a falu népét, hogy de jó lenne egy ilyen nekünk. Pl. a kártékony állatok távoltartására a hangja által. Permetezõnek is jó volna (egy-két repnapos videó bemutatása a fordulékonyság illusztrálására), a sürgõs centrifugázni valót fel lehetne függeszteni kosarakban a pilonokra, és 7-8-9g-s fordulókkal kipréseltetni. Házbontáskor hangsebesség feletti alacsony áthúzással segíteni a repedések keletkezését; a halastó lehalászásakor hasonló eljárás, és a halak maguktól ugranak ki a partra. Gyereknapkor, falunapkor sétarepültetés (bevétel X százaléka az önkormányzatnak menne). Tehát csakis békés célokra használás (Békéscsaba, Békésszentandrás stb...)

Falconer
Persze, de akkor is poén.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Bucser
Ez nem tudom miért LÁL? Thaiföld a világ egyik legnagyobb baromfihúsellátója. Azzal fizet a fegyverért amije van. Fizethetne USA dollárral is de ha az oroszoknak kell a csirka vigyék. Így még a banki nyereséget is megússzák...

Falconer
LÁL. Thaiföld fagyasztott csirkékért akar vadászgépeket venni 😄 Tárgyal Amerikával (Super Hornet, F16) meg az oroszokkal (Szu 30MK), az amiknak nem kell a madárinfluenza miatt, de az oroszokat ez nem zavarja.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Lockheed

hol találok feltételeket?
Áhh, én nem beülni akartam, hanem elgondolkoztam a jelentkezésen is. Méhg csak 20 éves vagyok, de miután elolvastam a kritériumokat, szerintem alig felelnék meg pár ponton, és már az elsõ rostán kiesnék. :-(
Én mindíg is azt tartottam a legnagyobb élvezetnek, ha te kezelsz egy szerkezetet, nem pedíg ha visznek.
Kit--Kat
Beülni beülhetsz bárhogyan, a Top Gunos lütyõket is felvitték kérdés nélkül meghányatni.

alert
Ha rosszul tömött, akkor is meg lehet csináltatni vannak már profi tömések. De ma már nem a fogak miatt kell aggódni hanem az egyéb eü vizsgálatok és terheléses vizsgálatok miatt. 100 emberbõl 2 felel meg (már ha vadászpilótákról beszélünk).

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

narazzino
ha rosszul tömött akarom mondani 😄

narazzino
ez hülyeség. csak akkor van gáz ha tömött a fogad

narazzino
csak a hatás kedvéért <#nyes>

Emberek!
Jelenleg is az van érvényben, hogyha van tömött fogad, akkor nem szállhatsz vadászgépen?
[NST]Cifu
Én meg vélelmeztem, miszerint igazán komoly fogalmazásbéli hibát sem vétettem, mivel a tárgy az összetett mondat második felében már a kétáramúság volt, amire a zárójeles kitétel is utalt. Azt meg már elismertem, hogy szerencsésebb lett volna, ha nem egy összetett mondatot, hanem két különálló mondatra bontom az egészet. Már csak azért is, mert akkor nem nyelvészeti szeminárummá fajult volna egy ismertetõnek szánt, a gázturbinás hajtómûvekrõl szóló hsz.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Lassan már én is belekezdek egy ilyen építésébe, olyan jól leítad 😊
Úgy tudom volt róla szó, hogy a Rolls-Roys akar építeni egy hajtómûgyárat Debrecenben.

Siluro
Megnyugodtam 😄

Lockheed
Minden pontban igazad van szerintem is Siluro! Pont így tudom Énis!