Felhők felett...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A halál csupán a kezdet...
Tendencia napjainkban a pozitív V, az európai és amerikai gépek már csak így épülnek.
A halál csupán a kezdet...
Az instabil gépeknél folyamatosan ki akar törni a gép, tehát orsózni kezdene, kicsit emelkedik, máskor süllyed, elfordulna minden irányba. Emiatt a pilótának folyamatosan korrigálnia kell ezt, tehát állandóan "vezetnie" kell a gépet, nem nagyon lazíthat a levegõben. Ugyanakkor éppen emiatt a gép sokkal jobban és gyorsabban végezheti el a manõvereket. A második világháborúban már akarattal instabilnak tervezték a vadászgépek jó részét, hogy minél mozgékonyabbak legyenek.
A mai modern vadászgépek egy részénél már akarattal szélsõségesen instabillá tervezték a gépet, és számítógép nélkül szinte lehetettlen lenne egyenesben tartani a gépet, mert annyira "ficánkolna". Cserébe ezen gépek, mint az F-22A vagy az Eurofighter, hihetettlenül jó manõverezõképességel rendelkeznek.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
[/cserf][/fülünyúl]
Errõl hallottam, hogy nagyon insabil emiatt, és azért nem értettem, hogy miért kísérleteznek ezzel...
De még elõnyére váálik az is, hogy sokkal agresszívabban néz ki 😄D
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Hátrányai is vannak persz szép számmal, egyfelõl a kormányzás teljesen másképpen mûködik elõrenyilazott szárnyaknál, a megszokottól eltérõ erõk keletkeznek, emiatt nem volt sikeres az elsõ komolyabb elõrenyilazott szárnyú gép, a Junkers Ju-287.

Az X-29-nél három számítógép volt a gépben, hogy a gép biztosan azt csinálja, amit a pilóta akar, hogy csináljon, de még így is voltak meredek pillanatai a tesztrepüléseknek. 😊
[center]
Az oroszok a Szuhoj S-37 (késõbb Szu-47) géppel is megküzdöttek, de az elõrenyilazott szárny minden elõnye ellenére (mert akad jópár, egy vadászgépnél nem hátrányos elõnye, például a nagy állásszögû repülésnél). Noha a Szuhoj nagyon igéretesnek tartotta a gépet, miután az orosz légierõ mégsem rendelt belõle (csak szóban adták alájuk a lovat), ezért végül mégsem lesz belõle sorozatgyártott gép. Az új T-50 jelölésû vadászgép pedig a hírek szerint az F-22A-hoz hasonlóan trapézszárnyakkal fog rendelkezni.
[center]
Nem nagyon értek a repüléstechnikához, csak nemrég foglalkozom vele, és az lenne a kérdésem ezzel a berkuttal kapcsolatban, hogy miért alkalmazzák az elõrenyilazott szárnakat? Hallottam már, hogy egy két prototípusnál ez van, csak nem tudom, hogy mit próbálnak elérni vele?
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"
Nem tudom volt-e már,de számomra újdonság!
C-130assal' anyahajó-ra/ról való le/felszállás! /Alul 2 rövid videó/
És egy nagy "bálna" /An-225/
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Thorin Matarielle - Shirak Skunkworks - Siseide
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
[/cserf][/fülünyúl]
Tegnap óta nem olvastam a topikot. Miért lettek törölve a hsz-ek? Most velem volt a probléma, vagy az ironizáló barátunkkal. Esetleg mindkettõnkkel.
[/cserf][/fülünyúl]
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
😄
nem szivügyem amúgy egyik topicból a másikba átcuccolni, de ezt nem tudtam kihagyni 😄DDD
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
<#hehe>#hehe>

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/
Az, hogy a grippennél illetve más gépeknél látszólag hátra vándorol a sebesség növekedésekor, nem a sebesség növekedés okozza, hanem az állásszög csökkentés, amit a vízszintes repülés fentartása miatt végez a pilóta, robot, akárki aki vezeti a gépet.
Illetve az ilyen elvetemült aerodinamikájú gépeknél, okozhat más is hsonló jelenséget.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)