14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Falconer
    Ezt tobbek kozt par oraja csinaltam. Bamulatos ez a gep eloben is. Fantasztik egyszeruen...

• Falconer
    "Az igazsag odaat van"
  • Boeing737
    Eddig mennyí B737 veszett oda? egy másik fürumon 160 valahányat mondtak De itt csak 73 van írva.

Most akkor mi az igasság?
  • modellmaker
    :) nem kell magyarázni.
  • Boeing737
    Minek pazarolni a kerozint.
  • Boeing737
  • Falconer
    Hat tudod a fizikaban az a temakor, hogy optika, toresmutatok, beesesi szogek, meg ilyesmi elegge bonyolult am.
  • ColdFire
    :DDDDD

nem pazarolunk.... az egyik csak vész esetén van a malévnál:D
  • DJ Skyline
    biztos kaputt lett neki!
  • modellmaker
    a bal oldali hajtómű mögött miért nem látom a kiáramló forró levegőt?
  • ColdFire
  • ColdFire
    :O

• Fenrir
    Tervezési hiba pl az volt, hogy a 777-esen a gép hosszához/székezettségéhez képest kevesebb vészkijárat volt. Ilyenről nem tudok a 737-es, főleg nem az NG esetében. Idővel persze a karbantartások során előjöhetnek olyan hibák amik pl gyors anyagfáradás miatt keletkezhetnek, esetleg a gépbe új rendszereket építenek bele ami miatt bizonyos rendszereket át kell tervezni vagy építeni, de ezek nem tervezési hibák hanem a moderniázció során eljött gondok.
  • Boeing737
    Nem vagyok szakértő szal nekwm a ervezési hibába minden belefér.

Egy másik fórumba mondták hogy sok a tervezési hiba azért kérdeztem hátha ti értetek hozzá.
  • Fenrir
    Tervezési hiba alatt mit értesz? Hogy néha kiadnak egy AD-t ami alapján valamit át kell alakitani?
  • Kata
    Ez már sokszor flémkezdeményező kérdés volt, és már sokszor ki lett tárgyalva: nem lehet összehasonlítani a két típust, mert mindkét gyár különböző mérnöki elveket vallva tervezte meg a gépeit. Másrészről az Airbus kicsit újabb konstrukció (ha jól tudom), így hibák szempontjából sem vethető össze a két gép. A maga nemében mindkét gép helytálló, népszerű, és üzembiztos, az egyiknek hagyományos kormányzása van, a másiknak joystickos, az egyiket airbusnak hívják, a másikat boeingnek. Mindkettő tök jó gép, nagyon jó biztonsági mutatókkal, felesleges hasonlítgatni.
  • ColdFire
    737....

vagy talán airbus? :D
  • Boeing737
    Remélem nem köveztek meg.

Két kérdésem van.

B737 vs. A320? érvekkel alá támasztva melyik miért jobb a másiknál.

a Második kérdés valóban sok tervezési hiba van a B737-ben? Az NG-ben is?
  • Falconer
    Hat. Meg mindig jobb mint a Boros meg Bocskor :D De en csak rohogok rajta, engem nem huz fel.
  • Clidey
    A minap volt ezzel kapcsolatban egy kis vitám az Index Pilóta fórumának Legnagyobb repülős élményem topikjában pár, magát szakembernek beállító topiklakóval...érdekes lett a végkifejlet, érdemes elolvasni...
  • I.C.ram
    Meg azért magának a sportágnak is jót tesz, hogy kicsit több emberhez jut el.
  • Bucser
    Iagzából ezek profi műrepülők akik már számtalanszor bizonyítottak a világ minden táján. csak szükség volt valami a nézők számára is látványos eredményt nyújtó versenyre. Mert valljuk be egy laikus nem tudja megkülönböztetni, hogy 2 műrepülő Világbajnok közül ki cisnálta jobban az adott figurát...

A red Bull Air race jól közvetíthető (csk nem egy rikoltozó papagáj kéne mellé) jól mérhető (az idő/ teljesített kapuk + büntetés tényezök segítségével) és látványos mert rövid alatt viszopnylag nagy sebességgel sok fordulóval operálnak. ÉS ez kell a népnek.
  • I.C.ram
    Szerintem csak rohadt szerencsés :D
  • I.C.ram
    Ja csak kint a rakparton is Palik közvetíti :D
  • Boeing737
    Egy kicsit buttyant ki ezt a sportot csinálja sztem.
  • Falconer
    Nem csak a budapesti van :)
    Masreszt meg nem feltetlen kell nezni magyar adot.
  • Bucser
    Monjuk készült néháy jó kép:)

Ezeket a verseny honlapján találtam:

• Bucser
    Igaz azok mehetnek a viccek topicba:D

Egyébként sajna nem vagyok pesti így nem vettem részt rajta:/
  • Kata
    Nem palik idézetekre gondoltam, hanem mondjuk a versenyre, techikákra, gépekre. :)
  • Bucser
    pláne miótq palik laci közvetíti.... Borzalmas.. ne is beszéljünk róla... Kérem kapcsojja ki...
  • ColdFire
    :)
  • Kata
    Nem hiányolom, a téma szerintem ide is remekül elfér.
  • 42nd Intruder
    Szörnyű....
  • Falconer
    Ti eszrevettetek hogy meg nem volt Red Bull Air Race topik?
  • ColdFire
    megmutathatjátok a tudásotok, kitalálos játék :D
  • Clidey
    Oké, its my fault, nem olvastam az előzményeket el rendesen. Szorri!
  • Kit--Kat
    4. meg az, hogy miköze mitől tudod, hogy Malévos, ha JAL gépet tölt fel?!:)
  • Fenrir
    A 3x-es állóhelyek a 2B részén vannak, oda elég ritkán látogat Malév gép. A 2A a Malév része, bár sokszor már oda sem férnek el, ekkor szoktak a 2B-re kerülni.
  • alert
    "nem sok láccik belőle, mert nagy is volt a gép, meg egy kis a320as ablakbol nem lehetett jo kepeket csinalni:)"

Ez van a hsz végén. A malévnek van A320-asa? :)
  • ColdFire
    cairo airlines... :P