14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#7985 Ezt tobbek kozt par oraja csinaltam. Bamulatos ez a gep eloben is. Fantasztik egyszeruen...
-
#7984 "Az igazsag odaat van" -
Boeing737 #7983 Eddig mennyí B737 veszett oda? egy másik fürumon 160 valahányat mondtak De itt csak 73 van írva.
Most akkor mi az igasság? -
#7982 :) nem kell magyarázni. -
Boeing737 #7981 Minek pazarolni a kerozint. -
Boeing737 #7980 -
#7979 Hat tudod a fizikaban az a temakor, hogy optika, toresmutatok, beesesi szogek, meg ilyesmi elegge bonyolult am.
-
#7978 :DDDDD
nem pazarolunk.... az egyik csak vész esetén van a malévnál:D -
#7977 biztos kaputt lett neki! -
#7976 a bal oldali hajtómű mögött miért nem látom a kiáramló forró levegőt? -
#7975 -
#7974 :O
-
#7973 Tervezési hiba pl az volt, hogy a 777-esen a gép hosszához/székezettségéhez képest kevesebb vészkijárat volt. Ilyenről nem tudok a 737-es, főleg nem az NG esetében. Idővel persze a karbantartások során előjöhetnek olyan hibák amik pl gyors anyagfáradás miatt keletkezhetnek, esetleg a gépbe új rendszereket építenek bele ami miatt bizonyos rendszereket át kell tervezni vagy építeni, de ezek nem tervezési hibák hanem a moderniázció során eljött gondok. -
Boeing737 #7972 Nem vagyok szakértő szal nekwm a ervezési hibába minden belefér.
Egy másik fórumba mondták hogy sok a tervezési hiba azért kérdeztem hátha ti értetek hozzá. -
#7971 Tervezési hiba alatt mit értesz? Hogy néha kiadnak egy AD-t ami alapján valamit át kell alakitani? -
#7970 Ez már sokszor flémkezdeményező kérdés volt, és már sokszor ki lett tárgyalva: nem lehet összehasonlítani a két típust, mert mindkét gyár különböző mérnöki elveket vallva tervezte meg a gépeit. Másrészről az Airbus kicsit újabb konstrukció (ha jól tudom), így hibák szempontjából sem vethető össze a két gép. A maga nemében mindkét gép helytálló, népszerű, és üzembiztos, az egyiknek hagyományos kormányzása van, a másiknak joystickos, az egyiket airbusnak hívják, a másikat boeingnek. Mindkettő tök jó gép, nagyon jó biztonsági mutatókkal, felesleges hasonlítgatni. -
#7969 737....
vagy talán airbus? :D -
Boeing737 #7968 Remélem nem köveztek meg.
Két kérdésem van.
B737 vs. A320? érvekkel alá támasztva melyik miért jobb a másiknál.
a Második kérdés valóban sok tervezési hiba van a B737-ben? Az NG-ben is? -
#7967 Hat. Meg mindig jobb mint a Boros meg Bocskor :D De en csak rohogok rajta, engem nem huz fel. -
#7966 A minap volt ezzel kapcsolatban egy kis vitám az Index Pilóta fórumának Legnagyobb repülős élményem topikjában pár, magát szakembernek beállító topiklakóval...érdekes lett a végkifejlet, érdemes elolvasni... -
#7965 Meg azért magának a sportágnak is jót tesz, hogy kicsit több emberhez jut el. -
#7964 Iagzából ezek profi műrepülők akik már számtalanszor bizonyítottak a világ minden táján. csak szükség volt valami a nézők számára is látványos eredményt nyújtó versenyre. Mert valljuk be egy laikus nem tudja megkülönböztetni, hogy 2 műrepülő Világbajnok közül ki cisnálta jobban az adott figurát...
A red Bull Air race jól közvetíthető (csk nem egy rikoltozó papagáj kéne mellé) jól mérhető (az idő/ teljesített kapuk + büntetés tényezök segítségével) és látványos mert rövid alatt viszopnylag nagy sebességgel sok fordulóval operálnak. ÉS ez kell a népnek. -
#7963 Szerintem csak rohadt szerencsés :D -
#7962 Ja csak kint a rakparton is Palik közvetíti :D -
Boeing737 #7961 Egy kicsit buttyant ki ezt a sportot csinálja sztem. -
#7960 Nem csak a budapesti van :)
Masreszt meg nem feltetlen kell nezni magyar adot.
-
#7959 Monjuk készült néháy jó kép:)
Ezeket a verseny honlapján találtam:
-
#7958 Igaz azok mehetnek a viccek topicba:D
Egyébként sajna nem vagyok pesti így nem vettem részt rajta:/ -
#7957 Nem palik idézetekre gondoltam, hanem mondjuk a versenyre, techikákra, gépekre. :) -
#7956 pláne miótq palik laci közvetíti.... Borzalmas.. ne is beszéljünk róla... Kérem kapcsojja ki... -
#7955 :) -
#7954 Nem hiányolom, a téma szerintem ide is remekül elfér. -
#7953 Szörnyű.... -
#7952 Ti eszrevettetek hogy meg nem volt Red Bull Air Race topik? -
#7951 megmutathatjátok a tudásotok, kitalálos játék :D -
#7950 Oké, its my fault, nem olvastam az előzményeket el rendesen. Szorri! -
#7949 4. meg az, hogy miköze mitől tudod, hogy Malévos, ha JAL gépet tölt fel?!:) -
#7948 A 3x-es állóhelyek a 2B részén vannak, oda elég ritkán látogat Malév gép. A 2A a Malév része, bár sokszor már oda sem férnek el, ekkor szoktak a 2B-re kerülni. -
#7947 "nem sok láccik belőle, mert nagy is volt a gép, meg egy kis a320as ablakbol nem lehetett jo kepeket csinalni:)"
Ez van a hsz végén. A malévnek van A320-asa? :) -
#7946 cairo airlines... :P