14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#8598 én az Armavir Military Aviation Institute- ból következtettem arra hogy Armavirban van egy iskola, ahol a pilótákat képzik. (Úgy tudom hogy Viktor Belenko is ott végzet...). De találtam még Krasnodar Military Aviation Institute-t is meg Balashov Military Aviation Institute-t is. Azok a repterek amik ezek alatt futnak mind Albát üzemeltetnek ezért gondoltam erre. (Találtam Kachin Pilot's Higher Military Aviation School-r is, és ennek sztem már a nevében is benne van hogy iskola, csak ez már megszűnt.) Viszont megnéztem az Orosz Lovagok pilótáinak az életrajzát is, és akkor ilyen iskolákat találtam:
-Borisoglebsk Air Force Academy (Borisoglebkset megnéztem és az Armavir Military Aviation Institute alárendeltségébe tartozik most)
-Stavropol Air Force Academy (Megnéztem és már bezárt)
-Armavir Air Force Academy (a linkelt honlapon Armavir Military Aviation Institute néven fut)
-Kachinsk Air Force Academy (Már bezárt)
persze én nem vitatkozni akarok, csak ez így egy kicsit összezavaró... -
#8597 htx!:) -
#8596 Ilyenkor kezd pl. a Wikipedia-val. ;) -
#8595 Albákkal nem csak kiképzéskor repülnek a pilóták. ^^
Ha jól tudom, az orosz légierő racionalizál jelenleg, és összesen két (vagy három) kiképző központot fog üzemeltetni, az egyik Kubinka, a másik nem tudom, talán valamelyik távol-keleti nagyobb reptér lesz (arrafele eddig nem volt). De náluk sose lehet tudni mi lesz, amig meg nem csinálják. :) -
Mr Faláb #8594 ez az első Gripen volt ami összetört, a pilóta megúszta egy kéztöréssel, komolyabb baja nem lett. aztán 93-ban asszem vmikor nyáron stockholmban katapultált is egyet, sztem youtube-n azt is megtalálod valahol. -
#8593 ebbe az albatroszt is beleérted? mert itt találtam olyan helyeket (pl.: Armavir, Tikhoretsk, Kotelnikovo), amiket iskoláknak ír (legalábbis az angoltudásommal ezt sikerült kihámozni), és ott albák repülnek. -
#8592 ezt akartam kideríteni, hogy mi lett vele, de a video magárt beszél, de hátha :\ -
Mr Faláb #8591 de ez csak a katapultálással foglalkozik -
Mr Faláb #8590 nem én voltam, de a link ugyanaz szal tök mind1...:D -
#8589 htx! -
Mr Faláb #8588 szerintem az én voltam és szerintem erre gondolsz -
#8587 pls segítsetek!
régebben vki linelt egy repbalesetekkel foglalkozó lapot (hogy túl élték-e a pilóták, vagy kattintottak stb), na hát én azt nem találom sehol... :\
ha vkinek megvan, be tudná linkelni?
előre is köszönöm! -
#8586 Kubinkán üzemelt a VVS fő kiképző egysége, itt kapták meg a pilótatanoncok az sugárhajtású gépekre a kiképzést, tehát gyakorlatilag igen. -
#8585 kiképzés alatt érted azt, hogy a fiatal pilótákat beosztották a főiskola után ide, hogy valamennyi itt töltött idő után vigyék ki őket külföldre (pl.: NDK, Magyarország) más alakulatokhoz? -
#8584 jujj, bazz most esett le, pedig már majdnem két hete itt van -
#8583 Azért akadt jópár, de a VVS zászlaja alatt. A VVS egységek természetesen attól még szovjet területen is állomásoztak, gyakorlatoztak, hogy feladatukat tekintve nem az ő dolguk volt a légtér védelme. Lásd Kubinkai légibázis, ahol a kiképzés is folyt. -
#8582 visszatérve ehhez a témához (mivel más úgyse nagyon van), a szovjeteknek nem is nagyon voltak MiG-21eseik a saját országuk területén? -
#8581 :D
-
#8580 találtam is itt egy jó helyet: Rogachevo
nem tudom ki akart oda menni repülni...:D -
#8579 akkor ezzel én segítelek ki -
#8578 kösz. kár hogy típus nincs hozzá -
#8577 Tessék -
#8576 tudsz-e valami táblázatot vagy valami hasonlót, a volt szovjet légierő (vagy a jelenlegi orosz) bázisairól? -
#8575 Hogy befogja a radarjával a közeledő amerikai bombázógépeket, és rakétákat indítson ellenük. Gépágyúfegyverzettel nem is rendelkezett. -
#8574 A vadászgép, amelynél szabályzatban tiltották a komolyabb manővereket és a műrepülést - a Jak-28P
akkor mire volt jó? -
#8573 Igen, mindkettő használta, de más feladatra, a PVO a MiG-25P változatott használta, amely elfogó vadászgép volt. A VVS a MiG-25R és RB (meg a kismillió R**) változatot használta, amelyek optikai-felderítő, radar-felderítő, rádióelektronikai-felderítő ill. radar-gyilkos (MiG-25BM) változatok. -
#8572 A Szu-9 1959-ben állt szolgálatba, és az 1970-es években váltotta le a Szu-15, a Szu-11 kicsivel tovább bírta, 1964-ben állta rendszerbe, és az 1980-as évek elején vonták ki, a MiG-23P váltotta. -
#8571 a MiG-25-őst használta mind a kettő? én azt a PVO-hoz tettem volna ezek alapján a szempontok alapján. -
#8570 én úgy tudom, hogy a Szu-9/11-et viszonylag gyorsan felvátltotta a Szu-15. igaz ez? -
#8569 A tipikus PVO vadászgépek a hidegháborúból aligha lehetnek ismerősek. Persze a PVO is használta pl. a MiG-23-ast vagy a MiG-25-öst, de a MiG-21-est nem, helyette Szu-9/-11/-15 gépeket rendszeresített:
[center]
Vmax = 1.65M, hatótávolság = 3500km, max. felszállótömeg = 40 tonna - Ez a Tu-128
MiG-21? Nem, Szu-9, a PVO legnépesebb vadászgéptípusa az 1960-as évek elején.
A Szu-9 feltuningolt változata, a Szu-11.
A vadászgép, amelynél szabályzatban tiltották a komolyabb manővereket és a műrepülést - a Jak-28P
Amikor a Szuhoj gépek kinézetéért még nem rajongtak annyian: Szu-15 -
#8568 aha, értem. de hát gondolom pl: MiG-21-es ből és MiG-23-asból is volt mindkettőnek... -
#8567 A PVO (Protivo-Vozdushnaya Oborona, ami kb. annyit tesz, hogy légvédelem, magyar terminusban Honi légierőnek keresztelve) anno a szovjet légvédelem biztonságáért felelt. Elsődleges feladata a hideg háborúban az ellenséges bombázógépek elfogása, illetve a szovjet légtér általános felügyelete. A PVO alá tartozott a teljes szovjet légvédelmi eszköztár, tehát a radarok, a csöves légvédelem és légvédelmi rakéták is.
A VVS (Voyenno-vozdushnye Sily, ami kb. Vörös légierőt jelent, magyarítva Frontlégierő) felel a légi szállítmányozásért, a csapásmérésért (nagy hatótávolságú bombázók) és a "frontvadászokért", tehát a szovjet területen kívűli szovjet erők légvédelméért és az ellenséges légi és szárazföldi erők leküzdéséért.
Az AV-MF (Aviatsiya Voenno-Morskogo Flota, kb. Flottalégierő) a haditengerészet saját légiereje, amely a tengeri célpontokra koncentrál, tehát ide tartoznak a partvédelmi járőrgépek, a tengeralattjáró-elhárító repülőgépek és helikopterek, a tengerészeti kutató-mentőhelikopterek, a tengerészeti felderítőgépek, a tengerészeti bombázógépek (amelyek hajók elleni rakétákkal és/vagy robotrepülőgépekkel vannak felszerelve, és feladatuk az ellenséges flottacsoportok elpusztítása) valamint a hadihajókra telepített légi járművek, mint a Jak-38-asok voltak a Kijev-osztályú cirkálókon.
A szovjetunió idejében a VVS és a PVO kvázi konkurált egymással, külön érdekcsoportot képviseltek, eltérő vadászgépeket is használtak (a PVO elvárása volt, hogy nagy hatótávolságú vadászgépeik legyenek, amelyek képesek az északi területek felett is járőrözi, és nem volt szükséges a rendkívűli manőverezőképesség, a VVS számára viszont elég volt a rövidebb hatótávolság is, de fontos volt a manőverezőképesség), sőt, még a radarjaik is különbözőek voltak. A MiG-29 és a Szu-27 volt a két első gép, amely közös használatra lettek tervezve.
A Szovjetunió széthullása után a PVO-t és a VVS-t összevonták, ebből lett az Orosz Légierő (amit némi iróniával VVS-nek rövidítettek, a Voyenno-vozdushnye sily Rossii-ból). -
#8566 és mi a különbség a honi légierő és a frontlégierő között? -
#8565 A Kubinkai légibázis most is kiemelt, ide kerültek az első felújított MiG-29C gépek, és az első felújított Szu-27SzM gépek is. Az első Szu-27Sz egyébként valóban nem ide került, de roppant prózai okból, az nem a frontlégierőnél (VVS), hanem a honi légierőhöz (PVO) került először, a Dzemgi légibázisra. -
#8564 már nincs ilyen?
amúgy Szu-27et tudtommal valahol a távol keleten rendszeresítették először. talán komszomolszkban... -
#8563 Kubinka kiképzőbázis, de itt vannak (voltak) a VVS "elit" századok is, vagyis azok, amelyek az első gépeket kapták meg mindig az új típusokból. -
Seahawk #8562 Köszönöm a segítséged. Azt hiszem most sikerül letöltenem.
Seahawk -
#8561 jó, csak siettem ezért írtam egy hülye kérdést. :) De a lényege az volt hogy mire használták őket, mivel kubinka ugye a bemutatópilóták bázisa is. (gondolom a sztrizsi gépei is rendszeresített gépek, vagyis a légierőjé) -
#8560 Rendszeresítés alatt általában a gépek harcképes állapotban való átadását szokták érteni (magyarul az első egység, ahova a gépek kerültek, teljesen harcképes, bevethető állapotba került).
Olyanról, hogy bemutatógép rendszeresítés, még nem hallottam. :) -
#8559 és mint harcigépek vagy mint bemutatógépek?