Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DJ Skyline
pl ez az XNI-02 is egy érdekes külsejü szülemény!😊)

DJ Skyline
van egy "pár" leharcolt gép itt!<#wow2>
nem újdonság nekem,tudtam róla,hogy van ilyen hely,csak nem gondoltam volna,hogy ilyen bazi sok gép van ott!

DJ Skyline
ja,elég érdekes dolgok születtek akkor!😄

grotesk
ez igaz ez a pentagonos cucc? hogy nem repülõgép ment bele?

I.C.ram
Ezt még régebben találtam. Érdemes elolvasni, érdekes.

Õsi repülõmodellek
I.C.ram
Hát ezt meg hogyan? 😄

I.C.ram
Hát nem éppen, mert már az 1 vh után folyt a zsidók betelepülése, amit a palesztinok lázadásai miatt az angolok szünteltettek, de már ekkor is sok zsidó költözött oda.
I.C.ram
Azért más egy 1 motoros gépet vezetni mint egy 70-80 tonnás utaszszállítót 😄

Kötve hiszem, hogy az afghán hegyekben gyakorolhatta volna a párnahatást egy 757-essel 😄
Clidey
"Mindenestre egy gyakorlatlan pilóta, aki most elõször vezet ekkora gépet, kizárt dolognak tartom, hogy ilyen aerodinamikai hatásokkal tisztában van a gyakorlatban is."

Ühüm. Szóval olyan hogy "pilóta-képzés" nincs is, mi? Csak beszalajtanak az utcáról egy krapekot, nem ültetik be a padba és mesélik el neki az elméletet, hanem bezavarják a kokpitbe, oszt' lesz ami lesz? 😄😄😄😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

I.C.ram
?
I.C.ram
Hopp lemaradtak a képk 😛

Cockpit:

Tesztrepülés:
Papirzacsi
"Mindenestre egy gyakorlatlan pilóta, aki most elõször vezet ekkora gépet, kizárt dolognak tartom, hogy ilyen aerodinamikai hatásokkal tisztában van a gyakorlatban is."

Alátámasztom. Erre pont te vagy a legjobb példa.<#idiota>

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

I.C.ram
McDonnell XF-85 "Goblin"

Bombázók kísérõ gépének fejlesztették 1940-es évek 3. harmadában, és a B36-osok gyomrában tanyázott volna, amíg nem volt szükség a védekezésre, ekkõr kiengedték õket egy kampóval. Miután ledarálták az ellenséget elvileg vissza kellett volna jutni a b36 gyomrába, de ez nem nagyon siekrült, ezért törölték a programot 😛

40-es 50-es években születtek a legdurvább elmebajok 😄
I.C.ram
Hát passz, de nagy gépeknél jóval rosszabb a szárny/törzs aránya, szóval nehezebb is bepréselni a gép alá a levegõt.
Múltkor láttam egy nagyon pici motoros UL gépet (a típusát nem tudom), aminek a szárnyfesztávja vetekedett a Vilgáéval, csak arányosan kicsibe. Levette a faszi a motorteljesítményt, és mégis olyan párnahatás érvényesült a gép kis tömegébõl, hogy a pálya 3/4-ében fogott talajt, és nemhogy átstartolt volna, hanem érvényesült a hülye hatás, mert csak azért is lenyomta. A pálya végén csak megállt. Igaz picit ráment a fûre.

I.C.ram
Arról nem is beszélve, hogy ehhez elég vízszintes terep kell. Egy mélygarázs, vagy alúljáró bejárata által keltett hírtelen ûr, porszívóként rántaná be a gépet a gödörbe 😛
Egész pontosan eddig 30 felszállásom volt, ebbõl 10-szer én vezettem, és háromszor volt részem párnázásban, igaz, csak szemlélõként. Szóval nem csak 3-szor vezettem.<#ravasz1>

Mondjuk nehezen ment volna a párnázás a terepakadályok miatt az igaz. <#idiota>

I.C.ram
Ez szerintem csak azoknál a gépeknél mûködik, ahol szárny arányaiban hatalmas felület a géptörzshöz képest, mint pl vitorlázógépek. De ezeknél a gépeknél, ahol a felhajtó erõt nem a nagy szárny felület, hanem a hajtómûvek segítik nem hinném, hogy lehetséges hosszú távon. Mindenestre egy gyakorlatlan pilóta, aki most elõször vezet ekkora gépet, kizárt dolognak tartom, hogy ilyen aerodinamikai hatásokkal tisztában van a gyakorlatban is.
Papirzacsi
Repülté 3-szor góbéval, és máris szagértõvé letté?<#idiota>

De mielött tovább folytatódnak a fél méter+850km/h találgatások itt, felhívnám a figyelmet arra a nem éppen apróságra, hogy abból az irányból egy szintben eltolt keresztezõdés, regiment villanyoszlop, és egyébb magasan elhelyezett tábla takarja el az épületet, amikkel az ütközés meghiúsította volna, hogy elérje az épületet. A többire No comment.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Esetleg érvényesülhetett a párnahatás?

Ha nagy sebességgel a talaj közelében repülünk bármiulyen géppel, tehát nemcsak vitorlázóval, akkor érvényesül a párnahatás, tehát hogy szabályosan úgy kell lenyomni a gépet, hogy talajt fogjon. Vitorlázásnál ez azért jó, mertha be akarunk repülni a hangárig, vagy túl messze vagyunk a reptértõl, akkor beállunk a talaj fölé kb. 1 méteres magasságba, és becsukjuk a féklapot, és érvénybe lép a párnahatás. Így akáér egy kilóméterre is elsiklik a Góbé. Gondolom nem mondtam új dolgot. 😊

I.C.ram
Az is lehetett, hogy a szárnyak által keltett légáramlatoknak volt köszönhetõ a dolog, bár egy vadászgép szárnyai túl kicsit egy ekkora lökéshez.

Mondjuk az tényleg furcsa, hogy sehol nincs gép roncs a romok közt. A másik meg szerintem az, hogy egy tök tapasztalatlan pilóta kötve hiszem, hogy elvezet egy 757est félméterre tartva a földtõl.
[NST]Cifu
Egy 757-es hajtómûvei egyenként durván 170-190kN tolóerõt adnak le, egy vadászgép hajtómûvei függõen a tipusuktól utánégetõvel mintegy 80-140kN tolóerõt adnak le egyenként. Hogy így feltudjanak borítani egy autót... hát végülis elképzelhetõ, igen.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Ehhez annyira nem értek, de azt tudom, hogy a légcsavar szele ha megérinti a vitorlázógépek szárnyát, akkor jobb minél hamarabb odafutni, és megfogni, mert különben átborítja. Ez attól van, hogy szárnyon keletkezõ légcsavar szél felhajtóerõt termel. Namost szerintem valami hasonló folyamat megy végbe a kisautók esetében is. 😊 Csak nagyságrendekkel rosszabb siklószámmal az autó tõrzsén, és nagyságrendekkel nagyobb széllel.

Hali!
Humoros és aranyos képek topicban belinkeltek egy flash videót.
A videóban van pár kép arról ,h egy sima gépjármût éppenhogy felborít egy vadászgépnek a hajtómûje. a kérdés az volna ,h tényleg vane annyi kraft egy vadászgépben ,h két kisautót megborítson.(azt tudom ,h a nagyobb utas szállítok simán megröptetnek kissebb kocsikat)

http://thenamelessphoto.com/

Benne volt az Aviátor címû Oscar díjas filmben is, ami Howard Hughes életérõl szólt. Egy kétfedelû gépbõl építették át, és Hughes éveken át építette a konstruktõreivel, mert sohasem volt vele megelégedve. Egy szép napon felszállt vele "tesztrepülésre", és felállította az akkori sebességi rekordot, majd össze is törte. Legalábbis a filmben terepezett vele úgy vitorlázósan.

Gyorsasági gép lehetett régebben, ügye ?

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

[NST]Cifu
Hughes H-1 Racer replika

grotesk
AZ nem semmi! miféle gép ez?

[NST]Cifu

Én benne vagyok. <#eljen><#taps>

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Kit--Kat
Csináljunk 1 alapítványt, szerintem Skyline is beszáll😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Akkor ezennel megkezdem életem elsõ tomcatjára való gyüjtést! Minden támogatást szívesen veszek, a lényeg, hogy pénzbeli legyen, ellentételezésnek fel tudom ajánlano, hogy beleülhettek, de persze nem sokáig 😊

I.C.ram
Annó itthon is osztogatták a MIG-21-eseket 2 millió körül.
nekem el se indul <#rinya><#nemtudom>
alert
Lehet vásárolni roncsokat. Persze a legtöbb mindent kiszedik belõle de kívülrõl meg lehet csinálni az eredetihez hasonló szépségûnek (na meg belül is ha van rá keret). DC-10-eseket lehetett anno venni 5000-6000 USD körül, amikor sokat "kidobtak". Egy fanatikusnak ez szerintem elég korrekt ár. Fõleg vadászgépek esetében (bár foggalmam sincs ezek mennyibe kerülhetnek). Persze a legtöbb emberke aki megvette kijár hozzá a telepre mert a szállítás az drágább lehet mint a vételár 😄 de ha értesz is hozzá akkor saját magad által pár hét alatt megoldható a szétszerelés 4-5 nagyobb darabra persze néhány segítõkész emberkével 😊

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Falconer
A sérült az nem semmi. Én F15ben láttam hasonlót, ahhoz volt történet is, amit a pilóta írt le. Na az kibírta.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Bucser
Álmodik a nyomor<#hehe>

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Ilyenkor fáj a szívem <#wow2><#szomoru1><#szomoru2><#rinya><#nemtudom>
vasáron nem leeht valahol egyet venni? szépen nézne ki egy a földemen ...

BiG G
tomcat rip

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Kit--Kat
<#sir>

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

DJ Skyline

ez nem tudom mennyire igaz

az uccsót linkelem URL ként

DJ Skyline

DJ Skyline
up...
pár érdekes tomcat kép

<#ejnye1><#ravasz1>

narazzino
de én már nem merek itt semmit se kijelenteni...<#vigyor3>

narazzino
igen, Izrael 1948-ban alakult meg. bár a zsidók talán már hamarabb elkezdték az odatelepülést. végülis attól függ, hogy milyen régi a kép. a hindenburg ugye 37-ben zuhant le, az mondjuk pontot is tett a zeppelinek páylafutásának végére (ha jól tudom). Akkor nem tudom hogy mennyi zsidó élt ott, de tudtommal Hitler és csapata a 2. VH alatt nem nagyon járt oda a zsidókért, hogy haláltáborokba vigye õket, szal szerintem se nagyon valószínû hogy a zsidókért jött. <#vigyor>

Nem, tökéletesen igazad van, akkortályt az arány 65:35 százalék volt a palesztinoknak. Mostanába fõleg emiatt pipák, azt hiszik õk voltak ott hamarabb..

Bucser
Akkoriban arrafelé nem sok zsidó élt lévén a Izrael csak a 2.VH után alakult meg tudtommal... De lehet ebben most tévedek.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Andaluz biogépek felhök között lépdelnek.
Speedbreaker
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *