14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Kata
    Akkor ma este már 61. :)
  • Kit--Kat
    A Forestal miért volt ilyen potenciális "kísérleti" anyahajó? A Tomcatet is itt tesztelték. Van valami köze a katasztrófájának?
  • [NST]Cifu
    Igen, az US NAVY kísérletképpen egy C-130F géppel tesztelte a lehetőséget az USS Forrestal hordozó fedélzetén. Hosszú távú, nagy teherbírású ellátógépnek (COD) szerették volna használni, de túlságosan költségesnek és veszélyesnek lett ítélve, így nem lett belőle semmi.
    [center]
  • Clidey
    Úgybizony! Még videjót is találhatsz róla a TeCsövön! ;)
  • Clidey
    Uppsz...szorri...tudtam hogy valakitől kölcsönkértem, csak már nem emlékeztem kitől...azóta meg itt porosodik a garázsba, csak kerülgetem folyton útban van, a macska meg mindíg telelábnyomojja a szárnyát! :D
    Na, csinálok rajta gyorsan egy D-Check-et, oszt visszakapod! :P
  • ColdFire
    c130? :o
  • [NST]Cifu
    Jó, a kísérleti repülések nem számítanak, F-16-os és C-130-as is szálle, ill. indult hordozókról. ;)
  • ColdFire
    veled már 61 ;)
  • Papirzacsi
    Hát igen, ígérgeted már egy ideje, hogy visszaadod a fullextrás falcon 900-amat, amit még két éve kértél kölcsön, hogy vagizzál egy csajnak... :-P
  • [NST]Cifu
    A katonai változat, a V-22 már rendszerben van. Tervezgetik a nagyobb, négyrotoros változat is, szerintem azt is gyártani fogják majd.

A civil tiltrotor egyetlen képviselő a lent látható BellAgusta 609, ennek 2003-ban volt meg a szűzfelszálása, de utána két éves szünet következett, mert a V-22 program végső tesztjeiben pár "apróság" miatt az egész tiltrotor technológiát átnyálazták (a meghajtás és a hidraulika terén voltak bizonyos problémák), de 2005-ben a tesztrepülések folytatódtak. A BellAgusta a tervek szerint 2009-ben kapja meg a végső FAA papírokat, és akkortól kezdve kezdik a sorozatgyártást. Az Aerospace-technology.com szerint már 60 rendelésük van a típusra.
  • Papirzacsi
    Na igen. Ebben már az összes lábon álló poziciót kompromisszumok nélkül végig lehet "játszani".:-)
  • Clidey
    Neeeem, teljesen képbe vagyok hogy Katailag e téren, tudom hogy repültél már nem 1x nem 2x! :D

Akkor majd erre visszatérünk tavasszal, a jóidő beállta után, ha gondolod! Csak majd emlékeztess lécci, mert hajlandó vagyok elfeledni kinek mikor mit igértem... :D
  • ColdFire
    ha már hely kell...
  • ColdFire
    tudom, de ez a tábla lol ^^
  • Kata
    Elég az a hely több figurához is, hidd el. ;)
  • Kata
    Ez nem vicc, ez St Martin Princess Juliana nemzetközi repterének final-ja.
  • Papirzacsi
    Kétségtelenül kényelmesebb mint a géruhás verzió, de jellemző a legtöbb ilyen gépre, hogy a kabin méretei miatt nem lehet a kama sutra összes pózát kényelmesen kivitelezni. :-) Szóval asszem marad a cargo 747. Abban van elég hely.:-)
  • ColdFire
    xD
  • Kit--Kat
    Jaja:) De az így elég problémás lett volna, gondolj bele át kelett volna az összes anyahajót alakítani, hogy beférjen a hangárba meg a "liftekbe" a gép. Sok pénz lett volna. Ha nem tévedek.
  • ColdFire
  • Kata
  • [NST]Cifu
    [már tölti is ki a BellAgusta BA609 megrendelő formanyomtatványt] :D
  • Kata
    Egyébként ez a TILT rotoros cucc már szériaholmi, működik?
  • [NST]Cifu
    Hát, ha így nézzük, akkor még csöppnyi is lett. Ugyebár az F-14 azért született meg, mert eredetileg az F-111B-nek kellett volna hordoznia azokat a méretes rakétákat, de ez annyira nem tetszett a tengerészeknek, és új gép után néztek. Azért emiatt mérges vagyok a Tomcatre. Megfosztott attól, hogy láthassuk, milyen is egy hordozóról induló F-111-es batár... :)
  • ColdFire
    Csajozás alkalmából ^^
  • [NST]Cifu
    Nocsak, nocsak milyen zaftos kis dolgok derülnek itt ki. :Ð
  • Kata
    mehetünk :D
  • Kata
    Nem azért mondtam, mert nem mennék, minden repülésre adódó alkalmat megragadok. Azért mondtam, mert úgy vettem ki szavaidból, hogy azt hiszed, félek, vagy nem repültem még.

Te héccencség! :D
  • Clidey
    Oké, ezesetben téma részemről sikálva. Ha nem, hát nem!

A dicsekvésedről pedig tudok...én ültem annak a lefüggönyözött ankettesnek a jobbegyében...
  • [NST]Cifu
    Őőő.... tudja fene, ha mondjuk csajozós gépről van szó, akkor mondjuk biztos nem erre tenném a voksom, g-ruhába bújtatott combot fogdosni nem lehet túl romantikus (bár tudja fene, lehet, hogy valakinek ez a zsánere :))...

Ha már ilyen szándékaim lennének, akkor valami ilyesmi merülne fel bennem:

[center]
  • Kata
    Seprűvel Besenyeit is lenyomom. :P
    Ha arra gondolsz, repültem-e már, nos igen: kis cessnával sétarepüléstől, boeing utasán át, su-29-es műrepülésig volt már mindenféle. Sőt, hogy dicsekedjek is, má szexeltem is levegőben.
  • Kit--Kat
    JAja és hazakísértek pár medvebombázót is az anyahajók környékéről ha már itt tartunk, ami a fő feladata volt. És itt kéne még megemlíteni a hordozandó fegyvere előre megkötötte a méreteit és a súlyát tervezéskor, nem jó dolgába lett ekkora. A mai Jetek melllett elég impozáns méretü volt:)
  • Clidey
    Nem, neked csak kapaszkodnod kéne. Alternatív lehetőségként jöhetsz mellettem a seprűdön!
  • Kata
    Mondjuk igaz, ez csajozósabb változat, meg lehet fogni a jobb egyen ülő combját. :D De nekem akkor se tetszik az orra.
  • [NST]Cifu
    A papucsorrú változat a Szu-34, amit nemrég már sorozatban el is kezdtek gyártani. Nekem nagyon tetszik, külsőre olyannak tünik mint egy a Szu-24 és a Szu-27 átdorbézolt északájának gyümölcse, és kialakításában, képességeiben is átgondolt, találó kis gép. Továbbá melyik hasonló méretű vadászbombázón van pihenőhelysége és WC-je a legénységnek a gépen?

[center]

• Kata
    Mert nekem kéne hajtani a cuccost?
  • Clidey
    Oké, akkor rendben vagyunk!
    Bár azt azért még most sem ajánlom föl, hogy mutatok neked egyet testközelből is, mert nem tudom van-e benned annyi kraft...
  • Kata
    A motoros sárkány má nyerő kategória. :)
  • Clidey
    Oké...akkor ha kijelented az itt jelenlevő széles tömegek előtt, hogy a motoros sárgány az nyerő, akkor el van sikálva a ügy!
  • [NST]Cifu
    A szépség szubjektív. Tény, hogy arányos és látványos gép. De amire Bucser és én is kitértem, hogy ettől függetlenül nem volt valami "nagy durranás". Viszont Bucsert kijavítanám: az F-14 bizonyított azért a levegőben, két Líbiai Szu-22 és két MiG-23 ellen (meg rémlik, hogy egy iraki Mi-8-ast is lepuffantottak), továbbá a "Bombcat" átalakítás után csapásmérő körben is megálta a helyét (noha nyilvánvaló, hogy a gép nem erre született). Ami mókás, hogy az egész program alapját jelentő Phoenix rakétát soha sem vetették be éles helyzetben...