14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Kata
    Elég bénára sikeredett. Ugyanis az "életszerű" helyzeted kb. annyiban helytálló, mintha a siklódnál az lenne a gond, hogy ha két kiló krumplit is becsomagolsz, akkor szélcsendben nem tudsz felszállni. LoL.
  • Kata
    Nem motoros sárkányról volt szó.
  • Papirzacsi
    Azért egy motoros sárkányban sincs fajlagosan kisebb kraft mint egy normális dugmocis gépben. De ha kraftot akarsz, akkor minek a repülő? Felcsüccs egy gázturbinára, és annál már nehezen lesz több kraft a "segged" alatt. ;-) Igaz, ez nem húz, hanem tol.
  • Garga Pitic #8675
    Bár hiányos mondat, teljesen életszerű helyzetet ír le a #8672.

Mindössze a vitorlázók nem igazán repülőnek tartását tartom rém mókás gondolatnak, és ezt szerettem volna kifejezni az írásbeli karikatúra eszközeivel.
  • Kata
    Sry, nem szeretem ezeket az addig repül, míg fúj a szél dolgokat. Szeretem ha van kraft a seggem alatt, ami húz. :)
  • Kata
    Elég piti, szélsőséges hülyeségekkel hozakodsz elő, már ne haragudj, egyáltalán nem egyenértékű dolgok ezek a siklóernyőd, vagy a vitorlázók repülési feltételeivel.
  • Garga Pitic #8672
    Vagy a te Corsair-ed felfegyverezve és megtankolva, ha a hordozója nem adja meg neki azt a plusz 20-25 csomó sebességet széllel szembe fordulással :)
  • Clidey
    Itt viszont a véremig sértettél... :(((((
  • Clidey
    Az Albáig bezárólag a kisgépek terén teljesen megegyezik a izlésünk... :)
  • Garga Pitic #8669
    :)
  • Papirzacsi
    Autostoppal. :-D
  • Kit--Kat
    Nem neked linkeltem be.
    NEm akarlak meggyőzni.
    És én nem bizonygattam, hogy de olyan jó volt, ismerem a gépet, meg volt az oka amiért olyan lett amilyen.
    Sztem is hagyjuk ennyiben..
  • Kata
    Nem provokatív, a szabad repüléshez energia kell, még a madaraknak is. Kíváncsi vagyok az Alföldön hogy jutna tovább a siklóernyősöd.
  • Garga Pitic #8665
    Hűűűű, de provokatív egy kijelentés...

A legszuperebb all-weather,VTOL, 8:1 tolóerő/súly-arányú göpzi a milliárd dolláros háttéripar nélkül létezni se tud, két-három karbantartás kihagyása után talán biztonságosan fölszállni se.

Ehhez képest egy siklóernyős repül egy jót, leszáll, estére sátrat ver, pecázik vagy kukoricát lop, málnát szed és másnap megy tovább.

Szóval, hogy is állunk azzal a sokmindentől függéssel? :)
  • Papirzacsi
    Mivel felsorolásod kizárólag az aerodinamikai kormányzású merevszárnyú repülőkre terjedt ki, ezért az utólag felsorolatak nem véletlenül maradtak ki. :-) Meglepő, de a többi gép felszállása is csak két dolgotól függ. Van e működő erőforrás ami a gépet mozgásra bírja, és van e megfelelő pálya hozzá. Ennél több a vitorlához se kell. :-))
  • ColdFire
  • Kata
    Mint ahogy sárkányrepülőket és hőlégballonokat sem. :) Nem tartom igazán repülőnek a vitorlázókat, nagyon sokmindentől függ, hogy tudnak-e felszállni vagy repülni egyáltalán. :P
  • Papirzacsi
    Vitorlázók közül nem neveztél meg egyet sem, pedig ha van szép, esztétikus vonalvezetésű, áramvonalas repülőgép, akkor az egy teljesítmény vitorla.:-)
  • Kata
    Igazad van, bár a helikért nem vagyok oda. Ha nagyon választani kéne, akkor S76 és EH-101.
  • ColdFire
    a heli kimaradt ^^
  • Kata
    Nekem a forma tekintetében tetszik az f4u corsair, a mustang, a b-25, a szuhoj t-10 sorozata (27-30, kivéve az egymás mellett ülős, papucsorrú változat), l39 albatros, su31, extra330, edge540, L-410, boeing 737-700ng - hogy majdnem minden repülőkategóriát kimerítsek. :)
  • ColdFire
    na ez szép!:)
  • ColdFire
    az biztos ^^
  • Bucser
    Előlről van ilyen szép egy F-15-ös is:)
  • Bucser
    Most attól, hogy belinkelsz egy csomó gépet róla még nem fogom szebbnek találni.

Még most is azt mondom, hogy benned inkább él a Top gun romantika mint az éleslátás. ÉS szar, hogy meg akarsz győzni egy olyan dologról, hogy szép ami szerintem ronda. Ez totál szubjektív és hagyjuk egymást ennyiben békén.

Az hogy mennyire jó egy vadászgép az meg meg nem álom és szépség kérdése, hanem a puszta tényeké. Drága és nehéz bombázóvadász volt ami úgy mozgott kezdetben a levegőben mint egy vemhes tehén az Alpokban és csak az F-100-asok megkapása után lett némileg értékelhető tolóerő tömeg aránya. Sokat evett drága volt szerelni és soha nem bizopnyított igazán éles krülmények között.

EZEK a TÉNYEK.
  • ColdFire
    elölről oldalról szép, nyitottszárnyal hátulrol nem :\
  • Kata
    Mondjuk nekem se nagyon tetszik a tomcat, külsőre se tartom szép gépnek. De ez csak az én ízlésem.
  • ColdFire
    Puma
  • ColdFire
    xD
  • Kit--Kat
    A nehézsége és a gyengesége semmit nem von le a szépségéből szvsz.

Erre a kabin-üveg vonalra gondoltam pl. aminek a vonala követi a gép ívét, az ilyen részletek teszik széppé a gépet.

• BiG G
    wazzzaaaa
  • ColdFire
    jaj aza tankeres ps1es rész xDDD
  • ColdFire
    wazaaaaa
  • ColdFire
  • Kata
    na ne bőgj, te csacsi

• ColdFire
  • Kata
    Én meg csak kihasználtam, hogy a két hozzászólásod között nem volt semmi gondolati elválasztás.
  • Clidey
    Há' a szomszéd játszótéren olcsóbban csúzdázhattak volna...ráadásul ott addig amíg meg nem unják...itt meg csak egyetlen csuszi volt feltételezem...
  • ColdFire
    hmm...
    azt gondoltam, hisz kecskeméti vagyok, a képet csak érdekesség ként tettem be.
  • Kata
    Biztos nem ez volt az, Kecsón nincs tenger.

Ahogy a képet elnézem, túlélték, és ennek örülök.