Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grotesk
hol lehet ilyet megnézni hogy oroszországnak milyen típusból mennyi van hadrendben?

[NST]Cifu
Nekem Aérospatiale / Eurocopter Puma, Super Puma v. Cougar heliknek tûnnek.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Fenrir
Milyen helikopterek lehettek ezek?

Nem mindig sikerül a hong kong-i leszállás sem...

A halál csupán a kezdet...

MikX
Nem semmi vezetõi tudás kell sztem egy ilyenhez...
Mellesleg nagyon komoylan néz ki 😄

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

nem semmi
Fenrir
Nagyon komoly videó. Hihetetlen, hogy milyen extrém keresztszélben le merik tenni az ilyen méretû gépeket.

Utolsó nagyon komoly, touchdown-nál lép bele az oldalkormányba...Garantált fõfutó kerékcsere.

Crosswind

Papirzacsi
Igen. Végülis a számítógépre vártak, ami segítségével csomó problémát ki tudnak küszöbölni. De a gépnek íg yse lesznek túl jó tulajdonságai. Ez a zegyik szárny elõre, a másik hátranyilatott megoldás nem éppen a jóindulatot kölcsöni a gép tulajdonságainak. :-) De majd meglátjuk mit hoznak ki belõle. Szép mérnöki feladat.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

[NST]Cifu
Van rá egy-két lehetséges magyarázat, mint a már általad említett Kandúr, vagy a Bucser által említett Tom macskája. Nekem a Tamás Macska szimpatikus, úgyis mint a Hanna-Barbera rajzfilm minden hájjal megkent egerésze. 😊

[NST]Cifu
Létezett - tervezõasztalon. Ahogy nagyon sok hasonló elképzelés. De csak mostanság jutottak el oda, hogy megvalósításra kerül, mint például a hasonló utat bejárt Canard RotorSzárny.

Falconer
A kittent ismertem, de ugy tudtam ez is. Megnéztem az Országh szótárban, van egy olyan benne, hogy "Tom-cat: kandúr".

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Bucser
tévedsz a kiscica az a kitten becézve pedig a kitty

A Tom cat pedig a Tom's Cat kifejezésbõl jött asszem a tervezõjének a keresztneve volt tom.. ha minden igaz😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Falconer
A Tomcat az tudtommal kiscicát jelent. (Sry, ha tévednék)

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Papirzacsi
Ez a fajta megoldás, már nagyon régóta létezik, és sanszos, hogy több kompromisszumot kell kötni, mint ami elõnye van a szerkezetnek.
Nagyon sok probléma merül fel ennél a megoldásnál. Persze ma a számítógépekkel agyontûzdelt repülõgépek korában sok probléma eltûnik, de én így is elég hülye, és nem túl nyerõ ötletnek találom.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

[NST]Cifu
Korábban az F-14 viták kapcsán említettem, hogy a változtatható szárnyállásnak már nincs igazán létjogosultsága a mai technikai szinten. Jelentem tévedtem. A NASA már dolgozik az eljövendõ idõk variaszárnyán:

Ezek még csak CGI képek, de már épül a prototípus. A test gyakorlatilag a két hajtómû, a szárny pedig egyben fordul el, a forgás középpontja pedig a hajtómûvek felett van. A cél az, hogy a tesztgép a hangsebességnél gyorsabban repüljön, de ugyanakkor a leszállási sebessége igen alacsony legyen.

Van persze arra egy tippem, hogy ez a gép valahogy kevesebbeknek fog bejönni, mint a Tamás Macska... 😊

Olvastam az Aeroban. Vegulis mindennek vege van egyszer.

[NST]Cifu
Már egy éve ki voltak vonva a valódi szolgálatból, gyakorlatilag csak azért repülték már, mert a leváltásra szánt F/A-18E/F gépeket nem tudták gyorsabban leszállítani.

DJ Skyline
Siluro
Úr isten.... piros festeni egy repülõgépet??? KOSZOS SZUTYKOS OLAJFOLTOS TEREPFESTÉS RULEZ!!! 😊)

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Speedbreaker
szépek

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *

A hülye ötletek valósulnak meg a leggyorsabban...

Ez biztos volt már de jól néz ki.

Fenrir
Én mûszerész vagyok, Szabó Gábor próbált tanítani az orosz technikára 😊

Clidey
A Nyúzó Józsiéknál okultál kifele? Hehe...kicsi a világ! 😉

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Siluro
Ott a pont 😄

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

Valami van a gép hasán.

Törölt felhasználó
Találtam egy másik képet amit valaki belinkelt. Ez talán igazi:
Bosszúálló

Azt hiszem a spektrumon volt errõl szó.A folyókon hoztak létre olyan úszó pontokat ahol fetöltötték a helikoptereket (üzemanyag;lõszer).De ott AH-1-esekrõl volt szó.

I.C.ram
Ilyenból volt csomó a Vietnami háború idején nem? Ilyen mobil helikopterlszálló volt, hogy ne kelljen a dzsungel közepére lerakni, ahol minden irányból lõhetnek.

Bucser
Mert nem volt más használható amcsi gép abban a korodban 😄 (legalább is csendesóceáni fronton😄)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

link és más érdekességek

link annak akit az egész történet érdekel

Akkor egy másik nagyon régi tipus.