14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#8470 60 milliónál az kezdődik ami hidraulikával vagy pneumatikával mozog is. De az meg 60 milláért gagyi... Olyan amire te gondolsz és a jövő házában is van az kompletten rendszerektől függően 5-10 millió között hozható ki mindent beleszámítva. -
#8469 Több helyról hallodtam a 60 milliót---- -
#8468 Kezdjük azzal, hogy a szimuláció miatt a cockpitnak egy az egyben ugyanolyannak kell lennie mint a rendes repülőgépeké. Nincs joystick mert a Boeing szarvkormányt használ. Amúgy annyi meg főleg nem elég, hogy pár mfd mert azok csak repülési/navigációs/hajtómű adatokat jelenítenek meg, de nincs visszajelzésük pl a tűz/füst érzékelőkről, elektromos rendszerrel, légkondiról, pneumatikus rendszerről, de-icing/anti-icing-ról, futóművek helyzetétéről, stb...
Egy repülőgép nem csak hajtóműhiba miatt eshet le, még ezer és egy oka lehet a balesetnek aminek nincs köze hozzá. -
#8467 Kubinka az egyik legfontosabb orosz légibázis, ez a katonai bemutatószázadok bázisa, itt folyik a műrepülő pilóták kiképzése, de van itt aktív légvédelmi egység is, valamint egy nagy repülőgép-javító bázis, ahol a MiG-29-esek és Szu-25-ösök nagy karbantartása ill. felújítása folyik. -
frekkon #8466 Lenne egy kérdésem: Kubinka milyen célt szolgál? folyik rendes kiképzési repülés vagy adnak a pilóták készültséget? vagy a kubinkai bázis csak "dísz" (tehát a sztrizsi meg a lovagok bázisa stb.)? -
#8465 Háde most egy egy műanyagdarab gombokkal, meg pár mfd-vel, meg egy fasza joyyal, és egy übergigabrutál szgépben mi kerülne 60 milkába? Szvsz reális az a 4 milka. -
#8464 4 (négy) millió :DDD -
#8463 Ez négy milliót takar?
Én 60-at halottam.
Tudjátok olyanra gondolok mint ami a jövőházába is van. -
Nyiri #8462 Olyan 4 misi -
#8461 Egy olyan dzimulátor mennyíre drága ami nem mozog?
(tehát mondjuk van egy B737-es pilóta fülke utánzat (gombok meg minden) de nem utánozza a mozgást csak kivetít képet a pilóta elé.
(remélem értitek milyenre gondolok) Szal az is olyan iszonyat drága? -
#8460 xDDDD -
#8459 Hagyd rájuk. Lerí hogy fogalma sincs miről beszél csak megkapta a témát aztán firkantott egyet viccelődős kedvében azokról amit hallott. Az már más kérdés hogy aki ilyen cikkeket ír az minimum nézzen utána a dolognak dehát ma már ugyebár ezt nem lehet elvárni... -
#8458 Ááááááááááááááááááááááá
"...akik nap mint nap vezetik a légitársaság 18 újgenerációs 737-esét."
NG az nem New Generation hanem Next Generation...Nem igaz, hogy nem lehet ezt megjegyezni
"Kapcsolók, kijelzők, mutatók mindenfele, nekem ne akarja beadni senki, hogy van ember, aki kiigazodik rajtuk."
Igazi indexes mentalitás, nem is feltételezi, hogy a pilótákon kívül a szerelők értenek hozzá :) -
#8457 Szimulálja a repülést a Malév -
#8456 Ja edzt nekem szántad akkor állítólag nem hiteles ez az oldal.....
Amúgy angolul nem tudok tehát nem tudom elolvasni hogy mi volt az eset.
Azt másik oldalon már megnéztem mennyí jumbo veszett oda de azt nem tudom elolvasni hogy miért zuhantak le. -
#8455 ez vajon az? -
#8454 Nem tudjátok milyen a B747-es baleseti statisztikája?
Pl engem az érdekelne hány balesete volt és ebből hány db írható maga a gép számlájára és mennyí volt emberi hiba vagy valami egyéb nem a gép konstrukciós hibájából eredő baleset.
köszi. -
#8453 Nagyon szélsőséges adatok vannak, függően attól milyen hordozóeszközről van szó, illetve külön kell nézni az emberi űrutazásnál a költségeket.
De pár hozzávetőleges adat LEO pályára (zárójelben, hogy mekkora hasznos terhet képes feljuttatni), kizárólag a fellövés költségeit tekintve, tehát a fejlesztési költségek nincsenek belekalkulálva:
R-29 Volna (~110kg): ~5000$/kg (a Volna leselejtezett, tengeralattjáróról indított R-29 ballisztikus rakétából átalakított hordozórakéta, ilyennel akarták a Cosmos-1-et pályára állítani, de a Volna meghibásodott, és a fellövés kudarccal végződött)
Szojuz ST (7800kg): ~6000$/kg (a jól bevált Szojuz hordozórakéta)
Ariane 5 (16000kg): ~9000$/kg (az Ariane 5 az ESA nagy méretű hordozórakétája)
Atlas V 402 (12500kg): ~11000$/kg (az Atlas V a Lockheed Martin hordozórakéta családja, 12,5 tonnástól 20+ tonnás LEO teherbírású változatokkal)
Shuttle (24400kg): ~20500$/kg (a Shuttle hasznos terhelése a rakodótérben)
Jelenleg a NASA a Kistler Aerospace és SpaceX cégeket támogatja, hogy 2010-re olcsó hordozórakétákat fejlesszenek ki, a cél az 1000$/kg elérése (amit személy szerint kissé túl optimistának tartok). -
#8452 Apa és fia. :o) -
#8451 Köszi
Időközbe azt is meg tuttam hogy gépet már nem gyárt polgárit viszont a meglévőkhöz biztosít alkatrészt- -
marcio mela #8450 Most mennyibe kerül 1 kg földkörüli pályára állítása? -
#8449 Más: Nem tudjátok a Saab újra gyárt polgári gépet is?
Nem gyárt. A civil Saab 340B és a Saab 2000 gyártása leállt 1999-ben. A Saab 2000 katonai Erieye radarhordozó változatából ill. a civil változat katonai célú felhasználására vásárol 14db Saab 2000-et. Ezek a gépek azonban használt Saab 2000-esek, amelyeket felújítanak. -
#8448 hát a szövegre nem figyeltem, mert nem lett volna értelme :D
az aktív biztos nagy szakértő :D
ilyeneket mondtak hogy kényelmes, meg szép... :D -
#8447 És mit mondtak róla?
Más: Nem tudjátok a Saab újra gyárt polgári gépet is? -
#8446 aktívban most volt az új 747es! -
#8445 A JAL első gépe BP-n -
#8444 Eleinte nem értettem hogy került oda az a kép, mivel nekem anó nem volt ott olyan kép az USAF dobozomon, de aztán leesett, hogy ezen magyarúl van a szöveg nekem anó meg angolúl volt, lehet spontán emiatt... Vagy megint rosszúl emlékezem, de akkor az gáz... :S -
#8443 törölt hozzászólás -
#8442 Szerinted a felső szint hosszának van bármi kihatása arra, hogy kétszintesnek tekinthető-e a gép, avagy sem? Az, hogy valami egy vagy kétszintes, teljesen független az adott szint hosszától. A 747 is kétszintes, és nem ő volt az első kétszintes gép... -
#8441 click -
#8440 Ha tudtok tegyetek be még repcsi smyle-ket.
MSN-RE köszi -
#8439 Én szerintem ez csak másfél......
-
#8438 xDDDD
-
#8437 -
#8436 -
#8435 Van egy nagyon szomorú hírem: a Boeing 747-es első példánya is kétszintes volt már. -
#8434 Nem mongyátok komolyan hoy elhittétek hogy az egy igazi kétszintes jumbo.....
szereztetek pár örömteli percet -
#8433 :)
Még nem gyártottak kétszintes jumbo-t.
Egyébként én ilyet láttam tervként igaz az látványrajz volt és nem ilyen összerakott bigyó. -
#8432 Airélinersről linkelt kéeket csak az oldalt látogatók látják mások nem. meg kell hozzá nézni az oldalt meg browseolni, hogy láthasd. -
#8431 Nahát ez érdekes, nekem még mindig a Qantas gép képe van bent :)