14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#8517 csak bizonyos szint felett képesek rá az emberek. -
#8516 Ja, bocs. Nem haladok a korral úgylátszik. Akkor mamár nem divat olvasni?Megint valami felesleges, amivel annó gyötörték a tanulókat a suliba? :-) -
#8515 Ő csak vitatkozni és veszekedni szeret, mint a másik fórumán divat. :) -
#8514 olvasni? túl sokat kérsz..... -
#8513 Komolyan kérdem. Roncsnak néz ki? (bár elég lenen csak elolvasni a szöveget a képhez...) -
#8512 Ilyen szim-be ült már valamikötök? -
#8511 Ez valami roncs ? vagy most viszik épiteni? (komolyan kérdem) -
DJviolin #8510 http://eu.airliners.net/photos/photos/1/9/9/0958991.jpg
(Az Airliners-en tiltott a direkt link. Ezt a linket másoljátok át a címsávba, és Refresh. Majd ha megint a felszálló Boeing, akkor megint refresh.) -
#8509 grat.
Amúgy asszem a Discovery channel-en lesz az A380 dokumentum filnek negyedik része. -
#8501 köcc -
Nyiri #8500 Persze -
#8499 Köszi.
Azt még hadd kérdezzem meg hogy mai zemmel a "vén" Jumbo még modernek számít? (persze a 400-as) -
#8498 Gondolom a 777-es bár nem tudom, hogy a B737-900 milyen szinten van. (gondolom nincs sok különbség a többi NG-hez képest) -
#8497 És melyik a legmodernebb Boeing? (ne vegyük a 787-est mint montam én csak a meglévőket számolom) -
#8496 Akkor dekódolom neked azt, amit Fenrir szakszavakkal leírt: a 737NG család is szinte teljesen számítógépesítve van, hasonlóan, mint a 777. -
#8495 Ti vagytok a szakik :)
Én ezt máshol hallottam hogy a 777-esen már minden a kompjuter végez. -
#8494 Mit értesz az alatt, hogy "teljesen számítógépesítve van"?
A FADEC-et vagy Fly-by-wire-t? A 737-esen is már fedélzeti számítógépek vannak, pl az FMC ami millió meg egy rendszert utasíthat/vezérelhet. Az NG-n ott van az Auto Pilot Computer és a Thrust Management Computer házasságából született Flight Control Computer is. Esetleg elég csak az ACARS-ot nézni, vagy az ADIRU-kat.
Fizikailag persze nem egy Pentium van bennük hanem egy speciális hardware és software de lényegében ugyanazt csinálják. -
#8493 Melyik a Boeing legmodernrnebb gépe? (a 787-est nem véve mert ugye az még csak papíron van egybe) A B777-es? Jól tudom hogy ez már teljesen számítógépesítve van mint az Airbus-ok? -
#8492 Ne izémá Cifu :) Az első és a hárommotoros a tuti :) -
marcio mela #8491 Szép lenne ha már ilyenek repkednének. -
Cat #8490 A FedEx lemondta Airbus megrendelését és Boeing repülőgépeket vásárol
New York, 2006. november 7., kedd (Reuters) - A FedEx Corp. leányvállalata, a FedEx Express kedden bejelentette, hogy 15 Boeing 777 típusú repülőgépet vásárol, miközben visszamondta az Airbus cég 10 darab A380-800F repülőgépére adott korábbi megrendelését.
A FedEx azért döntött így, mert az Airbus többször is kitolta a repülőgépeinek szállításával kapcsolatos határidőt. Az amerikai csomagküldő vállalat a Boeinggel most kötött megállapodása keretében opciót szerzett további 15 repülőgép vásárlására.
A bejelentésre a párizsi értéktőzsdén az Airbus anyavállalata, az EADS árfolyama 3,1 százalékkal esett, miközben New Yorkban a Boeing részvényára 3,2 százalékkal nőtt. -
#8489 3. 4. nekem kifejezetten tetszenek :) -
tomcat1 #8488 érdekes elképzelés csendes személyszállítóra -
tomcat1 #8487 http://www.hirtv.hu/?tPath=/tud-tech/&article_hid=123289 -
#8486 Pár rémség az égről:
További képek. (vigyázat! naaaaggyyy topic, sok-sok képpel!) -
#8485 Ez már kissé offtopic, ezért az Űrkutatás topicban válaszoltam. -
marcio mela #8484 Volt egy olyan megoldás,hogy egy repülőgép a hasa alatt vitt egy rakétát (Pegasus rocket).Azt használják? -
#8483 hát vinne ha vihetne, csak már nem is repül, (amikor volt a leheteőség, hogy korábban nyugdijba mehetnek, elmentek egy páran...) meg nem is vihetne:( -
#8482 Jumbo szimulátor (videó) -
Jumbi szimulátor -
#8480 Mielőtt bárki félre érti a 60 millióhoz nem sok.
-
#8479 Mérnem szólsz faterodnak hogy vigyen el? ;) -
#8478 egy cessna is elég ;) :D -
#8477 veszel egyet nekeme? :D -
#8476 -
#8475 Hát ha tényleg annyí mint mondjátok és nem 60 millió akkor az nem is éyan drága. -
#8474 Csak rajtad múlik és pénztárcádon :) -
#8473 Köszi.
És ezt meglehet csinálni úgy hogy a cockpit ugyanolyan legyen mint egy igazi gépen? -
#8472 Részben tévedsz. Ha magadnak képes vagy mindent megcsinálni ami tényleg nem lehetetlen, akkor esetleg kijöhetsz valamivel olcsóbban. A bibi az, hogy akkor ez 1-2 évbe is beletelik és elég nagy tudást feltételez, mert nem minden elemet tudsz összekapcsolni a szimulátorral. Sokmindenhez meg kell írnod magadnak a vezérlőprogramot is, amihez kell némi tapasztalat, stb. Nem beszélve az fedélzeti számítógépről vagy a felső panelről, amit ha megépítesz, leprogramozol és működni is fog, akkor kerítek neked állást a project magentánál :D Boltban pedig ha mindent összevetsz, akkor bőven 4 milla felett jösz ki, de nem azért mert ennyiből lehet megcsinálni, hanem mert irreálisan drága. Kevesen tudják csak megcsinálni, kereslet meg van rá, márpedig ha megveszik ennyiért akkor hülyék lesznek olcsóbban adni. -
#8471 Amiket leírtál azok sem olyan rohadt drága/bonyolult dolgok, pár különbőző színű led főleg nem, szóval bőven meg lehet 4 millióban, sztem a cockpit kerülhet a legkevesebbe az egészben.