Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Blue Angles - USA / US NAVY (F/A-18C/D)
Thunderbirds - USA / USAF (F-16C/D)
Русские Витязи (Russian Knights / Orosz Lovagok) - Oroszország (Szu-27Sz és U😎
Стрижи (Strizhi / Fecskék) - Oroszország (MiG-29C)
Patrouille de France - Franciaország (Dassault-Breguet/Dornier Alpha Jet)
Red Arrows - Anglia (BAe Hawk)
Patrouille Suisse - Svájc (Northrop F-5E)
Frecce Tricolori - Olaszország (Aermacchi MB-339)
Patrulla Aguila - Spanyolország (CASA C-101)
Turk Yildizlari - Törökország (Northrop F-5E)
Українські Соколи - Ukrajna (MiG-29 és Szu-27)
Snowbirds - Kanada (CT-114)
ブルーインパルス (Blue Impulse) - Japán (Kawasaki T-4)
八一飞行 (Augusztus 1.) - Kína (J-7)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Speedbreaker
Valaki tud nekem mondani Akrobatikus századokat? ( swifts, Blue Angels, ilyenekre gondolok )

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *

Rainditoz mikor mar jar 😄

Ez meg miért kattog?
Hawker Hunter

Speedbreaker
ennek kicsit van hangja

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *

Dred bíró

\"Én vagyok a Rend!\"

I.C.ram
Szépen blokkolhatott a kerék 😄
Speedbreaker
Ez igen 😄

[/img]

Speedbreaker
gyönyörû <#eljen>

[NST]Cifu
Valiant Shield hadgyakorlat (klikk a képekre a nagy változatért):

Remélem az.

Speedbreaker
Lol 😄. Amúgy úgy néz ki mint egy kiscsibe :S

Papirzacsi
Nem, ez egy bébi erbusz. Most megy át a keltetõbõl a bölcsibe, ahol tovább nevelik, míg kifejlett erbusz nem lesz.<#idiota>

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Speedbreaker
😄😄😄D Ez fotoshop? 😄

Clidey
"...Mi mindent szeretünk itt ami repül..."

Mi pedig Téged szeretünk!! <#szeret><#kacsint>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Sajnos nem tudom.Az oldalon csak kép volt.Nem írták hogyan történt.

Kata
Kedves Dred bíró! Tisztelettel szeretnélek megkérni, hogy tartsd magad az általam elmondottakhoz, és a #7426 hozzászólásban elhangzottakhoz. Egyéb esetben hozzászólásaid nem lesznek sokáig láthatóak a fórumozók számára. Ezt ne fegyegetésnek vedd, egyszerûen mi nem csinálunk melyik a jobb veszekedéseket, hiába tetszett ez neked egy másik fórumon. Mi mindent szeretünk itt ami repül, és mindenkinek megvan a maga kedvenc repülési szakága, kedvenc repülõgéptípusa, de tiszteletben tartja a másik kedvenceit is. Köszi.

[/cserf][/fülünyúl]

Siluro
Várj, kitalálom. Kitört a kereke és gyorsan aláraktak egy rendõrautót, mert azért nem kár. Nyert? 😊

\"...nagyonprofi Lockonevő szupernagytudású...\" \"...for the love of House, for the love of Beats, for the love of Dance...\"

[NST]Cifu
Három apróság:

1.: ha lehet, inkább vond össze a hozzászólásaidat, lent volt olyan, hogy 13 egymást követõ hsz.-bõl 3 nem volt csak a tied, és sok között csak egy-két perc differenciával született. 😉
2.: Vannak itt, akik kissé a Boeing fele hajlanak, és ebbõl volt már flémelés nem is egyszer. Szóval egy kis önmegtartóztatást te is tanusíthatnál. Nem hiányzik a flame senkinek (najó, a többségnek nem). Ezért szólt Béla, leánykori nevén Kata (<#vigyor3>) rád, lévén valószínûleg neki sem hiányzik...
2.a.: A másik dolog pedig az, hogy "melyik a jobb" ilyen téren teljesen értelmetlen kérdés. Pláne, ha az indokok között ilyenek szerepelnek, hogy "közelebb áll a szívemhez"...

Persze ez szigorúan szvsz...

Dred bíró
Egyébkénz mint Európainak nekem az Airbus áll a szívemhez közelebb.

\"Én vagyok a Rend!\"

Dred bíró
Más fórumokon külön topik van az Airbus és Boeng jobságát vitatni... még mindig nem értem ez kinek az érzéseit bántja. Netán Airbus vagy Boeing dolgozók írnak ide.? <#nyes><#nyes><#nyes><#mf1><#taps><#taps>

\"Én vagyok a Rend!\"

nemzeti sajátosság
<#nyes>

Dred bíró
Szép hoszú 😊

\"Én vagyok a Rend!\"

Dred bíró
"ugyanis néhányan érzékenyen kezelik itt ezt a témát." WHY?<#conf><#conf><#conf>

\"Én vagyok a Rend!\"

I.C.ram
Köszi.

A francba... pedig tisztességes kifutó van rajta, bár nem beton.
Sanyix
A VOR az elvileg egy irányadó, olyan 150km körüli hatótávolsággal, az NDB valami régebbi változat hasonló céllal. Sztem hangolni kell ezekre a frekvenciáka, de lehet hogy van automatikus is 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Papirzacsi
Nyilván be kell tekerni a frekiket.:-)
Az a marker amirõl te beszélsz.
A vor egy olyan adó, ami egyszerre két jelet sugároz. Nem vagyok amperfájter, de a mûködési elve a következõ. Az egyik jelet körbe sugározza, míg a másikat folyamatosan, de a jel iránya folymatosan forog körbe 360 fokban. A körbesugárzott jel frekvenciája pontosan megegyezik a körbeforgó jel körfrekvenciájával. Tehát a körbeforgó jel mindig ugyan abba az irányba néz (észak), amikor a másik felvillan. A repülõgép fogja mindkét jelet, és a két jel eltérésébõl számítható pontosan a repülõgép helyzete az adóhoz képest(csak irány).
Az NDB (nondirectional beacon - körsugárzó rádiónavigációs állomás.. hülye fordítás. :-D )egy sima adó, és ennek a jeleit fogják a repülõn. Ezzel csak azt lehet meghatározni, hogy adott pillanatban a repülõgéphez képest milyen irányban helyezkedik el az adó.(az ADF mûszeren egy kis nyíl alakú mutató jelzi az irányát)
Konyhanyelven nagyjából ennyi. De a neten regiment tutorialt találsz amit az fs-hez írtak ,de részletesen elmondja ezek használatát.

Kata
A VOR az a rádiójel, ami függõlegesen felfelé sugároz, és akkor vagy ügyes csávó, ha épp átrepülsz felette, és "bepittyent" neked a gépen? Itt: Akkor vagy 330 irányon 1,4 mérföldre a touchdowntól?
Az NDB az milyen adó, mit csinál? És ezekre a frekvenciákra hangolni kell a repülõn mindig a navigációs berendezéseket, vagy automatikusan fogja õket?

[/cserf][/fülünyúl]

Papirzacsi
NAvigációs adó SVR (ez a kódja - Ságvár) 348kHz (ND😎 / 117.7MHz (VOR) 330-as radiálon 1,4 mérföld a 33-as pálya küszöbig.
Jobb, bal kör magassága 2000feet AMSL(above mean sea level - közepes tengerszint feletti magasság). Vitorlázóknak 15 pálya esetén balkör, 33 esetén jobb kör.

Kata
Valaki elmagyarázná ezeket, mi mit jelent?

NAV AID: SVR 348/117.7 (1.4 nm R330 to THR RWY33)
Forgalmi kör / Traffic Pattern: LH, RH 2000ft AMSL, Glider 15 LH, 33 RH

Annyit értek csak belõle, hogy az nm tengeri mérföld, a 33 és 330 irányok (fokban, a 33-nál csak elhagyják a 0-t), a rwy kifutópálya. Köszi.

[/cserf][/fülünyúl]

Clidey
Siófok-Kiliti

De állítólag be fogják zárni...vagy már be is zárták, nem tudom. 😞

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

I.C.ram
Azt tudja valaki, hogy Siófokon van-e rendes reptér? Tehát, ami alkalmas többszemélyes gépek fogadására is. Pl egy Cessna Caravan-éra.
Kata
Kedves Dred bíró. Remélem nem veszekedést akartál szítani kérdéseddel, ugyanis néhányan érzékenyen kezelik itt ezt a témát.

Annyit pedig még én is mondhatok, hogy egyik sem jobb a másiknál, csak más a stratégiájuk, mások a mérnöki megvalósításaik. Ettõl függetlenül e két cég uralja a polgári repülés piacát, mindenhol ezekkel a gépekkel találkozol. (És emelett még repképesek is, ami nem elhanyagolható szempont ugye. 😄 ) Szóval valószínûleg mindkettõ egyformán jó, különben nem alkalmaznák õket ekkora számban.

[/cserf][/fülünyúl]

sure
Tánidenemlinkeltembemég, nekem tetszett. Ha én lettem volna a pacák helyében, akkor nem tudom.

Isten nem bottal, hanem VMware.

Dred bíró

\"Én vagyok a Rend!\"

Dred bíró

\"Én vagyok a Rend!\"

Dred bíró
Eggyenlõre úgy tudom a szárnyain repedések vannak amit meg kell oldaniuk...

\"Én vagyok a Rend!\"

Bucser
majd meglátjuk de nem az elsõ 2 évben fog ez kiderülni... majd 10 év távlatából lehet biztosat mondani.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Dred bíró
Szerintetek sikeres lesz az A380?

\"Én vagyok a Rend!\"

Fenrir
Ez nézõpont kérdése: karbantartáskor talán könnyebb az Airbust szerelni mert ott szinte csak dobozokat kell cserélgetni, nincs annyi mechanikus elem mint a Boeingeken. Repülés közben viszont ha pl az fcc meghülyül akkor nehéz kézzel irányítani az Airbust míg a Boeinget vígan lehet úgy is.

A halál csupán a kezdet...

Dred bíró
Én úgy értettem hogy az agyonkomputerizált Airbus a jobb vagy a kevésbé(??) számítógépesített Boeing. A dc-n az A380-ról szóló dokumentum filmbe a mérnök viccesen meg is jegyezte hogy ott már a wc-t is a számítógép irányítja. <#vigyor2>

\"Én vagyok a Rend!\"

Bucser
incs jobb vagy rosszabb😄 a légitársaságok ma már majdnem mindkét cég típusai közt megtalálhatják a számításukat. Szerintem döntõrészt a szerzõdési feltételek szoláglnak...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF