Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Meg, de sajnos elég felületes szvsz...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Speedbreaker
Az ott swifts-es mig az utasszálító elõtt? 😊

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *

Bucser
ja😊 megvan😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

modellmaker
Igen. Miért?

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

I.C.ram
Sõt, ha jól tudom régen nem is repülõket gyártott, hanem hófutókat, vagy hogy a rákba hívják ezeket 😄 Sõt megkockáztatom, hogy a cég alapítója találta fel, vagy leglábbis valami nagyon korszakalkotót csinált 😄
I.C.ram
A Bombárdjé mindig is kanadai francia volt, azaz Quebec tartománybeli.
Dred bíró
Közületek megvan valakinek ez a könyv?

\"Én vagyok a Rend!\"

Dred bíró
Ott kezdõdik hogy én azt bittem Bombardier is francia.

Szal ezt az infót is kösz.<#felkialtas>

\"Én vagyok a Rend!\"

Dred bíró
Ezt a mûanyagos ismertetést köszi.

Érdekeseket tudtam meg. <#hawaii>

\"Én vagyok a Rend!\"

I.C.ram
Amúgy az üvegszál-kompozit néha erõsebb, mint az alumínium, szóval nem biztos, hogy rosszul járunk vele.
I.C.ram
Szerintem ez a legkevesebb nekik, hogy cserélni kell a szárnyat 😄
Müanyag utasszállítók????

Fogalmam sincs, hogy mennyire jobb, vagy rosszabb az üvegszál terhelhetõsége, mint mondjuk az alumíniumnak, de ha eltörik egy 737-es üvegszálas szárnya (amire kicsi az esély, ez csak egy példa), akkor erõs a gyanum, hogy az egészet ki kell cserélni. <#vigyor3> De ez csak egy gyenge következtetés.

[NST]Cifu
Egyfelõl a Learjet jelenleg a kanadai Bombardier cég tulajdona, ahol ugye a Francia nyelv elég elterjedt (ha újdonság: Kanada Quebec tartományában a Francia a hivatalos nyelv).
Másfelõl a nagyobb repülõgépgyártóknak általában többnyelvû a weboldala, és a világnyelvekre le vannak fordítva.

[NST]Cifu
Ugye tudod, hogy ma már az összes vitorláshajó vagy a vitorlázógépek tisztán kompozit anyagokból készül. A modern vadászgépek szerkezeti elemeinek is nagy része kompozitból van. Mûanyagokból készülnek a mélytengeri tengeralattjárók kémlelõablakai, amelyek kibírják a többezer méteres mélységben uralkodó nyomást. Sõt, jobbat mondok, ma már egyes folyékony üzemanyagú rakétahajtómûvek is kompozitból készülnek. A mûanyag a többség számára az olcsó tucattermékek színonimája, pedig a mûanyagokból is megszámlálhatattlan típus van. Elég ha belegondolsz, hogy például mûanyagból készül a "golyóálló" (helyesen: ballisztikai) mellény is. A mûanyagok sok téren jobb tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a fémek, például legtöbbször könnyebbek, ami a repülõgépiparban különösen fontos. Persze kivételek is akadnak, hiszen például még nem nagyon képesek a mûanyagok kiváltani a fémeket ott, ahol jelentõs nyíróerõk keletkeznek. De a repülõgépiparban a mûanyagok térnyerése évtizedek óta folyik...

Dred bíró
A learjet-et melyik ország gyártja?

Én azt hittem amerikai de a múltkor ládtam hogy francia honlapja van.<#confused><#confused><#confused>

\"Én vagyok a Rend!\"

Dred bíró

\"Én vagyok a Rend!\"

Dred bíró
Még jó hogy nrm karton papírból. <#taps><#taps><#taps>

\"Én vagyok a Rend!\"

Dred bíró
köcc.

\"Én vagyok a Rend!\"

[NST]Cifu
Nem feltétlenül. A tupoljev oldalán kint van a Tu-144 is. 😊)

Egyébként az EMB 120 még gyártásban van tudtommal.

Dred bíró
Tehát pl az embraer 120 az még rendelhetõ? (kinn volrt a honlapon) és télleg sorry ha hülye a kérdés.

\"Én vagyok a Rend!\"

Dred bíró
Most lehet baromságot kérdek de azok a repülõk amik a gyártók honlapján kinn vannak azokat rendelni is lehet tehát gyártásban vannak? vagy csak a típusokat bemutatandó vannak ott.

\"Én vagyok a Rend!\"

I.C.ram
Kicsit baltávalfaragott, de az ért érdekes 😄
I.C.ram
és az még mûködik vajon? BME weboldali ritkaszarok... frissítés ohne.
Speedbreaker
deocsmány 😞

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *

[NST]Cifu
Convair XC-99, a maga idejében a legnagyobb civil gép lehetett volna. Alapjában véve a Convair B-36 nehéz bombázó teherszállító változata, kétszintes törzsel megáldva. A katonai változat 45 tonna hasznos terhet vagy 400 gyalogos katonát vihetett magával. A PanAm rendelt a civil változatból (Convair Model 37) 15 darabot, úgy tervezve, hogy hálófülkéket épít be a testbe, az óceánjárókhoz fogható luxust nyújtva a New York-London útvonalon. Végül sem a légierõt, sem a civil légiszállítást nem érdekelte a monstrum, így az egyetlen példánya néhány évnyi szolgálat után nyugdíjba vonult.

Papirzacsi
Úgy érted, hogy Mûegyetemi Sportrepülõ Egyesület, Hármashatárhegy.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Dred bíró
Az. 😊

\"Én vagyok a Rend!\"

Dred bíró
Ezt nem ismertem köszi.<#wave>

\"Én vagyok a Rend!\"

Dred bíró
Ezt nem ismertem köszi.<#wave>

\"Én vagyok a Rend!\"

Kata
Nem. Ha jól tudom a BME szervezésében az Endresz vitorlázórepülõ klub mûködik csak. Vagy lehet, már megszûnt ez is, régen hallottam róla.

[/cserf][/fülünyúl]

I.C.ram
Úgy tünik.
Speedbreaker
Ez cessna 172?

[NST]Cifu

Dred bíró
Jó gép? (megbízható e meg ilyenek) Ill gyártásbanb van még ugye?

\"Én vagyok a Rend!\"

I.C.ram
Kata, te amúgy a BME keretein belül voltál valami BME-s repülésen?
Kata
Én már ültem ilyenben, sõt néhány repórát is vettem anno baráti alapon. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

I.C.ram
De amúgy a Ferihegyi rep múzeumban is van egy Li-2-es, igaz elég ramaty állapotban.
I.C.ram
Azt a Lisunov-2-t elég rondán csinálták meg a magyarok, mert valami idióta rózsaszínre pingálták tudtommal. Jó volt látni eredeti pompájában abban a ritka ócska magyar filmben még.
Dred bíró
Az egyik kedvencem. Ilyennel szoktatok repülni?(még semmivel sem repültem <#szomoru1>)

\"Én vagyok a Rend!\"

I.C.ram
Az oké, de lesz megint valami bemutató is vagy csak a verseny? Tavaly sikerült lekésnem a bemutatót, és csak a versenyre értem oda.
Clidey
Mióta az oroszoknál sajnálatos módon leesett a másik, azóta igen.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Dred bíró
Az az eggyetlen repülõképes a világon nem?

\"Én vagyok a Rend!\"

I.C.ram
Idén augusztus 20-án lesz megint Red Bull verseny + hozzá a körítés?
I.C.ram
Nem az szerepelt abban a borzalmas magyar 56-os filmben? Mi is volt a címe? 😞
Törölt felhasználó
Nem tudjátok lesz az idén Börgöndön repülõnap?
narazzino
én li-2-vel repültem

En siman. Minel szakadtabb annal jobb. Buli.

narazzino
ha lenne elég akaraterõm, vaszínûleg nagyjából fel tudnám fogni a dolgot 😄