14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • ColdFire
    énisénis :o
  • Kata
    Én is lehetek? :)
  • Boconadi
    -Kontaklencsés vagyok
    -185-vok, és még vagy 2-3 cm-et biztos növök.
    -5-ben enyhen gerincferdülésem volt, de már nincs szal az nem tom számít e vmit.
    -Néha (bár elég ritka) magas vérnyomás

Szal nem lehetek pilóta :(
  • tomcat1
    De polgáriak még lehetünk !
  • Balázs84
    Ja én sem próbáltam meg, csak most ahogy végigolvastam a szempontokat állapítottam meg. Félreérthető voltam
  • tomcat1
    Én meg se próbáltam, esélytelen let volna, viszont kipróbáltam, milye jak -kal műrepűlni :)
  • Balázs84
    Teljesen ki lett tárgyalva, de azért beteszek még ide egy konkrét vadászpilóta álláshirdetést: link
    Én a gerincferdülés miatt estem ki...
  • joebacsi
    sry ha vótmán, de szvsz hatalmas :)
    ilyen nekem is kell :)
  • Boconadi
    Majd jön a Rássön Knájc egy pilótával... Gyáá :D
  • ColdFire
    ATC L!V3
  • ColdFire
    tejóisten ezt hogy?
    nem gyenge pilóta lehetett, még két ember vezérelte géppel is nehéz lehet köteléket tartani, bár én csak lockon-os tapasztalatomról beszélek :D
  • Boconadi
    ezt olvastátok?
  • ColdFire
    a 747est :D
  • narazzino
    hát nem tudom...én látom a képet
  • Bucser
    mert az airliners. net-ről nem lehet liunkelni.
  • Airbus A380
    Az ATR- 42/72-esekbe még nincs glass cockpit?

Ha hülyeséget kérdeztem sry de még nem láttam.
  • dara
    Azt azért tegyük hozzá, hogy anno az egyik protopéldány is szürkére lett festve.
  • Baluxx
    Nem csak katapultalas, murepulesnel is leepulhet ugy, hogy lebenul.
    Mondok egy peldat, a Topi halal egeszseges gerinccel kerult be, csak hat o olyan habitusu emberke, hogy 10 G-vel kezdte az elso fordulot egy egyszeru iskolakor feladatnal is. Gondolod, hogy nem egy szanatorium... es erre meg rajott a 2005-os katapultalas is. Ha gaz lett volna a gerincevel, egy evig se huzta volna.

Baluxx
  • Boconadi
    értem.

Kösz az infokat mindenkitől
  • [NST]Cifu
    Ilyen esetben saját felelőségedre sem lehetsz pilóta?

A kiképzésedbe beleölnek cirka 200-400 millió forintot, szerinted jófejségből fektetik beléd a pénzt? Nyilvánvalóan ha már ennyit költened rád, akkor ők is a lehető legjobbat akarják a pénzükért. Ha nem mész át a rostán, akkor nem vállalják a kockázatot.
  • Boconadi
    Kösz az infót. Akkor 185-tel még beleférek?

Gerincel kapcsolatban: Haverom unokatesója azért nem lehetett vadászpilóta mert katapultnál széttört volna a gerince, szal nem bírta volna ki. Minden próbán átesett, de a gerince sajnos nem bírná el.
    Ilyen esetben saját felelőségedre sem lehetsz pilóta?
  • Baluxx
    Ja es a most fosulisoknak/egyetemistaknak ez erdekesebb nyari elfoglaltsagnak: (Jo moka:) - ott is lehet murepulni egy feloracskat:))
    http://www.nftc.hu/a-nyito.htm

Baluxx
  • Baluxx
    Sziasztok

Bocsi, hogy idebofogok, de csak annyi, hogy:
    a Magyar Legieronel (pontosabban HM Osszhaderonemi Parancsnoksag, mert onallo LEP mar nincs...) a magassagi hatar 165-185 cm. Ha felette vagy, akkor csak I/B-t kaphatsz, es mehetsz helikopterezni, vagy szallitora. (Egyenlore meg nincs atkepzes, majd lesz.)
    Annyi a gaz, ha kicsi vagy, nem tudod csutkara tolni a gazkart, ha nagydarab, nem fersz be a fulkebe. Gripen-hajozonal meg kulon kovetelmeny, hogy ne legyel 89 kg-nal tobb. A 29-esnel nincs ilyen gaz, ott a K-36-os ki tudja dobni a 140 kg-os hajozot is...:)
    Amugy meg a legjobban az ortopedsebesz, a szemesz, es a pszichomokus szorja az embereket (gerincproblemak - nyitott csigolya, osszenott csigolya stb. ami hetkoznapi eletben nem zavar, de mondjuk ha 7-8G-t kapsz, akkor eroteljesen cumi. Szemeszet: van, akinek -0,6-os a szeme, es -0,5/+1-tol lefele mar szornak. (Ha megujitod az orvosit, akkor +/- 1.0 D a hatar.) Pszichonal meg a mindenfele reflexvizsgalo, terlatas vizsgalo meg a 600 kerdeses pszichoteszt (amibol kb. 100-150 kerdes kulonbozik, csak mashogy teszik fel, hogy meg jobban huzzanak:)) szorja az embereket, a pszichologusrol nem is beszelve, hogy ha ugy latja, hogy nem vagy eleg elhivatott.)
    Amugy ha civil hivatasos pilotanak mesz, ott is van pszicho, Ferihugyon csinaljak, es rohadt sokat szornak.
    Ha meg murepulni akarsz, akkor a kovetkezo a feltetel
    - megcsinalod a CPL-t, gyujtesz idot ra (kb. 200-300 ora), aztan egy alap murepuloit teszel le, majd egy korlatlant. "Kicsit" sokba kerul, mert a vegere kb. 10-12 misivel leszel szegenyebb.
    - vitorlazoval: megcsinalod a vitorla szakszot (feltetele: ezustkoszoru (D-vizsga)+ vontathatoi), utana repkedsz min. 300 orat (lehet 150-bolis de alt. megkerik a 300-at), utana leteszel egy alap murepulo kikepzest (foleg) Nagyvassal (IS-28 B2), vagy Acroval, amiben az alap figurak vannak, ugymint hatonrepules, talpon-dugohuzo, bukfenc, legyezo, vezetett orso, leboritas. Ez kb. 20 felszallas. Utana a teljes, ami meg 30 es tele van negativ figurakkal, a vegere meg mehetsz versenyezni.
    Kicsit sokba kerul ez is, a vitorla szakszoig kb. 250 ezerrel leszel szegenyebb, utana mar attol fugg, hogy mennyiert tudsz gepet berelni.

Baluxx
  • Balázs84
    Ezt is érdemes átnézni: http://www.nftc.hu/a-phase1.htm
  • Boconadi
    Az még odébb van :). Jaja, ezt a vidit láttam amúgy.
  • Punker
    amúgy milyen diplomád van?
  • Punker
    http://www.honvedelem.hu/toborzas

kezdésképeen ez tnézzném meg
  • Boconadi
    igen, meg is kaptam. Holnap reggel 8kor indul Kanadába a gépem. És persze 3 Blue Angels -es fog követni, 5 Russian Knights pilótával és a szépség kedvéért 2 magyar pilótával mig29-cessel :D
  • Punker
    amúgy simán menni fog az összes toborzó éjjel nappal ezt atopic-ot lesi már írják is neked a mailt :)
  • Punker
    leestem a székről, és nem csak a bor miatt :) ez akkor apoén hogy tuti józanul is sikerült volna :)
  • Boconadi
    Persze én most teljesen nyitottan beszéltem, nem feltételeztem hogy ilyen könnyű lenne, és nem is céloztam rá. Valahol láttam róla egy videót, és azon elég nehéz volt kijutni odáig, főleg még ott meg is felelni.
  • Bucser
    "Gondolom át kell esnem a kiképzésen amit először kisgéppel, majd Canadába kerülve sugárhajtóművessel teszek meg. (mármint mintha így lenne). Ezután bármilyen gépre ülhetek. "

Húú de egyszerűnek képzelted el:D Azért ez ennél bonyolultabb:D Szerinted mennyien akarnak odakerülni? Az tény, hogy jelenleg folyik toborzás és szükség van pilótára, de igen erős a rosta.. És nem hiszem, hogy a magasságod lesz a leghátráltatóbb tényező....
  • Boconadi
    Nem úgy gondoltam, hogy én most a Blue Angels tagja akarok lenni, csak hogy műrepülni szeretnék repülővel. Gondolom át kell esnem a kiképzésen amit először kisgéppel, majd Canadába kerülve sugárhajtóművessel teszek meg. (mármint mintha így lenne). Ezután bármilyen gépre ülhetek. De emellett nekem létre kell hoznom egy saját társaságot? Mert az ám gecisok pénz, és nekem nincsen semennyi:D
  • Kata
    Blue Angels-ös az az amerikai haditengerészeti pilóta lehet, aki legalább 4 évet szolgált már repülőgéphordozón. Egy kemény válogatáson esnek át, és ha jól tudom egy pilóta 1 évig lehet a csapat tagja, utána leváltják. Legalábbis én ezt hallottam/olvastam.
    Csak olyan, hogy többszázmilliós katonai gépeken kötelékrepülgess, olyan a valóságban nincs. Az összes ilyen bemutatópilóta sorállományú a légierőknél.
  • Balázs84
    Boconád: Szerintem magyarként a Blue Angels és hasonlókat felejtsd el. Ha mindenképpen kötelékpilóta akarsz lenni, akkor meg kell tanulnod műrepülni, szerzel két hasonló pilótát meg néhány jó szponzort és mondjuk olyan Royal Jordanian Falcons szerű köteléket akár össze is hozhatsz magadnak.
    Mondjuk ez is elég lehetetlen dolognak tűnik, de a Blue Angels-nél picit reálisabb.
  • Bucser
    Légifölény vadászgép szerinted mire való?

Egyébként hálás lennék, ha megtanulnád használni a válasz gombot. Baromi zavaró, hogy nem tudni kinek mit írsz.

Egyébként meg attól, hogy egy repülőt régi doktrína szerint terveztek és alakítottak attól még lehet kategóriájában a legjobb. Az igazi gond, hogy utolsó mohikán ugyanis manapság már a többfeladatúság a nyerő és nem a specifikált típusok a fejlesztési költséges írtózatos megnövekedése miatt.
  • Airbus A380
    Máshol azt olvastam milyen szuper moder (állítólag a lehető legmoderneb vadászgép jelenleg) és csak arra jo nagyjából hogy légteret ellenőrízzen?
  • Bucser
    Nem szempont.
  • Airbus A380
    Szerintem a Raptor sokkal de sokkal szebb.
  • Airbus A380
    Köszi mindkét válaszod