Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Scramjetnél kompresszor? <#idiota>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Sanyix
Nemhiszem hogy sima sugárhajtõmûnél olyan forró lenne a kompresszorból jövõ levegõ hogy begyújtsa 😊 scramjetnél még elképzelhetõ.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Villanymotorral pörgetik fel, kellõ fordulatszámnál az égõtérbe fecskendezik az üzemanyagot. Asszem nem kell elektromos gyújtás, hanem a a kompresszor által nyomott forró levegõ gyújtja be, de ebben most nem vok biztos. Miután meggyulladt, a magas nyomású kiáramló égéstermék hajtja a turbinát, az mechanikus áttételen keresztül a kompresszort, az meg csak szíja és szíja be a levegõt és nyomja hátra az égõtérbe, gyullad, kiáramlik, turbina, és így tovább. A befecskendezett tüzelõanyag és a levegõ mennyiségével lehet szabályozni a fordulatszámot.
Ja, és persze a kiáramló forró izé mellesleg eltolja a repcsit is 😊

Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.

Mi történik amikor egy sugárhajtómûvet beindítanak?Hogyan indítják el?

Dred bíró
A belugából valóban csak öt db készült?

\"Én vagyok a Rend!\"

Dred bíró
<#taps><#taps>

\"Én vagyok a Rend!\"

Kit--Kat
Ez olyan Concorde-os kormány ami szerintem tipikusan izléstelen francia megoldás volt😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Fenrir
Érdekes, valahol írták hogy már fly-by-wire a vezérlése, de a kép szerint az orosz nem akarja a joystickot használni 😊

A halál csupán a kezdet...

Kit--Kat
De ha jól láttam (abszolút nem vagyok képben) vannak viszonylag frisebb Tupoljevutasszállítók is.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Dred bíró
Elvileg még az A300-as és az A310-is gyártásban van még. (ha jól tudom jövõ év közepén álnak le velük)

\"Én vagyok a Rend!\"

Par haverral ugy tervezzuk hogy a jovore par repuloutra befizetunk ahol nagytuskok mennek. Cel mindegy csak amig lehet meg repkedjunk veluk 😛

Az oke, hogy gyartas utan meg jopar evig lesznek ezek a szepsegek, de egyre kevesebb repul a kornyekunkon.

Az Airbus vs Boeing vitat azert nem kezdtem el mert felesleges. Mindenkinek megvan a sajat velemenye es ennyi pont eleg. 😊

alert
A jelenlegiek eléggé fel vannak újítva, a hajtómû se az eredeti, a mostani sokkal halkabb, takarékosabb, környezetbarátabb.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

I.C.ram
Azért sokszor hajlamosak az emberek a vitát is flamenek nézni, csak mert unatkoznak, és szeretik kiélni a törlés feletti hatalmukat 😊 (nem rád gondolok)
I.C.ram
Persze. Volt pár altípusa, amin már modernebb navigációs rendszer volt, stb. De né azt hittem, hogy kb a 90-es évek végéig gyártották 😊
Kit--Kat
Íjjjjjj ezt még én sem hittem, hogy gyártásban van:o
Szerettem ezt a gépet, viszonylag sokat utaztam veled és tényleg kecses és üde színfolt volt a többi gép között mert sokkal kekenyebb a keresztemtszete min mondjuk a Boeingé.
A pilótafülkéje viszont nagyon elavult vol, ezeket az újakat azért frissítették valamennyire?

[NST]Cifu
Vita... igen, ha vita lenne, valós érvekkel és tényekkel, normális hangnemben, igen, abban még én is szivesen részt vennék. Csak a Nyiri által képviselt "az Airbus ******" szintû megjegyzések mellé most bejön a másik oldalról az, hogy "azért szeretem...". Bocsi, lehet hogy túl negatív vagyok, de félek ebbõl inkább flame lesz... :\

Ám ne legyen igazam, és kerekedjen belõle valóban tartalmas és érdekes vita. Egy HT topic béli egymás anyázós stilusú flame után egy ideig ez volt a szignóm itt az SG-n:

A vita - a tudás cseréje.
A vitatkozás - a tudatlanságé.
(R. QUILLEN)

Bucser
Vitára mód van értelme nincs. Pláne nem olyan érvekkel, hogy Szeretem mert.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Dred bíró
Ezek szerint vitára mód van. ÉLjen a demokrácia. <#hawaii>

\"Én vagyok a Rend!\"

Kata
Még valami. Az iaro bekrepált úgy tûnik, ezáltal a topik bannere sem látható. Ezen felbuzdulva, ha valaki csinál vagy csináltat valami szép képet, akkor felrakom a fõcímbe. Több "pályázat" esetén a topiklakókkal megszavaztatom a dolgot.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Nem találtam még vészesnek a dolgot, egyelõre nem törlök.
De figyelemmel követem a vita alakulását, és mihelyst elfajul, hozom az ostort meg a fogsort. 😊 Remélem erre nem kerül sor, és kultúráltan bírják megvitatni a témát.

[/cserf][/fülünyúl]

Dred bíró
Szinte éreztem.<#sir>

\"Én vagyok a Rend!\"

Dred bíró
[NST]Cifu
Na, ebbõl takarítás lesz, elõre látom... :\

Dred bíró
Európaiaké. Persze tudom millió helyrõl jön még alkatrész de akkor is Európa gyártja.<#worship><#worship>

\"Én vagyok a Rend!\"

Mienk? Miert is?

Dred bíró
Hát igen leginkáb én is azért szeretem mert a "miénk". <#whatever><#whatever><#whatever>

De az A380 szerintem kimondottan szép.

\"Én vagyok a Rend!\"

I.C.ram
Amúgy nem a TU-154-es volt a kategóriájának leggyorsabb utasszállítója?
I.C.ram
Ezért nem ilyen fekete-fehér a helyzet szerintem. Airbus még fiatal cég, és gyûjti a tapasztalatokat.

Boeing gépeket én is jobban szeretem, de az Airbus legalább európai, és ez nekem sokat számít 😊
I.C.ram
Én is azthittem, hogy már rég abbahagyták. Kb mikor a Malév kivonta õket a forgalomból.

tényleg az egyik legszebb gép volt. Ruszkik képtelen egy szép autót tervezni, de a repülõkhöz nagyon értettek. 😊
[NST]Cifu
Az An-2-eseket Y-5B jelzéssel a mai napig gyártják kínában...

Dred bíró
Én azt hittem már régen leáltak a gyártással.

\"Én vagyok a Rend!\"

Fenrir
Az lehet, de a Boeing éppen annyira "szerelõbarátságtalan" mint az Airbus :\

Szokott csuklani Bill Boeing anyja egy-egy jól sikerült fázis vagy a-c check után...

A halál csupán a kezdet...

Befejezik a TU-154 gyartasat.
<#szomoru1>

Legszebb utasszallito ami letezik.

A francia egoista mentalitassal nem lehet. Mindenkire ra akarjak eroltetni a sajat elkepzelesuket (Autogyartas detto). Rohadtul nem erdekli oket, hogy kinek mi tetszik. A boeing ezzel szemben minden fejlesztese a pilotak beszamoloi alapjan keszul.

Dred bíró
De én nagyon drukkolok nekik hogy kijöjjenek a bajból. És jól a Boeing orra alá dörgöljenek. <#vigyor1><#vigyor1><#vigyor1>

\"Én vagyok a Rend!\"

Dred bíró
ÉN IS aIRBUS PÁRTI VAGYOK <#eljen><#eljen>

Csak kedvesen közöltétek hogy ezt itt nem lehet hangoztani.<#hehe><#hehe><#hehe>

\"Én vagyok a Rend!\"

Bucser
igen valami hasonló lehet😊 Az elvakultság örömforrást jelenthet😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

I.C.ram
Ilyenkor elárasztja a tested a boldogság hormon?
A németeknek kell kézbe venni a cég irányítását.

Dred bíró
"Állami támogatásra vár az Airbus

Az Airbus várhatóan állami segítséget fog kérni a közepes méretû, nagy hatótávolságú A350-es kifejlesztéséhez. Az európai konzorcium a jelek szerint komoly bajban van, ám a lépés ismét felizzíthatja a vitát az EU és az Egyesült Államok között.

Az állami támogatás „nélkülözhetetlen”, hogy egyenlõ feltételeket garantáljon az amerikai versenytárssal, a Boeinggal szemben – idézte a New York Times az Airbus szóvivõjét, Rainer Ohlert. Az EU tavaly októberben már elhalasztotta egyszer az európai konzorciumnak adandó segélycsomagot.

Az állami támogatás már csak azért is fontos az Airbusnak, mert mostanában alaposan rájár a rúd a toulouse-i székhelyû cégre. A minap derült ki, hogy technikai problémák miatt akár 6-7 hónapot is csúszhat a vállalat zászlóshajójának tekintett A380-as óriásgépek átadása. A késlekedés akár 2 milliárd eurójába is kerülhet az anyacégnek, az EADS-nek, arról nem is beszélve, hogy a hír hatására a párizsi tõzsdén a múlt héten 26 százalékot estek a vállalat részvényei.

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy bennfentes kereskedéssel vádolták meg az EADS vezetõit: Noel Forgeard francia társelnök és más vezetõk ugyanis még azelõtt értékesítették részvényeiket, mielõtt kitudódott volna a késlekedés, és a részvények ára zuhanni kezdett volna. Thomas Enders, az EADS német társelnöke élesen bírálta kollégáit, rámutatva, hogy az Airbus válsága válságot jelent az EADS számára is. „De minden válság lehetõségeket is hoz magával” – tette hozzá ugyanakkor Enders."

Új vezetés az EADS élén, az elemzõk elégedetlenek

\"Én vagyok a Rend!\"

Dred bíró

\"Én vagyok a Rend!\"

Dred bíró
Szerintem kimásznak a bajból.

\"Én vagyok a Rend!\"

Dred bíró

\"Én vagyok a Rend!\"

Egyre nagyobb a gáz az airbusnál.

Tovább dagadhat az EADS–Aribus-botrány

Bajuszt akaszthatnak az EADS német és francia tulajdonosai az Airbus rendbetétele miatt. Német-francia konfliktus alakulhat ki az Airbus irányítása körül, miután a repülõgépgyártó közös tulajdonukban lévõ fõ befektetõje, az EADS légiipari konglomerátum szorosabbra vonja ellenõrzését a cég felett - írja a Google News.

Az utóbbi vállalkozást a két nemzet delegálta társelnökök és társ-vezérigazgatók irányítják. Mivel az Airbus tegnap óta hivatalban lévõ, következésképpen munkájával még csak ismerkedõ elsõ embere, a francia Christian Streiff közvetlenül az EADS német társ-vezérének, Thomas Endersnek jelent, utóbbi befolyása rendkívüli módon megnövekedhet a cégcsoport felett, ami magában rejti a "nemzetközi" konfliktusok lehetõségét.

Az EADS egyelõre csak annyit közölt, hogy kidolgozás alatt van az Airbus kontrolljának új rendszere, ám eközben a DaimlerChrysler, az EADS 22,5 százalékos német tulajdonosa arra biztatja Enderst, hogy gyakoroljon hatékony ellenõrzést az A380 szuperjumbó óriás-utasszállító gép költségtúllépése és szállítási késlekedése miatt bajba került repülõgépgyártó felett. A 7,5 százalékos EADS-tulajdonos Lagardere médiacsoport viszont azt szeretné, hogy a tegnap kinevezett francia EADS-társvezér, Louis Gallois tartson egyensúlyt a vezetésben német partnerével.

Kimosnak otthon kiteritik jon bill redneck es hazavagja az egesz napi melot, mert USA power.... ehehehe <#idiota>

Speedbreaker
Azta <#wow2>

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *

link a www.ch47.org/dust_landings.htm-ra
CH-47 a sivatagban video

Azt írja There is a Chinook in there somewhere.
Leszállás után a hátsó kerék elsûlyedt.

Speedbreaker
Köszönöm szépen mester <#wave><#wink>

Only music, only dance, but the first is friends! *Pedal To the metal * Haulin * Szóld le az előtted írót * vótmá * Lock On * Zöldszar * LEGszarabb vicc *