14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#9160 csak Ő azt a 2000vmennyi repórát nem játszotta végig -
#9159 Tisztába volt vele gondolom hogy a repülés nagyon veszélyes játék. -
#9158 Szegény -
#9157 Gyászol a Blue Angels – az F-18-as baleset háttere -
#9156 remélem még nem vót :)
-
#9155 Cpt. kidobta a cigijét.
Amúgy ilyenkor mi van vissza mennek a reptérre? -
#9154 kicsit furább lett volna ha ez 30000 lábon történik :-) -
#9153 Egy ilyet elfogadnék otthonra. :) -
#9152 fákke -
#9151 Ezt nézzétek meg. -
#9150 -
#9149 Pilóta meghalt... R.I.P. -
#9148 -
#9147 Nem egy szép szülinap a Blue Angels-nek.... :( -
#9146 "Lakóházakra zuhant egy amerikai vadászgép
április 22. vasárnap 0:46
[MTI]
Lezuhant az amerikai haditengerészet egy F-18-as vadászgépe szombaton az Egyesült Államok délkeleti részén, Dél-Carolina államban - jelentették amerikai tévéállomások. Szemtanúk elmondása szerint a haditengerészet Kék angyalok műrepülőrajának hat gépe repült együtt kötelékben a beaufort-i légi parádén, amikor az egyik egyszer csak eltűnt a fák mögött, s kisvártatva nagy fekete füstoszlop emelkedett a levegőbe. A CNN hírtelevízió értesülése szerint a gép lakóházakra zuhant, s legalább egy ember életét vesztette. A pilóta sorsáról egyelőre semmi hír. " -
#9145 off
Szép az a büntipont a neved mellett, nálad még sosem láttam ilyet .
[spolier]Habár a te esetedben én is felkaptam volna a vizet...[/spoiler]
on -
Mr Faláb #9144 Igaz. Hallottam ma utólag olyan infót is, hogy a gépnek nem volt semmi baja, a pilótát egyszerűen kilőtte a gép, aztán egyszer csak azt vette észre hogy az ernyőn lóg. Ez elég érdekes... Ráadásul ez a gép már "Charlie" volt nem "Alfa"... -
#9143 Megközelítás közben ezer meg egy dolog miatt leeshet. Igazából a madarak csak felszállásnál veszélyesek, leszállásnál a nagygépek szinte alapgázon siklanak be. -
Mr Faláb #9142 le bizony. a pilóta kiugrott. bár tegnap még nem tudtam semmi részletet, de ma már azért vannak újdonságok. itt a lap alján találni róla némi infót. "Crashed on approach to Vidsel airport in northern Sweden" ebből én talán arra tippelnék hogy madarakkal találkozott, bár nem tudom. Ha jól rémlik a pilóta neve, akkor 2005-ben a repnapon ő repülte Kecskeméten a bemutatót. -
#9141 leesett? -
#9140 Miért? -
Mr Faláb #9139 Svédeknél 1 Gripen kampec -
#9138 így sajna nincs ötletem. -
#9137 Nincs ötlet? :( -
#9136 Definiálja a relatív hajtóműtömeget? Valahogy így. -
#9135 Akkor hogy hangzott a kérdés? -
#9134 ZH kérdés :D -
#9133 jó lenne ismerni a szövegkörnyezetet hogy miben volt. -
#9132 Fogalmam sincs. :( De jó lenne tudnom. -
#9131 hát a szó szerinti értelmezés alapján arra tudok gondolni, hogy a tényleges tolóerőből amit tömegben is fejezhetnek ki (fékpadon mérhető) levonják a hajtómű tömegét.
Ha nem szó szerint veszem akkor meg inkább tolóóerő/tömeg arány akart az lenni nem? És azért relatív mert változó terhelés mellett ez változik (a gép tömegének csökkenése az üzemanyag fogyása miatt ez az arány változik) -
#9130 Valaki megtudja mondani nekem gyorsan, hogy mi az a repülőgépek relatív hajtómű tömege? -
Mirk #9129 jó kép:) -
#9128 Nos ma megkaptam a Gripen c könyvet.
Nekem tetszik nagyon. -
perko #9127 Ha volt már akkor bocs!
Extreme Pilot -
#9126 -
#9125 Megvan valakinek a "A Gripen" c. könyv? -
tomcat1 #9124 Kipróbálnám ezt is kűr erejéig :)
Bár lehet ezt nem tolerálná túl jól a szervezet. Főleg a mínusz g-t, azt nagyon rühelltem. -
#9123 tuknád a repülőt?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szegény repülő:( -
#9122 tuknám ^^ (vezetném :D ) -
#9121 deal