14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#9120 Maradjunk inkább a repülésnél, az a mi műfajunk.
[center]
-
#9119 Az operettben is táncikálnak, de nem balettet. :)
(egyébként én sem kedvelem egyik műfajt sem) -
#9118 Pardon, nekem pedig már beindult a fantáziám :)))
(amúgy meg operett <> balett)
Afene, megint lebuktam, hogy lövésem sincs a témáról. :)
(Bár most hogy mondod, a balet a tánc, az operett meg a tisztán énekben való előadás? Nagy szagértő vagyok ebben is. ) -
#9117 Az elmutogatósdira értettem a balettozást, nem szó szerint. :D
(amúgy meg operett <> balett) -
#9116 Figyelembe véve, hogy milyen széles egy 3+3 ülléssorra berendezett 737 folyosója, egy ilyen kérés felérne egy életveszélyes fenyegetéssel. :))
Amúgy az ötlet nem rossz, bár személy szerint nem vagyok nagy operettrajongó. :) -
#9115 Jaj, te szegény. Majd legközelebb kérd meg az attraktív sztyuvikat, hogy balettozzanak neked egész úton. :D -
#9114 Igaz, guruláskor volt tényleg bemutatófilm, gondolom a sztyuviknak nagy könnyebbség, hogy nem kell minden úton elmutogatni a standard mentő-macerát, bár a tunéziai légitársaság 737-esén nagyon atraktív volt a személyzet, talán ennek tudható be, hogy nem egymással beszélgettek az utasok a "műsor" alatt (mint korábban azt tapasztaltam), hanem rájuk meredtek nagy szemekkel, noha a közben futó angol nyelvű kommentárt saccra a 80%-uk nem értette.
Lehet akkor én fogok ki mindig rém unalmas járatokat. :)
Mondjuk elég gáz is volt, mert azért a zajszint elég magas, elvileg se discman, se mp3 lejátszó nem használható (bár e téren ellentmondott egymásnak az ismerető prospektus, és a bemutató animáció, ez utóbbi ugyanis csak akkor tiltotta, ha az "öveket bekapcsolni" jelzés világít), a karfa csatlakozóin keresztül elérhető elvileg 10 (gyakorlatilag 5-6) zenecsatorna meg büszkén pályázhat a leghalgathatattlanabb zeneööszeállítások megtisztelő címére... Szóval kénytelen voltam olvasni. :)) -
#9113 Igen, a miénken még zömmel crt monitorok vannak. Bár mintha úgy hallottam volna, hogy ezen az új gépben az ülések háttámlájába be van építve lcd monitor. -
#9112 De ezek képcsöves monitorok, nem LCD-k. Mármint a 767eseken. -
#9111 végig csak a standard GPS adatokat tolták (kis térképen a gép poziciója és megtett útja mindenféle nagyításban és nézetben, rep. magasság és földhöz viszonyított sebesség, meg a várható megérkezési idő
Ez volt az Airshow :)
Ha nem raktak be filmet akkor biztos valami gond volt a magnóval, mindig szoktak filmezni. -
#9110 Videókazetták. Vannak pl tájékoztatók, úgymint a célállomás bemutatása, mit kell csinálni vészhelyzet esetén, hogyan kell felvenni a műtüdőt, a mentőmellényt. Vannak filmek is, mi amikor törökbe mentünk összeválogatott focibakikat meg Mr. Bean-t néztünk. A nagygépen (767) a 8-10 órás út alatt rendes mozifilmeket is vetítenek amik még viszonylag frissek is. Asszem tavaly pl az Én, a robot is fent volt ami azért annyira nem régi. -
#9109 Nem láttam még működés közben, most amúgyis lent vagyok a bányában szenet lapátolni (magyarul 1 hónapra levezényeltek a forgalomból a hangárba). Forgalmisták hegeszgetik, volt rajta ATC bulletin meg pár belsős munka.
Amúgy mindenki azt mondta, hogy ócska egy rendszer és csak a baj van vele. Asszem annó az LHD-nek volt ilyenje, onnan a rossz tapasztalat. -
#9108 Miféle kazetták? :)
Hát ugyan nem sűrűn repülök, de nemrég a Malév egyik 737-essével repültem, és végig csak a standard GPS adatokat tolták (kis térképen a gép poziciója és megtett útja mindenféle nagyításban és nézetben, rep. magasság és földhöz viszonyított sebesség, meg a várható megérkezési idő) -
#9107 ÁÁÁhhhh! De maga a rendszer korrekt?
Képeket nem szoktatok csinálni?:) -
#9106 Ugyebár a legtöbb utasszállító gépben a videószórakoztató rendszer lejátszói/kazettái az utaskabin végében, általában az utolsó fejfeletti csomagrekeszben vannak. Hogy miért pont ott? Gondolom mert közel van a hátsó légikisérő állomáshoz és a légikisérők a lejátszott anyagot rögtön látják az utasmonitorokon is amikor előrenéznek.
Ennél a gépnél a középső állomásnál van egy kb wc méretű beugró, oda vannak bezsúfolva ezek a lejátszók. Elég furcsa. -
#9105 Na mesélj róla, mi a véleményük!
És milyen kamra? -
#9104 Na igen, a szórakoztató rendszere olyan amilyen, a kollégáknak is meg van a véleményük róla :)
Mindenesetre érdekesen néz ki az a kis kamraszerűség :) -
#9103 Ok-ok! Na de amit kérdeztem, azt nem tudod? -
#9102 van sims 2 - Build a plane editon? :D -
#9101 767-300ER ha kérhetném :) -
#9100 Sims2??? Azt hogyan? Mármint én levagyok maradva, csak a sima alap Sims2 van meg. -
#9099 Amúgy a Sims2-be (igen, abba) egy sráccal csináltunk egy 737-700NG repcsit. -
#9098 esetleg jégtelenítővel, melyiknek mi az ízlése -
#9097 és leöblíti egy kis pohár kerozinnal? -
#9096 767-300
777-es ezt megenné reggelire:) -
#9095 ez 777? -
#9094 Azért ne barmozz le 1 kapitányt:)
8 éves, de amennyit láttam belőle belülről tévén keresztül, az interactive rendszere eléggé elavultnak tűnt:S -
#9093 Ha már böszméknél járunk:
Ma volt a promófotózása/videózása, mondjuk élőben, 100 méterre tőle nagyobb feeling volt látni ahogyan áthúz a kifutó felett 20 méterrel. Mondjuk a barom majdnem ránkfújta a hangárajtót amikor beállt a műszaki előtérre. Kicsit kivert a víz amikor az a böhöm nagy ajtó rázkódott mint állat. -
#9092 én felajánlottam 1 bor árát, gyere el érte :) -
#9091 Ehh, ezek a nők!:) Mindig más állja a cehhet... -
#9090 jaj! csak nem... :) -
#9089 Szerintem azért nézd meg, hova akarnak küldeni, nehogy így járj ^^
[center] -
#9088 Srácok, bármelyikre csinálok jogsit, ha összedobjátok. :) -
#9087 erről a filmről tud valaki valamit? Mi a neve? Jó?
A vmh59 fórumon találtam, ott sem válaszoltak rá így megkérdezem itt, mert nekem is tetszett ez a kis tréler. (ha egyáltalán ez az lenne) -
#9086 Első típusról beszéltem, ami 4 óra valóban, de azért általában típustól függően az 5 órát megrepüli az ember (pl. a 172XP-nél +légcsavarállítás gyakorlása végett). Amúgy te merre repülsz, ha nem vagyok túl indiszkrét? -
Baluxx #9085 Reaper: elso tipushoz 4 ora kell, utana felezodik. Tehat 2 ora egy atkepzes. (Ha mondjuk a holgy Jak-52-es tipust csinal () akkor nem mindegy, hogy 120 rugo az atkepzes, vagy 240...)
Baluxx -
#9084 Gyere Őcsénybe, olcsóbban megkapod:-D Amúgy átlagosan mondjuk C-150/152-esre 20 és 30k között alakul egy óra. A PPL-A-hoz 45 órát kell repülnöd, erre rájönnek az orvosi díjai, a vizsgák díjai (pl. SPL vizsga Ferihegyen), stb. Jobb helyeken (pl. Őcsény:-D) 1 misi körül kijön a PPL-A mondjuk C-152 típus szakszóval. Utána ha megvan egy típus, a következőhöz már csak 5-6 órákat kell repülni (pl. ha utána meg akarod csinálni a 172-est). -
#9083 Hát szerintem kicsit előnyös helyzetből indulnak. Mi más lenne nagyobb vonzóerő a hadseregben, mint az, hogy arabokat lehet lőni hummerből, és még jó csajok is vannak, akik csak a fiatal bevándorló önkéntesekre buknak, főleg ha spanyol akkcentussal beszél. -
#9082 Naés a Cpt. Czigány Ildiről sem... annak idején naonsokat műrepült 142-vel...! Csak később ferült el a nagy böszme vasak felé... :D Kemény csaj naon! -
Baluxx #9081 Negative, odafent vannak ezen a velemenyen sajnos, mert volt egy azaz egy darab fakezu csaj. (A masik gond, hogy tele volt vele a szaksajto, attol hogy megkapta az I/A-t, addig, hogy kikerult Kanadaba. A vizsgat udvariasan nem vertek nagy dobra. Es meg egy fiaskot nem akarnak. Tudod par emberbol annyira kiveszett a rugalmassag, hogy a gumi is megmerevedik a tarsasagaban...)
Amugy ismerek sok jo kezu lanyt, valaki Gobezik, valaki mar motorossal nyomja, es azert ne feledkezzunk el a Daka Olgirol se:)
Baluxx