14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • Fenrir
    Szerintem egyáltalán nem csúnya, szimmetrikusan szép.
  • [NST]Cifu
    Nyilván komoly erőforrásokat mozgattak meg, hogy szépen nézzen ki, hiszen nincs is fontosabb szempont egy katonai gépnél, mint az, hogy megnyerő külseje legyen....
  • Airbus A380
    Sztem csúnya azok miatt a felálló nem tudom mik miatt.
  • Fenrir
    Nyert.
  • Airbus A380
    Ő az.
  • Fenrir
    Van katonai B737-es, asszem az ausztrál légierőnek van egy AWACS-hoz hasonlója.
  • Airbus A380
    Az MRTT-ről tudok. Az gondolom újra tölthető mint más tankerok.

Természetesen nem civil A320-ra gondoltam.

(de én pl azt se tudtam hogy az A330-ból és a B737-ből létezik újra tölthető )
  • [NST]Cifu
    Az A320-ból nincs katonai változat, az A310-ből és az A330-ból van Multi-Role Tanker Transporter (MRTT) változat, amely rendelkezhet hajlékonycsöves-kosaras vagy merevcsöves légi utántölés fogadásához szükséges berendezéssel. A civil változatok egyike sem utántölthető levegőben.
  • Airbus A380
    Airbus A320-ból létezik levegőben utántölthető változat?
  • Airbus A380
    Erre kiwáncsi leszek mi leszz a Boeingnek ebből a nagy igérgetéséből.
  • Bucser
    Nem értem hol a fricska??
  • Airbus A380
    Újabb fricskát adhat az Airbusnak a Boeing
  • Airbus A380
    Ma megkaptam a repülőgép határozót.

Nekem nagyon tetszik.
  • Airbus A380
    Egyébként én olyat is hallodtam hogy A320-as gyártósort visz az Airbus Indiába is.

Bár nem tom ez mennyíre igaz.

A kínai A320-as gyártást több helyről is hallodtam.
  • [NST]Cifu
    Nem kell azért lekörözniük a két nagyot. Főleg belső piacra, ill. a "kína-barát" országokban gondolkodnak, tehát legalábbis most még nem az a cél, hogy egy Boeing vagy Airbus szintű gépet adjanak ki a kezeikből. Az ráér 10-15 év múlva is...
  • [NST]Cifu
    Főleg kisebb orosz gépek másolatait, An-2, An-24 ill. ezek "házilag" módosított, felújított változatai.
  • Airbus A380
    Ázsiának kina fogja csinálni az Európai és más A320okat meg asszem átviszik németországba.
  • Bucser
    Nem azért kell külön üzem mert annyira viszik a 320-ast, hanem mert sokkal olcsóbb ott előállítani mint európában. Ugyanis jelenleg az Airbus csinálja a 15 éves költségcsökkentési programot és az egyik jelentős eleme a gyártási költégek csökkentése. És azt hol lehetne jobban mint a Kínában?
  • Airbus A380
    Majd csak lesz kinai gyártmány. :)

Asszem 2008-ba vagy 9-be nyitják az üzemet.

(annyíra viszikaz A320ast hogy oda külön üzem kell)
  • Fenrir
    Ahhoz képest, hogy Boeing promo kép ránézésre elég sokminden hiányzik belőle:

A középső LCD monitor mellett balra csak az ISFD van, szokott lenni ott egy VOR-ADF és egy RMI is. A pedestalon (középső pult a gázkar után) van egy nagy üres rész, ott szokott lenni az ACARS-nak a nyomtatója. Viszont a HUD az nagyon jó dolog, nah ilyet még csak képen láttam eddig :)

BTW ez az új Boeing festés tök szép szerintem.

• Fenrir
    És az Airbus miért kínai gyártmányú gép?

Amúgy kíváncsi leszek rá, hogy milyen géppel tudja felvenni a versenyt a Boeing-gel és az EADS-szal. Most, hogy az európaiak kicsit gyengélkednek és a Boeing eléggé belehúzott valami nagyon nagyot kell nekik alkotniuk.
  • Airbus A380
    Elvileg lesznek kínai A320-asok is szal nem kell 10 évet várni.
  • Bájital
    rá se tégy...sztem tök sirály...itt sincs álmosság?...nem harag...megyek azonnal...csak gondoltam féfi bűvkörötöket megzavarom egy kicsit...ne legyetek olyan nagy nyugalomban...jó éjszakát...
  • Bucser
    Ennek fényében az aláírást is módosíthatod: Az értelmes hsz lehetőség a hülyeség viszont kényszeres...
  • ColdFire
    enyit rólatok, új logom van
  • Falconer
    Hat meg aki mar urprogramra csinal cuccokat az mar repulogepekre is vszeg kepes.
  • Fenrir
    Mert megszokták tőlük, hogy ami kínai termék az egyenlő a gagyival is. Régen így is volt, de ma már annyira nem xar minőségűek amiket csinálnak.
  • Bucser
    vigyázz mert 10 év múlva lefagyhat az arcodról a mosoly mikor egy kínai repülővel fogsz utazni....

A Kínaiakat senki nem veszi komolyan... Nagy hiba.
  • Airbus A380
  • Punker
    "

Sok milliárd dolláros befektetéssel nagy kapacitású utasszállító repülőgépek gyártására képes ipari bázist szeretne kialakítani Kína, egyúttal csökkentve függőségét a két a piacon uralkodó gyártótól, az amerikai Boeingtől és a nyugat-európai Airbustól.

Már a kínai államtanács elé került az erre vonatkozó terv, ami a kormányzat támogatását élvezi, két nagy állami gyártóról, az AVIC I és az AVIC II néven említett vállalatról. Az előbbi egyik illetékese már azt is bejelentette, hogy a prototípus 2010-ig bemutatásra kerülhet."

eddig milyen civil gépeket gyártottak?
  • Airbus A380
    Az a halyzet hogy amit akartam könyvet nem biztos hogy meg tudják szerezni a bolltba.

A kérdésem: A Gripen c. könyv megvan valakinek? Az milyen?
  • frekkon
    emberek!

egy kis segítség kéne! Magyarországon lezuhant szovjet gépekről tudtok valamit? Már kerestem de nem igazán találtam semmit.

a segítséget előre is köszönöm
  • Airbus A380
  • Bájital
    aha...
  • Fenrir
    Nálunk ha ennyire nem is látványosan, de szoktak lenni meredek dolgok, főleg amikor a hangárba kell bevinni úgy gépet, hogy már szinte tele van és a szárnyak koppanásig vannak húzva egymáshoz.
  • [NST]Cifu
    Köztudott, hogy a repülőszerkezetek karbantartói félelmetes figurák, különösen a kívűlállóknak (lásd még Fenrir bajtársunkat). A norvég hadsereg helikoptereseiről készült képek is csak alátámasztani tudják ezt:

[center]

• Fenrir
    Tudomásom szerint többször is rosszúl volt már repülés közben mióta kapitány és ilyenkor az elsőtiszt hozta le a gépet sos-ben.
  • Clidey
    Ezt meg hogy kell(ene) érteni?
  • Fenrir
    Eléggé készen van a néni.
  • Bájital
    semmi...csak voltam nektek negatívum...