Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Boconadi
egyre több nõi pilóta van.
ColdFire
énisénis :o

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Kata
Én is lehetek? 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Boconadi
-Kontaklencsés vagyok
-185-vok, és még vagy 2-3 cm-et biztos növök.
-5-ben enyhen gerincferdülésem volt, de már nincs szal az nem tom számít e vmit.
-Néha (bár elég ritka) magas vérnyomás

Szal nem lehetek pilóta 😞
De polgáriak még lehetünk !
<#alien2><#zavart1><#nezze>

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Ja én sem próbáltam meg, csak most ahogy végigolvastam a szempontokat állapítottam meg. Félreérthetõ voltam <#circling>

Én meg se próbáltam, esélytelen let volna, viszont kipróbáltam, milye jak -kal mûrepûlni 😊
<#eljen>

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Teljesen ki lett tárgyalva, de azért beteszek még ide egy konkrét vadászpilóta álláshirdetést: link
Én a gerincferdülés miatt estem ki...

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Boconadi
Majd jön a Rássön Knájc egy pilótával... Gyáá 😄
ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire
tejóisten ezt hogy?
nem gyenge pilóta lehetett, még két ember vezérelte géppel is nehéz lehet köteléket tartani, bár én csak lockon-os tapasztalatomról beszélek 😄

Boconadi
ezt olvastátok?
ColdFire
a 747est 😄

narazzino
hát nem tudom...én látom a képet

Bucser
mert az airliners. net-rõl nem lehet liunkelni.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Airbus A380
Az ATR- 42/72-esekbe még nincs glass cockpit?

Ha hülyeséget kérdeztem sry de még nem láttam.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Azt azért tegyük hozzá, hogy anno az egyik protopéldány is szürkére lett festve.

Nem csak katapultalas, murepulesnel is leepulhet ugy, hogy lebenul.
Mondok egy peldat, a Topi halal egeszseges gerinccel kerult be, csak hat o olyan habitusu emberke, hogy 10 G-vel kezdte az elso fordulot egy egyszeru iskolakor feladatnal is. Gondolod, hogy nem egy szanatorium... es erre meg rajott a 2005-os katapultalas is. Ha gaz lett volna a gerincevel, egy evig se huzta volna.

Baluxx
Boconadi
értem.

Kösz az infokat mindenkitõl
[NST]Cifu
Ilyen esetben saját felelõségedre sem lehetsz pilóta?

A kiképzésedbe beleölnek cirka 200-400 millió forintot, szerinted jófejségbõl fektetik beléd a pénzt? Nyilvánvalóan ha már ennyit költened rád, akkor õk is a lehetõ legjobbat akarják a pénzükért. Ha nem mész át a rostán, akkor nem vállalják a kockázatot.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Boconadi
Kösz az infót. Akkor 185-tel még beleférek?

Gerincel kapcsolatban: Haverom unokatesója azért nem lehetett vadászpilóta mert katapultnál széttört volna a gerince, szal nem bírta volna ki. Minden próbán átesett, de a gerince sajnos nem bírná el.
Ilyen esetben saját felelõségedre sem lehetsz pilóta?
Ja es a most fosulisoknak/egyetemistaknak ez erdekesebb nyari elfoglaltsagnak: (Jo moka😊 - ott is lehet murepulni egy feloracskat😊)
http://www.nftc.hu/a-nyito.htm

Baluxx
Sziasztok

Bocsi, hogy idebofogok, de csak annyi, hogy:
a Magyar Legieronel (pontosabban HM Osszhaderonemi Parancsnoksag, mert onallo LEP mar nincs...) a magassagi hatar 165-185 cm. Ha felette vagy, akkor csak I/B-t kaphatsz, es mehetsz helikopterezni, vagy szallitora. (Egyenlore meg nincs atkepzes, majd lesz.)
Annyi a gaz, ha kicsi vagy, nem tudod csutkara tolni a gazkart, ha nagydarab, nem fersz be a fulkebe. Gripen-hajozonal meg kulon kovetelmeny, hogy ne legyel 89 kg-nal tobb. A 29-esnel nincs ilyen gaz, ott a K-36-os ki tudja dobni a 140 kg-os hajozot is...😊
Amugy meg a legjobban az ortopedsebesz, a szemesz, es a pszichomokus szorja az embereket (gerincproblemak - nyitott csigolya, osszenott csigolya stb. ami hetkoznapi eletben nem zavar, de mondjuk ha 7-8G-t kapsz, akkor eroteljesen cumi. Szemeszet: van, akinek -0,6-os a szeme, es -0,5/+1-tol lefele mar szornak. (Ha megujitod az orvosit, akkor +/- 1.0 D a hatar.) Pszichonal meg a mindenfele reflexvizsgalo, terlatas vizsgalo meg a 600 kerdeses pszichoteszt (amibol kb. 100-150 kerdes kulonbozik, csak mashogy teszik fel, hogy meg jobban huzzanak😊) szorja az embereket, a pszichologusrol nem is beszelve, hogy ha ugy latja, hogy nem vagy eleg elhivatott.)
Amugy ha civil hivatasos pilotanak mesz, ott is van pszicho, Ferihugyon csinaljak, es rohadt sokat szornak.
Ha meg murepulni akarsz, akkor a kovetkezo a feltetel
- megcsinalod a CPL-t, gyujtesz idot ra (kb. 200-300 ora), aztan egy alap murepuloit teszel le, majd egy korlatlant. "Kicsit" sokba kerul, mert a vegere kb. 10-12 misivel leszel szegenyebb.
- vitorlazoval: megcsinalod a vitorla szakszot (feltetele: ezustkoszoru (D-vizsga)+ vontathatoi), utana repkedsz min. 300 orat (lehet 150-bolis de alt. megkerik a 300-at), utana leteszel egy alap murepulo kikepzest (foleg) Nagyvassal (IS-28 B2), vagy Acroval, amiben az alap figurak vannak, ugymint hatonrepules, talpon-dugohuzo, bukfenc, legyezo, vezetett orso, leboritas. Ez kb. 20 felszallas. Utana a teljes, ami meg 30 es tele van negativ figurakkal, a vegere meg mehetsz versenyezni.
Kicsit sokba kerul ez is, a vitorla szakszoig kb. 250 ezerrel leszel szegenyebb, utana mar attol fugg, hogy mennyiert tudsz gepet berelni.

Baluxx
Ezt is érdemes átnézni: http://www.nftc.hu/a-phase1.htm

Boconadi
Az még odébb van 😊. Jaja, ezt a vidit láttam amúgy.
Punker
amúgy milyen diplomád van?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
http://www.honvedelem.hu/toborzas

kezdésképeen ez tnézzném meg

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Boconadi
igen, meg is kaptam. Holnap reggel 8kor indul Kanadába a gépem. És persze 3 Blue Angels -es fog követni, 5 Russian Knights pilótával és a szépség kedvéért 2 magyar pilótával mig29-cessel 😄
Punker
amúgy simán menni fog az összes toborzó éjjel nappal ezt atopic-ot lesi már írják is neked a mailt 😊

Punker
leestem a székrõl, és nem csak a bor miatt 😊 ez akkor apoén hogy tuti józanul is sikerült volna 😊

Boconadi
Persze én most teljesen nyitottan beszéltem, nem feltételeztem hogy ilyen könnyû lenne, és nem is céloztam rá. Valahol láttam róla egy videót, és azon elég nehéz volt kijutni odáig, fõleg még ott meg is felelni.
Bucser
"Gondolom át kell esnem a kiképzésen amit elõször kisgéppel, majd Canadába kerülve sugárhajtómûvessel teszek meg. (mármint mintha így lenne). Ezután bármilyen gépre ülhetek. "

Húú de egyszerûnek képzelted el😄 Azért ez ennél bonyolultabb😄 Szerinted mennyien akarnak odakerülni? Az tény, hogy jelenleg folyik toborzás és szükség van pilótára, de igen erõs a rosta.. És nem hiszem, hogy a magasságod lesz a leghátráltatóbb tényezõ....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Boconadi
Nem úgy gondoltam, hogy én most a Blue Angels tagja akarok lenni, csak hogy mûrepülni szeretnék repülõvel. Gondolom át kell esnem a kiképzésen amit elõször kisgéppel, majd Canadába kerülve sugárhajtómûvessel teszek meg. (mármint mintha így lenne). Ezután bármilyen gépre ülhetek. De emellett nekem létre kell hoznom egy saját társaságot? Mert az ám gecisok pénz, és nekem nincsen semennyi😄
Kata
Blue Angels-ös az az amerikai haditengerészeti pilóta lehet, aki legalább 4 évet szolgált már repülõgéphordozón. Egy kemény válogatáson esnek át, és ha jól tudom egy pilóta 1 évig lehet a csapat tagja, utána leváltják. Legalábbis én ezt hallottam/olvastam.
Csak olyan, hogy többszázmilliós katonai gépeken kötelékrepülgess, olyan a valóságban nincs. Az összes ilyen bemutatópilóta sorállományú a légierõknél.

[/cserf][/fülünyúl]

Boconád: Szerintem magyarként a Blue Angels és hasonlókat felejtsd el. Ha mindenképpen kötelékpilóta akarsz lenni, akkor meg kell tanulnod mûrepülni, szerzel két hasonló pilótát meg néhány jó szponzort és mondjuk olyan Royal Jordanian Falcons szerû köteléket akár össze is hozhatsz magadnak.
Mondjuk ez is elég lehetetlen dolognak tûnik, de a Blue Angels-nél picit reálisabb. <#pardon1>

Bucser
Légifölény vadászgép szerinted mire való?

Egyébként hálás lennék, ha megtanulnád használni a válasz gombot. Baromi zavaró, hogy nem tudni kinek mit írsz.

Egyébként meg attól, hogy egy repülõt régi doktrína szerint terveztek és alakítottak attól még lehet kategóriájában a legjobb. Az igazi gond, hogy utolsó mohikán ugyanis manapság már a többfeladatúság a nyerõ és nem a specifikált típusok a fejlesztési költséges írtózatos megnövekedése miatt.

Airbus A380
Máshol azt olvastam milyen szuper moder (állítólag a lehetõ legmoderneb vadászgép jelenleg) és csak arra jo nagyjából hogy légteret ellenõrízzen?

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Bucser
Nem szempont.

Airbus A380
Szerintem a Raptor sokkal de sokkal szebb. <#hehe><#hehe>

Airbus A380
Köszi mindkét válaszod

Bucser
megölüöd magad ujjászületsz valahol amerikában😄 Aztán sikerül egy nagyadag mázlit is beszerezned új életedben😄 na kb így😊

Boconadi
Azt gondoltam <#hehe>. De valójában hogyan is lehetnék kötelék mûrepülõ? Tegyük fel én blue angelses akarok lenni 😄
Bucser
<#hehe>öreg a kettõ csak együtt megy😄 nem fognak többtízmillás kiképzést fizetni neked csak azért, hogy kiörömrepülhesd magad😄

Boconadi
185 cm vagyok. Engem valójában nem is a harci része érdekel a vadászgépeknek, hanem a kötelékmûrepülés. (szóval én az szeretnék lenni nem az a harcoló vadászpilóta, vagy hogyan is fejezzem ki magam)
Boconadi
Szóval akkor lehetek pilóta? 😮OOOOO
Boconadi
Megmondom õszintén az F16 szerintem jobban néz ki. Hangsúlyozom: Szerintem
[NST]Cifu
Jelenleg egyetlen légierõ akarja csak a típust, ez pedig az USAF. 😊

Röviden:

-Egyfeladatú gép, tehát szinte csak arra használható, hogy a légteret ellenõrizze, szárazföldi célok ellen korlátozott csapásmérõ képességgel rendelkezik mindössze.
-Embertelenül drága, a teljes programköltség alapján (60+ milliárd dollár) az amerikai adófizetõknek a 183 gép minden egyes darabja ~330 millió dollárba kerül.
-Mint minden modern vadászgéptípusnak, ennek is nagyon sok problémával sújtott a fejlesztése és a rendszerbe állítása. Nemrég történt olyan, hogy a fedélzeti számítógépek, beleértve a navigációs rendszert is, lefagytak, mikor Hawaii felõl Japán felé tartott volna pár gép (Japánba telepítik az elsõ századokat). A gépek egy tankert követve jutottak vissza Hawaii-ra. Mint utólag kiderült, a számítógépeik attól kergültek meg, hogy átlépték a 24 órás idõzónát, amivel a szoftver nem tudott mit kezdeni...
-Noha rendelkezik sok speciális képességgel, mint a lopakodás, vagy a fejlett radar, egyes téren, mint az adatkapcsolat, máris megelõzték a felújított vagy modernizált gépek, mint a felújított F-15C-k, az F/A-18E/F vagy az F-16E/F.

Összességében ennyi pénzért nem volt túl jó vásár. Sok Washingtoni fejes szivesebben látná az egész programot a kukában, hogy ne vigyen el több pénzt (így járt a RAH-66 Commache helikopter program pár éve), de az USAF vezetõi körmükszakadttáig ragaszkodnak hozzá...

Bucser
"Tom Cruise, a Top Gun c. film fõszereplõje valójában nem is lehetett volna F-14 pilóta, mivel csak 170cm)."

Biztos adtak neki kispárnát😄

[NST]Cifu
Hmm... a kémelhárítás nem tökéletes, kiszivárogtak ezek szerint bizonyos információk. 😊)