Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
"

Sok milliárd dolláros befektetéssel nagy kapacitású utasszállító repülõgépek gyártására képes ipari bázist szeretne kialakítani Kína, egyúttal csökkentve függõségét a két a piacon uralkodó gyártótól, az amerikai Boeingtõl és a nyugat-európai Airbustól.

Már a kínai államtanács elé került az erre vonatkozó terv, ami a kormányzat támogatását élvezi, két nagy állami gyártóról, az AVIC I és az AVIC II néven említett vállalatról. Az elõbbi egyik illetékese már azt is bejelentette, hogy a prototípus 2010-ig bemutatásra kerülhet."

eddig milyen civil gépeket gyártottak?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Airbus A380
Az a halyzet hogy amit akartam könyvet nem biztos hogy meg tudják szerezni a bolltba.

A kérdésem: A Gripen c. könyv megvan valakinek? Az milyen?

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

emberek!

egy kis segítség kéne! Magyarországon lezuhant szovjet gépekrõl tudtok valamit? Már kerestem de nem igazán találtam semmit.

a segítséget elõre is köszönöm
Airbus A380
<#worship><#worship>

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

aha...

Fenrir
Nálunk ha ennyire nem is látványosan, de szoktak lenni meredek dolgok, fõleg amikor a hangárba kell bevinni úgy gépet, hogy már szinte tele van és a szárnyak koppanásig vannak húzva egymáshoz.

A halál csupán a kezdet...

[NST]Cifu
Köztudott, hogy a repülõszerkezetek karbantartói félelmetes figurák, különösen a kívûlállóknak (lásd még Fenrir bajtársunkat). A norvég hadsereg helikoptereseirõl készült képek is csak alátámasztani tudják ezt:

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Fenrir
Tudomásom szerint többször is rosszúl volt már repülés közben mióta kapitány és ilyenkor az elsõtiszt hozta le a gépet sos-ben.

Clidey
Ezt meg hogy kell(ene) érteni?

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Fenrir
Eléggé készen van a néni.

semmi...csak voltam nektek negatívum...

Falconer
Mibajod van?

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

naon izgi...féfiak...csak repdessetek...megengedett...nem?...vagy makett?

Falconer
Mag megkerdezem havert, az repuli rendszeresen.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Airbus A380
Ill a C-172-esnek mi a szolgálati csúcsmagassága? (sehol nem találtam)

Airbus A380
A cessna 172 gyártásban van még?

Most lehet megin nagyon amatõrt kérdezek de az ilyen gépeken is van robotpilóta vagy a pilótának végig magának kell vezetni?

Clidey
A Cpt. Czigány Ildi is írt.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

sztem a "sztyuárdeszek" tudnának errõl mesélni...

Papirzacsi
Legalább kettõ. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Airbus A380
Úgy tudtam hogy v-mi negatívat is mondasz.... <#taps><#taps>

De legalább elismerted hogy szép.

Fenrir ezek után utazhatsz a futõmû mellett. <#nevetes2><#nevetes2><#nevetes2>

Amúgy hány maléves pilóta írt könyvet?

Papirzacsi
A GYujibácsinak nem csak az a két könyve van. Elég csak a Repülõk, mûszerek, emberek címû könyvet említeni, de részt vett a Repülés mikroszámítógéppel címû könyv magyar verziójának elkészítésében is.

A határozó tényleg rövid infót ad ,gyakorlatilag semmit. :-) De aki erre vágyik az vegye meg. A repülés története megvan. Maga a könyv szépen kivitelezett, de a kommentek a képekhez eléggé mosolyfakasztók. :-)

Fenrir
Ezt a parasztot ismerem személyesen 😄

Háy Gyúji bácsi, sajnor az "r" betüvel kisebb problémái vannak és nehezen ejti 😄

Amúgy jó srác, vannak nála köcsögebb B737 kapitányok 😛

Airbus A380
"A Háy György féle könyvvel, legalábbis az újabban megjelenttekkel nem találkoztam még szemtõl-szemben, de mondjuk jobban ajánlanám, mint egy ilyen "határozót", ami olvasásra nem vmi alkalmas. :-)" nem is ugyanaz a két könyv célja. <#fejvakaras> Pilóta bácsi a laikusoknak szerette volna elmondani a könyvébe hogy nagyából hogy zajlik a repülés világa.

A határozó meg csak rövid infót ad.

(mondom elkéne olvasnod a cikket az aero magazinba ott is világosan le van írva mire készült a könyv)

ui: én nem úgy értettem amit írtam hogy majd elõkapom és olvasgatom mint egy úgymond olvasmányos könyvet. A repülés története sztem még ez is jó könyv.

Airbus A380
De nekem nem is olvasásra kell a határozó . Olvasni ott a Háy könyve meg a katonai gépek enciklopédiája. no mindegy ha megkaptam majd beírom hogy tetszik e.

A Háy-nak csak két könyve van nem? (amit belinkeltem meg egy másik)

Amit belinkeltem azt sztem nézd meg. Tényleg nagyon jó. És teljesen laikusok is olvashatják. (én is az vok mégis megértettem)

Papirzacsi
Ha kell vedd meg, de ilyen mesékkel sztem ne hitegesd magad, hogy majd olvasgatod. Tényleg csak ennyi az infó a repcsikrõl, amit a minta oldalakon látsz, és ez van 500 oldalon keresztül. Ez több mint egyhangú, és emiatt nem is igazán olvasmányos a köny.

A Háy György féle könyvvel, legalábbis az újabban megjelenttekkel nem találkoztam még szemtõl-szemben, de mondjuk jobban ajánlanám, mint egy ilyen "határozót", ami olvasásra nem vmi alkalmas. :-)

Airbus A380
Bár nektek a katonai repülõgépek enciklopédiája se tetszett sztem az is jó könyv.

Azzal au a baj hogy kb 1995 körüli 😞

Airbus A380
Az igaz éppen ezért elég nekem ez könyv teszem azt elvihetem nagyihoz . olvashatom ágyba stb stb....

ha meg bõ infót szeretnék itt a net. De nekem ez most arra lsz jó hogy a gépeket felismerjem (ciki nem ciki sokat nem ismerek fel képrõl)

Apropó Háy György könvyvét ismeritek? karácsonyra kaptam sztem nagyon jó.

[NST]Cifu
Sajnos az itthon kapható eféle könyvek elsöprõ többsége ugyanazon általános problémáktól szenved:

-Régi, elavult anyag (érdemes megnézni, mikori kiadású a könyv eredeti nyelvû változata).
-Csak felületes információk a típusról / altípusokról.
-Nem korrektek, felületesek a technikai adatok.

Ha komolyan érdekel egy típus, a Google-val elõbb találsz egy olyan oldalt, ami tartalmazza a neked szükséges dolgokat, minthogy fellapoznál egy ilyen könyvet.

Airbus A380
"oleg az olyan cuccoknal amiket csak kis szamban gyarottak." Ez benne van az aero magazinban is hogy a könyv nem is nagyon foglalkozik ilyenekkl csak olyan tipusokkal amiket "normálisan" gyártottak. (mármint az újságba lévõ könyv ismertetõben)

Amúgy sztem egyénfüggõ kinek mi tetszik itt is pl sokan leszólták a katonai repülõgépek enciklopédiáját az pl nekem tetszik.

Airbus A380
Kösz.

Igen a minta oldalak alapján tetszik. (én már láttam ilyesmi könyvet hadihajósba és tengeralattjárósba azok is tetszettek szal sztem nekem ez is fog)

Falconer
Nekem megvan. Igazabol kerdes az hogy mi az, hogy jonak tunik. En nem dobtam hanyatt magam tole. Az info mennyiseg/gep elegge keves, foleg az olyan cuccoknal amiket csak kis szamban gyarottak... Amugy ott van par minta oldal, latod te is.

Airbus A380
Köassz.

Õszintén szolva igen most nagyából arra vágyom hogy a fõbb adatok le legyenek írva meg egy rövid kis leírás.

Az hogy drága az most így nem érdekel (félre értés essék nem vet föl lóvé de kaptam névnapomra egy x összeget és abba belefér ezért mondom hogy most nem érdekes az ára) kössz a választ.

Airbus A380
Nem a borítóról.....<#sniffles><#sniffles>

A könyvre gondoltam a tartalomra.

Ezt szeretném névnapomra csak nem tom megéri e. a rövid leírása alapján jónak tûnik de gondoltam hátha valakinek megvan. click.

Elég sürgõs lenne a dolog (napokba lenne megvéve) szal aki ismeri mondjon v-mit róla köszi.

Papirzacsi
Pont ma néztem meg ezt a könyvet az egyik nagyobb könyv "palotában", és eléggé "zöldséges" könyv.Kisalakú de elég vastag. Információ tekintetében nyomába se ér az eredeti nagy Jane's repülõgép határozónak, ami nagyobb mint A4-es méretû, elég sok infót közöl egyes gépekrõl, és kva drága.
Tartalma gyakorlatilag kimerül abban, hogy minden géptípushoz van 1-2 színes kép, egy nagyon pici 3 nézeti rajz, és egy kevés(!) infó a géprõl.
Ha ennyire vágysz, akkor a te könyved, ha ennél jóval többre, akkor felejtsd el.

Gundark
Öö az csak sima Jane's F/A-18 volt. A fleet defender az egy mikrópróz F14 szim. Vót 😊 Míg a F/A 18 a mai napig él. A szakértõk a Janes legnagyobb dobásák a Longbow szériát tartják. De ezzel együtt kijelenthetjük hogy az a bizonyos könyv amit láttunk biztos nem rossz 😊 (bár nekem az a cép nagy van a világ összes harci repülõjérõl 😊

[NST]Cifu
A Jane's egy nagy katonai információk gyûjtésével és összegzésével foglalkozó cég. Eredetileg az õsidõkben (még a XIX.sz végén) egy John F. Jane nevû fickó hadihajók és kereskedelmi hajók rajzait és adatait gyûjtötték össze és adta ki évkönyvek formájában, amelyet aztán a fél világ haditengerészete használt annak eldöntésére, hogy az a ladik, ami ott úszik az ellenséges, vagy baráti. 😊

A Jane's idõvel jó alaposan kinõtte magát, gyakorlatilag igyekeztek minden elérhetõ információt megszerezni a különféle katonai eszközökrõl, és ezeket különféle évkönyvek formájában adták ki, ahogy a hajók esetén (repülõgépek, elektronikai rendszerek, szárazföldi fegyverek, stb.).

A mihez tartás véget például a Jane's Fighting Ships 2007-2008 ára 880$, egy online (folyamatosan frissitet) változat ára pedig 2180$. Szóval még az én polcomon sem figyel ilyesmi (igaz a vinyómon pár régebbi évkönyv igen, .pdf formátumban 😊).

A Jane's egy rövid ideig, az 1990-es években jelen volt a számítógépes játék piacon is, ennek gyûmölcse az F-15, az F/A-18 Fleet Defender, ATF, stb. Késõbb a Jane's e tevékenységét befejezte.

ColdFire
<#eljen>

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Bucser
Kérlek ne csinálj magadból hülyét... a Jane's csinált az SSI-vel karöltve repszimeket valóban. De nem csak ez a Jane's.

Használd néha a wikipedia-t.

nem biztos, hogy megárt.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ColdFire

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

ColdFire
hmmm....
akkor mind1 😄

Gundark
A Jane's az egyik legrégebbi és legkomolyabb fegyverzetszakértõi cég.

ColdFire
Jane's harcirep szimulátorokat csinál/csinált nem? :o

Fenrir
A borítójáról mondjam meg? 😊

Airbus A380
Errõl a könyvrõl mi a véleményetek? click.

ColdFire

[NST]Cifu
Általános 4.-dikig. Aztán rendszerváltás, és sûrgõsen elkezdték a német nyelvet a fejembe verni. Azóta sem tudok megmukkani németül. 😊

Fenrir
Gondolom pár év múlva. Lehet, hogy jópár...

Airbus A380

Falconer
Lool, gorgetem felfele az oldalt, ezt a reszt olvasom eloszor, hogy "10. Hogyan tudná meghatározni szervezetét..." Azthittem hirtelen, hogy amcsi vizumigenylo lapot masoltal be 😄

Bucser
Kanji😊 Te még tanultál cirillel írni nem?😄

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF