14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#9993 Szerintem nem kell robot. Csak egyszerűen a pilótának is rendelkezésére kéne bocsátani, minden információt, amivel az ATC rendelkezik. Sokat segítene az esetleges félreértések elkerülésében, illetve a könnyebb tájékozódásban, ködben is, mint a Tenerifei eset is. Ma már minden családapa rendelkezi kgrafikus GPS-szel, majd pont a repülőkbe ne lehetne egy ilyet beeépíteni. -
#9992 Elvileg létezik olyan leszállító rendszer ahol a "robot" a touchdown és a gurulás után be tud taxizni az állóhelyre is. Mondjuk ehhez olyan reptér kell ahol ki vannak építve ezek a jelzők a "robot" számára. -
#9991 Nem értek hozzá, de nem lenne egyszerűbb minden gépre berakni egy GPS-es navigációt a taxizáshoz, feltöltve az adott útvonal reptereinek térképeivel, amin a többi gép is látszódik? -
#9990 Nah ezt nem tudtam. -
#9989 Ha már így felvetődött az AN-225-ös kapcsán a BURAN program kíváncsi vagyok mi lesz a
[URL=http://en.wikipedia.org/wiki/Shuttle_Ptichka]Ptichkaval "Птичка"[/URL].
97%-ban kész és Kazahsztán tulajdonában van jelenleg. Vajon hála a Földgáznak az oroszok megveszik és befejezik? Vagy a Space Shuttle-k minden formája fölött eljárt az idő? -
#9988 JAhh és csodávalhatáros miután a BURAn asszem 2002-ben megsemmisült:( -
#9987 Elég komoly lett volna ha így jött volna Ferihegyre :P
-
#9986 Azért el szoktam néha gondolkozni, hogy mi változott a tenerifei eset óta... -
#9985 Ez van, amikor a pilóta se térképet, se iránytűt nem tud olvasni, se a betűket nem ismeri, és még hülye is. Pedig ez a Providence-i reptér még csak nem is egy bonyolult hely. -
#9984 Mi egyszer húztuk fel a hangárok elöl a kínai 767-est, de mivel koppra meg lett tankolva lent (időtakarékosság miatt) ezért nem tudta a vontató rendes sebességgel áthúzni a 31L előtt és át kellett startolnia egy leszálló gépnek. Volt egy kis anyázás :) -
#9983 ATC. -
#9982 hát ez csak annyira, hogy be is állítottam háttérnek -
#9981 Jájjj.... -
#9980 szerintem az F Hornet a legszebb ha választanom kéne :)
na és ez? -
#9979 én meg imádom a hornetet, de nekem ez a kép nem tetszik :D -
#9978 Kár értük. -
#9977 nem vagyok egy Hornet fan, meg úgy annyira nem is tetszenek, de ez egy szép kép! -
perko #9976 Fridi az ATV-n most kezd foglalkozni a Heathrow-i megfeküdt 777-el.
-
#9975 Már a második világháborúban volt hasonló technológia a németeknél. Az amerikai légierőnél valamikor az 1960-as évektől kezdve alakítottak át távirányításúra kivont vadászgépeket, hogy célgépként szolgáljanak levegő-levegő és föld-levegő rakéták éleslövészetén. -
#9974 Jó azt nem figyeltem :)
Azért nem semmi, hogy már itt tart a haditechnika. -
#9973 Meg a katapultülésüket is lehúzták, mi? :)
QF-4 távirányítású célgép. :) -
#9972 illetve a pilóta meg a lövész -
#9971 Nem lehet,hogy simán lebuktak a pilóták? :) -
#9970 Célgép... -
DJviolin #9969 Robotrepülő? Vagy akkor hogy jött ez össze? -
megj.: Nem photoshop... -
#9967 F-15 baleset rekonstrukciója. -
#9966 érthető -
#9965 Nem valóban nem vagyok vevő coldfire 14 éves szintű gumiba való humorára. Talán pont ezért nem is járok oda. -
DJviolin #9959 Köszi. :) -
#9958 most ilyen kedvem van, és jó lesz az logonak is :D
1993ban történt, a te kedvedért rakok egy jó képet :D
-
DJviolin #9957 Ez nemrégiben történt? És hol esett meg ez a szomorú eset? :(
(Coldfire, te percenként cserélgeted a banneredet? Legalábbis majdnem minden frissítésnél mást látok a fejlécednél. De nem baszogatásból mondom, félrene érts. :D) -
#9956 windows?:D -
#9955 "The JAS 39 crashed due to problems with the hardware and software in the control system." -
#9954 ezzel a gripennel meg mi történt? -
#9953 :o
-
#9952 lobbyzott -
#9951 hát teveled meg mi történt? -
#9950 tudom direkt azért írtad, rohattttttö!!!!!4444négy -
#9949 tudtam hogy ki fog reagálni erre a hszre :DDD