14127

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • I.C.ram
    Szerintem nem kell robot. Csak egyszerűen a pilótának is rendelkezésére kéne bocsátani, minden információt, amivel az ATC rendelkezik. Sokat segítene az esetleges félreértések elkerülésében, illetve a könnyebb tájékozódásban, ködben is, mint a Tenerifei eset is. Ma már minden családapa rendelkezi kgrafikus GPS-szel, majd pont a repülőkbe ne lehetne egy ilyet beeépíteni.
  • Fenrir
    Elvileg létezik olyan leszállító rendszer ahol a "robot" a touchdown és a gurulás után be tud taxizni az állóhelyre is. Mondjuk ehhez olyan reptér kell ahol ki vannak építve ezek a jelzők a "robot" számára.
  • I.C.ram
    Nem értek hozzá, de nem lenne egyszerűbb minden gépre berakni egy GPS-es navigációt a taxizáshoz, feltöltve az adott útvonal reptereinek térképeivel, amin a többi gép is látszódik?
  • Fenrir
    Nah ezt nem tudtam.
  • Bucser
    Ha már így felvetődött az AN-225-ös kapcsán a BURAN program kíváncsi vagyok mi lesz a
    [URL=http://en.wikipedia.org/wiki/Shuttle_Ptichka]Ptichkaval "Птичка"[/URL].

97%-ban kész és Kazahsztán tulajdonában van jelenleg. Vajon hála a Földgáznak az oroszok megveszik és befejezik? Vagy a Space Shuttle-k minden formája fölött eljárt az idő?
  • Bucser
    JAhh és csodávalhatáros miután a BURAn asszem 2002-ben megsemmisült:(
  • Fenrir
    Elég komoly lett volna ha így jött volna Ferihegyre :P

• Molnibalage
    Azért el szoktam néha gondolkozni, hogy mi változott a tenerifei eset óta...
  • Papirzacsi
    Ez van, amikor a pilóta se térképet, se iránytűt nem tud olvasni, se a betűket nem ismeri, és még hülye is. Pedig ez a Providence-i reptér még csak nem is egy bonyolult hely.
  • Fenrir
    Mi egyszer húztuk fel a hangárok elöl a kínai 767-est, de mivel koppra meg lett tankolva lent (időtakarékosság miatt) ezért nem tudta a vontató rendes sebességgel áthúzni a 31L előtt és át kellett startolnia egy leszálló gépnek. Volt egy kis anyázás :)
  • Molnibalage
    ATC.
  • Boconadi
    hát ez csak annyira, hogy be is állítottam háttérnek
  • Kit--Kat
    Jájjj....
  • DJ Skyline
    szerintem az F Hornet a legszebb ha választanom kéne :)
    na és ez?
  • Boconadi
    én meg imádom a hornetet, de nekem ez a kép nem tetszik :D
  • Kit--Kat
    Kár értük.
  • DJ Skyline
    nem vagyok egy Hornet fan, meg úgy annyira nem is tetszenek, de ez egy szép kép!
  • perko
    Fridi az ATV-n most kezd foglalkozni a Heathrow-i megfeküdt 777-el.
  • [NST]Cifu
    Már a második világháborúban volt hasonló technológia a németeknél. Az amerikai légierőnél valamikor az 1960-as évektől kezdve alakítottak át távirányításúra kivont vadászgépeket, hogy célgépként szolgáljanak levegő-levegő és föld-levegő rakéták éleslövészetén.
  • I.C.ram
    Jó azt nem figyeltem :)

Azért nem semmi, hogy már itt tart a haditechnika.
  • [NST]Cifu
    Meg a katapultülésüket is lehúzták, mi? :)

QF-4 távirányítású célgép. :)
  • I.C.ram
    illetve a pilóta meg a lövész
  • I.C.ram
    Nem lehet,hogy simán lebuktak a pilóták? :)
  • Reaper
    Célgép...
  • DJviolin
    Robotrepülő? Vagy akkor hogy jött ez össze?
  • [NST]Cifu

megj.: Nem photoshop...
  • Molnibalage
    F-15 baleset rekonstrukciója.
  • Boconadi
    érthető
  • Bucser
    Nem valóban nem vagyok vevő coldfire 14 éves szintű gumiba való humorára. Talán pont ezért nem is járok oda.
  • DJviolin
    Köszi. :)
  • ColdFire
    most ilyen kedvem van, és jó lesz az logonak is :D
    1993ban történt, a te kedvedért rakok egy jó képet :D
  • DJviolin
    Ez nemrégiben történt? És hol esett meg ez a szomorú eset? :(

(Coldfire, te percenként cserélgeted a banneredet? Legalábbis majdnem minden frissítésnél mást látok a fejlécednél. De nem baszogatásból mondom, félrene érts. :D)
  • Kit--Kat
    windows?:D
  • ColdFire
    "The JAS 39 crashed due to problems with the hardware and software in the control system."
  • Boconadi
    ezzel a gripennel meg mi történt?
  • ColdFire
    :o
  • ColdFire
    lobbyzott
  • Boconadi
    hát teveled meg mi történt?
  • Kata
    tudom direkt azért írtad, rohattttttö!!!!!4444négy
  • ColdFire
    tudtam hogy ki fog reagálni erre a hszre :DDD