14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#10275 -
Duplikált üzenet nem küldhető el! -
#10273 mit takar?
Lett volna a mondat befejezése, de előbb nyomtam a gombot :) -
#10272 Sziasztok!
Nincs valamelyikőtöknek (akár bennfentes) információja arról, hogy az idei kecskeméti repnap programjában az "Air Bandit bemutató"?
-
#10271 Készültség volt, gyakorló riasztáson... -
#10270 huhh... magyarul? :D -
tomcat1 #10269 hamár megkerestem beteszem, nem is rossz:
link
-
#10268 Fejből nem tudom, de néz utána magad. Nem nehéz gondolom van honlapjuk, mint minden légierőnek.
Például itt egy referencia.
Block 40 tehát van. -
#10267 Nem mentek sehová, Tango-zott a QRA... -
#10266 Valahová mentek ezek, mert felettünk is voltak, de több gép is...MIG nem, de ilyen kis gépek... -
#10265 Tegnap reggel amikor felkeltem,ez fogadott a hazunk felett:)Komoly volt 2 Mig :P
Mig-29
mig-29 :P -
tomcat1 #10264 gondolom azért nem block 50 esük van ? -
#10263 Egyiptom F-16 üzemeltető... Milelőtt meglepődnél közlöm, hogy Jordánia is. -
#10262 Mit keresnek az F-16osok Egyiptomban[ott voltak mutkor a piramisok]
Potosop? -
#10261 -
#10260 Nincs részletezve, hogy melyik konstrukciós elemre céloznak. -
#10259 http://index.hu/politika/bulvar/concor080703/
"Mivel a 2004-es vizsgálat azt is kimutatta, hogy a Concorde jellegzetes Delta-alakú szárnyainak egy konstrukciós hibája is hozzájárult a katasztrófához, ezért a Concorde-program egykori vezető beosztású kulcsembereit is várják a bíróság elé."
Ezek a jogászok nem normálisak?? Milyen konstrukciós hiba? Az, hogy nem bírja ki a gép, ha más gép / tárgy által okzott sérülés szó szerint kettévágja az abroncsot és az elrepülő darab eltrafálja a gépet? Az eszem megáll... Jó, hogy nem golyóállóra kell méretezni a gépet.. -
#10258 Jófajták:) -
#10257 1-2 jó kép az amcsikkal közös gyakorlatról. -
#10256 Szerintem amint elkezdtük repültetni őket. '95 táján már valószínű, hogy 3-4 gép csak alkatrészforrás volt. -
#10255 Lenne egy olyan kérdésem, hogy nem tudjátok-e hogy az első MiG-29-eseink mikor lettek leállítva. NEm papíron, hanem gyakorlatilag, mert voltak olyan oldalszámú gépek emiket szinte sose lehetett látni. -
#10254 elnézést, fsxes topikba szántam, de akit érdekel az nézegesse az oldalt :D -
#10253 Új projekt, bíztató Airbus A380 -
Garga Pitic #10252 Igazi rotyogó csillagmotor-hang.
Jöhet! -
#10251 Nem. Hanem első repülések egyike. Teszt repülés.
ilyenkor nem húzzák be a futót, hogy nehogy bentragadjon és ha bármi probléma van nagyon gyorsan le tudjon szállni. -
#10250 stukát jáccik ilyen kidobott lábakkal? -
#10249 Szerintem ez lesz itt
egyik repülése
-
Garga Pitic #10248 Szakértsetek!
Kecskeméten fellép egy cseh Focke-Wulf 190 replika.
Ki tud róla valamit? 1:1 méret? Motor? -
#10247 Valami ilyesmire gondoltam én is, köszönöm szépen. -
#10246 Képzelj el egy mondjuk egy II.Vh-s vadászgépet, ahogy a fedélzeti fegyvereivel (géppuska, gépágyú) tűz alá vesz egy földi célpontot (harckocsi, járműkonvoj, stb.). Elindul mondjuk 500 méteres magasságból, orrát a cél felé fordítja, amely miatt ugye a gép meredek süllyedésbe kezd, tüzet nyit, majd még mielőtt lezuhanna, mondjuk 50-100 méteres magasságból felkapja az orrát, és nekiáll magasságot gyűjteni.
Maga a manőver egy "rácsapás". Nagyon hatásos, amikor valaki felnéz, és pont felé "zuhan" egy repülőgép, jó kis riadalmat lehet okozni vele a földön állók között. ^^
Ugyanakkor nem is veszélytelen, hiszen közvetlen a föld felett manőverezik a pilóta, ilyenkor egyetlen apró hibás mozdulat, egy picivel később hasra húzott kormány egyet jelent azzal, hogy a földbe fúródik a gép. Nem egy és nem két civil gép járt pórul, mert a pilótája rácsapásokkal szórakoztatta a nézőközönségét... -
#10245 Mit jelent az hogy "rácsapás"? -
#10244 np -
#10243 Akkor elnézést kérek, félreértettem, azt hittem ránk értetted.
Maxima Mea Culpa. :S -
#10242 médiára gondolt.
vagy nem? -
#10241 Ki beszél erről a topicról? -
#10240 Ennyire fáj, hogy ez a topic, és elhangzanak vélemények?
Azért ennyire már ne legyünk vaskalaposak... -
#10239 nekem az tetszik, hogy az MTI is a wikipediáról szedi az infót -
#10238 Szokásos önjelölt szakértők... -
#10237 Ha igazak a hírek, akkor ez olyan jól sikerült rácsapás volt, hogy csattant is. De majd a kompetens személyek megállapítják amit meg kell.
Én nem akarok pálcát törni senki feje felett(vagy hogy is van ez.. :-D ).
Mindenesetre a média már fikázza a gépet, hogy öreg szar. -
#10236 Én annyit szedtem ki belőle, hogy csak a hátsó ülés katapultált, az első valamiért nem, és mégvalamit említenek, hogy háton lehetett a gép, azért nem katapultált azonnal?