14127
A repülés szerelmeseinek topikja.
-
#10153 -
tomcat1 #10152 a képet nem látni.. -
#10151 Varga Lászó féle*
Ami még lemaradt, hogy 40ben kezdték el fejleszteni. Mindenféle gond volt vele, ezért csak 44-re készült egy repülőképes darab, amit addigra az amerikai bombázások nem tettek lehetővé. Egy bombatámadás során megsemmisült az egyetlen létező darab is. -
#10150 Kicsit kuttattam es találtam párat. Furcsa is volt nekem, hogy ott volt a Jendrassik féle gázturbina, ami elég híres lett világszerte, és mégsem volt semmi próbálkozás?
Ezt találtam:
Varga RMI-1 X/H (Ezzel az X/H prototípusnevű dologgal már találkoztam máshol is, illetve volt még talán X/A is meg még egy harmadik is) Mintha az Aerotechnikai Intézet próbálkozásai lennének.
Szóva a Varga RMI-1 X/H:
-
#10149 Nem voltak. Igazából a hazai repülőgép-tervezés mint olyan volt a padlóra küldve, inkább a "bérmunka" (Me-210/410, Bf-109) volt a jellemző a hazai repülőgépgyártásra, a saját fejlesztések, szárnypróbálgatások inkább a háború előtt mentek... -
#10148 Ja most olvasom, hogy valamelyik repülős magazin tréfája volt a 70-es években Aprilis elsején. De ettől függetlenül még áll a kérdésem, hogy voltak ezirányú fejlesztések a magyar repülőgépiparban? -
#10147 Voltak magyar tervek sugárhajtású katonai gépekre a 2. VH idején?
Hallottam a WM-féle Kaméleonról, de ez eléggé kacsa gyanús nekem, sőt tuti az :) -
#10146 Valami brutális amit az A-4 művel. Mi lenne ha még erős hajóműve is lenne... -
#10145 a fene tudja mi van velem mostanság, pedig nem is menstruálok XD -
#10144 Az a helyzet, hogy CRJ családot nem ilyen nagy forgalomra tervezték, emiatt eléggé nagy a meghibásodás esélye. Szinte nincs olyan nap, hogy ne lenne valami bajuk és ne a füvön lennének ahol meg ugyebár csak a pénzt viszik, hasznot nem termelnek. -
#10143 Hol volt benne leugatás?:)
Az pedig, hogy szerinted mi, mit, jobban a MALÉV szempontjából valóban lényegtelen, mert csak egy vélemény ami nincs alátámasztva:)
Nem kell ám ennyire mimózára fogni:) -
#10142 ok, de azért nem kellett volna leugatni :D
mondjuk egy "szerintem Lajos nincs igazad" megszólalás barátságosabb lett volna :D -
#10141 "A CRJ-k amellet, hogy nagyon jól néznek ki"
nem szempont
", szerintem sokkal inkább kiszolgálják a Malév igényeit. "
Az hogy szerinted mi mit jobban nem lényeges. Sokat fogyasztanak a CRJ-k. Egy turboprop megoldás sokkal hatékonyabb tud lenni abban a hatótávban ami a CRJ-k rövid útvonalain kell. Egy CRJ a 1,5 -2 órás útjai során alig repült a gazdaságos magasságban. Idejük nagyrészét az emelkedés és a süllyedés vette el.
Szerinted az US Army miért turboprop megoldásokat használ a rövid/ középtávú szállításaikor? (C-130 anyone?) -
#10140 szerintem hülyeség lenne. A CRJ-k amellet, hogy nagyon jól néznek ki, szerintem sokkal inkább kiszolgálják a Malév igényeit. -
#10139 Állítólag a Malév ilyen ATR-eket akar venni a CRJ-k helyett... -
#10138 szasztok, most jöttem meg ferihegyről, megbámultam a nato tankereket :)
egy Alitalia MD80
és CSA indulás :)
-
#10137 1986-ban kapták meg az "új" F/A-18A-kat, a Blue Angelsnek meg sok választása nem volt, a NAVY-nél más potenciális típus nem nagyon volt, ami műrepülés terén felért volna az A-4-essel. -
#10136 Hát igen.. Ez sem ma volt.. Nagyon jól van vágva szerintem és jól is repülnek. Bár ez a BA-tól elég triviális. :)
Azért az meglepő, hogy A-4 gépeken repültek '86-ban. Akkor már csak Agressos században repültek tudtommal rég kivonták az első vonalból őket az USAF és US NAVY-nél is. -
#10135 :) -
#10134 Szerintem Lyogos :) -
#10133 most botlottam bele egy "halyó"-ba, szval ez semmiség :D -
#10132 Oké, köszönöm, Jogos! -
#10131 Off:
muszáj!!!!!444négynégy
Topick on -
#10130 sry :] -
#10129 Biztos van egy határ aminél már nem bírná tovább a terhelést bár én kétlem, hogy azt még egy villanymotorral pörgették is volna plusszban. -
#10128 Jó de muszály a lánctalpnak pörögni különben szétszakad, ha húzza a földön a gép, nem?! -
#10127 Nem is a lánctalp pörög fel hanem a hajtóművek húznak/tolnak annyit amennyi elég az elemelkedéshez :)
Inkább leszállásnál lehet kicsit trükkös mert nem szimmetrikus mint egy kerék aminek mindegy hogy hol ér földet, gondolom itt volt biztos egy állásszög amivel le lehetett szállni anélkül, hogy a lánctalp mechanizmusa sérült volna. -
#10126 Én eddig nem hittem el, hogy tud egy lánctalp is annyira felprögni, hogy felszállósebességet teremtsen a gépnek.
Asszem az atombombázó Peacemakeren láttam ilyet először, persze képeken, az első tesztpéldányon. -
#10125 Egyenetlen talajon is le lehet vele szállni és nem kaphat dekfektet sem. A megbízhatósággal és a felpörgetetősséggel lehetnek a bajok a nagyobb tömeg miatt. (az meg a másik fele...) -
#10124 Kisebb fajlagos talanyomás - vagyis akár füves leszállópályán is leszállhat egy B-36-oshoz hasonló monstrum, nincs szükség feltétlenül kiépített kifutóra. -
#10123 És az ilyen típusú futóműnek mi előnye van? -
#10122 Na de a szovjetek tanknak is akarták használni ezeket a gépeket :P -
#10121 Nem csak a szovjetek játszottak ilyesmivel, hanem az amerikaiak is.
[center]
C-82 lánctalpas futóművel
XB-36 lánctalpas főfutóművel
XB-36 lánctalpas orrfutóművel (milyen egyszerű felépítésű, mi? :))) -
#10120 Lánctalpas repülők, hol másutt mint a csodálatos Szovjetunióban készültek az ilyenek :D
It seems strange but in Soviet Russia they had planes with tracks, like tanks. They were pretty actively used in early Soviet times probably the idea behind them was to build a real tank-plane that could fight both in skies and on the ground.
Remélem láthatóak a képek. -
#10119 F15 Dogfight -
#10118 Kizárt, hogy A-7-es legyen, inkább F-4-es. Az A-7-nél nem ilyen a katapult fogantyúja, nem mélyed bele ennyire a kabinba a pilóta, és a sapka plexijén látszik ,hogy benyúlik oldalt a gépnek egy darabja mindkét oldalt, ami valószínüleg az F-4-es szívócsatornájának ékpályája.No meg ott van az a kabinkeret,csak nagyrészt takarja a pilóta keze. -
#10117 Najó, most légettem magam egy kicsit. Ez modernizált F-4. A trükkös az benne, hogy a tükröződés miatt a bal-jobb irány megcserélődik. (A képemmel eljátszottam ezt.
-
#10116 Közben rájöttem. Szerintem ez görög A-7. Azért a felirat segített a sarokban. -
#10115 Talán..De majd Cifu megmondja :) -
#10114 A T-33 az T-38 akart lenni.