Felhők felett...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
leesett?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Airbus A380
Miért?

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Svédeknél 1 Gripen kampec <#szomoru1>
Bucser
így sajna nincs ötletem.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

I.C.ram
Nincs ötlet? 😞
I.C.ram
Definiálja a relatív hajtómûtömeget? Valahogy így.
Bucser
Akkor hogy hangzott a kérdés?

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

I.C.ram
ZH kérdés 😄
Bucser
jó lenne ismerni a szövegkörnyezetet hogy miben volt.

I.C.ram
Fogalmam sincs. 😞 De jó lenne tudnom.
Bucser
hát a szó szerinti értelmezés alapján arra tudok gondolni, hogy a tényleges tolóerõbõl amit tömegben is fejezhetnek ki (fékpadon mérhetõ) levonják a hajtómû tömegét.

Ha nem szó szerint veszem akkor meg inkább tolóóerõ/tömeg arány akart az lenni nem? És azért relatív mert változó terhelés mellett ez változik (a gép tömegének csökkenése az üzemanyag fogyása miatt ez az arány változik)

I.C.ram
Valaki megtudja mondani nekem gyorsan, hogy mi az a repülõgépek relatív hajtómû tömege?
jó kép😊
Airbus A380
Nos ma megkaptam a Gripen c könyvet.

Nekem tetszik nagyon. <#szeret><#wave><#vigyor3>

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Ha volt már akkor bocs!

Extreme Pilot

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

desigo
Airbus A380
Megvan valakinek a "A Gripen" c. könyv?

Kipróbálnám ezt is kûr erejéig 😊
Bár lehet ezt nem tolerálná túl jól a szervezet. Fõleg a mínusz g-t, azt nagyon rühelltem.

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Boconadi
tuknád a repülõt?

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
szegény repülõ😞
ColdFire
tuknám ^^ (vezetném 😄 )

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Kata
deal <#szeret>

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Maradjunk inkább a repülésnél, az a mi mûfajunk. <#love12>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Kata
Az operettben is táncikálnak, de nem balettet. 😊

(egyébként én sem kedvelem egyik mûfajt sem)

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Pardon, nekem pedig már beindult a fantáziám 😊))

(amúgy meg operett <> balett)

Afene, megint lebuktam, hogy lövésem sincs a témáról. 😊

(Bár most hogy mondod, a balet a tánc, az operett meg a tisztán énekben való elõadás? Nagy szagértõ vagyok ebben is. <#idiota>)

Kata
Az elmutogatósdira értettem a balettozást, nem szó szerint. 😄

(amúgy meg operett <> balett)

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Figyelembe véve, hogy milyen széles egy 3+3 ülléssorra berendezett 737 folyosója, egy ilyen kérés felérne egy életveszélyes fenyegetéssel. 😊)

Amúgy az ötlet nem rossz, bár személy szerint nem vagyok nagy operettrajongó. 😊

Kata
Jaj, te szegény. Majd legközelebb kérd meg az attraktív sztyuvikat, hogy balettozzanak neked egész úton. 😄

[/cserf][/fülünyúl]

[NST]Cifu
Igaz, guruláskor volt tényleg bemutatófilm, gondolom a sztyuviknak nagy könnyebbség, hogy nem kell minden úton elmutogatni a standard mentõ-macerát, bár a tunéziai légitársaság 737-esén nagyon atraktív volt a személyzet, talán ennek tudható be, hogy nem egymással beszélgettek az utasok a "mûsor" alatt (mint korábban azt tapasztaltam), hanem rájuk meredtek nagy szemekkel, noha a közben futó angol nyelvû kommentárt saccra a 80%-uk nem értette. <#vigyor>

Lehet akkor én fogok ki mindig rém unalmas járatokat. 😊

Mondjuk elég gáz is volt, mert azért a zajszint elég magas, elvileg se discman, se mp3 lejátszó nem használható (bár e téren ellentmondott egymásnak az ismeretõ prospektus, és a bemutató animáció, ez utóbbi ugyanis csak akkor tiltotta, ha az "öveket bekapcsolni" jelzés világít), a karfa csatlakozóin keresztül elérhetõ elvileg 10 (gyakorlatilag 5-6) zenecsatorna meg büszkén pályázhat a leghalgathatattlanabb zeneööszeállítások megtisztelõ címére... Szóval kénytelen voltam olvasni. 😊)

Fenrir
Igen, a miénken még zömmel crt monitorok vannak. Bár mintha úgy hallottam volna, hogy ezen az új gépben az ülések háttámlájába be van építve lcd monitor.

A halál csupán a kezdet...

Kit--Kat
De ezek képcsöves monitorok, nem LCD-k. Mármint a 767eseken.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Fenrir
végig csak a standard GPS adatokat tolták (kis térképen a gép poziciója és megtett útja mindenféle nagyításban és nézetben, rep. magasság és földhöz viszonyított sebesség, meg a várható megérkezési idõ

Ez volt az Airshow 😊

Ha nem raktak be filmet akkor biztos valami gond volt a magnóval, mindig szoktak filmezni.

Fenrir
Videókazetták. Vannak pl tájékoztatók, úgymint a célállomás bemutatása, mit kell csinálni vészhelyzet esetén, hogyan kell felvenni a mûtüdõt, a mentõmellényt. Vannak filmek is, mi amikor törökbe mentünk összeválogatott focibakikat meg Mr. Bean-t néztünk. A nagygépen (767) a 8-10 órás út alatt rendes mozifilmeket is vetítenek amik még viszonylag frissek is. Asszem tavaly pl az Én, a robot is fent volt ami azért annyira nem régi.

Fenrir
Nem láttam még mûködés közben, most amúgyis lent vagyok a bányában szenet lapátolni (magyarul 1 hónapra levezényeltek a forgalomból a hangárba). Forgalmisták hegeszgetik, volt rajta ATC bulletin meg pár belsõs munka.

Amúgy mindenki azt mondta, hogy ócska egy rendszer és csak a baj van vele. Asszem annó az LHD-nek volt ilyenje, onnan a rossz tapasztalat.

[NST]Cifu
Miféle kazetták? 😊

Hát ugyan nem sûrûn repülök, de nemrég a Malév egyik 737-essével repültem, és végig csak a standard GPS adatokat tolták (kis térképen a gép poziciója és megtett útja mindenféle nagyításban és nézetben, rep. magasság és földhöz viszonyított sebesség, meg a várható megérkezési idõ)

Kit--Kat
ÁÁÁhhhh! De maga a rendszer korrekt?
Képeket nem szoktatok csinálni?😊

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Fenrir
Ugyebár a legtöbb utasszállító gépben a videószórakoztató rendszer lejátszói/kazettái az utaskabin végében, általában az utolsó fejfeletti csomagrekeszben vannak. Hogy miért pont ott? Gondolom mert közel van a hátsó légikisérõ állomáshoz és a légikisérõk a lejátszott anyagot rögtön látják az utasmonitorokon is amikor elõrenéznek.

Ennél a gépnél a középsõ állomásnál van egy kb wc méretû beugró, oda vannak bezsúfolva ezek a lejátszók. Elég furcsa.

Kit--Kat
Na mesélj róla, mi a véleményük!

És milyen kamra?

Fenrir
Na igen, a szórakoztató rendszere olyan amilyen, a kollégáknak is meg van a véleményük róla 😊

Mindenesetre érdekesen néz ki az a kis kamraszerûség 😊

Kit--Kat
Ok-ok! Na de amit kérdeztem, azt nem tudod?

ColdFire
van sims 2 - Build a plane editon? 😄

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

Fenrir
767-300ER ha kérhetném 😊

Kit--Kat
Sims2??? Azt hogyan? Mármint én levagyok maradva, csak a sima alap Sims2 van meg.

Kata
Amúgy a Sims2-be (igen, abba) egy sráccal csináltunk egy 737-700NG repcsit.

[/cserf][/fülünyúl]

Kit--Kat
esetleg jégtelenítõvel, melyiknek mi az ízlése

Kata
és leöblíti egy kis pohár kerozinnal?

[/cserf][/fülünyúl]

Kit--Kat
767-300

777-es ezt megenné reggelire😊

Boconadi
ez 777?
Kit--Kat
Azért ne barmozz le 1 kapitányt😊
8 éves, de amennyit láttam belõle belülrõl tévén keresztül, az interactive rendszere eléggé elavultnak tûnt:S

Fenrir
Ha már böszméknél járunk:

Ma volt a promófotózása/videózása, mondjuk élõben, 100 méterre tõle nagyobb feeling volt látni ahogyan áthúz a kifutó felett 20 méterrel. Mondjuk a barom majdnem ránkfújta a hangárajtót amikor beállt a mûszaki elõtérre. Kicsit kivert a víz amikor az a böhöm nagy ajtó rázkódott mint állat.

Punker
én felajánlottam 1 bor árát, gyere el érte 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"