9559
  • PuMy
    En meg pont azt elvezem, hogy egy kicsit erolkodni kell az FFB miatt, hogy bekanyarodjon az auto.
  • Piski
    Nah, legalább feljött kicsit a topic:))))
    Nekem FFB nélkül kényelmesebb.Anélkül is érzem, hogy mikor csúszik, és meg tudodm fogni.Érfekességnek jó, rallyban bekapcsolom én is, de GPL-nél meg nascarnál nem.Gtr az más tészta, ott maradhat.
  • PuMy
    Teljesen egyetertek, FFB nelkul nuku a jatekelmeny. Arrol nem is beszelve, hogy nekem nagyon sok plusz informaciot ad az FFB. Regen en is FFB nelkul mentem (egy sikeres szerelesnek koszonhetoen kilottem az akkori kormanyombol az FFB-t ) igy van osszehasonlitasi alapom (de csak az nr2003-ban, abba 90%-on hasznalom az FFB-t), mielott me'g vki belekotne. Lenyeg a lenyeg, szerintem kell az FFB, mar csak a jatekelmeny miatt is.
  • Alexease
    Vagy megis?! :)))
  • Alexease
    Nem mondtam hogy nem lehet, de *szerintem* egyszerubb, biztonsagosabb FFB-vel:)))
  • Air
    FFB temahoz:
    Azert nem ertek egyet 100%-ig Alexeasevel es Andrassal sem mert szeintem az igazsag valahol feluton van. Ugyanis az igazi autoban nem a kormanyon erzed ezeket az effekteket. Viszont talan pont ezert mondja o kamu effekteknek, mert az igazi auto viselkedesenek effektjei vannak a kormanyra konvertalva.
  • budasp
    A jó FFB biztos ad plusz információt az autóról és az utról, de szerintem nem mondható ki egyértelműen, hogy az FFB döntő előnyt jelentene akár hotlapozásnál, akár versenyen, hiszen top és top közeli időket futó versenyzők között is megoszlik a két irányítási mód használata.
  • HPt
    hát már elnézést, de én FFB nélküli kormányokkal nyomom, és versenyeken is tudok biztonsággal autózni...
  • Mihail
    Én is gondolkozom, h az autóm mellé beújítsak-e egy robogót, szerintem a csúcsforgalmak kiküszöbölésére tényleg jó, de a hosszabb utakra maradok az astrámnál.
    Szóval ha van rá zséd akkor vedd meg, mert a kisebb utakra előnyös lehet nagyon a főleg az alacsony fogyasztása miatt.
  • K.András
    Pedig muszály vennem valamit,mert az nem állapot amikor orákat ülsz a forgalomban örültekkel körülvéve!Ezzel legalább nem kell a forgalomban ülni,fogod és elmész az autok mellett!BKV rulez,csak amikor kispista feljön szaros gatyában a tömegbe,meg 150 a végtelenségig megizzadt ember van a buszon metron, akkor talán mégsem annyira jo :DDD
  • Alexease
    Szemelyszerint azt mondom, hogy nevetseges es eletveszelyes:)) Ha ingyen kapnek egyet, azonnal eladnam felaron:))
    A BKV berlet havi 5000, biztos hogy kenyelmesebb, nyugisabb, tisztabb, es talan meg gyorsabb is:)))
    Persze, en dege vagyok, mert nekem meg rendes nagymotor sem kellene, sot meg autobol is csak terepjarot vennek, 4 ajtost, dobozost (pl. egyik kedvenc Nissan Patrol :D)korbe kuszobokkel, elol-hatul bozotraccsal, belul bukocsovel;)

Persze, meg jogsim sincs, es 200k-nal tobb penz nem is lattam meg eletemben, vagyis nem fenyeget a veszely, hogy barmilyen jarmuvet is vegyek:))))) Mondjuk, meg biciklim is 27 eves koromba volt eloszor eletemben:))))))
  • K.András
    OFF:
    Gondolkozom veszek egy robogot(belvárosban nem lehet már közlekedni),és kiváncsi lennék a véleményetekre,szerintetek ez milyen?350 ruppo zsir uj 50-es.
  • K.András
    Attol függetlenül,hogy nem értek egyet azzal, hogy van "igazi fizika" játékban(söt igazibb sincsen),több paraméter lehet igy nagyobb és jobb élmény is, de ettöl még nem kamu effekt van benne(föleg nem gtr-ben),ha ez kamu effekt akkor a nascaré is az,hiszen ugyanezen alapokon nyugszik,leirom megint nem én találtam ki bár ezt +beszéltük már 20x de 21x-re is leirod ,hogy igazi fizika holott ua csak több a paraméter(bár majd meglátjuk full gtr-t,mert valszeg ebben lesz a legtöbb paraméter ami játékban volt eddig!).
    FFB-re visszatérve,sokan mondják,hogy ha leveszik az effektet akkor gyorsabb idöket lehet elérni,mert nem rángat a kormány,igy talán nem is kell annyit korrigálni,de nekem öszintén szolva nem tetszik ha nem érzem az autot a kormányon,ffb nélkül igencsak leromlik a játékélmény legyen szo bármilyen játékrol,bármilyen fizikárol.
  • Alexease
    FFB nelkul szimulatorozni?!?!?! Az eleg LOL!

Eppenhogy az FFB a lenyeg szinte az egeszbol, mert egy normalis szimulatornal "tokeletesen" erzed hogy mikor mit csinal az auto! Minden kanyarnal, gyorsitasnal, lassitasnal mar az elott erzed hogy mit csinal az auto, hogy mukodik a felfuggesztes, merre es hogyan billen, terhelodik at a sulypont stb. mielott meg latnad a kepernyon!

Bar mar tobbszor hallottam, hogy tobben leveszik minimumra vagy kikapcsoljak, de annak csak annyi ertelme hogy Oket "zavarja" (?!?!?) es anelkul konnyebben tudnak menni. Persze, ezzel egyutt teljesen elvesz a vezetesi elmeny szerintem! Nem beszelve arrol, hogy FFB nelkul max hot lapozni lehet - bar annak sincs ertelme - de versenyezni BIZTONSAGGAL abszolut nem!!!

FFB nelkul, mar csak akkor kezded korigani az auto mozgasat, amikor a kepernyon latod, es az mar 90%-ban regen keso!!! Egy megcsuszas elott mar az elmozdulas elott erezned kell az FFB-n hogy merre terhelodott, hogy gyengult ki, fordult ala a kerek stb. Anelkul fake az egesz.

Bar a GTR nem a legjobb pelda, mert ez eppen hogy a "kamu" szimulalt FFB-t hasznalja, de atol fuggetlenul jol erezni az autot mit csinal. Az igazi elonye a "fizikas" szimulatoroknal jon ki mert ott tenyleg rendesen muszik.
  • K.András
    Ti kikapcsoljátok ffb-s effekteket?
  • Piski
    nemgáz.de élménynek jó.Ha keveset játszol, akkor abszolut jó, ha van.De ha szimulátorozol és az időkre mész, akkor úgyiks kikapcsolod, akkor semmi értelme.
  • valdez
    sziasztok.
    még nem sikerült kormány beszereznem. 2:18.4 billentyűzettel jó?

melyiket vegyem: logitech formula gp, vagy formula force gp? mennyivel jobb a force feedback? ha nincs az gáz?
  • Piski
    Topik fel!
  • budasp
    Így van. A BHMotorSports hotlap competition-ben sem fogadnak el levágott buszmegállós kört, mégis van jóval 10 alatti idő, nem is kevés.
  • oneal1
    a buszmegűllot ne mnem vágja le az ember akkro si lehet 11 et vagy 12 őt menni!
  • b-type
    nahát...McRae érdekes területeken fedezi fel magát :)
    lehet hogy lesz a nevével fémjelzett GT verseny??
    itt van ni :)
  • K.András
    1931 F1 Monza video(1 perces 9,8 mega),igaz nem GT de szvsz érdemes megnézni ;)
  • K.András
    Yukos GT :: Home
  • K.András
    Nagyon fontos a jo beállitás!Viszont másé közel sem biztos, hogy fekszik majd mindenkinek,igy a legjobb ha saját maga csinál vagy alakitja át az alapot,egy ici-pici változtatást is érezni az auton!
    Az alap beállitás persze nem rossz,de lehet rajta finomitani és akkor megeröltetés nélkül 2-3 mp-vel gyorsabb idöket lehet menni.A fizika dologban nem értünk egyet,de azt már kitárgyaltuk szal nem fogunk ezen vitatkozni :),csak érvként igen nehéz elfogadni amit irtál,miszerint ha lenne benne normális akkor nem lehetne ilyen bátran repeszteni,szvsz ez ennek nem sok köze van a fizikához aerodinamikához,hiszen ha lenne akkor a nascarban sem lehetne olyan bátran repeszteni és mégis lehet.Persze ilyen gyorsaságnál benne van a pakliban, hogy odavered az autot amit gtr-ben is igen könnyen össze lehet hozni,föleg ha bátran repesztes.
  • Ruffi
    Olvastam miket irtál alexease!
    Célegyenes végén sztem amit mondtál nem lehet megcsinálni h egyenesen átmész mer akko beirja h lap does not count!
    Én tiszteségesen megyek sehol nem vágok le!Buszmegálloba a kerékvetökön megyek füre soha nem megyek!Tartosan 2:15,5-t megyek de ma este lemegyek 14 alá!
  • Alexease
    Pontosabban: autot igazandibol CSAK kormannyal lehet vezetni:) Minden mas probalkozas vagy a menetteljesitmenyt rontja vagy a legfontosabbat, a vezetesi elmenyt!
  • rezsofiz
    Hát jo idot csak kormannyal lehet menni gtrben.
  • Torry
    Csak kormány??
    :(((((
  • Alexease
    A beallitassal nem sokat fogsz nyerni, az alap eleg jo. Itt a vezetesi stiluson, milyensegen, meg a kontrolleren van a hangsuly:))

En 1:18-akat megyek "tartosan, biztonsaggal", a real palyacsucs meg 1:16:xx :)) Persze, ha a celegyenes utani kanyart padlogazzal veszem, egyenesen de meg az uton, kicsit repulve, akkor az egyenes vegen 185 korul van, es az minusz 2 sec;) Ha a vegen a sikant is "egyenesen veszem - es meg mindig az uton-kerekveton - akkor az is minusz 1-2 sec. stb.:)) Es ennel meg lehet sokkal jobban vagni, csuszni, kanyarodni stb., ugy osszejon az 1:10:xx :))

Persze, ha lenne benne normalis aerodinamika meg fizika akkor nem lehetne ennyire batran repeszteni, de ez van;) A palya levagasokat es parametereket majd allitjak, javitjak, vagyis 1:16:xx ala nem igazan szabadna majd lemenni.
  • bfg900
    Nem nagyon értek az állítgatáshoz, csak érdekelne, hogy egy alap bwállítással mennyit tudtok menni? Nézem itt a 1:10es időket és irreálisnak tűnik az én 1:28an legjobb időm. Nem azért, mert jó vagyok, mert nem, hanem azért, mert az a 18 másodperc túl soknak tűnik nekem :)
  • Ruffi
    Ehhez kapcsolodoan! Én max 279-el tudtam végébe menni listerrel természetesen!
    Remélem lesz online 24 orás mer akko biztos indulok egy társam má van má csak egy harmadik kell.Esetleg ha vkinek van kedve innen az szoljon majd!
  • Ruffi
    mer nem lehet..csak kormánnyal!
    Ja amugy ma megin játszotam vele!3 kör után már 2:14.9-nél voltam ugy h a 4.ik körben igen jol mentem és a 2.ik szektornál -0:00.9-em volt és a buszmegálloba megpördültem...:((
  • Torry
    Miért nem tudom bill.-el irányítani???
  • rezsofiz
    Kibaszott jo:D:D:D
  • Piski
    nagyon tetszett:DDDD
    főleg a lassított felvételes rész:)
  • K.András
    Nagyon lol,de szerintem ez az ember poénkodás nélkül is kesztyüben vezethet :DD
  • Mnemomic
    Human Force Feedback
  • K.András
    Olyan jol sem jöhetsz ki ha nem tudod rendesen kihuzatni,most a nem tul jo alatt ne azt értsed ,hogy tök szarul jössz ki hanem azt, hogy ha egy kicsit jobban sikerülne kigyorsitanod,akkor tudnál a végében 280 felett menni...
  • b-type
    játékfüggő hogy hol jelzi frankóba, de pl. én a visszajátszásnál jöttem rá, Nr2003-nál jelzi a gáz-fék pillanatnyi állapotot, és egyszerüen láttam hogy nem fut ki a csik a határig...iszonyú bosszantó volt. A GTR most nincs nekem fent, és valszeg csak a teljest rakom fel (azt viszont azonnal) , szal ez a pedál dolog is lehet magyarázat arra hogy nem megy a verda úgy ahogy kellene. :)
  • Shan
    Köszi, btype.
    Momo, igen...a jatek kalibráló csíkján t'om megnézni az gáz/fék állapotot ugye? (ha kitér teljesen a csík, akkor gondolom jó). Megnézem otthon, és visszaolvasok...

bye