1412
  • Torzonborz
    miért lenne baromság ?
  • Lateof
    Honnan veszitek ezt a baromságot?
  • Alwares
    Nem már az első kieg át fogja pakolni az egészet U3-ba...
  • Lateof
    Már miért váltanának át Unreal 3 enginre? Max 5 év múlva.
  • Torzonborz
    azért a gnóm város se semmi . egy jó nagy barlangban van szépen kivilágítva. meg a fél elfek kezdő helye sem olyan rossz sőt tartalom szempontjából talán az egyik elgjobb hely mert rengeteg quest található ott és már a kezdet is jópofa. szóval nem rossz ez a játék és idővel csak jobb lesz főleg ha alátolják az unreal 3as enginet....na akkor ütni fog.
  • Lateof
    Nekem amúgy az volt fura, hogy a Kojani házak olyan zártak és sötétek voltak. Nem mondom, hogy egyértelműen olyannak kell lenniük mint a japán építészetnek (rengeteg nagy nyílás, sok-sok fény), de annak olyan jó hangulata van. Annak ellenére, hogy nem szeretem a keleti dolgokat annyira. Pl amit elképzeltem, egy egyszerű, aulaszerű trónterem, a "trón" mögött hatalmas "ablakok"(fogalmam nincs minek nevezik azokat a keretes izéket) amiken át behatolnak a fénysugarak. Olyan egészséges mennyiségben. Monnyuk ehhez már a HDR se lenne elég.
  • Lateof
    Van két képem:

hm...
    A félelmetes vulmane
  • Lateof
    Nah, szóval ki nyomja még és melyik serveren? Kéne gruppen :D
  • KisKolok
    Hja, pontosan.

Lehet túlzottan naív vagyok, de reménykedem, hogy a fejlesztők a launch pillanatában telerakják minden szirszarral a világot :)
  • Kraptor
    Egy dolog nagyon bejön a játékban de sajna ez az egyetlen...a világ! Azt nagyon jól eltalálták, hangulatos elég változó és baromi nagy! Plusz végre valahára be és ki látsz az ablakokon kicsiny házakban:() Városok azok tényleg nagyok, eddig egy törpe várost találtam az monumetnális volt belevájba a hegybe:) CSak mitn elöttem írták elég pangás van nincs élet szinte sehol csak van egy szép világ ami üres NPCk csak itt és ott találhatóak tök random módon, mondjuk ezeken a legkönnyebb változtatni.
  • KisKolok
    Kaptam két kódot az eurogamer-től, ha vkinek kell egy szívesen odaadom, és pár napon belül csatlakozom hozzátok:)
  • Torzonborz
    player city. a player house teszt része már most is megy. néha Khal kiktőbe bepoppoltat a GM egy teleporter npct aki elvisz a szigetre ahol ezek a házak vannak .
  • Lateof
    Később lesz ilyen, az igaz.

Viszont nagyon ász pl a Törp város, meg a hegyekben a járatok. Dungeonokat mindig is bírtam.
  • KisKolok
    Amúgy.. én hallottam olyan, hogy pc-built cities.
    Nem tudom mi lesz belőle, de ha valóban játékosok is csinálhatnak "saját" várost, saját árusokkal (bár megvalósítását sem tudom, csak azt hogy olvastam már róla), akkor talán van értelme a nagy üres helyeknek?
  • Torzonborz
    naja Ahgram totál üres de azért gondolom majd feltöltik npckel meg minden mással.
  • Lateof
    Na hát hm... :D
    Titeket nem zavar, hogy mennyi üres tér van? Pl most elmentem Ahgram-ba, és hát.. nemtom, de az a város majdnem hogy teljesen kihalt. 100 méteres üres terek, összesen 10 npct ha láttam. És ugye a város van vagy 1.5x2 km.
    Nameg monnyuk amúgy is rengeteget mászkálhatsz a nagy üres prériken, ami marha jó lenne, ha mondjuk a serveren nem 2-3ezer ember lenne majd, hanem mondjuk 2-3százezer.
    Szóval az a baj, hogy ha ott van egy préri, akkor ok nagy puszta, tudom, hogy mittoménmeddig nem nagyon fogok látni semmit a füvön, meg pár oroszlánon kívül. De ha az a préri csak 1-2 km, akkor inkább az jön elő az emberben, hogy mi a frásznak van egyáltalán ott. Pl van egy quest menj el a legközelebbi faluba. Ok 2 km futás a pusztán át.
    Nem azt mondom, hogy nem jó, hogy nagy a világ, de valahogy mégse válik be.
    Bocs, hogy én is mondok már valami ilyet, de ez nem tetszik na. És ez megjelenésig se, meg azután se fog változni. Akárhány bugreportot is írok. Mondjuk nekem már EQ2-ben a Commonlands(FP előtt) is marha nagy volt, de ott legalább volt mit csinálni. Jó lenne egy rohadt nagy világ, de ne úgy legyen nagy, hogy 80% síkság és 5% tartalom. Azt hittem ez egy olyan világ lesz, ahol majd akár egy városban is el tudok majd lenni napokig, ha nem hetekig, craftolgatva, vagy mittomén. Ez így most engem nagyon emlékeztet egy Dark & Light nevű MMO-ra...

Amúgy nem akarok kontárkodni, meg bemalackodni, stb, de másfél évig a betateszterek mi az istent csináltak, hogy itt tart a cucc?

A márciusi megjelenésben meg ne bízz, el lett mondva, hogy most már hamarosan ki fogják adni. Nem majd mikor kész lesz, hanem hamarosan...
  • Torzonborz
    kuksi ide jövő héten már lesz digital download pre orderben. hmm ilyen tényleg a kiadást megelözőleg pár hétel szokott lenni.
  • Giovanni Gatto
    13 éves Pistike nem konkrét személy, csak a fórumokat olvasgatva itt és máshol néha kb. ilyen idősnek saccolok egy-két "mindentudó" emberkét:)
  • Tombi
    off
    lvl 30 vérpistike :-D
    on
  • Torzonborz
    én megveszem a játékot legyen az bármilyen státuszban majd a megjelenéskor. ezt már akkor eldöntöttem - és nem csak én hanem jó sokan - amikor még nem is voltam a bétában. 13 éves vérpisti meg nem tudom kicsoda de én pl 30 vagyok :D
  • Giovanni Gatto
    Nem vitatom, hogy a játék nem ott tart, ahol kéne. Én pusztán azt írtam, hogy a Dungeons and Dragons Online bétatesztjéhez hasonlóan az emberek többsége sajnos itt sem tesztel, hanem ingyen játéklehetőségnek tekinti az open bétát. (Attól, hogy egy béta OPEN, a célja még ugyanaz, mint a CLOSED bétának, csak több ember vesz részt benne.) Játszanak egy be nem fejezett játékkal, aztán különböző fórumokon (nem csak itt) fanyalognak. Hibalistát nem írnak és nem küldenek a fejlesztőknek, építő jellegű javaslatokat nem tesznek, csak kritizálnak. Én csak emiatt a hozzáállás miatt emeltem szót és egy szóval sem írtam hogy a játék jó állapotban van.

A hivatalos megjelenési dátum egyébként 2007 Q1, vagyis első negyedév. Ez ugye akár március vége is lehet, ami még két és fél hónap. Egyszerűen vicc, hogy 13 éves Pistike beírja minden fórumba, hogy szerinte február elején jelenik meg a játék, és ettől kezdve mindenki ezt tekinti hivatalos dátumnak. Holott a készítők még semmi konkrétumot nem mondtak a megjelenés idejéről, nyilván nem véletlenül...
  • Kraptor
    Nos ugyebár ez OPEN Beta ami a végső stádumot jelenti és ehhez a stádiumhoz képest szerintem a játék nagyon-nagyon nem ott van ahol kéne lennie...ennek még Beta 3ban kéne lenni.
  • Lateof
    Nah, sikeresen eljutottam arra a pontra, hogy teljesen elbizonytalanodtam. Úgy kb mindennel kapcsolatban :P
    Nembaj, NwN2 betanál is ez volt. Bár az azért sokkal rosszabb volt...
    Majd kiheverem :D

Amúgy én marha sok bugreportot írtam már :P Párat jó lenne, ha mielőbb javítanának is, mert kezdek ideges lenni miattuk.
  • Torzonborz
    mindenki tudja , hogy ez béta és ez mit jelent . a baj csak annyi , hogy kiadásig nincs sok idő és ennél kicsit többet kéne nyújtania a játéknak. persze mint írtam/tuk csodák még történhetnek meg egymás után dobálják a patcheket tehát megvan a remény , hogy jó cuccos lesz ha nem is közvetlenül a kiadáskor. csak ez sok ember kedvét elveheti majd a játéktól meg khm szídhatják is. ahogy ez tapasztalható is ig cseten meg a fórumon.
  • Giovanni Gatto
    Előre bocsájtom, hogy senkit nem akarok megbántani és nem szándékozom oldalakon át tartó szócsatába bonyolódni, de... Érdekes dolgokat lehet itt olvasni. Van egy olyan érzésem, hogy az emberek többségének halvány fogalma sincs arról, mi az a béta-teszt és mire való. Teljesen felesleges más, több éve működő online játékokkal összehasonlítani egy bétát. A béta-teszt ugyanis NEM azért van, hogy mindenki jót játszhasson, azt majd megjelenés után kell. A béta-teszt munka, lényege, hogy észrevételeinkkel segítsük a játék készítőit. Kíváncsi vagyok, hogy a fikázók/elégedetlenkedők vajon hány bugreport-ot küldtek be játék közben a fejlesztőknek...
    Annak idején aktívan béta-teszteltem a D&D Online-t és többször volt alkalmam chatelni a fejlesztőkkel, így pontosan tudom, hogy mi lenne az elvárás a bétában részt vevő emberektől. Ezzel kapcsolatban egyébként mindenkinek ajánlom elolvasni a következő link végén a "Feedback we are looking for"-részt: Vanguard-előzetes
    Részemről a téma lezárva, további jó tesztelést!
  • Torzonborz
    ha a lendület hiányzik csak akkor szerintem később lesz érdemes majd visszanézned.
  • Tombi
    Nos pár nap tesztelés után LvL 10-es High Elf Sorcit hoztam össze, és úgy döntöttem itt fejezem be a játékot. Számomra ez volt az első "igazi" MMORPG de úgy néz ki ez a fajta nekem nem jön be. Jó látni, hogy összefuthatok emberekkel kalandozás közben és örültem a hatalmas skillválasztéknak is, de a játékból nekem a lendület hiányzott igazán. Ahhoz hogy eljussak egy másik városba sokat kell utazni még hátassal is, igaz a nagyobb városok között vannak Portál nyitó NPCk. A grafikát nagyon megviselte a több mint 1 éves leállás, ezalatt rengeteget lehetett volna optimalizálni, amúgy az igazán tetszetős, ha jó géped van (De azokon sem fut még jól). Előttem már elmondták, hogy a világ hatalmas és teli van piciny és hatalmas szörnyekkel (egyszer találkoztam egy Óriással, aki 2x akkora volt mint a vár bástya, de szerencsére a várba nem fért be, és megmenekültem :D) Összefoglalva sztem élvezetes a játék, csak nem az én stilusom, remélem a Spellborn és/vagy az Aion jobban fog tetszeni.
  • Torzonborz
    de itt is lehetne cseverészni Vanguardrólcsak terjeszteni kéne az igét. ezzel kapcsoltaban : a vanguardsoh.hu domain szabad filóztunk is rajta , hogy mevennénk és egy magyar fan site kerülne rá csak kéne ember aki meg is csinálja az oldalt. egy srác van aki eléggé keni a témát de most el van utazódva meg marha sok melója is van tehát ezzel nem nagyon tud foglalkozni. ha esetleg vki érez magában kellő tudást és elhivatottságot akkor jelentkezzen :)
  • Torzonborz
    én meg a pvpn lebzselek :D

na jó , msn : [email protected] de mint mondtam ritkán vagyok fent ha meg játszom úgyse veszem észer , hogy vki üzen :D
  • Lateof
    Akkor hol lehet elérni?:D

Nagyon jó, pont az 1-esen vagyok. Igaz van karim a 2-esen is :P
  • Torzonborz
    msn-en ritkán vagyok , icq nincs Skype-t meg már nem használom :D

1es server ledöglött.
  • Kraptor
    Én nem ócsároltam, hanem kifejezetten kiemeltem, hogy ez NEKEM nem jön be és leírtam, hogy miért. Attól még másnak bejöhet.
  • Lateof
    Amúgy valami MSN ICQ Skype elérhetőséget mondtok? Persze nem kényszer :P

Mi van most egyébként, nem mennek a serverek nektek se?
  • Torzonborz
    naja raki faj pvpben nem tud támadni senkit meg nem is támadható. azért ez nem kicsi bug :D
  • KisKolok
    Fórumokat olvasgatom én is, és valóban mindenki (már aki nem vanboi-ozik, hanem tényleg tesztel és véleményt alkot) dícséri a fejlesztőket, hogy napról-napra egyre bugtalanabb a játék.
    A Beta 5 faq-ban pedig írják is, hogy van egy külön csapatuk, akik majd a kiegészítőkön fognak ügyködni (a Live Team mellett), de ők legalább 2 hónapig még az eredeti játék tökéletesítésén fognak fáradozni.

Jómagam még azért nem fizettem a fileplanetre, mert még 3 vizsgám hátravan (16-án az utolsó), előbb szeretnék túllenni rajtuk.
    Aztán pedig Vanguard! :)
  • Lateof
    A rakik marha édesek lettek, sokkal jobban tetszenek, mint az eddigi formájuk. Tömzsik, és "vagányak" egyszerre :P
  • Lateof
    Nah, pont most akartam visszajönni mégiscsak reagálni, de Ceeph kb leírta amit akartam :D Valahogy nem hagy nyugodni, ha az emberek csak ócsárolni tudnak mindent, miközben látom, hogy nincs igazuk.
    Nem tudom amúgy, eddig milyen gyakran voltak updatek, meg mennyire ment a bug reportolás, de most úgy tűnik nekem, hogy elég jól elvannak látva a fejlesztők. Napi 1-2 update azért nem rossz. És a bugok, amiken msot dolgoznak a legszembetűnőbbek. Apró bugok mindig lesznek, bá azok engem sose zavarnak, sőt én valahogy észre se szoktam venni őket :D Mindig csak nézek, mikor pl azt mondták, hogy a Fable milyen bugos volt... hát csak néztem, mert én biza egyetlen buggal nem találkoztam abban a gameben. Ahol eddig nagyon zavartak a bugok, az a Sacred volt. Az aztán tényleg telis-tele volt káosszal. Na meg most a Gothic 3 nem lett valami csodás.

Gondolom azért nem 3 hétig fog ez tartani. Szerintem a megjelenésre reális az a február második fele. De inkább reménykedem a csodában :D
  • Torzonborz
    na bumm ja Kraptornak ez a véleménye akkor ez. nekem nagyon bejövős a játék sok kis apróság van benne amitől magával ragad de az is tény , hogy rettentően kifforatlan még az egész és jó fél év kell még neki mire igazán jó leget. hacsak a fejlesztők nem durrantanak igazán nagyot a következő 3 héten.
  • Ceeph
    Én azért jól elvoltam ma 3-4 órán keresztül a kurashasa kezdő diplomacy questsorozattal, amit level 1-en is bárki megcsinálhat, és más játékban még nem láttam hasonlót. Ezen kívül pedig ha csak az adventuring részt nézem akkoris 10 fölött a reaktív harc érdekes tud lenni. Ha ebben nem sok őj dolog van, akkor Kraptor sztem feküdj le,aludj 10-20 évet, és ha felkelsz elég új dolog lesz remélhetőleg hogy ellegyél :D Én is megtenném szerintem ha lehetne:P
  • Kraptor
    Igazából én nem vártam a járékot, kül képpen nem nagyon hoz lázba, de szerintem ebbe nem sok új dolog van. :)