Vanguard: Saga of Heroes

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kaptam két kódot az eurogamer-tõl, ha vkinek kell egy szívesen odaadom, és pár napon belül csatlakozom hozzátok😊
Torzonborz
player city. a player house teszt része már most is megy. néha Khal kiktõbe bepoppoltat a GM egy teleporter npct aki elvisz a szigetre ahol ezek a házak vannak .

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Lateof
Késõbb lesz ilyen, az igaz.

Viszont nagyon ász pl a Törp város, meg a hegyekben a járatok. Dungeonokat mindig is bírtam.

Courage is realizing you\'re afraid and still acting.

Amúgy.. én hallottam olyan, hogy pc-built cities.
Nem tudom mi lesz belõle, de ha valóban játékosok is csinálhatnak "saját" várost, saját árusokkal (bár megvalósítását sem tudom, csak azt hogy olvastam már róla), akkor talán van értelme a nagy üres helyeknek?
Torzonborz
naja Ahgram totál üres de azért gondolom majd feltöltik npckel meg minden mással.

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Lateof
Na hát hm... 😄
Titeket nem zavar, hogy mennyi üres tér van? Pl most elmentem Ahgram-ba, és hát.. nemtom, de az a város majdnem hogy teljesen kihalt. 100 méteres üres terek, összesen 10 npct ha láttam. És ugye a város van vagy 1.5x2 km.
Nameg monnyuk amúgy is rengeteget mászkálhatsz a nagy üres prériken, ami marha jó lenne, ha mondjuk a serveren nem 2-3ezer ember lenne majd, hanem mondjuk 2-3százezer.
Szóval az a baj, hogy ha ott van egy préri, akkor ok nagy puszta, tudom, hogy mittoménmeddig nem nagyon fogok látni semmit a füvön, meg pár oroszlánon kívül. De ha az a préri csak 1-2 km, akkor inkább az jön elõ az emberben, hogy mi a frásznak van egyáltalán ott. Pl van egy quest menj el a legközelebbi faluba. Ok 2 km futás a pusztán át.
Nem azt mondom, hogy nem jó, hogy nagy a világ, de valahogy mégse válik be.
Bocs, hogy én is mondok már valami ilyet, de ez nem tetszik na. És ez megjelenésig se, meg azután se fog változni. Akárhány bugreportot is írok. Mondjuk nekem már EQ2-ben a Commonlands(FP elõtt) is marha nagy volt, de ott legalább volt mit csinálni. Jó lenne egy rohadt nagy világ, de ne úgy legyen nagy, hogy 80% síkság és 5% tartalom. Azt hittem ez egy olyan világ lesz, ahol majd akár egy városban is el tudok majd lenni napokig, ha nem hetekig, craftolgatva, vagy mittomén. Ez így most engem nagyon emlékeztet egy Dark & Light nevû MMO-ra...

Amúgy nem akarok kontárkodni, meg bemalackodni, stb, de másfél évig a betateszterek mi az istent csináltak, hogy itt tart a cucc?

A márciusi megjelenésben meg ne bízz, el lett mondva, hogy most már hamarosan ki fogják adni. Nem majd mikor kész lesz, hanem hamarosan...

Torzonborz
kuksi ide jövõ héten már lesz digital download pre orderben. hmm ilyen tényleg a kiadást megelözõleg pár hétel szokott lenni.

Giovanni Gatto
13 éves Pistike nem konkrét személy, csak a fórumokat olvasgatva itt és máshol néha kb. ilyen idõsnek saccolok egy-két "mindentudó" emberkét😊

Tombi
off
lvl 30 vérpistike :-D
on

Star Trek Online: Destro /lvl:9 race:Human ship:Cruiser faction:?/

Torzonborz
én megveszem a játékot legyen az bármilyen státuszban majd a megjelenéskor. ezt már akkor eldöntöttem - és nem csak én hanem jó sokan - amikor még nem is voltam a bétában. 13 éves vérpisti meg nem tudom kicsoda de én pl 30 vagyok 😄

Giovanni Gatto
Nem vitatom, hogy a játék nem ott tart, ahol kéne. Én pusztán azt írtam, hogy a Dungeons and Dragons Online bétatesztjéhez hasonlóan az emberek többsége sajnos itt sem tesztel, hanem ingyen játéklehetõségnek tekinti az open bétát. (Attól, hogy egy béta OPEN, a célja még ugyanaz, mint a CLOSED bétának, csak több ember vesz részt benne.) Játszanak egy be nem fejezett játékkal, aztán különbözõ fórumokon (nem csak itt) fanyalognak. Hibalistát nem írnak és nem küldenek a fejlesztõknek, építõ jellegû javaslatokat nem tesznek, csak kritizálnak. Én csak emiatt a hozzáállás miatt emeltem szót és egy szóval sem írtam hogy a játék jó állapotban van.

A hivatalos megjelenési dátum egyébként 2007 Q1, vagyis elsõ negyedév. Ez ugye akár március vége is lehet, ami még két és fél hónap. Egyszerûen vicc, hogy 13 éves Pistike beírja minden fórumba, hogy szerinte február elején jelenik meg a játék, és ettõl kezdve mindenki ezt tekinti hivatalos dátumnak. Holott a készítõk még semmi konkrétumot nem mondtak a megjelenés idejérõl, nyilván nem véletlenül...

Nos ugyebár ez OPEN Beta ami a végsõ stádumot jelenti és ehhez a stádiumhoz képest szerintem a játék nagyon-nagyon nem ott van ahol kéne lennie...ennek még Beta 3ban kéne lenni.
Lateof
Nah, sikeresen eljutottam arra a pontra, hogy teljesen elbizonytalanodtam. Úgy kb mindennel kapcsolatban 😛
Nembaj, NwN2 betanál is ez volt. Bár az azért sokkal rosszabb volt...
Majd kiheverem 😄

Amúgy én marha sok bugreportot írtam már 😛 Párat jó lenne, ha mielõbb javítanának is, mert kezdek ideges lenni miattuk.

Torzonborz
mindenki tudja , hogy ez béta és ez mit jelent . a baj csak annyi , hogy kiadásig nincs sok idõ és ennél kicsit többet kéne nyújtania a játéknak. persze mint írtam/tuk csodák még történhetnek meg egymás után dobálják a patcheket tehát megvan a remény , hogy jó cuccos lesz ha nem is közvetlenül a kiadáskor. csak ez sok ember kedvét elveheti majd a játéktól meg khm szídhatják is. ahogy ez tapasztalható is ig cseten meg a fórumon.

Giovanni Gatto
Elõre bocsájtom, hogy senkit nem akarok megbántani és nem szándékozom oldalakon át tartó szócsatába bonyolódni, de... Érdekes dolgokat lehet itt olvasni. Van egy olyan érzésem, hogy az emberek többségének halvány fogalma sincs arról, mi az a béta-teszt és mire való. Teljesen felesleges más, több éve mûködõ online játékokkal összehasonlítani egy bétát. A béta-teszt ugyanis NEM azért van, hogy mindenki jót játszhasson, azt majd megjelenés után kell. A béta-teszt munka, lényege, hogy észrevételeinkkel segítsük a játék készítõit. Kíváncsi vagyok, hogy a fikázók/elégedetlenkedõk vajon hány bugreport-ot küldtek be játék közben a fejlesztõknek...
Annak idején aktívan béta-teszteltem a D&D Online-t és többször volt alkalmam chatelni a fejlesztõkkel, így pontosan tudom, hogy mi lenne az elvárás a bétában részt vevõ emberektõl. Ezzel kapcsolatban egyébként mindenkinek ajánlom elolvasni a következõ link végén a "Feedback we are looking for"-részt: Vanguard-elõzetes
Részemrõl a téma lezárva, további jó tesztelést!

Torzonborz
ha a lendület hiányzik csak akkor szerintem késõbb lesz érdemes majd visszanézned.

Tombi
Nos pár nap tesztelés után LvL 10-es High Elf Sorcit hoztam össze, és úgy döntöttem itt fejezem be a játékot. Számomra ez volt az elsõ "igazi" MMORPG de úgy néz ki ez a fajta nekem nem jön be. Jó látni, hogy összefuthatok emberekkel kalandozás közben és örültem a hatalmas skillválasztéknak is, de a játékból nekem a lendület hiányzott igazán. Ahhoz hogy eljussak egy másik városba sokat kell utazni még hátassal is, igaz a nagyobb városok között vannak Portál nyitó NPCk. A grafikát nagyon megviselte a több mint 1 éves leállás, ezalatt rengeteget lehetett volna optimalizálni, amúgy az igazán tetszetõs, ha jó géped van (De azokon sem fut még jól). Elõttem már elmondták, hogy a világ hatalmas és teli van piciny és hatalmas szörnyekkel (egyszer találkoztam egy Óriással, aki 2x akkora volt mint a vár bástya, de szerencsére a várba nem fért be, és megmenekültem 😄) Összefoglalva sztem élvezetes a játék, csak nem az én stilusom, remélem a Spellborn és/vagy az Aion jobban fog tetszeni.

Star Trek Online: Destro /lvl:9 race:Human ship:Cruiser faction:?/

Torzonborz
de itt is lehetne cseverészni Vanguardrólcsak terjeszteni kéne az igét. ezzel kapcsoltaban : a vanguardsoh.hu domain szabad filóztunk is rajta , hogy mevennénk és egy magyar fan site kerülne rá csak kéne ember aki meg is csinálja az oldalt. egy srác van aki eléggé keni a témát de most el van utazódva meg marha sok melója is van tehát ezzel nem nagyon tud foglalkozni. ha esetleg vki érez magában kellõ tudást és elhivatottságot akkor jelentkezzen 😊

Torzonborz
én meg a pvpn lebzselek 😄

na jó , msn : [email protected] de mint mondtam ritkán vagyok fent ha meg játszom úgyse veszem észer , hogy vki üzen 😄

Lateof
Akkor hol lehet elérni?😄

Nagyon jó, pont az 1-esen vagyok. Igaz van karim a 2-esen is 😛

Torzonborz
msn-en ritkán vagyok , icq nincs Skype-t meg már nem használom 😄

1es server ledöglött.

Én nem ócsároltam, hanem kifejezetten kiemeltem, hogy ez NEKEM nem jön be és leírtam, hogy miért. Attól még másnak bejöhet.
Lateof
Amúgy valami MSN ICQ Skype elérhetõséget mondtok? Persze nem kényszer 😛

Mi van most egyébként, nem mennek a serverek nektek se?

Torzonborz
naja raki faj pvpben nem tud támadni senkit meg nem is támadható. azért ez nem kicsi bug 😄

Fórumokat olvasgatom én is, és valóban mindenki (már aki nem vanboi-ozik, hanem tényleg tesztel és véleményt alkot) dícséri a fejlesztõket, hogy napról-napra egyre bugtalanabb a játék.
A Beta 5 faq-ban pedig írják is, hogy van egy külön csapatuk, akik majd a kiegészítõkön fognak ügyködni (a Live Team mellett), de õk legalább 2 hónapig még az eredeti játék tökéletesítésén fognak fáradozni.

Jómagam még azért nem fizettem a fileplanetre, mert még 3 vizsgám hátravan (16-án az utolsó), elõbb szeretnék túllenni rajtuk.
Aztán pedig Vanguard! 😊
Lateof
A rakik marha édesek lettek, sokkal jobban tetszenek, mint az eddigi formájuk. Tömzsik, és "vagányak" egyszerre 😛

Lateof
Nah, pont most akartam visszajönni mégiscsak reagálni, de Ceeph kb leírta amit akartam 😄 Valahogy nem hagy nyugodni, ha az emberek csak ócsárolni tudnak mindent, miközben látom, hogy nincs igazuk.
Nem tudom amúgy, eddig milyen gyakran voltak updatek, meg mennyire ment a bug reportolás, de most úgy tûnik nekem, hogy elég jól elvannak látva a fejlesztõk. Napi 1-2 update azért nem rossz. És a bugok, amiken msot dolgoznak a legszembetûnõbbek. Apró bugok mindig lesznek, bá azok engem sose zavarnak, sõt én valahogy észre se szoktam venni õket 😄 Mindig csak nézek, mikor pl azt mondták, hogy a Fable milyen bugos volt... hát csak néztem, mert én biza egyetlen buggal nem találkoztam abban a gameben. Ahol eddig nagyon zavartak a bugok, az a Sacred volt. Az aztán tényleg telis-tele volt káosszal. Na meg most a Gothic 3 nem lett valami csodás.

Gondolom azért nem 3 hétig fog ez tartani. Szerintem a megjelenésre reális az a február második fele. De inkább reménykedem a csodában 😄

Torzonborz
na bumm ja Kraptornak ez a véleménye akkor ez. nekem nagyon bejövõs a játék sok kis apróság van benne amitõl magával ragad de az is tény , hogy rettentõen kifforatlan még az egész és jó fél év kell még neki mire igazán jó leget. hacsak a fejlesztõk nem durrantanak igazán nagyot a következõ 3 héten.

Én azért jól elvoltam ma 3-4 órán keresztül a kurashasa kezdõ diplomacy questsorozattal, amit level 1-en is bárki megcsinálhat, és más játékban még nem láttam hasonlót. Ezen kívül pedig ha csak az adventuring részt nézem akkoris 10 fölött a reaktív harc érdekes tud lenni. Ha ebben nem sok õj dolog van, akkor Kraptor sztem feküdj le,aludj 10-20 évet, és ha felkelsz elég új dolog lesz remélhetõleg hogy ellegyél 😄 Én is megtenném szerintem ha lehetne😛
Igazából én nem vártam a járékot, kül képpen nem nagyon hoz lázba, de szerintem ebbe nem sok új dolog van. 😊

Lateof
Nem tudom igazából mirõl beszélsz, csomó új cucc van benne. Gondolom egy karit néztél csak, mert különben nem mondanád ezt. Lore is úgy jön, hogy attól függ, hol kezdesz. Pl Kurashasa-val nagyon király az eleje. A lore igazából a diplomacy-val érhetõ el, mivel hát ott beszélsz rengeteget 😄

Szerintem csak simán depis vagy, és valami egészen más gamet vártál, mint amit most kaptál. Annak szokott iylen eredménye lenni. Én tudom, sokszor voltam már depis 😛

A voiceokról meg mondtak valamit, hogy így is elég rendszerterhelõ a cucc, és az csak még tovább rontaná a helyzetet. Gondolom késõbb (jobb gépek lesznek) majd jönnek hangok dögivel.

Azt meg miért kéne titkolni, ha valami elemet átvesznek máshonnan? Szeintem pont aza béna, ha átvesznek valamit, és elrontják csak azért, hogy az emberek észre ne vegyék, hogy honnan van, miközben úgyis mindenki egyértelmûen tudja... -_- Az UI theme is pl szerintem nagyon állat: vékony, szép. És szerencsére a barnás árnyalat dominál (kedvenc színem 😊.

Igen visszamentek az alapokhoz, sõt nem EQ1ig mentek vissza, hanem a MUDokig, és onnan építették fel a rendszert, miközben az ezóta megjelent MMO-kból a jó dolgokat áthozták. Miért ne tennék, ha egyszer valami bevált? 😄

Igazából az egész interface az majdnem 100%-os másolata WOWnak még nem is próbálták letitkolni, hanem simán átvették. Az igaz, hogy nagyon Eq1es maga a harc, stb de ezzel is van igazán tán a gond. Semmi újítás nincs benne, hanem visszamentek az alapokhoz, persze ebben sincs semmi gond, de pl aki már több MMOt is játszott annak lehet, hogy ez egy kicsit "unalmas" lesz pl nekem az. Ezzel nem azt modnom, hogy nem jó csak nem az én stílusom. Plusz ami igazán bosszantó, hogy nincs semmi voice acting 17 gigába azért benyomhattak volna valamit még ha csak simán átveszik EQ2 hangjait az is sokkal jobb, mondjuk annak elég jó hangjai voltak.😊 Lore az nuku azt se tudom, hogy miért vagyok a világon😊

Összeségében nem nagyon figyeltem Vanguardot csak kipróbáltam open betában de szerintem nekem ennyi is lesz vagy pár hónap mulva free trialban lehet, hogy nekiugrok megint😊
Torzonborz
na ja ig cseten is sokszor errõl vitatkoznak de azért akik játszottak eq1-el (ami sajna nekem kimaradt ) azt mondják , hogy inkább annak a hangulatát idézi.

Lateof
Miért baj, ha pár dolog WoW szerû? WoW-nak azért nem minden eleme pocsék 😄 És szerintem olyanokat vettek át onnan, amik tényleg jók. Igaz az jó lenne, ha el tudnám tüntetni a menüt, meg a bageket 😛
Minnyá meg is írom.

Hát játszottam többet de egyre jobban azt érzem, hogy ez nem az én játékom...egy kicsit átlendültek a lóvon és nagyon WOWsra sikeredett pár dolog plusz eléggé bugos és befejezetlen a játék. Túl sok az igéret, hogy majd ez meg az benne lesz valamikor kiadás után.
Lateof
Miért, te nem fizettél elõ?

Voltam elõször half-elf roguval, az jó volt, meg tetszik a hely is, csak sose szerettem a keleti cuccokat. Aztán most high-elf Blood Mage, lvl9. Shotot csináltam párat, csak elfelejtettem, hogy unreal motor, itt a printscreen nem nyerõ. Úgyhogy végülis nem csináltam egyet se 😛
Harc. Hát blood mage-el nem nehéz 😛 két szinttel nagyobb 2 pöttyös mob már odaér, mire kinyírom, és megcsapkod, de abból egymás után kettõt nem tok leölni, mer nincs elég energym.
Néha kicsit sokat kell mászkálni questelés közben, mer folyton halottak az alanyok. Marha sok ember van most egy helyen 😄

Lateof
Az rendben van, hogy nem fogom tudni felfedezni az egész gamet, meg a teljes map több, mint 6000km2, amire majd jönnek még földrészek. Pl van valami Aron nevû, ami mindhárom mostaninál nagyobb 😄 Lesz...
Jah 7 évre tervezgetnek, nem ettõl félek, sõt belekalkuláltam, csak valahogy azt akarnám, hogy az egyetlen örök karimmal legyen meg minden tapasztalatom a kezdéstõl.
Ez n00bul hangozhat, pedig csak simán unom már, hogy mindenhol 6000 karit csináltam, mert sose tudtam dönteni, és a vége az lett, hogy pont ilyen érzésem volt már, hogy egy karival megtapasztalni a világot, és azzal tudni minden emléket mennyire jó lenne. Lehet, hogy ez kicsit depis, bár szerintem annyira nem, csak szeretem beleélni magam 😄
Na majd lesz valami, mindenesetre most húzok belfelé 😛

Torzonborz
na végre betették brkókert is így nem kell aukciós csatit vizslatni mondjuk azért nem árt az sem 😊

Torzonborz
ha béta 1 serveren vagytok : /join hun és máris lehet egymással trécselni 😊 egyébként defragot érdemes futtatni .

Torzonborz
pvp tapasztalat van bár nem sokáig ment a server. aki a nagyobb az gyõz. ennyi 😄 ganker barmok sajna itt is megtalálhatóak de azért vannak jófej emberkék is. igazából majd akkor lehet rendesen tesztelni az egészet ha bejön a frakciós rendszer.

Torzonborz
Mia z hogy nem látszott a kardja ? Nekem mindíg is látszódott ott fityeg a z övemen meg az íj a hátamon 😄

Az elhangzott sokszor, hogy a béta az a tesztelésre szolgál, a rendes játék elõrébb tart, nagy ugrás lesz a betához képest. Pl. tegnapig senkinek nem látszott a kardja...nem azért mert bugos, hanem mert direkt nem tették be mert minek😛
Elvileg az NDA egyik lényege is az volt, hogy ne a fos beta alapján terjesszék az emberek a játék hírét😄

Más: Sztem amit Brad mond az az, hogy marad egy beta szerver a core-bétásokkal, ahol továbbra is tesztelések zajlanak, pl. a várható kiegek tesztelései. Ettõl még a többtízezer open bétásnak nemhiszem hogy lesz saját szervere. Elvileg 7 évre elõre le van fixálva mikor milyen kieg jön ki, úgyhogy azokat biztos kell tesztelni is.

Továbbra is érdekelne ha valakinek van pvp tapasztalata!
Jó "éjt" akkor😛

Való igaz lehet, de szerintem lesz olyan gazdag a világ, hogy nem lehet "csakúgy" 1-2 hónap alatt lelõni benne mindent. Sõt, a 20%-át sem, saccperkb😊 Meg ehhez is biztosan fognak jönni új helyszínek, kiegészítõk, stb.

És milyen kaszttal vagy?
Majd mesélhetnél (khm SHOTot😛 khm), mennyire nehéz a harc, meg úgy általában.
Lateof
Nem én találtam, ki Brad mondta, hogy akarnak valamit, de még semmi se biztos.
Aludnom még nem sikerült 😛
Viszont kezdek félni... nem akarom bétában megnézni az összes fícsört, meg helyet, stb. Egyelõre még csak a harvestinget néztem, meg questelgettem. Valahogy az lenne jó, ha már a véglegest nyomathatnám. Nem akarom megunni az elejét, mire kijön a game... -_- Igaz van 19 féle lehetõségem az elejére is😛
Na mindegy majd kitalálom, mit csinálok. A gáz az, hogy ahogy most kinéz a cucc, ezt még két hónap múlva se adják ki. Ha másfél év beta után ennyi bug van benne.
Aztán lehet, hogy pár hét elég lesz nekik. Végülis ezek a bugok eléggé megfoghatónak tûnnek.
Na ideje aludnom egyet szerintem.

Mikor volt már olyan, hogy a bétások továbbvihették a karaktereiket? <#wow1>

WoW-ban is ilyen világpusztító micsoda volt, rendes szerverek perszehogy új populációval kezdenek. Így a természetes, hisz nem fizettél ezért nekik (már a Sigil-nek, nem a FP-re gondolok😛) egy fityinget sem.
Lateof
Nah 16 óra után kiszabadultam, mer nem akaródzik visszacsatlakozni. Megyek aludni asszem.

Elég királyos a gamma, mondjuk tök más hangulat, mint az eddigiek, ez olyan komoly hangulatú végig.
Az UI bár WoW szerû, de szerintem tök jó. Igaz az xp csíkot majd még ki akarom szedni, ha lehet, pont most akartam megnézni...
A fajok közti különbséggel kapcsolatban: ezt kuksi

Eléggé tele van bugokkal, leginkább kilépeget(rendszeresen), meg van pár grafikai bug, de amúgy király.
Egész jól fut, bár ha a normal mappinget levenném, akkor jobb lenne, de azt nem akarom.

Egy bajom van: most eljutok mittomén lvl30-ig a betaban, és utána kezdjem elõlrõl ugyanazt? Bár valamirõl volt szó, hogy a betasok majd kapnak egy servert megjelenés után, vagymi. Meglátjuk mi lesz.

Toet az Torzi akart lenni...😊
Toet küldtem valamit a Prohardveren. De itt is elküldöm priviben.
Valaki nyomta pvp szerveren? Mik a fõbb eltérések a sima szerverhez képest? Milyen "rendezvények" vannak? (és azok vannak sima szerveren is?)
Torzonborz
Kraptor UI ne tántorítson el. Kuksizd mega fórumon az UI-s topikot ott több custom UI is van fent azokat nézd meg és tedd fel.