1412
  • Ceeph
    Khalban indultatok? Nekünk lesz egy kis csapatunk Martokban(Kojan) de majd jövő hét környékén összeállhatunk guildet alapítani.
    Egyelőre nem túl nehéz a közlekedés.
  • horeb
    Hali mindenkinek!
    A Vanguardot nem feltétlenül kell dobozosan beszereznetek, mert digitális letöltés formájában is elérhető - mondjuk aki így akarja beszerezni, az készüljön föl arra, h egy közel 7 gigás letöltést kell kivárnia. A sony station storyban a következő linken érhető el a játék (a lap alján van egy "buy now" gomb):
    Vanguard letöltés

Eddigi tapasztalatok:
    - a játék a legtöbb embernek, akit ismerek, nagyon bejött (nem magyarokkal beszéltem csak eddig)
    - talán magáért beszél, hogy már a játék hivatalos indulása előtt 3 nappal a preorder-rel rendelkező játékosoknak megnyitott szerverek olyan szinten túlterhelődtek, hogy végül új szervert kellett beállítani, illetve a már meglévőt upgradelni (EU-ról beszélek)
    - vannak benne bugok, de meglehetősen gyakran voltak eddig patchek, amelyek rengeteget javítottak
    - a legtöbb hiba igazából a nem várt játékosáradat miatt van - a szerverek gyakran túlterheltek, a ping esetenként 4-500 körülre ugrik
    - magas fps-re ne nagyon számítsatok, mivel a játékot max. grafika körüli szintre húzva egy Oblivion szintű világot csodálhattok - hajladozó fák, fű, fodrozódó (kissé plasztikszerű) víztükör, rengeteg npc, szörnyek, miegymás...
    a legkomolyabb bug eddig a csapat-alkotással kapcsolatos amivel találkoztam - esetenként (randomnak tűnik) szétbontja a csapatot, a tagokat pedig offline-ként jelzi, így egy kis időt várni kell, amíg újra lehet csatlakozni
    -a kliens még esetenként crashel a desktopra
    -6-7óra folyamatos játék után a memóriát úgy megtölti, h mozdulni se nagyon lehet - ilyenkor érdemes egy restarttal segíteni a helyzeten
    -egyelőre nincs a játékban a beígért voice chat
    -guildet 6, egy csapatban levő, még nem guild tag emberke alkothat, miután megvettek 1 ezüstért egy "guild charter" nevű könyvecskét - ezzel kell ellátogatni (együtt) egy guild inventar (ha jól emlékszem) titulusú ipséhez, akivel beszélve létrejöhet a guild
    - egyelőre még nem csináltunk magyar guildet, mivel csak 3-an vagyunk, de várunk minden esetleges jelentkezőt (Lilder, Eony, Thamiel neveken kereshettek minket a Gelenia-EU szerveren)
    -rengeteg olyan dolog van a játékban, amit eddig máshol hiányoltam, viszont a voice chaten és néhány bugon kívül semmi, ami elrettentett volna.
    Hirtelen ennyi...esetleges kérdéseket szívesen megválaszolom...ha tudom :D

üdv mindenkinek, Lilder, lvl11 Ranger
  • Tombi
    Nos én nem vettem meg a vanguard-ot, de köszi szépen a bolt tippet, másnál lehet igénybe használom :)
  • Tomy Lee
    Pontosan:)
    Mint mindig,mindent onnan rendelek ugyanis egy ideje felfedezni véltem új szekciójukat méghozzá zahlen auf rechnung(fizetés csekkel) tehát nincs sohasem postaköltségem és ráérek befizetni akár 1 hét után is:))
    Megjön a csomag benne amit rendeltem + 1 csekk azt annyi:)
  • harci
    XD megjöhetne már itthonra is... XD
  • Ceeph
    Van máris új EU szerver mert elözönlötte EU ezt az egyet :)
    Neve: Infineum. Jelenleg még szinte üres.
  • Ceeph
    Kitől hallottad? :)
  • Ceeph
    Nekem eddig összvissz annyi volt hogy egy npc beragadt a falba. Ez előfordul minden játékban szinte :D
  • tékelakréker
    Ahogy hallom marha bugos még a játék. Kinek mi a tapasztalata?
  • MrStokes
  • milan
    Honnan rendelted ?
  • Tomy Lee
    2 nap és meglesz végre(állítólag már elküldték)
    Első patch-ről tudtok már infót adni kb mennyi lesz?
  • MrStokes
    :OFF

A vicc az, hogy fogalmam nincs mitol lazasodtam be, semmi extra tunete nincsen. Nem fajnak a fuleim, vagy az arcom/homlokom, nem faj a torkom se, es csak kicsit kohogok, amit nem is nagyon tudok megkulonboztetni mas alkalmaktol, mert az asthma gondoskodik rola maskor is.
  • Torzonborz
    /nagy sóhaj .....van dark elf a játékban.
  • cain
    drizzt do'urden, vagy hasonló névvel. és csak azért nem dark elf, mert olyan nincs a játékban. :D
  • Torzonborz
    hehe én is hulla vagyok , elkaptam vmi faszányos vírust vagy mi . totál dögrovás :(
  • Ceeph
    Szerencsére a diplomacyban nem ez van, faj és kasztszinten is lesznek spec kártyák amit lehet kapni, és erősen függeni fog a karakter attól hogy melyik területeken nyomja a parleykat. Kár hogy még várni kell erre :)
    Spec azt sem hiszem hogy ugyanugy fognak kinézni a magas szintu sorcik. Olyan sok item van a játékban, hogy nincsen soha über-felszerelés mint a wowban volt, rengeteg opcio van. Ezért kell pár jó crafter :) (Főleg hogy be fognak rakni majd ruhaszínezést később, legalábbis volt rola szo hogy lehet majd customiseolni a ruhákat később.)
    A spellek viszont tényleg tök ugyanazok lesznek, de a képességek meg a skillek nem, többfelé lehet fejleszteni egy sorcit.
  • MrStokes
    Edes jo Istenem, hat nem ma reggelre lazasodtam be (viccen kivul), nem tok rohanni a SevenM-hez megvenni...
  • MrStokes
    Nekem a druida izgatja a fantaziam, mivelhogy ebben a jatekban az arcane casterek koze soroltak be oket. Lightningstorm, szelek ura, miegymas :D
    Hat kivancsi leszek!
  • tékelakréker
    Lehet hogy megveszem ezt a játékot, nagyon ígéretesnek tünik. eu team pvp-re megyek majd, de biztos hogy valamilyen melee karit indítok, és lesser giant vagy orc lesz. xD
  • MrStokes
    En azt hianyolom a mai MMORPG-kbol, hogy elfelejtik bennuk az adott classokat egy kicsit adott jatszhato fajhoz igazitani. Egy kis diverzitas, semmi mas, ami hianyzik.

Pl. torpe es human sorcerer, fogadni merek h tok ugyanazokat a spelleket fogjak tudni, nem lesz szinte semmi extra, egyiknel-masiknal, azt a faji egy spec. kepesseget nem figyelembe veve, aminek nincs is koze a jatekos fajahoz. A kinezetet leszamitva kb ugyanolyan lesz a ket faj sorcerer-kent, sot, meg lehet h a ruhazatuk is total egyforma kinezetu lesz.
  • MrStokes
    Szerver 1/3-a wood elf ranger lesz szvsz :D
  • MrStokes
    Hat itt nem 7e-be kerul, de lehet h a forint romlasanak is betudhato ez az ar. Multkor is kb ilyen aron jott az NWN 2.
  • harci
    nekem az idő a fő bajom. a pénz nem annyira lényeg... bár ha 2x annyiba kerül akkor inkább várok :)
  • MrStokes
    Pl, ahonnan en szoktam, igaz innen kb 1 het a magyar postaval egyutt, de eddig mindig megjott frankon:
    Gameseek: Vanguard SoH
  • MrStokes
    Kulfoldi miert nem jo? Tul sok ido, mire kihozzak, vagy tul draga?
  • harci
    Amint tud valaki egy magyar webshopot ahonnan meg lehet rendelni a játékot az jelezze it pls! :) Már tűkön ülve várom h kezdhessek játszani.

Jelenleg 2 karin filózom:
    1. Wood Elf Ranger
    2. Dwarf Sorcerer

Vélemények, hogy melyik legyen a fő karakterem? :)
  • leskin
    EU Team PVP server.... A hun csati olyan ures hogy az mar faj :)
    High Elfel indultam - Thestran
  • musha
    na így már nálam is jó, thx! ^^
  • harci
    Firefoxosoknak így kell megnyitni a békás képeket:

1. Kattints a linkre!
    2. Kattints az ugrás gombra (kis zöld háromszög)!
    3. Eztuán kattints a frissítés gombra!
  • Ceeph
    Mindegy annyira nem jok :D
    Sztem a hivatalos minimum configon 1/5 fokozatban lehet nyomni, kevéssé részletes de kibírható. Nekem recommended van, azon 3/5 üzemmodban még elmegy, 2/5-ön pedig szinte soha nem szaggat.
  • Torzonborz
    bezony simán fox alól nem müxik ...viszont IE tabos kiegészítővel már igen :)
  • musha
    ennyire nem vagyok gyökér :)) de nekem nincs view image...
  • MrStokes
    Eloszor ranyomsz a kep linkjere, aztan kijon a beka. A bekan eger jobbgomb, es View Image... :)
  • musha
    hol van a firefox-ban view image?
    oké, nekem magyar van, de még hasonlót sem látok...
  • MrStokes
    Ha megis sikerulne (esetleg mashova) feltenni a kepeket, akkor a viszonyitas vegett leirhatnad a konfigodat is melle.
  • MrStokes
    Na jo, en a fajok 3 fele csoportba valo sorolasabol tippeltem a harmat, de ezek szerint nem jott be :D
  • MrStokes
    Ha a kep helyett bekat kapsz:

Bekan jobbgomb, majd View image, es utana egy frissites F5-tel.
    Ez Firefoxban a legtobbszor mukodik.
  • Torzonborz
    milyen 3 ? EU pvp-n team van , 2 oldal.
  • MrStokes
    Hat ennek csak orulni tudok. Valahogy soha sem jott be igazan az EQ2 rendszere, bar utobbi idoszakban sokat fejlodott, ez teny.