1412
-
#52 Ki mond január végét?
Leghamarabb februárra számíthatsz (én február 24-ét találtam ki, ha bejönne poén lenne :D ) vagy esetleg március.
EQ2-t szerintem nem érdemes már megvenni, főleg, ha eddig nem nyomattad, vagy csak kiegek nélkül.
Nameg ez csöppet jobb lesz. -
KisKolok #51 Én még mindig vacilálok h eq2-t vegyem meg mindenestül, vagy várjak erre..
Kérdés hogy meddig? Jan végét mondanak, de ez elég kérdéses számomra. -
#50 hajrá bár szerintem ennyi erővel csatlakozhatsz majd hozzánk is. cél nagyon egyszerű : a legjobbak közé akarunk tartozni :D -
#49 Ja hát eq2ben pvp serveren nem nagyon jártam, nem tudom ott Sidhe-e vagy valami más a nevük:D
De mindegy én szerintem alapítani fogok egy guildet, mert az az elképzelésem, hogy lenne egy bizonyos célja az egésznek. Van két ötletem, majd talán az egyik megvalósul. Mondjuk valami RP/PVP server kéne majd. Remélem lesz olyan, és működni is fog. Nameg lesznek is rajta elegen, mert WoW-ban az RP/PvP serverek elég lightok voltak :/ -
#48 mondtam én , hogy a Sidhe ? ők a pve-s társaság . a volt eq2 pvp-s bagázs megy majd oda . -
#47 A Sidhe? Érdekes én kérdeztem őket, és azt mondták, nem. Igaz csak egyvalaki válaszolt :D -
#46 a mi volt eq2-es guildünk átmegy majd Vanguardba . Lesz aki pve-n lesz aki pvp-n nyomja majd. Valószínűleg mind a kettőn csinálunk guildet.
-
#45 Amúgy portálok olyanok lesznek, hogy kell hozzájuk egy ritka hozzávaló. Szóval nem lehet csak úgy ugrálni egyik földrészről a másikra. Szerintem nem is kell. Különben is ott a tenger, arra vár, hogy felfedezd és átszeld :) Na mosmá nem írok több hsz-t egymás után :P -
#44 Igazából vicces ez a fileplanet, most is olvasom forumon, hogy megint mást írnak, mást találtak ki. Mindenki csak spekulál a fileplanetes szöveg alapján. A legjobb, hogy a dev-ek egy szót se szólnak ezügyben. Hogy most ha előfizető vagyok, akkor tuti megvan a beta keyem, vagy mi van... Mer ugye az egész ott kezdődik, hogy submit.
Mer ha az előfizetés annyi, hogy le tudom tölteni a client-et, akkor nem fizetek rá. Már letöltöttem, sőt fel is telepítettem rég :P -
#43 Az a rendes open beta sajnos úgy néz ki hogy meghívásos, vagy FilePlanet előfizetőként kapod most a key-t majd. Eddig semmiképen nem is szerettem volna betazni, mert utálok félkész gameket nézni, de most már érdekel. Különben is rettenetesen unatkozom, nincs semmi game... -
#42 Lenne nekem egy nagy problémám: FilePlaneten akarnék előfizetni egy hónapra a beta key miatt, de azt írja, valamiért nem megy a transaction. Minden info jó, de vagy a MasterCardot nem szereti vagy az erstét vagy nemtom, de a lényeg, hogy nem tudok előfizetni. ismerősök közt 1 valakinek van dombornyomottja, azon meg nincs pénz.. nameg az is erstés, úgyhogy lehet, hogy az is ugyanezt művelné. Szóval kellene nekem valaki, aki tudna nekem valami megoldást. Mondjuk akinek már van előfizetése, de nem akar betazni(igaz az nem nagyon jön be ide), vagy valami. Mondjuk én azt akartam, hogy ismi előfizet aztán utalom a számlájára a pénzt, de idegennel ez már kicsit más.
Amúgy magyar guild még nem alakul, legalábbis én nem alakítom. Majd ingame joinolok, vagy alapítok valamit olyanokkal, akiket ott bent is meg tudok nézni, hogy érdemes-e velük kezdeni. Nem hiszek ebben az előre gyártott guildesdiben.
A régi NwN-es klánom meg tiszta bolond, mindenki mást csinál... :/ Szal az reménytelen. Azért remélem lesz sok magyar VG-ben. IRC csatin mondjuk nem láttam még egyet se... -
#41 naná szerintem a szokásos 14$+adó itt ez EUban. -
#40 oksa, az Aion mellett egész jó játéknak ígérkezik a Vanguard, gondolom havidijas lesz.. -
#39 no para nemsokára lesz rendes open béta bár még elég korai :( -
#38 kösz de nem reménykedni akarok, hanem játszani !
Várok tovább -
#37 még csak a fileplanet előfizetőknek van meg a lehetőség. egyébként regeld magad a hivatalos Vanguard fórumon aztán reménykedj. -
#36 Üdv, érdekelnr 2 béta kulcsocska, valaki megmondaná hol juthatnék egyhez?
filefronton nem találtam ! -
#35 azért itt sem mindegy , hogy milyen gönc van rajtad. van már pvp server is ugyhogy csihi puhi is lesz benne rendesen csak a faction nincs még rendesen kidolgozva így egyelőre ffa a harc. -
Ceeph #34 Egyelőre beta4 van, nemtom 4-ére lesz-e itt open béta, én nem hiszem.
De legyünk bizakodóak :)
Gépigényről annyit hogy...durva.
Nagyon remélem hogy a diplomacy kezdéskor már erősen bent lesz, de asszem a fejlődéssel meg crafttal is bármeddig el lehet lenni.
Úgyhogy részemről myig, ott taláxunk:P -
Dant0r #33 Hellóbelló!
Elkezdtem nézelődni mostanában vmi jó mmorpg után, ezt találtam! :D
Már Fileplanet-en lehet előjelentkezni az open betára (jan 4 állítólag a kezdés), nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz ez élőben...
Ceeph kolléga már leírta jól, mitől lesz olyan vonzó ez a játék, nem akarom újra megtenni:D
Ami tény: ez tényleg az első 3. generációs MMORPG lesz, és VÉGRE(!!) nem az tesz addikttá, hogy szarráfarmold magad és akkor lesz jó cuccod, hanem az, hogy tényleg baromira sok dolgot lehet csinálni, a craftoláson (gondolom eq2-höz hasonlítani fog valamilyen módon) keresztül diplomácián át a harcig.
Tényleg, azért mi durva már a PC-k által irányított város?! Na ide kelleni fog sok-sok diplomata, akik fenntartják a városok közti kapcsolatokat, esetleg kereskedelmi útvonalakat is létrehozhatnak?
Áh, remélem nem várok TÚL sokat a játéktól. De ha a beta jó lesz akkor nem kell "feleslegesen" pazarolnom az időmet, hisz ez állítólag _tényleg_ annyira jó lesz:P -
Ceeph #32 Jól beugrottam azt hittem cdgalaxisban:P
Egyelőre pre-order box csak az USA-ban vásárolható EBGames, Best Buy és Fry's-nál, persze itthonra egyik sem szállít.
Persze van több olyan bolt ami szállít, csak ott ugye pre-order bonuszok nem járnak. Egyébként a netes rendelés esetén a fentiek sem küldenek pre-order dobozt, de folynak a tárgyalások hogy legalább egy keyt az open betához küldjenek.
Európában a Koch média forgalmazza a játékot, velük zajlik valami egyeztetés hogy esetleg EU-ban is legyen pre-order box de szerintem elég esélytelen.
Mindenesetre ha valaki szimplán venni akar egy példányt a játékból, az sok helyen megrendelheti, bár január vége előtt biztosan nem jön ki. -
#31 Info: ma tették fel, hogy előrendelhető a Vanguard. -
Ceeph #30 CDGalaxisban megpedzettem lehet-emajd itthon kapni, a válasz az volt,hogy a magyarországi forgalmazás még nincs tisztázva.
A PC Gurus cikk viszont nagyon jó jel! -
#29 Vanguard iras valamelyik (asszem) PC Guruban (asszem a mostaniban) :D
Elegge dicseri az iromanyt elkoveto Hancu, ami csak azert is erdekes mert O most epp Hardcore WoWos :D -
Ceeph #28 Szerintem lesznek portálok a nagyvárosok között valamilyen módon, amit biztosan tudok az az, hogy az óceánon több portál is van amibe hajóval be lehet hajtani és sok-sok időt megtakarítani. -
#27 Nekem a Vanguarddal egy problemam van. Az utazas. Igazat adok abban, hogy a felfedezes orome stb stb ... de min. a nagy varosok kozott portalt kellene huzni, hogy azert legyen ultra-quick-travel is. Nem kell olyan szintu mint a Guild Wars-ban de mondjuk a Horizons rendszere kimondottan tetszene. -
Ceeph #26 Vanguard videok -
Marcus_ #25 Valszeg én is veszem,pár hónapig biztos az újdonság erejével fog hatni.Remélem AoC vagy Stargate vagy valami hoz némi egyedit "ízt" a piacra, mert ez így elég gyengus nekem.
Amugy ,ha lesz valami veterán guild szívesen csatlakozok... -
Ceeph #24 wow-tol azért messze lesz de tény hogy nem lép ki a jol bevált fantasy klisékbol. mindenesetre jo lesz addig amig várja az ember a kovetkezo mmot:P Lesz pl stargate worlds, remélem azt jol osszerakjak.
Vanguardban nekem a 3d mozgás, a diplomácia meg a jovoben a nem euklideszi terben mukodo teruletek az, ami miatt mindenkepp kap egy eselyt. -
Marcus_ #23 Nem akarok ujabb EQ+WoW klónt.
Láttam a betát ugyhogy tudom mit beszélek.
Szerintem lenne igény másra is,legalábbis nekem megérné a havi előfizetést,ha kapnék végre valami egyedi sandbox MMO-t végre.. -
#22 Csa Late :D itt is osszefutunk akkor? :P
Magyar guild szervezodik mar? -
Ceeph #21 Üdv!
Télleg nem sok infot láttam itthon pedig 2 éve várom már én is a játékot. Nem hinném, hogy elavult lesz, high-fantasy mmorpg-re mindig van igény, és a wow az nagyon távol áll ettől. Itt elég erős lesz a grafika, és rengeteg újdonság kerül be az eddigi mmo-khoz képest.
Ilyen például a 3 dimenziós világ, magasabb szinteken repülő hátasokon ülve harcolhat az ember olyan magasan repkedő lényekkel, amiket a földön mászkáló alacsony szintű karakterek meg sem látnak. A repülő városok is új értelmet nyernek.
Másik fontos dolog a 3 különálló sphere: az adventuring, a diplomacy és a craft. Mindegyik különálló rendszer, bármelyikben fejlődhet az ember a többi érintése nélkül. Nyilván a magas szintű craft-hoz kellenek majd magas szintű összetevők,de azokat más játékostól is be lehet szerezni ha az embert nem érdekli a gyakás. A diplomacy a legígéretesebb sphere, egy-egy magas szintű diplomata akár városok történéseit is befolyásolni tudja a világban a működésével.
A craftban előrelépés pl. a megrendelés-rendszer, azaz a fejlődéshez soha nem kell 200 szemetet legyártani, hanem a városok vagy kereskedők megrendeléseivel fejlődnek a skillek.
A harcrendszer is érdekes, figyelmet igényel, mivel skillek és skill-kombinációk alkalmazásával lehet jó eredményeket elérni. Megfelelő szellemi képességekkel rendelkező karakterek képesek lesznek megérezni az ellenfél következő tevékenységét, így azokra jól reagálva semlegesíthetőek a csúnyaságok. Magyarul izgalmas a harcrendszer, és a tank nemcsak szopja be a sebzést, hanem okosnak is kell lennie hogy felismerje mikor milyen defense skillt alkalmazzon.
A karakterfejlődés sem hétköznapi. Minden karakter valamilyen szinten specializált kell legyen, elég sok lehetőség van a testreszabásra. Nincsen ultimate combo. Minden jó valamire. Lehetőség van skillek "elfelejtésére" is, erre egy külön rendszer van. A lényeg hogy ha valaki úgy érzi valami nagyon nem tetszik a karakterben, nincs veszve semmi.
Végül még megemlíteném hogy a világ hatalmas, 16 körüli számú faj van szinte végtelen testreszabási lehetőséggel (pl elfeknél ha jol láttam a fül alakját 5 sliderrel lehet beállítnai:P), és a standard fantasy class-okon kívül helyet kapott pár ínyencség is a játékban.
További infok a játék honlapján:
Vanguard: Saga of Heroes
Illetve a promo oldalon:
Join Vanguard! -
#20 Ja, amúgy most télen jön ki, és rengeteg újítást hoz, plusz átvett sok jó dolgot más MMO-kból, szal miért is lenne elavult? Imádom az ilyen kommenteket :)
Igazából ez az MMO a HC gamereknek készül, nem a WoW-os kisiskolásoknak, szal nem tudom, mi lesz a sorsa, de én reménykedem, és tervezem, hogy egy nagy Guildet alapítok majd. -
#19 Nahát, azt hittem nagyobb hypeja van ennek az MMO-nak itt. Van már egy csomó video, és szerintem nagyon ígéretes. Valahol a WoW és az EQ2 között helyezném el, ha muszáj. Én nagyon remélem, hogy lesz legalább pár millió előfizetője, és tényleg elveri WoW-ot = átjönnek onnan is sokan. Szerintem a feature lista elég szép, és nem érdemelné meg, ha csak annyira is háttérbe szorulna, mint az EQ2. Lehet, hogy ennek a gamenek nincs nagy neve, mint a Warcraft-nak, vagy a Warhammer-nek, de szerintem nem is az a fontos. Kár, hogy sokan másképp látják ezt :(
Amúgy Jakuza vajon milyen gamet nézhetett, hogy ilyen okosságot írt? :D -
#18 Mire elkészül, addigra már elavult lesz. -
#17 Off.
Hm errol a Vanguardrol a 80as evek jutottak egybol az eszembe, a jatektermi scrollozos urhajos jatek.
On.
Kar, hogy MMO mert a kepek alapjan igeretesnek tunik. -
#16 Mikor lesz ebbol mar vmi?! Iden is csak egy videjot loktek elenk E3-on, semmi egyebet ... f kivan mar -
#15 lassan lesz ebbol is vmi -
#14 egy éve volt az alpha kíváncsi vaok hol tartanak... fizetős lesz az tuti, és 3. generációs mmoprg-nek vallják magukat, asszem 1 videót is láttam itt -
Lyan Kyj #13 Hú, bazzeg. Kib*szott gyönyörű. Hát, tényleg nagy kár, hogy nem sima. azta, ilyet még nem láttam