1412
  • Lateof
    Nem tudom igazából miről beszélsz, csomó új cucc van benne. Gondolom egy karit néztél csak, mert különben nem mondanád ezt. Lore is úgy jön, hogy attól függ, hol kezdesz. Pl Kurashasa-val nagyon király az eleje. A lore igazából a diplomacy-val érhető el, mivel hát ott beszélsz rengeteget :D

Szerintem csak simán depis vagy, és valami egészen más gamet vártál, mint amit most kaptál. Annak szokott iylen eredménye lenni. Én tudom, sokszor voltam már depis :P

A voiceokról meg mondtak valamit, hogy így is elég rendszerterhelő a cucc, és az csak még tovább rontaná a helyzetet. Gondolom később (jobb gépek lesznek) majd jönnek hangok dögivel.

Azt meg miért kéne titkolni, ha valami elemet átvesznek máshonnan? Szeintem pont aza béna, ha átvesznek valamit, és elrontják csak azért, hogy az emberek észre ne vegyék, hogy honnan van, miközben úgyis mindenki egyértelműen tudja... -_- Az UI theme is pl szerintem nagyon állat: vékony, szép. És szerencsére a barnás árnyalat dominál (kedvenc színem :).

Igen visszamentek az alapokhoz, sőt nem EQ1ig mentek vissza, hanem a MUDokig, és onnan építették fel a rendszert, miközben az ezóta megjelent MMO-kból a jó dolgokat áthozták. Miért ne tennék, ha egyszer valami bevált? :D
  • Kraptor
    Igazából az egész interface az majdnem 100%-os másolata WOWnak még nem is próbálták letitkolni, hanem simán átvették. Az igaz, hogy nagyon Eq1es maga a harc, stb de ezzel is van igazán tán a gond. Semmi újítás nincs benne, hanem visszamentek az alapokhoz, persze ebben sincs semmi gond, de pl aki már több MMOt is játszott annak lehet, hogy ez egy kicsit "unalmas" lesz pl nekem az. Ezzel nem azt modnom, hogy nem jó csak nem az én stílusom. Plusz ami igazán bosszantó, hogy nincs semmi voice acting 17 gigába azért benyomhattak volna valamit még ha csak simán átveszik EQ2 hangjait az is sokkal jobb, mondjuk annak elég jó hangjai voltak.:) Lore az nuku azt se tudom, hogy miért vagyok a világon:)

Összeségében nem nagyon figyeltem Vanguardot csak kipróbáltam open betában de szerintem nekem ennyi is lesz vagy pár hónap mulva free trialban lehet, hogy nekiugrok megint:)
  • Torzonborz
    na ja ig cseten is sokszor erről vitatkoznak de azért akik játszottak eq1-el (ami sajna nekem kimaradt ) azt mondják , hogy inkább annak a hangulatát idézi.
  • Lateof
    Miért baj, ha pár dolog WoW szerű? WoW-nak azért nem minden eleme pocsék :D És szerintem olyanokat vettek át onnan, amik tényleg jók. Igaz az jó lenne, ha el tudnám tüntetni a menüt, meg a bageket :P
    Minnyá meg is írom.
  • Kraptor
    Hát játszottam többet de egyre jobban azt érzem, hogy ez nem az én játékom...egy kicsit átlendültek a lóvon és nagyon WOWsra sikeredett pár dolog plusz eléggé bugos és befejezetlen a játék. Túl sok az igéret, hogy majd ez meg az benne lesz valamikor kiadás után.
  • Lateof
    Miért, te nem fizettél elő?

Voltam először half-elf roguval, az jó volt, meg tetszik a hely is, csak sose szerettem a keleti cuccokat. Aztán most high-elf Blood Mage, lvl9. Shotot csináltam párat, csak elfelejtettem, hogy unreal motor, itt a printscreen nem nyerő. Úgyhogy végülis nem csináltam egyet se :P
    Harc. Hát blood mage-el nem nehéz :P két szinttel nagyobb 2 pöttyös mob már odaér, mire kinyírom, és megcsapkod, de abból egymás után kettőt nem tok leölni, mer nincs elég energym.
    Néha kicsit sokat kell mászkálni questelés közben, mer folyton halottak az alanyok. Marha sok ember van most egy helyen :D
  • Lateof
    Az rendben van, hogy nem fogom tudni felfedezni az egész gamet, meg a teljes map több, mint 6000km2, amire majd jönnek még földrészek. Pl van valami Aron nevű, ami mindhárom mostaninál nagyobb :D Lesz...
    Jah 7 évre tervezgetnek, nem ettől félek, sőt belekalkuláltam, csak valahogy azt akarnám, hogy az egyetlen örök karimmal legyen meg minden tapasztalatom a kezdéstől.
    Ez n00bul hangozhat, pedig csak simán unom már, hogy mindenhol 6000 karit csináltam, mert sose tudtam dönteni, és a vége az lett, hogy pont ilyen érzésem volt már, hogy egy karival megtapasztalni a világot, és azzal tudni minden emléket mennyire jó lenne. Lehet, hogy ez kicsit depis, bár szerintem annyira nem, csak szeretem beleélni magam :D
    Na majd lesz valami, mindenesetre most húzok belfelé :P
  • Torzonborz
    na végre betették brkókert is így nem kell aukciós csatit vizslatni mondjuk azért nem árt az sem :)
  • Torzonborz
    ha béta 1 serveren vagytok : /join hun és máris lehet egymással trécselni :) egyébként defragot érdemes futtatni .
  • Torzonborz
    pvp tapasztalat van bár nem sokáig ment a server. aki a nagyobb az győz. ennyi :D ganker barmok sajna itt is megtalálhatóak de azért vannak jófej emberkék is. igazából majd akkor lehet rendesen tesztelni az egészet ha bejön a frakciós rendszer.
  • Torzonborz
    Mia z hogy nem látszott a kardja ? Nekem mindíg is látszódott ott fityeg a z övemen meg az íj a hátamon :D
  • Ceeph
    Az elhangzott sokszor, hogy a béta az a tesztelésre szolgál, a rendes játék előrébb tart, nagy ugrás lesz a betához képest. Pl. tegnapig senkinek nem látszott a kardja...nem azért mert bugos, hanem mert direkt nem tették be mert minek:P
    Elvileg az NDA egyik lényege is az volt, hogy ne a fos beta alapján terjesszék az emberek a játék hírét:D

Más: Sztem amit Brad mond az az, hogy marad egy beta szerver a core-bétásokkal, ahol továbbra is tesztelések zajlanak, pl. a várható kiegek tesztelései. Ettől még a többtízezer open bétásnak nemhiszem hogy lesz saját szervere. Elvileg 7 évre előre le van fixálva mikor milyen kieg jön ki, úgyhogy azokat biztos kell tesztelni is.

Továbbra is érdekelne ha valakinek van pvp tapasztalata!
  • KisKolok
    Jó "éjt" akkor:P

Való igaz lehet, de szerintem lesz olyan gazdag a világ, hogy nem lehet "csakúgy" 1-2 hónap alatt lelőni benne mindent. Sőt, a 20%-át sem, saccperkb:) Meg ehhez is biztosan fognak jönni új helyszínek, kiegészítők, stb.

És milyen kaszttal vagy?
    Majd mesélhetnél (khm SHOTot:P khm), mennyire nehéz a harc, meg úgy általában.
  • Lateof
    Nem én találtam, ki Brad mondta, hogy akarnak valamit, de még semmi se biztos.
    Aludnom még nem sikerült :P
    Viszont kezdek félni... nem akarom bétában megnézni az összes fícsört, meg helyet, stb. Egyelőre még csak a harvestinget néztem, meg questelgettem. Valahogy az lenne jó, ha már a véglegest nyomathatnám. Nem akarom megunni az elejét, mire kijön a game... -_- Igaz van 19 féle lehetőségem az elejére is:P
    Na mindegy majd kitalálom, mit csinálok. A gáz az, hogy ahogy most kinéz a cucc, ezt még két hónap múlva se adják ki. Ha másfél év beta után ennyi bug van benne.
    Aztán lehet, hogy pár hét elég lesz nekik. Végülis ezek a bugok eléggé megfoghatónak tűnnek.
    Na ideje aludnom egyet szerintem.
  • KisKolok
    Mikor volt már olyan, hogy a bétások továbbvihették a karaktereiket?

WoW-ban is ilyen világpusztító micsoda volt, rendes szerverek perszehogy új populációval kezdenek. Így a természetes, hisz nem fizettél ezért nekik (már a Sigil-nek, nem a FP-re gondolok:P) egy fityinget sem.
  • Lateof
    Nah 16 óra után kiszabadultam, mer nem akaródzik visszacsatlakozni. Megyek aludni asszem.

Elég királyos a gamma, mondjuk tök más hangulat, mint az eddigiek, ez olyan komoly hangulatú végig.
    Az UI bár WoW szerű, de szerintem tök jó. Igaz az xp csíkot majd még ki akarom szedni, ha lehet, pont most akartam megnézni...
    A fajok közti különbséggel kapcsolatban: ezt kuksi

Eléggé tele van bugokkal, leginkább kilépeget(rendszeresen), meg van pár grafikai bug, de amúgy király.
    Egész jól fut, bár ha a normal mappinget levenném, akkor jobb lenne, de azt nem akarom.

Egy bajom van: most eljutok mittomén lvl30-ig a betaban, és utána kezdjem előlről ugyanazt? Bár valamiről volt szó, hogy a betasok majd kapnak egy servert megjelenés után, vagymi. Meglátjuk mi lesz.
  • Kraptor
    Toet az Torzi akart lenni...:)
  • Kraptor
    Toet küldtem valamit a Prohardveren. De itt is elküldöm priviben.
  • Ceeph
    Valaki nyomta pvp szerveren? Mik a főbb eltérések a sima szerverhez képest? Milyen "rendezvények" vannak? (és azok vannak sima szerveren is?)
  • Torzonborz
    Kraptor UI ne tántorítson el. Kuksizd mega fórumon az UI-s topikot ott több custom UI is van fent azokat nézd meg és tedd fel.
  • Tombi
    üdv, most nem enged be azt irja:
    "Error Closed Beta"
  • Tombi
    Dragoner néven játszogatok T. szigeten :)
  • Kraptor
    Hát ez sajna nem az én műfajom. Megcsekkoltam de az első benyomás elég rosszra sikeredett, legalább is számomra. Az UI nagyon nem jön be kár, hogy nincs olyan opció amivel valahogy EQ2 szerűvé lehetne tenni egy kicsit mert most ez így nagyon WOWs. A hangok azzok elég gyengék, mondjuk ez lehet az alaplapi karinak köszönhető. Na mindegy...
  • Marcus_
    Én is ott kezdek,minden 1 helyen van és nagyoooon szép.
  • Torzonborz
    nekem Khal eléggé bejövős marha jól néz ki a kikötő főleg ha majd tele lesz nagy hajókkal. viszont minap elnéztem Anghmarba az egyik legnagyobb városba és hót üres volt csak 2-3 crafter npc van még csak benne.
  • Ceeph
    Ja van most valami pecs.
    Én is voltam betában de fajok közti különbségről sokat nem tudok elmondani azon kívül ami látszik karialkotáskor(mármint hogy melyik faj melyik kontinensen kezd és milyen classokat választhat).
    Nekem a qualiai területekből csak a sötét elfes részek tetszettek, Kojan meg elég kidolgozatlan volt még.
    Ami nagyon bejött az a high elf részek, Leth Nurae és környéke.
    Szóval egyelőre egyértelműnek tűnik nekem a thestrai kezdés.

Egyébként kontinensen belül viszonylag alacsony szinten lehet közlekedni, sőt voltak eddig gate masterek akik teleportálgattak városból városba(ez nem tudom az éles játékban is van-e), de kontinensek között már neccesebb, akik együtt akarnak játszani sztem jó ha egy kontinensen kezdenek.

Classokból a dread knightot meg a bard-ot játszogattam, dread knight tud életszívós-tankolós dolgokat bárd meg jolodabaszos-éneklős dolgokat:P
  • Kraptor
    Reméljük...küldtem privit.
  • Torzonborz
    szerintem minimális mert pont az FP béta elött nyírbálták meg a klines méretét így nem sok különbség lehet.
  • Marcus_
    Leírná,csak reggel 10 percre tudtam belépni azóta le van lőve mindkét szerver
  • Kraptor
    Tényleg tudja valaki, hogy mekkora a patch FP kliensnél?
  • Tombi
    Aki már tolta a bétát irja le mi a különbség a fajok között meg nagyjábol a kasztokról :)
  • Tombi
    én is játszhatok amint leszedte a 1x gigáját ! éljen !
  • KisKolok

öhm na így :P
  • KisKolok
  • KisKolok
    No akkor nézelődjetek egy hétig:) FP-re csak ezért nem fogok befizetni, úgyismégcsakbéta ^^

Szerintem pvp biztosan más lesz mint eq2-ben, főképp azért mert csak ffa van- mész és gyilkolsz. Semmi küldetés, vagy frakció nincs még a játékban. Azért mondtam, hogy ez leghamarabb fél éven belül változhat.
    Addig meg PvE, legalább megismerem a világot addig.
    Ha meg PvE szerveren jól érzem magamat, miért váltanék?
  • Torzonborz
    nah kértem egy bannert . így azért mégiscsak jobb :)
  • Lateof
    LOL köszikösziköszi! :D

Én még nemtom PvE vagy PvP-re megyek-e, ahhoz még meg kell néznem, mi a helyzet. Ha olyan lesz a helyzet, mint EQ2-ben, akkor PvE egyértelműen. De gondolom más lesz.
  • Kraptor
    Van egy egyszerübb megoldás:

http://www.ninjaproxy.com/

Az oldal alján lévőmezőbe másold be a signup linket amit lentebb írtam.
  • Torzonborz
    az biztos , hogy ha a kezdetnél lesz pvp mi oda megyünk. semmi értelme pven karit húzni meg bohóckodni ha úgyis otthagyjuk az egészet kis idő múlva. persze a pvpről még sokat nem tudni de remélem nem cseszik el.
  • KisKolok
    Szerintem még kb. fél évig a pve is jelent elég motivációt, és a pvp csak akörül fog kőbe vésődni. Addig nincs szerintem esély normális pvp-re!