1412
  • Tomy Lee
    Szeretném előrendelni legalábbis gondolkodom rajta,hogy beszerezzem e.
    Nem tudom esetleg kaphatnék infót arról,hogy mennyit Updat-el telepítés után?Tudom még nem jelent meg de esetleg valami hír erről az update dologról?Jah ez azért lenne fontos mert korlátozott a netem szigorúan letöltés szempontjából.thx
  • Torzonborz
    jaja eq2es motorral nem nagyon lehetne akkor terepet megjeleníteni normálisan mint unrealel.

tegnap megcisnáltuk a guildet a béta 1-es serveren . na legalább ez is van. külön poén volt , hogy Brad a broadcast csatin megköszönte a játékosknak a kitartást meg hogy milyen sok segítséget nyútjtunk stbstb.
  • KBB
    Pont azt magyaráztam, hogy még ma sincs olyan gép ami vinné EQ2-őt maxon, mer xarul van megírva.
    Vanguard Unreal2 motorját azért jobban lehet optimalizálni, pár hónap aztán azt talán helyrerakják.
  • Torzonborz
    no azért az eq2 is elég gány volt ám amikor megjelent sőt még roszabb mint a Vanguard most . nem volt olyan gép ami maxon vitte volna. sőt .
  • KBB
    Voltál már az elf fővárosba? Javaslom ott állítgass.
    Nézd, gyökereiben problémák vannak azzal a játékkal. Nemtudom kinek cseng ismerősen a Transform and Lightning feldolgozási folyamat, de talán arra emlékszetek, hogy nagy áttörés volt a Geforce 1-ek bejövetelekor, mivel a GPU átvette ezt a feldolgozási folyamatot a processzortól. Ebbe most nem megyek bele, hogy mit takar ez a folyamat, de aki minimálisan ért angolul és konyít valamit a számítógépes grafikához az kitalálhatja. Röviden annyi elég, hogy azért lett beleimplementálva a GPU-ba, hogy enyhítse a processzor terheltségét. (Már az akkori játékokban is a proci teljesítményének 2/3-át vette el ez a műveletsor)

A mai grafikák azért tudnak ilyen összetettek, magas poligonszámúak lenni, mert ezt a műveletet a GPU végzi a proci helyett.
    És nagyon úgynéz ki, hogy a hiányos optimalizációnak köszönhetően, vagy az EQ2 motor eleve ilyen felépítésének betudhatóan ebben a játékban a Transform and Lightning-ot a proci viszi, ezért van az, ha bekapcsolod az árnyékot(lightning) vagy, ha a látóteredbe kerül pár ház, pl mint az elf városba (transform) akkor drasztikusan csökken a framerate.
    Nem mondom hogy mindent a proci számol, mert a shadereket és egyéb fricsőröket biztosan a VGA végzi, egyébként az egész meg sem mozdulna, de az biztos, hogy a geometriával a proci szenved és ez nem normális.
    De ha már egyszer így irták meg, hogy a procit szereti, könyörgöm, akkor miért nem tudtak pár évvel előre gondolkozni és a dual core-os rendszereket is támogatni?

Persze tudom: a tudatlanság áldásos és valószinu engem se zavarna, ha gőzöm se volna az egészről, meghogy mi van a gépembe, meghogy mit kell hogy bírjon, de így mindig az jut eszembe, mikor leesik 30-ra az fps, mert ránéztem 4 házra, hogy az egyik mag megszakad miközben a másik mag meg a gpu pihen. Ez már az én bajom, hülyeségem, nevezzétek aminek akarjátok, de a fejlesztők hibája.

Jah, topic on, mert ez meg nem is ide tartozott.
  • KisKolok
    Az én konfigom ugyan nem olyan jó mint a tiéd (3500+ AMD, 1g ram, 7600gs), de eq2 ezerszer jobban néz ki ennél, és egyáltalán nem kell levenni a grafikát, maximum "high detail"-ig!
    Beraktam még 1 gigát próbaképpen, és Maximum world és karakter textúrákat használva még árnyékokat is be lehetett kapcsolni, így kaptam egy szolíd 30fps-t. (najó, 25-öt, árnyékok nélkül azonban mindenképpen több:D)

És _nekem_ nem kell, hogy minden a maximumon fusson, meg mellesleg eq2-t nem úgy tervezték, hogy a 2év múlva kint levő medium gépeken is fullhigh-on menjen. DIREKT csinálták így, pont. :)
    (és lehet, hogy az oblivion szebb meg jobb, való igaz, de szerintem nem lehet összehasonlítani a kettőt)
  • Tombi
    A warhammer online PVP-re tervezett játék nagyrészben, ezért részemről nem kívánatos !
  • Torzonborz
    10 %-ot tudnak még gyorsítani kb egyik dev írta.

mi bajod az ms supporttal ? :D
  • KBB
    Kicsit gondolkodhatnál mielőtt valakit csak úgy lelámázol.
    15 éve építem magam a konfigomat pontosan tudom hogy mi miért van benne és mit tud. És ennél többet tud. Oblivion érdekes módon zökkenőmentesen ment, pedig mostanában nagyon nincs jobb grafikájú game annál.

Hamár kiokításokkal próbálod tarkítani a hozzászólásodat, akkor talán valami informatívabbat is írhatnál, minthogy csak úgy behánysz ide pár microsoft support-os éktelenségeket.

Mellesleg Since megfogalmazta a lényeget, bétás és még nincs rendesen optimalizálva, ámbár nem hiszem, hogy nagyot tudnának ezügyben előrelépni, félek ez is olyan sorsra jut majd mint az EQ2, hogy soha nem lesz elég erős gép alá.
  • Torzonborz
    1: install után defrag
    2 : talán át kéne nézni a beállításokat és jobban futna

lammaaaaaaaaaas

• Since
    Nemszabad elfelejteni hogyez még csak béta, valószínűleg optimizálva lesz a játék...
  • KBB
    Grafika nekem is odavágott, pedig nálam benn csücsül a 2 giga ram, meg egy 4200+-os dualcore-os x2 és egy x1900xt hajta a grafikát.

Spellborn valahogy nem tetszett már képek alapján.
    Aion: jójó, de mikor jön ki?
    Warhammer online alap, azzal biztos játszani fogok, de az is még majd egy év mire kijön.
    EQ2: A geometriát a prociból számolja igy az is szarul megy a gépemen, akár még a nasa gépén is és ez nagyon szúrja a szemem. Silány grafikát meg egyszerűen nem tűrök el, nem azért van ilyen gépem. EQ2-vel még az a bajom hogy a community elég gyér...
  • KisKolok
    EQ2 miért nem jó?:)
    Én végül amellett döntöttem.. Jön pár haver is akikkel együtt tervezünk majd karaktert indítani.

Vanguarddal hogy mi a bajom? Levettem High Performance-re, így csúnyább mint a WoW ugyan, de azért megfordulni kemény 4-5mp-es swappelés nélkül nem tudok 1 giga rammal. Hát, ennyit erről!
    Majd ha jobb gépem lesz...
  • MrStokes
    Nagyon jol neznek ki, meg a reszletekbe nem volt idom belemelyedni. Kar h meg egyik sem jelent meg. A Spellborn erdekesnek tunt a kepek alapjan.
    Meg a Warhammer online-ra leszek majd kivancsi.
  • Tombi
    persze: Spellborn és/vagy Aion
  • KBB
    Noh, asszem ez nem az én játékom. Tud valaki adni valami tippet Fantasy MMO-ra egy WoW-ból kiábrándult playernek?
  • KBB
    Már megy, újra le kellett csak szedni.
  • KBB
    Valaki találkozott már "Feature transfer error" -al install közben?
    Lehúztam a 6 gigás telepítőt SEO-ről és ezt dobja úgy 50%-nál... hát a hajam tépem...
  • KisKolok
    Na, kiírta h 5 perc a letöltésből, visszanézek 10p múlva és ismét 15 óra. Imádom :)
  • Ceeph
    Félreérted, arról van szó hogy eddig a bétában rengeteg lezárt terület volt ezért a világ tulfelére kellett menni pl 10-es szint után a kövi questekhez, de ezek most az open bétában már nyitva vannak.
  • Laza
    De pl mikor repulo dolgokat mutogatnak felulrol, es latod a talajt, ilyen tavolsagbol mar borzalmasan ocsmanyan rajzolja ki a trailerekben.
  • KBB
    bahhh, nem mondod
  • Marcus_
    Az FP-s kicsomagolót kell használni...
  • KBB
    Aham... hát én bepróbáltam, ha egyszer nem vonnak semmit :)
    Most jön lea kliens, de valami tetves lassú. Amit tegnap leszedem Fileplanet-ről az 90%-nál kitömörítéskor hibát dobott, o yeah... :(
  • MrStokes
    Igen egyrol. Nem LOTR online, hanem Vanguard. :D A link amit postoltal korabban.
  • KBB
    Egy dologról beszélünk? Sztem te a LOTR online-t mondod, nem?
  • Torzonborz
    nem változtattam meg a jelszót. annyit nem ér meg :D ;)
  • MrStokes
    Vmi olyasmi. Meghivot kapsz a betaba, de csak ha alkalmas vagy a reszvetelre. Ne kerdezmi mitol fugg, nem lattam leirva. De gondolom semmi extra, a konfigod felejen meg meg ilyesmik.
  • MrStokes
    Ha jo lemlekszem az csak stress-test, ami 12 ora hosszaig tart, azer en nem szednem le.
  • KBB
    Ok, megvan, jön a fileplanetről. 6 Giga istenem... még nem láttam ekkora game-et, pedig az Neverwinter Nights-nak is valami 7 giga volt az installja, de állítólag ez 17-re csomagolja ki magát.
  • KBB
    Honnan szedtétek le a klienst?
  • Kraptor
    Jóvan látom már volt...

KBB igen jól értetted ha 00:01 PST jan 30 elött canceled az erőlendelésed akkor nem fognak chargolni.
  • Kraptor
    Hivatalos, jan 30 a megjelenésKLIKK
  • Kraptor
    Lotro tényleg ratyi és az is naon WOWs lett ott inkább maga a karik és a világ megformálása nem annyira az UI bár már lehet, hogy az is rég loggoltam már be...lehet, hogy be se tudnék már mert Torzi megváltoztatta a jelszót, nem mintha nagyon akarnék.

Szerintem EQ2nek szebb grafikája volt és JÓVAL optimalizált volt mint Vanguard, ma már itthon vagyok és a rendes gépemen kipróbálom, hogy milyen is "teljességében" Vanguardocska.
  • Torzonborz
    messze rak le ? vannak oltárok ahol feléledhetsz ugyan itt vásárolhtod vissza a cuccodat. nos ha ez messze van a hulládtól az szopacs de nem össze vissza éledsz mindenféle helyen. durability meg nem olyan mint eq2ben ott csak akkor sérült ha meghaltál és 10es értékke romlott a 100ból . Itt %ban van megadva és folyamatosan romlik a használattal egyenes arányban.
  • KisKolok
    Figy, nem támadni akarom a játékot, mondom, ezt olvastam:)

Azt mondják, hogy lvl10-ig még megy is a solo, de utána meg fájdalmasan lassú. - holnap sztem már CSAK leér ez a szar (hát igen, 512k-s net:( ), hátha ki tudom próbálni milyen is valójában.
    Büntetés: naigen, xp-loss, fegyver-durability loss így is, úgy is jelentkezik, (eq2?) de állítólag véletlenül mindig nagyon messze rak le a hulládtól, véletlenül se kelljen sokat futkosni:P (igen, ismét ÁLLÍTÓLAG)

Amúgy ki milyen karaktert indít? Vagy "mégmeglátjuk" szinten mozog?:)
  • KBB
    Jól értelmezem ami a Sony Station-on van kiírva?
    - Ha előrendeled a játékot online a sony-nál akkor részt vehetsz a bétában
    - Az előrendelt játékot csak akkor kell kifizetned, ergo akkor vonják le a kártyádról a pénzt amikor a játék hivatalosan megjelenik. Ha addig meggondolod magad visszavonhatod az igényedet.

Kérdem én ez egy ingyenes béta teszt lehetőség, nem?:)
  • Torzonborz
    hmm mint írtam izlések és pofonok. nekem nagyon nem jött be pontosabban többet vártam volna grafika terén persze lehet valakinek ez tetszik. a karakterek is elég bénák főleg a halfing meg dwarf meg úgy ez egész....sablonos egy kicsit.
  • Tombi
    mégis mi ratyi? Mert ha a grafika akkor abortolom :)
  • Torzonborz
    ratyi :( legalább is nekem nagyon nem jött be .