1412
  • Kreeder44
    Értem köstzi szépen! Mégvalami :) ugye lesz nállunk dobouos verzió???
  • Marcus_
    Én leszek már a hétvégén,de még a PVP szabálytól függ hogy melyik EU szerveren.Amugy pre-ordereseknek szombaton van belépés?
  • Tombi
    Elkelt sry
  • Tombi
    Nos felajánlom béta kulcsomat egy lvl 10-es jól felszerelet high elf varázslóval a server 1-esen, priviben lehet érdeklődni :)
  • Torzonborz
    EU pve és pvp serveren is leszünk páran de hogy mennyien azt a franc se tudja megjósolni.
  • Kreeder44
    Halihó mindenki!
    Gondolkodom,h LOTR Online-t vegyem meg vagy a Vanagrad-ot most nétem videókat az utóbbiról és eléggé elkezdett efelé hózni a szívem RULEZ Dark Elf ;) Van aki megrendelte már a Pre ordert vagy az ahol kap bonus key-t amit odaadhat másnak??? Ha nincs olyan akinek tudnátok majd adni én szívesen elfogadom.... de jövőhónappban végülis megveszem addig összegyűlik rá a kess. Még egy utolsó kérdés aki játszott a bétával: Sok magyarral találkoztatok, vagy sokan leszünk véleményetek szerint mert én fizetösen a City of Heroes-al játszom de ott vagyunk kb 3-an EU serveren
  • t0Mi
    haha már kaptam haha.. :P
  • Torzonborz
    1 haha szerintem akit érdekel úgysem adja oda.
    2 akit meg nem az már rég odaadta olyannak akit érdekel és goto 1 :D
  • t0Mi
    Még mindig keresek Vanguard beta key-t! Attól h csak 2 nap van már hátra, még ki lehet próbálni h h fut a gépemen, milyen a grafikája, alapvető dolgok, stb. Köszi
  • Torzonborz
    jaja és szerintem még várható 1-2 hasonló patch :) jó lesz ez.
  • Tombi
    Én már nem tudom meg, mert tegnap töröltem a véngárdot.
    "Set Yourself Free" :D
  • Ceeph
    hm csak én érzem ugy, hogy a mai peccsel iszonyat feltápolták a játékot? :)
  • Ceeph
    Kedd este 9-kor végetér a béta, a preorderesek hétvégén, a többiek hétfőn kezdhetik a játékot ha jól tudom. Kipróbálásra kaphatsz 10 napos kulcsot olyantol, aki guild editiont vett, de arra minimum egy hetet még várnod kell.
  • t0Mi
    Sziasztok! Szeretném kipróbálni a bétáját ennek a játéknak, valószínűleg meg fogom venni, csak azért jobb ha biztosra megy az ember. Sajnos a 10 000 accról lekéstem, ígyhát ha valakinek van felesleges bétakulcsa, vagy már nem használja, kérem küldje el nekem PM-ben! Köszi!
  • Torzonborz
    jaja én is kaptam mailt. azért ez jópofa :)
  • Ceeph
    Skacok, a következő üzenettel kapcsolatban:
    Lesz egy grifflovaglós event 19-én 18:00PST-kor ami budapesti idő szerint ha jól számolom 20-a(ma éjjel) hajnali 3 óra.
    Jöjjön mindenki, aki tud, /join hun, remélem leszünk páran :)
    A lényeg hogy level 5 alatti kari kell.

Attention Beta Tester:

Sigil Games Online would like to extend our thanks for all your help testing Vanguard Saga of Heroes. As a small gesture of our appreciation, we invite you to join us January 19th at 6:00pm pacific, on the Beta 1 server for a special event. Pack your fur lined cloak, this time of year gets pretty cold at high altitudes!

Due to the overwhelming response, we will be offering another chance to ride a flying mount. You will also have the opportunity to win a permanent griffon mount of your own! This test will require you to be online at 6:00pm pacific with a character level 5 or lower. The event is anticipated to run for a while so please prepare to be online for at least an hour.

International Testers:

We regret the hours of this event may not be convenient for our International testers. Unfortunately this test requires certain conditions and our highest populations happen at these times. Hopefully publishing this information early will give everyone the opportunity to prepare and participate.

Below is a letter from the Crimson Fellowship discussing the details of the event.

Citizen of Telon,

I bring bittersweet news. A nomadic tribe of goblins known as the Guulrip, have been robbing griffon nests around Telon. Last month we removed another 3,000 eggs from the Guulrip’s camp and have since discovered that griffon eggs are rejected by the matron, once an egg is removed from its nest. The cublets are now trained in the art of flight and we hope you will join us in celebrating their graduation into full fledged adulthood.

C’mon, you know the fuzzy little baby griffons would do it for you.

Please also keep your eyes open for Guulrip Goblins, we are still unaware of their motives and fear something diabolical may be afoot.

Faithfully,

Knights of the Crimson Fellowship

• cain
    off: utólag okosnak lenni annyi, mint előre hülyének. részemről befejeztem az offolást a topicban, sry mindenkitől.
  • MrStokes
    Bakker rohadt faraszto egesz nap a 3D motorokrol meg a videokartyakrol olvasni, nem unjatok meg?
  • KBB
    Off: 3 éve a videókáryák felépítése nem sokat változott, arra kellett volna építeniük, nem a procira.
  • cain
    Off: 3 éve még vígan tombolt a moore törvény.
  • KisKolok
    (Off, akár törölhető is: az hogy 3 éve még ilyennek indult a technika, ILLETVE hogy ők ilyennek képzelték, az nem átbaszása az embernek. már akkor is future proof volt, bátyám 2004-ben megvette, már a dobozára is rá van nyomtatva. tényleg sajnálatos, h nem arra indult a fejlődés amire számítottak, dehát.. ez van! )
  • Ceeph
    Én arra várok, hogy végre egyszer a jo kis koreaiak meg amerikaiak összefogjanak és csináljanak egy jo játékot:D
    Néztem az Aion-t, szép csillogós koreai gyöngyszem de játszottam ottani játékokkal és általában a tartalom egy fos. Vanguard próbál kurvajo tartalmat adni, erre a grafika fos...:D Na jo annyira nem, de sokkal csillogósabat vártam egy "3rd gen" mmotol. Főleg hogy akad nálam mint az állat :D
  • Torzonborz
    lvl10ig még könnyű solozni utána már viszont inkább group orientált. ez van erre helyezik a hangsúlyt.
  • Tomy Lee
    Mennyiben hasonlít a game a WoW-hoz?Értem ezalatt,hogy csapat-orientált e avagy Solo-ban is el lehet vele játszani.
  • KBB
    Belátom, csak a felét nem azzal számoltatja amivel kellene.
    Tudom hogy normális esetben a videókártyám x fokos ha ilyen grafikával van terhelve. Ehez képest ezalatt a játék alatt x-20 fokos, ami azt mutatja, hogy nincs kihasználva a benne lévő lehetőség, tehát prociból dolgozik a game.
  • cain
    nem tapostál bele semmibe. én nem átverésnek érzem, hanem kompromisszumnak. 1000+1 olyan dolga van a játéknak, ami jobban felidegesit ennél.
  • KBB
    Sorry mindenkitől aki úgy érzi, hogy belepiszkítottam a homokozójába, csak egyszerűen nem bírom elviselni, ha valamit szarul csinálnak meg utána elnevezik "future prof"-nak és eladják, aztán az emberek szépen meggyőzik egymást arról, hogy márpedig ennek így kell lennie. Itt most nem a contentről (azt már rég beismertem hogy első osztályú), nem a grafikán való lovagolásról van szó, hanem a játékosok becsapásáról. Azon vagyok kiakadva, hogy hogy tudnak úgy fejleszteni, hogy meglévő használható szabványokat hagynak figyelmen kívül.
    Ennyi a történet, semmi több.

Had fordítsam át kicsit "konyhanyelvre":
    Pistike szorgalmasan tanul, atomfizikusnak, ő a legjobb atomfizikusok egyike. Gyorsan ír és számol és rendkívül gyorsan gondolkozik. Aztán beadja a felvételi kérelmét a NASA-nak, ahol felveszik valami hangzatos állásra és utána élete hátralévő részében padlót sikáltatnak vele.

Ha ez egy igaz történet volna persze felhorkanna mindenki, de mennyivel szebb azt mondani, hogy Pistike a NASA-nak dolgozik a "future proof" technikai laborban és milyen jó neki. Hát jó bizony.

Mindenkitől mégegyszer elnézést, akinek talán a lelkébe tiportam, én így látom a helyzetet, kivülállóként, objektíven. Ennyi.
  • Ceeph
    Az uccsó mondatodban írod, hogy szerinted a proci számolja az árnyékokat meg mittudomén de az a vertex shader feladata, ezért írtam, hogy lehet eq2-nél a proci csinálja a vertex shadert pedig mostanában már a GPU-k.
  • cain
    ki ezen nőtt fel, ki azon. aki wolf3d-n és egyebeken, annak a grafika az isten, aki táblás/asztali szerepjátékokon játékokon (pl. én) annak a content.
  • KisKolok
    most ne a MAXMAXMAX grafikán lovagolj már:D
    eq2-t "future proof"-nak tervezték, hangzatos szlogen és azt jelenti, hogy amikor megjelent belepakoltak minden szirszart amit megfelelő sebességgel _csak_ jópár év múlva tudnak majd futtatni a gépek.
    De asszem ha Very High ill. Extreme Quality-ra kapcsolsz akkor írja is:)

Fable-nek meg köze nincs eq2 grafikájához, alig van benne pár féle szörny, azok is elnagyolt X-Box-os rajzfilmes grafikával. Nyílván nem rossz a játék, én is imádtam, de a grafikájától nem vágtam magam hanyatt. Ugyanígy HL2-ével sem.
    Ja, HL2: Lost Coast megy minden AA és Anisoval? ^^
  • cain
    irtam neked privit ezzel kapcsolatban. nem célom egy eq2 engine vs. fps engine flamebe belemenni a vanguard fórumban.
    olyan játékot még csináltak, amit ne lehetne szarozni valami miatt. aki leragad a grafikánál, és ez miatt nem kíváncsi a contentre, az saját magát fosztja meg a játéktól.
  • KBB
    Persze igazad van, hasonlítsuk inkább össze vele pariban lévő 3 éves játékokkal:
    Half life
    Fable
    Ismerősen csengenek? Csakhogy ne soroljak túl sokat hirtelen, gondolom nem kell screenshot-ot készítenem egyikből se, láttál már belőlük.

De jogos, Vanguard engem se győzött meg, bár én nem elégedtem meg a screenshot-okkal.

Ja igen élsimítás, aniso... a Half life-ot már egy x800-al is élsimítással és anisotrop szűréssel lehet nyugodtan játszani full grafikában. EQ2-t még csak az utóbbi beállítással SEM lehet játszani, szűrjés, ugyanmár, meg se fordult a fejemben.
    Bár nem lenne hülyeség rárakni a szűrést most hogy végiggondolom, a videókártya úgy is csak malmozik a játék közben, akkor ráérne számolni a szűrőket...
  • cain
    mielőtt a földbe gyalulnád az eq2-t, azért vegyük ide azt is, hogy egy 3éves játékot hasonlitasz a most megjelenés előtt állóhoz.
    megnéztem a tesztképeket amiket készitettetek, és nem vagyok róla meggyőződve, hogy egyértelműen ki kéne jelenteni, melyik játék a szebb, melyika csúnyább, 3 év ide, vagy oda... ahogy mennek a szerverek, készitek a karimról egy nagyfelbontású részletgazdag képet élsimitás és anizotróp szűrés nélkül, felrakom ide, és lehet rajta vitatkozni.
  • KBB
    Igen, amikor tervezték az EQ2-őt biztos azt gondolták, hogy pár éven belül 10 giás procik lesznek, azt valahogy elfelejtették, hogy a dualcore jobban közeledik mint a 10 gigás határ.

Amúgy annyira nem offtopic, mert az EQ2 és Vanguard grafika összehasonlításával indult a dolog. Ahol az EQ2 gyengén tejesít(és végérvényesen, mert ezt az engine-t csak újraírással tudnák optimalizálni) ott a Vanguardnak még van esélye a finomhangolásra, bőven van lehetőségük még.
    Pár hónap mulva mikor lesz trial akkor be is ugrok majd újra megnézni, hogy sikerült e nekik:)
  • Torzonborz
    igen az utolsó mondatoddal egyetértek . sajna ilyen az eq2 engine kurta erős proci kell neki de ez már nagyon off topik :P
  • KBB
    Előre bocsátom, hogy pontosan nem tudom, hogy mely műveleket végzi feleslegesen a CPU a videókártya helyett, de érzésre (amit bekapcsolva fps drasztikusan csökken, emellett a videókártya nem melegszik jobban) nagyjából van sejtésem, hogy mit, ezért írtam hogy a TnL-t csinálja a GPU helyett.

"esetleg a vertex shadelés még a CPU feladata lene"
    "vertex shader a proci feladata... GPU-k végzik, ami viszont télleg így van"

Noh, most akkor hogy is van ez?
    A vertex műveleteket a gpu végzi, ha belenézel egy ilyesmi összehasonlító tábálzatba: Link
    akkor onnan kitűnik, hogy 8 vertex egység egy mai modern graf kártyában, tehát órajelenként 8 vertex műveletet tud végrehajtani. Hardware téren támogatott, nem procinak kéne szenvednie vele.

Már mérne lehetne több feladatot bizni a GPU-ra? Mindent ő csinál ami grafika, nem véletlen nevezték át az áttörés után GPU-nak addig csak 3d gyorsító, meg társkártya, meg ilyen csodák voltak a nevük, utána lett GPU, tehát grafikai feldolgozó egység, ami nem azt jelenti, hogy besegít a CPU-nak, hanem hogy tehermentesíti, a CPU helyett végzi ezeket a műveletsorokat.

Adatátviteli sebesség? Ne viccelj már, nem úgy van ez kitalálva, hogy ki szar 20 ezer polygonos modelleknél meghaljon a dolog, amikor egy x1900 képes kipréselni magából kb 200 millió polygont másodpercenként.

Egyébként tipikusan a magas polygonszámú helyeken adja be a kulcsot, illetve ha árnyékot kell számolni, tehát megint ott tartunk, amit előbb leírtam, hogy visszamentünk az őskorba és a geometriát illetve az árnyékokat a proci számolja.
  • Ceeph
    Hi, alapvetően igazad van, eq2 sztem soha nem megy tökéletesen semmilyen gépen:D
    Viszont a lightning az lighting=világítás, és a vertex shader(csúcspontárnyaló) részét képezi. Itt csak a polygonok csucspontjait árnyaljuk, a pixel shader csinál majd később nekünk pixel-szintű színimformációt. Magyarul az árnyékok bekapcsolása szvsz jobban terheli a GPU-t még akkoris, ha esetleg a vertex shadelés még a CPU feladata lene.
    A geometriával a proci szenved => vertex shader a proci feladata, ez viszont ellent mondana annak hogy azt a GPU-k végzik, ami viszont télleg így van. Egyébként ennél több feladatot nem lehet GPU-ra bízni, mert a nézeti transzformációval kezdődik az egész cucc(transform).

Szerintem a geometriával nem a proci szenved, hanem egy nagy problem jön itt be: a proci és a GPU közti adatátviteli sebesség no meg a ram. Ha bejön egy 20000 polygonos modell, akkor nem a számolgatás miatt lassul be szerintem a cucc, hanem mert ezt a sok szart át kell tolni a gpu-nak és vissza.

Na mindegy, az tény hogy nincs jol megírva a cucc, szerintem a vanguarddal is bajok vannak futási sebességben, remélem lesz még jobb is.

Ha írtam hulyeséget akkor bocs:D
  • KBB
    Nyugi, maga az install "csak" 6,6 giga :)
  • MrStokes
    17? Lassam valthatok at uzleti internet elofizetesre, mert majd nem lesz eleg a havi 30 giga sem...
  • Torzonborz
    mivel még béta azért nem tudni . jelenleg 17 giga a kliens megjelenés után meg biztos marha sok patch lesz de ezeknek a méretét megmondani nem lehet.