2597
banner
  • dronkZero
    Az a baj, hogy az összes jó összeesküvés-elméletet ellőtték már az első részben, és ez a világ paranoiás skizofrénjeinek a bő 500 éves megfeszített munkája volt. Arról azért mégsem lehet játékot gyártani, hogy "nem volt holdraszállás", meg hogy "a WTC-t a CIA robbantotta fel".

Mondjuk az azért nem semmi, hogy a játék 2000ben jelent meg, a New York-i látképről hiányzik a WTC, aminek a sztori szerint az a magyarázata, hogy terroristák lerombolták.
  • mans
    Én még látok ötletet ebbe a deusex univerzumba,jó lenne egy folytatás az első részhez,meg egy remake az első részből,így aki még nem játszott vele,az megtudná mit hagyott ki,de érdemes a 2000 res változatot is pótolni,hiába a kőkor grafika,még mindig ott a hangulat.remélem ez a 3 azért jobb lesz mint a 2,mert azt négyszer kezdtem el hátha jó lesz,de nem lett.pár embertől hallottam már hogy csalódás ez a harmadik rész,remélem ezek az emberek nem játszottak az 1 el és nem ehhez a stílushoz szoktak,azért mondják.
  • dronkZero
    Tényen nem változtat... Techdemónak szánják, techdemónak készül az összes id játék. Azért, hogy villantsanak, aztán jól eladják az engine-t a többi fejlesztőnek. Nem azért, hogy te jól szórakozz. Az csak bónusz.
  • FSpofon
    q3 techdemo lolololol
    minden idők #1 1v1 multiplayer fpse esetleg :D
  • dronkZero
    Még egy dolog ehhez, hogy ez szinte törvényszerű:
    Ha valami látványosat akarnak, akkor ahhoz új engine kell, saját, vagy licenszelt. Fel kell alá építeni a pályákat, karaktereket, egyebet.

És itt jön a vízválasztó: hosszú, tartalmas legyen, vagy szép?
    Ha hosszú és tartalmas, akkor a pályakészítés, meg úgy egyébként a tartalommal feltöltés (párbeszédek, sztori, sok pálya, ellenségek) annyi ideig tart, hogy elavul a grafika.
    Illetve ki lehet adni lófasz mennyiségű pályával, rövid sztorival, és akkor még időben jön ki ahhoz, hogy szépnek számítson.

Szal az szinte biztosra vehető, hogy ami játékot a grafika miatt érné meg játszani, az szar, ami meg jó játék, ott először le kell küzdeni a látvány alapján előbukkanó "miezaszar?" érzést.
  • dronkZero
    Naja, amikor megjelent, az pont a "zsírúj grafikus endzsinnel ostobasúter techdemók" időszaka volt (Q3, UE2, Serious Sam, stb), a DE meg a korához képest is csúnyácska volt (animációktól a szőr áll a hátamon a mai napig), úgyhogy nem lett nagy üzleti siker.

Mondjuk az ilyen játéktörténeti klasszikusok rendszeresen így járnak. A "saját koruk" nem érti őket, és lassan jut el az olyan emberekhez, akik értékelni tudják.
  • Sith
    Na igen csak most olvastam utána hogy mikor jelent meg az első rész
    2000 ben!!! majdnem hogy felnőtt egy generáció azóta.
    Most 2011 van, amikor a méltó folytatás megjelenik, sajnos az a potenciál ami akkor benne volt az első részben a 2. résznek köszönhetően igen csak megkopott és amennyire emlékszem az első rész sem kapott akkora publicitást mert akkor ha jól emlékszem a Daikatana volt a sztár.
  • Sith
    Szerintem sincs baj azzal hogy kikerült, egyrészt nincs benne az egész játék.. (bugos picit és vannak vele bajok, de hát ez egy béta)szóval aki ezzel megelégszik az meg is érdemli.
    Másrészt sajnos az első rész óta, ami igen csak csendben jött ki aztán egész szép sikereket könyvelt el elég sok idő eltelt. A 2. részről szerintem nem érdemes beszélni sajnos minden szempontból vissza lépés volt.
    Szóval legalább bekerült a köztudatba a dolog. És nekem pld van elő rendelésem.. de azért féltem a játéktól, persze volt sok szép video meg sok sok info és ígéret de a 2. rész előtt is volt legalább ennyi és mi lett a vége? Ez a béta csak megerősített a dologban hogy érdemes megvenni. Szóval Zero-val egyet értek szerintem sokan állnak így hozzá. Minden esetre elképzelhető hogy réteg játék lesz RPG FPS keverék egyrészt (amiből nem sok van), másrészt nem csőjáték ami manapság nem divat.
    Így elsőre tetszik a dolog, a játék is egészen igényes és a köré épített dolgok is azok (pld a kamu Sarif honlap).
    És az sem utolsó ha már kikerült valahogy a béta, nem véres szájú fenyegetőzésekkel van tele a világháló hanem próbálják ebből is a pozítivumot kihozni. (lásd hivatalos forum)
  • Riddick21
    Az első pillanatban én is így voltam vele. De aztán úgy tűnik, hogy mivel engedélyezték a játék aprólékos kitárgyalását a saját(!) fórumaikon, és bele is folytak a beszélgetésekbe, valószínűleg egy kiszivárogtatott verzióról van szó, ami pontosan arra jó, amire amúgy most szolgál is: kedvet csinál a teljeshez. Ugyanis mondhatni, hogy kész van, néhány nevetséges bugon kívül semmi nincs benne, ami ennek az ellenkezőjére utalna.

Olvasgatva a neten simán 90% az elégedettek aránya. Ezek között bőven akad olyan is, aki most játszik először Deus Exszel.
  • dronkZero
    A második résszel kijátszottak minden hájpot, amit a frencsájzból lehetett, és kurvára pofára estek vele. Fanatikus rajongót nem szopatsz be kétszer ugyanazzal. Akit egyáltalán érdekel a téma, az már eljutott a "jólvan, majd letöltöm és megnézem, addig nem spanolom fel magam fölöslegesen" fázisig.
  • wedge31
    Aki szereti, félti ezt a szériát és tiszteli a srácok munkáját az szerintem kurvára nem örül most, részemről még csak rá se néztem.
  • Riddick21
    Szerintem nem lenne eget verő hiba, ha a kiszivárgott verzióról menne itt a duma, hiszen a Square és az Eidos fórumain sem tilos, csak letöltési linket nem oszthat meg senki (de aki azt nem talál, az magára vessen).

Jó lenne persze néhány játékélmény tapasztalat, pro/kontra összevetés. Részemről nagyon örülök, hogy kiszivárgott ez a verzió, mert bár nem vittem végig (elvileg kb. a játék egy harmadát tartalmazza), azért az első, bemelegítő küldetést lezavartam (illetve így kettőt, mert ugye az intró utánira gondoltam), és véleményem már van: játék előrendelve!

Pro:
    - Deus Ex feeling, de persze akinek ez nem mond semmit: borongós jövőkép, ahol egyértelműen érezzük magunkon a nyomást, ahogy azt is, mennyire apró láncszemek vagyunk egy átláthatatlan érdekhálózatban. Mindez megspékelve társadalomkritikával, morális kérdésekkel, döntéshelyzetekkel!
    - hangulatos összkép: bár a grafika nem egetverő, a látvány összességében meggyőző, köszönhetően a futurisztikus színvilágnak és a precíz designnak!
    - back to the first part játékmenet! itt aztán megvan minden, amit szeretnénk: többféleképpen megoldható küldetések, részletgazdag és méretes pályák, amiket tényleg érdemes felfedezni! aprólékosan kidolgozott háttér, amivel neked kell megismerkedned, mert nem rágnak a szádban semmit: ha mégis úgy döntesz, hogy kíváncsi vagy, bejegyzések, újságok, levelek, e-mailek, e-bookok tömkelege fog rajtad segíteni!
    - az ellenfelek hatástalanításának, vagy inkább mondom úgy: a küldetés céljának elérésének rengeteg módja van! a Ramboként szanaszéjjelaprítok mindent-től az észre sem vettek, pedig már kijöttem-ig terjed a skála, te döntöd el, mit csinálsz. én maradtam az arany középútnál: kábítottam mindenkit, így hozzáfértem a cuccaikhoz, infókhoz, stb.
    - mindezt egy nagyon logikus értékelőrendszer pontozza, ez alapján kapod majd az xp-t. ész nélküli aprításért jár a legkevesebb, de állítólag ez is bőven elegendő, aki viszont nem csak végig akar rohanni a pályákon, az cserébe gyorsabban fejlődhet!
    - AI jó, agresszív, vakítógránátozik, ha kell, összedolgozik és több éberségi szintje van, így max nehézségen már fingat, ha arról van szó
    - gépigény nulla

Kontra:
    - grafika lehetne egy fokkal szebb, bár akkor meg talán nem futna ennyire szépen... mindenki döntse el maga, én simán beérem ezzel a látvánnyal, a sebesség fontosabb. rondától azért nagyon messze van.
    - hangok elég szarok. ez viszont már kicsit sarkalatosabb pontja az összképnek, nem igazán sikerült eltalálni ezeket. bár ez megint egy szubjektív dolog, de nekem nem igazán jöttek be.

Mindent összevetve fantasztikus játék lett, alacsony gépigénnyel, lebilincselő játékélménnyel. Hiánypótló darab, olyan űrt tölt be, ami a mostani, CoD fémjelezte FPS-ek korában egyre fájóbb.
  • mans
    Ez nem a huszadik cod,lehet azért nem,a deus ex 1 el meg sokan nem gameltak és nem ismerik annyira ezt a világot.
  • Inquisitor
    Volt itt olyan téma, ahol több mint 3000 hozzászólás született, mire kijött az adott játék. És a most kijött infómorzsák nem érdekelnek senkit? Ennyire rétegjáték volna? :O
  • wedge31
    Talán mert még nem jött ki a játék...
  • Inquisitor
    Át kéne nevezni ezt a topicot is meg a Deus Ex 2-t is, mivel hivatalosan soha nem hívták ezeket a játékokat kettőnek vagy háromnak, a Human Revolution meg simán nulladik (zero) rész lehetne. :)
    Amúgy mi ez a kihaltság mindkét témába vágó topicban?
  • Renegade
    jaj, de szeretem a CP-t. :-)
  • broman191
    E3 2011: Mechanics Walkthrough HD
  • Sith
    Csak hogy ne csak OFF legyen
    Aki esetleg nem látta volna
  • nyirog
    Én is csak ezt az egy kivetni valót találtam benne, de annyi baj legyen (habár sokat dobna az élményen egy kicsit jobb grafika, mert számomra néhol olyan rajzos (pedig minden maxon van és dx11-re van állítva, de lehet ez a béta rákfenéje csa:) )). Fedezék rendszere nekem a rainbow six vegasokat idézi ami már ott is jobban bejött nekem mint pl a gears of warban :)
  • Rentadar
    A fejlesztőket nem kell sajnálni, valszeg egy tervezett leak volt, hogy kicsit hypolják a gamet. Sok emberhez így se fog eljutni, az a kevés, aki meg tolja, beszélni fog róla. Csak akkor lenne félnivalójuk, ha szar lenne a game (nem az).
    A jó gamek eladják magukat, a szar tucatgameket eladja a marketing, ld cod. (ha pl a szar tucatgameknél lenne egy ilyen leak, na az tényleg katasztrófa lenne)

A játékról: Igen jó lett, hangulatban, történetben, a világban abszolút hozza az 1 színvonalát. Vannak kisebb, nagyobb hibák, de a játék összességében rendkívüli szolidnak tűnik már most is. (2 hónappal a megjelenés előtt)
  • ZSOOLT2
    Rendben, köszönöm az infókat/képeket!
  • Sith
    Egyébként a Mass Effectel nem szerencsés össze hasonlítani (persze ezt most úgy mondom hogy a betával játszottam egy órát)Maga a történet egész más, szóval a koncepcio egész más ha az egyből indulok ki ott össze esküvések egész sorozatán kell átverekedni magad.
    Ez nem egyértelmüen FPS pld az első pálya is ugy alakul hogy vagy bemész lelősz mindenkit vagy szépen belopakodsz (szelözőkön stb-n átt) Ugye itt nem lesznek társaid (mig a mass efectben voltak) viszont maga a játék sokkal nyitottabb mint a mass effect van egy csomo plusz és minusz is a mass effecthez képest
    Nekem mondjuk tetszik mint a kettő de mind a kettővel kicsit más miatt játszik az ember.
  • broman191
    A párbeszédeknél a Deus Ex rendszere mondhatni fejlettebb a Mass Effect rendszerénél, itt bizonyos képesség birtokában, lehetőséged van látni a beszélgető partner pulzusszámát, szívverésének gyorsaságát, sőt személyiségtípusának elemzését is láthatod, három csoport szerint: alfa, béta, omega - mindegyik típus különböző stratégiákkal győzhető meg, megfélemlítés, együttérzés, stb (4 féle opció) - ez extra fejlesztés, de alapvetően is lehetőség van lavírozni hasonló módon, csak kevésbé részletes lehetőségekkel. Az egyik helyen pl. a megfélemlítés jött be pont, kicsit fogtam is a fejem amikor az állig felfegyverzett rendőrőrsön valami kapitánynak belökte a karim a megfélemlítés opció alatt hogy helyben megöli, nem gond neki, ha nem mondja el amit tudni akar. Nem lett gond, szerencsére bejött, és besz4rt nagyon az illető... :D

Az inventory:

Enyhe Resident beütés tényleg, de ugye "jótól lopni"... :)

Fejlődési fa:

Ez az erősség fejlesztése például, szintekre van bontva, a szintek mellé automatikusan kapsz meg bizonyos képességeket is, pl. a hack-elés is ilyen szintekre bontott rendszerű. Vannak viszont csak képességekre irányuló fejlesztések, más irányokban, szintekre bontás nélkül.
  • Fpocok
    Inventory olyan, mint a resident 4ben. Lehet bővíteni is... elég jó lett.
    Képességek is jók lettek szerintem. Különböző implantátumokat lehet feljeszteni, szem, test, láb, kéz stb... szemnél pl van olyan, hogy átlátsz a falon, vagy nem tudnak beflashelni. Van ahol ezeken belül több féle irányba is lehet fejleszteni.
    Párbeszédeknél van ilyen választós, mint a mostanában kijött többi RPGben is.
  • Inquisitor
    Jó lenne egy jól árasított HD68xx vagy 58xx, esetleg azzal ekvivalens GeForce mire kijön Augusztusba, de mostanában még jólárasítva se lesz rá keret :(
    Remélem azért a végeleges kis felbontásban elszortyog majd a gépemen.
  • grebber
    Én csinálom a hackelést sikerül is mindig ,pedig a lényegét nem értem mit is csinálok.
  • Inquisitor
    Most néztem egy videót a hackelésről. Hát azért sokkal életszerűbb és egyben bonyolultabb mint az eredeti játékokban. De pont ezért tetszik :)
    A kamu művégtag reklám meg tök jó lett, amit a vírus kampányhoz csináltak :)
  • ZSOOLT2
    Üdv!

Inventory, képességek, fejlődési rendszer milyen lett?
    Esetleg képeket ezekről tudna valaki linkelni a topikba?

Az első résszel játszottam (teljes játék volt valamelyik játékmagazinban annó), de nem tudott igazán lekötni, viszont a Mass Effect 1-2vel rengeteget játszottam, ahhoz képest mennyivel egyszerűbb/összetettebb?

Párbeszédek alatt van lehetőség választani a válaszlehetőségek közül?

A Pre-alfát nem akarom letölteni, nincs most igazán időm játszani, de maga a játék érdekel.
  • broman191
    - nem tudom kicsoda vagyok: kiderülnek dolgok a karakterünk múltjáról, csak beszélgetni kell bizonyos emberekkel, és odafigyelni, aztán amint rajtad múlik, a döntéseiddel te alakítod kicsoda akarsz lenni - RPG. :)

- nem tudom mi a történet: ez szintén odafigyelés kérdése, kutatgatni, nyomozni kell, persze sokminden ködös ha bizonyos kérdéseket kezdünk el feltenni, de nagyon érezni hogy a jéghegy csúcsa csupán ami a bétában megmutatkozik sztori terén...éppen ott fejeződik be ahol jobban beindulna, ennyi alapján nem érdemes megítélni. A jó sztorik amúgy is általában úgy alakulnak, hogy kezdesz kapizsgálni dolgokat egy idő után, aztán kiderül amit igaznak hittél nem igaz, avagy részigazság, sokkal több van mögötte, aztán a sokkal több mögött is sokkal több van...úgy érzem jó lesz ez ha kirajzolódnak a részletek a teljes játékban, fokozatosan haladva előre, nincs gond azzal hogy szándékosan homályban tartanak, sőt... :)

- nem játszottam előző játékokkal: Én csak a második résszel játszottam, az elsővel nem, a másodikból sem emlékszem igazán semmi lényegesre, játszható rendesen a játék akkor is, ha nem tudtad eddig abszolút mi az a Deus Ex... :)
  • Fpocok
    Na pár óra után elmondom a véleményemet, bár tudom senkit sem érdekel :D

-Imádom az RPGket? Ami nem túl bonyolult... azokat igen. Mint ez.
    -Imádom a scifit? Mi az hogy!
    -Imádom az FPSeket? Naná!
    -Bejön ez a játék? Sajna nem.

Nem is tudom miért... nem tudom kicsoda vagyok, nem tudom mi a történet, nem játszottam előző játékokkal. Nem azt mondom, hogy nem lehet megtanulni mindent, de én valahogy nem érzem a késztetést. Persze jó játék, sokaknak befog jönni... de nem nekem. Én eddig sem igazán vártam.

Egynek el fog menni.
  • Sith
    Ez egy nem hivatalossan kikerult beta megis mit vartal? /facepalm

Apropo kis helyesbites a felauto pisztolyra tudtam feltenni a revolvert nem probaltam
  • Fpocok
    Xboxos gombkiosztású tutorial /facepalm
  • Fpocok
    General O'neill??? Really??? /facepalm
  • Sith
    Én egy eldugott helyen tudtam venni hangtompítót és simán rá is lehet szerelni
  • grebber
    Stukkerhez tényleg nincs hangtompító vagy csak én vagyok vérvak?
  • broman191
    Az ajánlott HD5850-nek, a HD5750 chip pont a fele, lehet az a gond, ránézésre, a többi hardvered alapján más nem lehet. Nekem az 5850-nel a gpu load 40-50% felé nem sűrűn ment, de volt 60-70%-on is elvétve, lehet olyan helyzetekben van gondban az 5750 és akkor szaggat. Lehet csupán optimalizálás kérdése a dolog és a végleges verzióban nem lesz gondod... :)
  • Was
    Akkor az a "jobbik" eset, nem belül kell keresni téglát. De én biztos, hogy "sorszámozott" tesztpéldányokat adnék ki.
  • FSpofon
    Nem fog, ez nem fejlesztői változat forráskóddal, hanem amit újságírók teszteltek.
  • Was
    Remélem emiatt a kilopott verzió miatt nem késik a végleges...